Editörler : Pangaea
23 Nisan 2025 15:48

Değerli meslektaşlarım okulda mobbing sorunları hakkında fikirlerinize ihtiyacım var.

Okul müdürünün bir konuda kurul kararları gereği görevli olmadığım halde usulsüz yaptıklarından şüphelendiğim bazı işler bazı öğretmenlerden imza istiyor. Bunlardan biri de benim. Kabul etmedim.

Herhangi bir sendika üyesi değilim, ilk defa bir sendikadan bilgi almak amacıyla iletişime geçtim. Doğrudan il merkezi şubelerine gittim burada sorunu anlattım. "Okul müdürünüzü tanıyoruz, daha önce başka sorunlar nedeniyle karşı karşıya geldik, müdürün dediklerini yapmazsanız size mobbing yapmaya başlar, bu mobbinge karşı da kendi üyelerimiz dahil sendikaların hiçbiri kimseye yardımcı olamaz." dediler özetle. Açıkçası konuşmaları bana bu konularda cahil kaldıkları izlenimi verdi.

Mobbingle karşılaşırsam kendimi çok iyi tanıyorum ki saldırılar canıma tak ettiği noktada mobbingi yapanı... devamını yazmak bile istemiyorum çünkü derdim işler o noktaya gelmeden mobbing olasılığında mobbingi önlemek ya da en azından tedbirli olmak.

Fikirlerinizi şu durumlarda neler yapılabilir diye almak istiyorum:

1. Müdür odasında, öğretmenler odasında, sınıfta veya okulda başka bir yerde bana bağırarak konuşursa ne yapmalıyım?(korku nedeniyle kimsenin şahitlik yapmayacağını göz önünde bulunduralım). Kendisini caydırıcı bir fikir edinemezsem açıkçası şu anda tek bildiğim şey, bağırdığı an bir daha bağıramayacak hâle getirmek. Böyle bir duruma düşmeden, haklı iken haksız duruma düşmeden hakkımı ve kendimi en doğru biçimde nasıl koruyacağımı öğrenmek istiyorum.

2. Okula zamanında gitmek bazen trafik nedeniyle elinizde olmayabiliyor. Hemen hemen bütün öğretmenlerde yılda birkaç kez 5-10 dakika geç kalma durumu varken, sadece bana karşı bu durumda tutanak tutabilir mi? Bu durumu öğretmenlerin genelinde olan bir durumu sadece size karşı kullanabilir mi şeklinde düşünebiliriz.

3. Okulumuzda öğretmenlerin genelinde olan bir durum var: Derse 2-3 dakika geç gelme durumu. Bunu nöbet tutarken sürekli görünüyorum, özellikle üst katlarda bu durum daha fazla yaşanıyor. Öğretmenleri eleştirmek amacıyla söylemiyorum bunu. Ben derse hep zamanında girsem ve derslere geç gelen çok öğretmen olduğu halde sadece benim birkaç defa derse geç gelmemi disiplin cezasına dönüştürecek bir süreç başlatabilir mi? (Yılda birkaç kereden kastım, kasıtlı değil de örneğin ilaç almanız gereken bir zamanda derse birkaç dakika geç kalabilme durumu olabiliyor.)

Değerli fikirlerinize ihtiyacım var öğretmenlerim.

ingilizceci78
Aday Memur
23 Nisan 2025 16:12

birincisi size müdür BAĞIRAMAZ. suçlu olsanız da olmasanızda bağıramaz.

ikincisi isterse tüm öğretmenler okula geç gelsin. sizin vaktinde gitmeniz lazım. herkes onu yapıyor ben de yaparım derseniz her kuralı her kaideyi her yasağı çiğneyen var. herkes kendinden yaptıklarından yapmadıklarından mesul.

derse vaktinde girme konusunda da aynı şekilde. derse vaktinde girmeniz gerekiyor.

Sınıfta çocuğa bağırıyorum niye konuşuyorsun lan sen diye çocuk hocam bana bağırıyorsunuz kızıyorsunuz ama şu da konuşuyor bir beni görüyorsunuz minvalinde konuşuyor. bu da onun gibi bir şey.

benim çocuğa garezim yokta işte birine bağırmak gerekiyor o denk geliyor.

dediğim gibi siz kendinizden mesulsunuz. müdürün soruşturma açmayacağı garanti bile olsa yine de vaktinde gidin. hem koz vermiş olmazsınız hem doğrusunu yapmış olursunuz.

sorunuza gelirse 5 tane öğretmen derse geç kalıyor. siz de bunlardan birisiniz. sizden başkalarıda aynı yanlışı yaptığı için sizin muaf olmanız gibi bir durum olacağını sanmıyorum.

ama ceza falan önemli değil

1 size bağıramaz.

2 geç kalmayın.

3 geç kalmayın.

memur2020fen
Aday Memur
23 Nisan 2025 16:51

Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Bazı yanlış anlamalar olmuş yazdığım mesajda. Derse geç giden biri değilim, derse yılda birkaç defa 3-5 dakika geç gitme durumu diye belirttim(ilaç alma gibi, elinizde olmayan durumlar olabiliyor.) Ki soru bu olmadığı için cevabınız da sorunun cevabı olmamış. Bu kısımdaki soru: ben hep zamanında derse giderim, başka öğretmenler üstelik sürekli derse geç gidenler varken bunları görmezden gelip sadece bir öğretmenin yıl içinde birkaç geç kalmasına disiplin süreci başlatabilir mi?

Diğer soru da bağırabilir mi şeklinde değil hocam. Bağırırsa ne yapılabilir haksız duruma düşmeden ve bu davranışı yanına bırakılmadan? Yani soru bağırma hakkı var mı değil sayın hocam.

ingilizceci78, 1 ay önce

birincisi size müdür BAĞIRAMAZ. suçlu olsanız da olmasanızda bağıramaz.

ikincisi isterse tüm öğretmenler okula geç gelsin. sizin vaktinde gitmeniz lazım. herkes onu yapıyor ben de yaparım derseniz her kuralı her kaideyi her yasağı çiğneyen var. herkes kendinden yaptıklarından yapmadıklarından mesul.

derse vaktinde girme konusunda da aynı şekilde. derse vaktinde girmeniz gerekiyor.

Sınıfta çocuğa bağırıyorum niye konuşuyorsun lan sen diye çocuk hocam bana bağırıyorsunuz kızıyorsunuz ama şu da konuşuyor bir beni görüyorsunuz minvalinde konuşuyor. bu da onun gibi bir şey.

benim çocuğa garezim yokta işte birine bağırmak gerekiyor o denk geliyor.

dediğim gibi siz kendinizden mesulsunuz. müdürün soruşturma açmayacağı garanti bile olsa yine de vaktinde gidin. hem koz vermiş olmazsınız hem doğrusunu yapmış olursunuz.

sorunuza gelirse 5 tane öğretmen derse geç kalıyor. siz de bunlardan birisiniz. sizden başkalarıda aynı yanlışı yaptığı için sizin muaf olmanız gibi bir durum olacağını sanmıyorum.

ama ceza falan önemli değil

1 size bağıramaz.

2 geç kalmayın.

3 geç kalmayın.

yas1978
Şef
23 Nisan 2025 18:21

Sana takmışsa başkalarının geç kalmasını derse geç girmelerini hatta topu öğrenciyi verip kendisi öğretmenler odasında oturanı gözleri görmez ama sana sıra gelince kanun yönetmelik aklına geliverir itin..

o sendika başkanı da doğru demiş öyle bakma devlet yetkililerin genelge şu bu vitrin reklamı yapmalarına şimdiye kadar mobing yapana ben bir şey olduğunu görmedim duymadım işin ilginç tarafı hukuksal olarak mobing yapanı bile cezalandırmaya basireti yetmeyen sendikal düzenin varlığı ve her ay üyelerden ne uğruna alındığı belli olmayan üyelik aidatları..birileri dünya sefası sürsün diye veriliyor demekki bu aidatlar benim uğradığım mobinge benim arkamda duramıyan sendika olmaz olsun demek ki bu sendikalar üyeye hizmet etmiyor oligarşiye hizmet ediyor...

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
24 Nisan 2025 01:17

İmza attığınız her şeyden sorumlusunuz. Bu sorumluluk sadece hukuki değil aynı zamanda ahlaki de. Suç unsuru teşkil edecek hiçbir şeyi onaylamayınız. Bu uğrayacağınız mobbingten daha büyük zararlara yol açabilir. Mobbingle mücadele sadece sendikaların değil aynı zamanda hukukun da görevidir. Suç unsuru varsa devreye girmeden halledebilirseniz daha iyi olur. önemlidir. Suç unsuru yoksa göreviniz değil zaten. Güzelce hassasiyetlerinizi söyleyerek daha orta yol bulmak daha güzeldir. Güzelce çizginizi çekiniz. Mesafe ayarlandıktan sonra kendinin her dediklerini yapan varken hele göreviniz olmayan bir şeyden size bulaşmaz herhalde. Hem bir yerde haksızlığa onay vererek kalmaktansa başka yere gitmeyi göze almak daha iyi.

Öğretmenler Kurulu okulun en üst yönetim organıdır. Orada alınan kararlar bağlayıcıdır. Dolayısı ile sadece görevli olduğunu kurullarda imza atınız.

1- Müdürün bağıracak cesareti bulması çok zor. Sınıfta olursa tüm sınıf şahit. Direkt ders işlediğinizi sınıftan çıkmasını ihtar edersiniz. Uyarılarınızda kesinlikle hakaret lafzı kullanmayınız. Bağırdığına dair ifadeyi yazılı belgelere işletiniz. Burada çok şey yazılır ama uygulayacak kişinin yapısı önemli. Bu arada bunları yazsanız vehim olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen gençsiniz ve müdür size işleri yaptırmayı daha kolay görüyordur...

2-Okula geç kalma durumu varsa ve tutanak tutulacağını biliyorsanız rapor alınız.

3-Derse vaktinde gidiniz.

Devletin dili yazıdır. Haklarınızı sözlü olarak güzelce ifade ettiğiniz halde koruyamıyorsanız, ilgili kanun ve yönetmelik maddesi ile yazılı isteyiniz...

24 Nisan 2025 07:24

1.madde müdür size bağıramaz. Bağırırsa sizde bana bağırmaya hakkınız yok, varsa suçum tutanak tutarsınız ama insanların önünde benimle bu şekilde konuşamazsınız diye ayarı verin.

2. Ve 3.madde. nöbetinizde şahit olduğunuz hususla ilgili nöbetçi olarak aslında biz öğretmelerinde işimizi yapmadığımızı itiraf ve ilan etmişsiniz. Çünkü nöbetçi öğretmen okula geç geleni, derse geç gireni uyarabilir hatta nöbet defterine işleyebilir. Bu konuda yetkisi ve sorumluluğu var. Lakin bu işler konuşulurak çözülecek işler. Asalım keselim tutanak tutalıma gerek yok hemen.

Not: Açıklsmalarızdan hareketle artı bir yerde ilaç kullandığınızı vb belirtmilsiniz. Acaba siz biraz fazla takıntılı olabilir misiniz?

Kim müdürü yapmadığı mobbig için üye bile değilken sendika şubesine söyler ki? Soru işaretlerim çoğaldı?

mazıke
Şef
24 Nisan 2025 08:03

hocam uğraşma en yakın zamanda tayin işte okuldan. şimdi sana bir sürü yöntem söylerim ama müdür siyasi olarak korunuyorsa bişey olmaz.

Yondaimeminato
Daire Başkanı
24 Nisan 2025 09:14

Bahsi geçen kurul kararlarında görevli olmadığınızı söylemişsiniz , bu kurul kararları ne ile ilgili ? Mal ve Hizmet alımı başlığı altında ihaleye çıkılmışsa komisyon üyeleri için seçilmiş olabilirsiniz. Bazı okullarda sabit komisyon üyesi olmak istemeyen öğretmenlerden dolayı dönüşümlü olarak diğer öğretmenler de komisyon üyesi olarak seçilir. Burada bir sorun yok. Kaldı ki ihale sürecinin içerisinde yoksanız ve daha önce bulunmadıysanız usulsüzlüğü nasıl tespit ettiniz ? Zan ile harekete geçip bir sendikanın il merkezine gidiyorsunuz ve şüphe üzerine okul müdürünün usulsüz işlem yaptığını söylüyorsunuz. Ortada bir tuhaflık var . Şahsınıza yapılmayan mobbing hakkında da buraya yorum yapıyorsunuz. Olayları biraz daha açarsanız daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz.

24 Nisan 2025 09:29

bunları yazan arkadaş o okulun müdürü bence

cografyaci2022
Aday Memur
24 Nisan 2025 11:11

Soru tam da bu işte hocam. Herkesi görmezden gelip sadece bir kişiyi görürse ne yapılabilir? Aslında bu bir suç bana göre, böyle bir durumda ne yapmalı, suçlamayı nasıl oluşturmalı? Konu fikir toplamak için hocam. İleride google vb ile arama yapanlar için de bilgilendirici olur.

yas1978, 1 ay önce

Sana takmışsa başkalarının geç kalmasını derse geç girmelerini hatta topu öğrenciyi verip kendisi öğretmenler odasında oturanı gözleri görmez ama sana sıra gelince kanun yönetmelik aklına geliverir itin..

o sendika başkanı da doğru demiş öyle bakma devlet yetkililerin genelge şu bu vitrin reklamı yapmalarına şimdiye kadar mobing yapana ben bir şey olduğunu görmedim duymadım işin ilginç tarafı hukuksal olarak mobing yapanı bile cezalandırmaya basireti yetmeyen sendikal düzenin varlığı ve her ay üyelerden ne uğruna alındığı belli olmayan üyelik aidatları..birileri dünya sefası sürsün diye veriliyor demekki bu aidatlar benim uğradığım mobinge benim arkamda duramıyan sendika olmaz olsun demek ki bu sendikalar üyeye hizmet etmiyor oligarşiye hizmet ediyor...

cografyaci2022
Aday Memur
24 Nisan 2025 11:23

Bağırdığına veya sınıfa gelip huzur bozacak davranışlarda bulunduğuna dair belgeleme nasıl yapılabilir hocam? Öğrenci şahitliği var ancak bunu nasıl belge haline getirebiliriz hukuka uygun biçimde?

Yaşananları yazıp öğrencilerden imza almak hukuka uygun mudur mesela? Yetişkin olmayanların şahitliği ve imzası geçerli midir? Hadi şahitlik geçerli olur ama bu şekilde çocuklardan imza almak hukuken sorun olabilir mi?

Cevabınız için teşekkür ediyorum hocam, sizin bakış açınız önemli benim için.

atahoca, 4 hafta önce

İmza attığınız her şeyden sorumlusunuz. Bu sorumluluk sadece hukuki değil aynı zamanda ahlaki de. Suç unsuru teşkil edecek hiçbir şeyi onaylamayınız. Bu uğrayacağınız mobbingten daha büyük zararlara yol açabilir. Mobbingle mücadele sadece sendikaların değil aynı zamanda hukukun da görevidir. Suç unsuru varsa devreye girmeden halledebilirseniz daha iyi olur. önemlidir. Suç unsuru yoksa göreviniz değil zaten. Güzelce hassasiyetlerinizi söyleyerek daha orta yol bulmak daha güzeldir. Güzelce çizginizi çekiniz. Mesafe ayarlandıktan sonra kendinin her dediklerini yapan varken hele göreviniz olmayan bir şeyden size bulaşmaz herhalde. Hem bir yerde haksızlığa onay vererek kalmaktansa başka yere gitmeyi göze almak daha iyi.

Öğretmenler Kurulu okulun en üst yönetim organıdır. Orada alınan kararlar bağlayıcıdır. Dolayısı ile sadece görevli olduğunu kurullarda imza atınız.

1- Müdürün bağıracak cesareti bulması çok zor. Sınıfta olursa tüm sınıf şahit. Direkt ders işlediğinizi sınıftan çıkmasını ihtar edersiniz. Uyarılarınızda kesinlikle hakaret lafzı kullanmayınız. Bağırdığına dair ifadeyi yazılı belgelere işletiniz. Burada çok şey yazılır ama uygulayacak kişinin yapısı önemli. Bu arada bunları yazsanız vehim olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen gençsiniz ve müdür size işleri yaptırmayı daha kolay görüyordur...

2-Okula geç kalma durumu varsa ve tutanak tutulacağını biliyorsanız rapor alınız.

3-Derse vaktinde gidiniz.

Devletin dili yazıdır. Haklarınızı sözlü olarak güzelce ifade ettiğiniz halde koruyamıyorsanız, ilgili kanun ve yönetmelik maddesi ile yazılı isteyiniz...

cografyaci2022
Aday Memur
24 Nisan 2025 11:34

İlaç konusu su hocam: kronik bir hastalığım var, özelikle kışın grip, nezle gibi hastalıkların etkisi ile ortaya çıkıyor. Soğuk hava da bazen neden oluyor. Bu rahatsızlığın olduğu günlerde İlaç almak durumunda kalabiliyorum bunun için de 10 dakikalık teneffüs yeterli olmuyor. Yılda birkaç kez yaşadığım sorun okulda.

Sendikaya mobbing için gitmedim hocam, başka bir konuda gittim(konu bu başlıktaki konu ile ilgili değil). Sendika mobbing için uyarı yaptı, bu adam ök.....ün teki, söylediklerini yapmazsanız mobbing yapar dediler. Haksız değiller zaten. Konu başlığı da mobbing var ne yapmalıyım değil, mobbing ile ilgili durumlarda ne yapmalı şeklinde değerli hocam. Bu tarz mesajlar cevap olarak gelince konu dağılmaya başlıyor.

Pratik Hoca, 4 hafta önce

1.madde müdür size bağıramaz. Bağırırsa sizde bana bağırmaya hakkınız yok, varsa suçum tutanak tutarsınız ama insanların önünde benimle bu şekilde konuşamazsınız diye ayarı verin.

2. Ve 3.madde. nöbetinizde şahit olduğunuz hususla ilgili nöbetçi olarak aslında biz öğretmelerinde işimizi yapmadığımızı itiraf ve ilan etmişsiniz. Çünkü nöbetçi öğretmen okula geç geleni, derse geç gireni uyarabilir hatta nöbet defterine işleyebilir. Bu konuda yetkisi ve sorumluluğu var. Lakin bu işler konuşulurak çözülecek işler. Asalım keselim tutanak tutalıma gerek yok hemen.

Not: Açıklsmalarızdan hareketle artı bir yerde ilaç kullandığınızı vb belirtmilsiniz. Acaba siz biraz fazla takıntılı olabilir misiniz?

Kim müdürü yapmadığı mobbig için üye bile değilken sendika şubesine söyler ki? Soru işaretlerim çoğaldı?

cografyaci2022
Aday Memur
24 Nisan 2025 11:45

Bir üstteki mesajda buna cevap verdim hocam, konumuz bu değil. Şüphe ile hareket etme son aşama, uyarı yapıldığı halde yanlış işin sürdürülmekte olduğuna dair şüphe... ancak konumuz bu değil. Mobbing konusunda hangi durumlarda neler yapılabilir, ne gibi tedbirler alınabilir?

Yondaimeminato, 4 hafta önce

Bahsi geçen kurul kararlarında görevli olmadığınızı söylemişsiniz , bu kurul kararları ne ile ilgili ? Mal ve Hizmet alımı başlığı altında ihaleye çıkılmışsa komisyon üyeleri için seçilmiş olabilirsiniz. Bazı okullarda sabit komisyon üyesi olmak istemeyen öğretmenlerden dolayı dönüşümlü olarak diğer öğretmenler de komisyon üyesi olarak seçilir. Burada bir sorun yok. Kaldı ki ihale sürecinin içerisinde yoksanız ve daha önce bulunmadıysanız usulsüzlüğü nasıl tespit ettiniz ? Zan ile harekete geçip bir sendikanın il merkezine gidiyorsunuz ve şüphe üzerine okul müdürünün usulsüz işlem yaptığını söylüyorsunuz. Ortada bir tuhaflık var . Şahsınıza yapılmayan mobbing hakkında da buraya yorum yapıyorsunuz. Olayları biraz daha açarsanız daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz.

cografyaci2022
Aday Memur
24 Nisan 2025 11:51

İş siyasete ve bürokrasiye gelirse o noktada ben de siyasi çevreme başvurmak zorunda kalırım. Bürokraside benimkinden daha fazla veya daha güçlü bir çevresi olamaz(bu kısımdan eminim). Ancak kendi hayatımdaki bir sorunu çevreme yansıtmak ya da çevremden yardım almak istemiyorum. Önce kendi sorununu kendin çöz aşamasındayım hocam.

mazıke, 4 hafta önce
hocam uğraşma en yakın zamanda tayin işte okuldan. şimdi sana bir sürü yöntem söylerim ama müdür siyasi olarak korunuyorsa bişey olmaz.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
24 Nisan 2025 14:34

Direkt öğrenciye imzalatmak sıkıntılı olabilir. Açıkça ifade etmeniz sınıfta otoriteyi sağlamanız adına önemlidir. Yaşadığım bazı örnekler var ama uzatmamak adına yazmayayım. Öğrencilerin rahatsızlığı dolayısı ile veliler de rahatsız olabilir. Bununla beraber öğretmenler kurulu vb. yerlerde gündem maddesi olarak alınıp buraya işlettirilebilir. Fakat bunların hepsi belli mücadeleyi gerektirir. En güzeli net çizginin belirtilmesi. Üzerinize gelindiği zaman -özellikle sonuç alacaksanız- çevrenizi kullanmaktan imtina etmeyiniz.

İlaçlar için teneffüs genel olarak yeterli görülür. Değilse ilaç kullanacağınız saatlerde dersinizin olmaması için sözlü veya dilekçe ile durumu belirterek başvurunuz.

Tedbirli olunuz fakat dediğim gibi henüz sorun yoksa bunu büyütmenize gerek yok. İmza meselesinde kurulda olmama ve bilmediğiniz alanda hassasiyetinizin şahsıyla alakalı olmadığını söyleyerek imzanızı atmazsınız. Maddi sorumluluğu olmayan kurullarda görev almak istediğinizi açıkça söylersiniz.

cografyaci2022, 4 hafta önce

Bağırdığına veya sınıfa gelip huzur bozacak davranışlarda bulunduğuna dair belgeleme nasıl yapılabilir hocam? Öğrenci şahitliği var ancak bunu nasıl belge haline getirebiliriz hukuka uygun biçimde?

Yaşananları yazıp öğrencilerden imza almak hukuka uygun mudur mesela? Yetişkin olmayanların şahitliği ve imzası geçerli midir? Hadi şahitlik geçerli olur ama bu şekilde çocuklardan imza almak hukuken sorun olabilir mi?

Cevabınız için teşekkür ediyorum hocam, sizin bakış açınız önemli benim için.

ta345
Şef
26 Nisan 2025 13:19

Bu basligi okurken kendi halime epey uzuldum. Kafaniza uygun olani yapin isterseniz ben kafama uygun davrandim. Ne mi yaptim? Sinirlenmeden sakin ve sabirli davranmaya calistim hepsi bu. Ama baska okulda gorevlendirmeyim halen.

Konu olan noktalar

Bana bagirdi. Defol git burdan diye hemde. Odasinda.

Sonra ogretmenler odasina gecip bir sure agladim, diger bir ogretmen arkadasim sakinlestirdi. Zil caldiktan sonra derse gittim. Ben ders hic gec kalan biri degilim. Sabah cok erken saatlerde kalkiyorum ve o saatlerde de gec kalmamistim hic. Hatirlamiyorum yani. Zaten konu bu degildi. Siz sinifa guzel hakim hakim olamiyorsunuz gibi diye baslamisti. Yani konu bu idi. Ben de bunun cocuklarin on ogrenmelerinin zayif olmasi ile alakali oldugunu soyledim

Dedigim gibi. Baska cozumlere guvenmedigim icin ben ses cikarmamayi sabirli ve sinirlenmeden sakin hareket etmeyi tercih ettim. Biraktim muduru kendi haline saniyor ki o seviyede cocuklar cicek gibi ders dineleyebilir. Devam etsin umrumda da degil.

Size veya benim durumumda veya benzer durumdaki ogretmenlere Allah hakkiyla muamele etsin ve beni korusun amin.

okuryazar3
Müsteşar
26 Nisan 2025 14:51

Saygıdeğer hocam;

80 li yılların anarşist zihniyetlisi genci, eline bir şekilde makine tutuşturulmuş beyni yıkanmış...

Şimdiyse aşiret çocuğu gibi çevresi olan..

Siyasi, hukuki, askeri, polisiye, kısaca bürokratik çevresi olan..

Ekonomik açıdan muhtaçlığı olmayan. Birilerinin haritada bulamayacağı yerlerde, o günlerin en şiddetli terör belasına rağmen postu deldirmeden çalışmış, şimdi miadı dolmuş bir öğretmenim.

Sokakta düşse hastanede sahip alabilecek kadar kimsesiz bir idareci ile bir veli iftirasına maruz kaldım, çocuğumu dövmüş(!)soruştursunlar ne geliyorsa ellerinden yapsınlar sıkıntı değil..

Valla çevremde hiç kimse kalmadı:)

İdareciye yağlanma fırsatına dönüştüren meslektaşlarımın dini kumdan kale:))

Sonuçta uğraşmadım Allah biliyor..

Salla gitsin diyebilecek kadar idealistliği terk eyledim keyfime bakıyorum. Tavsiye ederim..

Salla gitsin bizim meslek amiri en bol pamuk ipliği güvencesinde bir meslek acizane tavsiyem keyfini kaçırma değmez. Her yerde varlar o çapsız niteliksizlerden.

Son cümle; eli öpülesi değerli, bilinçli yöneticilerimiz daha fazla şükürler olsun.

Toplam 16 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi