Editörler : E.Kayı Han
22 Nisan 2025 19:36

Hakem heyetine gönderilen istirahat raporunun bozulması

Dün özel bir hastaneden 30 gün heyet raporu aldım (Bel ağrısından)kurum dün arayıp bugün kuruma gelmem gerektiğini hakem heyetine gideceğimi söyledi bende bugün kuruma gidip evrakları alıp bir üst hastane olan şehir hastanesi sağlık kuruluna gittim ve muayene oldum cuma günü heyet karşısına çıkacağım, sormak istediğim şey şu eğer rapor fenne uygun değildir deyip bozulursa herhangi bir soruşturma geçirir miyim? Yada bozuldu 30 gün çok uzun ama 1 hafta istirahat etmesi uygundur diye karar verirse hakem heyeti herhangi bir sorun yaşarmıyım? Personel kaleminde çalışan personel raporu bozdurmamaya çalış yoksa sürgün edilirsin falan dedi bir gerçekliği falan varmı?

memuraday-y
Şube Müdürü
23 Nisan 2025 18:36

Sanırım kurumunuz ceza infaz kurumu ?

Son mohikan1
Aday Memur
23 Nisan 2025 19:54

Evet cezaevi

Muratvilla
Aday Memur
23 Nisan 2025 20:49

Alakası yok rapor bozulana kadar raporlu sayılırsınız şayet bozulursa yeni düzenlenen rapor size teblig olur ardından kaç gün uygun görüldüyse rapor bitiş tarihi itibariyle göreve başlarsınız rapor fenne uygun olmaması durumunda size soruşturma açılamaz raporu veren doktor hakkında gerekirse sağlık bakanlığı soruşturma yapar sizin hakkınızda gelmediğiniz günler hakkında soruşturma açabilir kurum ama sonuç çıkmaz bununla ilgili geçirdiğiniz bir süreç olacak düzenlenen rapor sizin için kurtarıcı ama süreci takip edin eğer rapor bozulursa tebliğ tarihinden önceyse başlamanız tebliğ tarihinde göreve başlarsınız yok sonraysa zaten sorun olmaz canınızı sıkacak bi durum yok yeterki süreci takip edin cezaevi bununla ilgili soruşturma açıp ceza verebilir ama verilen kararlar defalarca idare mahkemesinden geri döndü

Son mohikan1
Aday Memur
23 Nisan 2025 22:42

Cevap için teşekkür ederim

Muratvilla, 1 ay önce

Alakası yok rapor bozulana kadar raporlu sayılırsınız şayet bozulursa yeni düzenlenen rapor size teblig olur ardından kaç gün uygun görüldüyse rapor bitiş tarihi itibariyle göreve başlarsınız rapor fenne uygun olmaması durumunda size soruşturma açılamaz raporu veren doktor hakkında gerekirse sağlık bakanlığı soruşturma yapar sizin hakkınızda gelmediğiniz günler hakkında soruşturma açabilir kurum ama sonuç çıkmaz bununla ilgili geçirdiğiniz bir süreç olacak düzenlenen rapor sizin için kurtarıcı ama süreci takip edin eğer rapor bozulursa tebliğ tarihinden önceyse başlamanız tebliğ tarihinde göreve başlarsınız yok sonraysa zaten sorun olmaz canınızı sıkacak bi durum yok yeterki süreci takip edin cezaevi bununla ilgili soruşturma açıp ceza verebilir ama verilen kararlar defalarca idare mahkemesinden geri döndü

asadaf1993
Aday Memur
24 Nisan 2025 08:45

Eğer gerçekten bel ağrınız yoksa sırf rapor alıp işe gitmemek için böyle bir şey yaptıysanız iş arkadaşlarınıza sabır diliyorum ve umarım gerekli yaptırıma uğrarsınız. Ancak büyük bir rahatsızlığınız varsa ve bu sebeple verilmiş bir raporsa geçmiş olsun umarım sorunsuz bir şekilde süreci atlatırsınız.

Son mohikan1
Aday Memur
24 Nisan 2025 11:17

Sizce yukarıda sorduğum sorunun cevabı bu mu? Hasta olmasam yıllık izin diye bir imkan mevcutken neden rapor alayım?

asadaf1993, 4 hafta önce

Eğer gerçekten bel ağrınız yoksa sırf rapor alıp işe gitmemek için böyle bir şey yaptıysanız iş arkadaşlarınıza sabır diliyorum ve umarım gerekli yaptırıma uğrarsınız. Ancak büyük bir rahatsızlığınız varsa ve bu sebeple verilmiş bir raporsa geçmiş olsun umarım sorunsuz bir şekilde süreci atlatırsınız.

Cano011
Aday Memur
24 Nisan 2025 12:36

işte konuşmak için konuşanlar oluyor maalesef.

Son mohikan1, 4 hafta önce

Sizce yukarıda sorduğum sorunun cevabı bu mu? Hasta olmasam yıllık izin diye bir imkan mevcutken neden rapor alayım?

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
24 Nisan 2025 15:17

Doktor derse ki rapor yazmak için rüşvet aldım veya tanıdık olduğu rapor yazdım o zaman soruşturma geçirirsin.

Son mohikan1
Aday Memur
24 Nisan 2025 15:59

Onun için sağlık bakanlığının doktora soruşturma açması mı lazım?

İsmi Lazım Deil, 4 hafta önce

Doktor derse ki rapor yazmak için rüşvet aldım veya tanıdık olduğu rapor yazdım o zaman soruşturma geçirirsin.

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
25 Nisan 2025 09:28

Benim tahminim il sağlık müdürlüğü açıyordur soruşturmayı. Ama bu soruşturmalardan bir şey çıkıyor mu sanmıyorum. Doktor benim tıbbi görüşüm bu şekilde felan filan deyince geçip gidiyor muhtemelen. Sonuçta ortada fıtık hastalığı var mı var. Hiç fıtığı olmayan birine varmış gibi rapor verirse o zaman sıkıntı olur. Yoksa doktorlar bu şekilde bol keseden rapor yazar mıydı.

Onun için sağlık bakanlığının doktora soruşturma açması mı lazım?

the back of furkan
Şube Müdürü
25 Nisan 2025 11:02

istihbarat raporu okudum

Son mohikan1
Aday Memur
26 Nisan 2025 20:59

Hakem heyeti rapor süresini 10 güne düşürdü

benkatip
Şef
27 Nisan 2025 21:25

bir başlık açınca sadece cevap gelmesini beklemeyin.

sonuçta forum burası, düşünceler de paylaşılabilir.

evet bel ağrısından 30 gün almak cidden garip gelebilir insanlara.

Toplam 13 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi