Editörler : crops35
24 Nisan 2025 15:57

Engelli tayin dilekçemize ret geldiğinde Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurmak mantıklı mı?

Engelli tayin dilekçemize ret geldiğinde Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurmak mantıklı mı?

İdare mahkemesi 1 yılda, Kamu Denetçiliği Kurumu 6 ayda sonuçlanması sürer diyorlar. Arkadaşımın engelli tayin dilekçesine ret geldi, büyük ihtimal bana da aynı sebeple ret gelebilir. Engelli tayin dilekçemize ret geldiğinde ne tavsiye edersiniz?

YENO73
Daire Başkanı
26 Nisan 2025 02:05

idarenin kararına itiraz mahiyetinde yeni bir müracaat yapabilirsiniz daha yumuşak ama etkin bir idari üslup la talebinizi yeni argümanlarla güçlendirip yineleyin derim mahkeme masraflı ve uzun sürebilir KDK bana daha mantıklı geliyor bu durumda kaybettiğinizde maddi bir masrafınızda olmuyor

xerohype
Aday Memur
29 Nisan 2025 19:07

Teşekkürler cevabınız için. Peki kdk benim lehime karar verirse kurumum bu kararı uygular mı sizce?

YENO73, 4 hafta önce
idarenin kararına itiraz mahiyetinde yeni bir müracaat yapabilirsiniz daha yumuşak ama etkin bir idari üslup la talebinizi yeni argümanlarla güçlendirip yineleyin derim mahkeme masraflı ve uzun sürebilir KDK bana daha mantıklı geliyor bu durumda kaybettiğinizde maddi bir masrafınızda olmuyor

grcnnnn
Aday Memur
30 Nisan 2025 00:28

KDK başvuruyu kanunen inceler ve uyulması konusunda tavsiye kararı çıkar bu karara genelde kurumlar uyur. Kurumun kuruluş amacı idare ile olan uyuşmazlıklarda başvurucunun idare mahkemesine başvuru yapmasın mahkemelerin iş yükünü artırmasın diye yapıldı. Burada ayrıca idare mahkemelerinde oluşan zaman kaybınında önüne geçmektir. İdareye başvurunuz sonrası yazılı cevap ile başvuru yaparsınız

xerohype, 3 hafta önce

Teşekkürler cevabınız için. Peki kdk benim lehime karar verirse kurumum bu kararı uygular mı sizce?

grcnnnn
Aday Memur
30 Nisan 2025 11:41

GENELDE UYGULANIR. UYGULAMAZSADA İDARE MAHKEMESİNE KDK KARARI İLE BAŞVURU YAPARSINIZ İDARE MAHKEMESİ KDK KARARINI BAZ ALIR

grcnnnn, 3 hafta önce

KDK başvuruyu kanunen inceler ve uyulması konusunda tavsiye kararı çıkar bu karara genelde kurumlar uyur. Kurumun kuruluş amacı idare ile olan uyuşmazlıklarda başvurucunun idare mahkemesine başvuru yapmasın mahkemelerin iş yükünü artırmasın diye yapıldı. Burada ayrıca idare mahkemelerinde oluşan zaman kaybınında önüne geçmektir. İdareye başvurunuz sonrası yazılı cevap ile başvuru yaparsınız

grcnnnn
Aday Memur
30 Nisan 2025 11:43

İDARE MAHKEMSİNİ KAZANDIKTAN SONRA İDARYE TAM YARGI DAVASI AÇARAK TAZMİNAT TALEP EDERSİNİZ TAZMİNATI KEYFİ DAVRANDIĞI İÇİN İDARE YÖNETİMDEN RUCÜ EDERLER BU YÜZDEN İDARENİN BU YÖNDE KEYFİ DAVRANACAKLARINI ZANNETMEM

grcnnnn, 3 hafta önce

GENELDE UYGULANIR. UYGULAMAZSADA İDARE MAHKEMESİNE KDK KARARI İLE BAŞVURU YAPARSINIZ İDARE MAHKEMESİ KDK KARARINI BAZ ALIR

publicrelatio
Aday Memur
30 Nisan 2025 13:39

Hangi üniversitedesiniz asaletiniz tasdik oldumu? Bende asaletin tasdik olmasını bekliyorum tayin isteyeceğim

grcnnnn, 3 hafta önce

grcnnnn
Aday Memur
30 Nisan 2025 13:49

12 YIILIK MEMURUM

publicrelatio, 3 hafta önce

Hangi üniversitedesiniz asaletiniz tasdik oldumu? Bende asaletin tasdik olmasını bekliyorum tayin isteyeceğim

xerohype
Aday Memur
01 Mayıs 2025 12:59

Anladım hocam. Çok teşekkürler bilgi ve cevap için

grcnnnn, 3 hafta önce

ackenbenbendegilim
Daire Başkanı
21 Mayıs 2025 02:32

D::D :D D bu nasıl bir cevap yav. D :D:d:D:fD

kanun belli talep belli . devlet işinde yumuşak dil olmaz :D

YENO73, 4 hafta önce
Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi