Editörler : cihan27E.Kayı Han
26 Nisan 2025 23:08

Boşanma sonrası mutemetliğe bilgi vermek gerekiyor mu?

Eşimden boşandım ve bunu mutemetliğe bildirmek gerekiyor mu? Yani eşim çalışmadığı için bir miktar aile yardımı veriliyordu. Boşanalı da bir kaç ay oldu. Söz konusu aile yardımını geri ödemek zorunda kalır mıyım ?

Memur2647
Memur
26 Nisan 2025 23:14

Evet geri ödemek zorunda kalırsınız. Kendiniz bildirim yapmazsanız tespit edildiği zaman geriye dönük boşanma tarihinizden sonra ödenen eş yardımı paraları sizden rücu edilir.

E.Kayı Han
Editor
26 Nisan 2025 23:18

Evet bildirmek zorundasınız. Ödenen aile yardımları faiziyle birlikte sizden alınır.

atilla010
Aday Memur
26 Nisan 2025 23:25

Eyvah eyvah. Maaşın içinde ödendiği için Yani döner sermaye ya da teşvik değil de maaşın içinde olduğundan sisteme otomatik düşüyor zannediyordum.

kykdr
Aday Memur
27 Nisan 2025 09:58

maaş bordronuzu kontrol edin , ne kadar görünüyor yardım ücreti belki otomatik düşmüştür

tarantulaziz
Aday Memur
28 Nisan 2025 09:20

Bildirilmediği taktirde kınama cezası da var diye biliyorum. Memurlar net haber yapmıştı sanki bir araştırın.

kerten.kele
Şube Müdürü
28 Nisan 2025 14:17

yes

yldzhmt
Şube Müdürü
28 Nisan 2025 14:47

Hemen dilekce verin, hatta yersiz yapilan odemeleri iade etmem icin hesaplanmasi talep ediyorum deyin bence. Bana da dil tazminati suresi bittigi halde 6 ay fazladan odenmesiti. Dilekce verip fazla odenen tutari heehangi bir ceza almadan odedim

atilla010, 4 hafta önce

Eyvah eyvah. Maaşın içinde ödendiği için Yani döner sermaye ya da teşvik değil de maaşın içinde olduğundan sisteme otomatik düşüyor zannediyordum.

Memur1212
Şef
29 Nisan 2025 14:11

bildirmezseniz ileride kamu zararı dosyası açılır. Faiiziyle birlikte ödersiniz.

ExpertE
Genel Müdür
29 Nisan 2025 14:36

Evlenirken koşturarak bildirenler bitince aa diyor enteresan

Mussa1453
Aday Memur
29 Nisan 2025 15:38

Sessiz ol,kimse duymasın...

yerelmen
Memur
02 Mayıs 2025 09:07

kamuda o kadar haksız alan varki. eşi çalıştığı yada boşandığı halde bildirmiyorlar. adama söylüyoruz "bu benim hakkım" diyor. yada umursamıyor. ik nın sgk kayıtlarından yıllık kontrol etmesi lazım. bu konuda yönetmelik güncellenmeli.

furyschopen
Daire Başkanı
02 Mayıs 2025 10:06

türkiyede herkes her şeyin hakkı zaten. utanma yok utanma, sorunumuz bu. utanmadan hakkım diyebiliyor yani resmen evrimin üst basamaklarında kalmış, orangutana yakın bir yerde. henüz insan olamamış.
yerelmen, 3 hafta önce

kamuda o kadar haksız alan varki. eşi çalıştığı yada boşandığı halde bildirmiyorlar. adama söylüyoruz "bu benim hakkım" diyor. yada umursamıyor. ik nın sgk kayıtlarından yıllık kontrol etmesi lazım. bu konuda yönetmelik güncellenmeli.

genegel
Genel Müdür
02 Mayıs 2025 12:10

Google' a yazın, eşi çalıştığı halde bildirmeyen memurların oranı %50 nin üstündeydi. Bildirmeyince ne oluyor diye bakınca, disiplin suçu olarak gözüküyor. EE neden bu kadar memur bildirmiyor, acaba ben de mi bildirmesem, bu kadar kişi bildirmiyor birşey olmuyor diye düşündürtüyor insana ama işte bizde o cesaret yok.

Mutemete de gitmenize gerek yok kapsis den bildirim girebilrsiniz. Maaş hesaplandığı zaman mutemet oradan görebiliyor girişinizi. Fazladan aldıklarınızı da hesaplarlar taksit halinde maaşınızdan keserler.

Bir keresinde eşimin çalışmaya başlamasını kapsisden girdiğim halde, mutemet kontrol etmediği için o ay değil de 1 ay sonrasında kesilmeye başlamıştı. Geri ödememle ilgili de herhangi bir bilgilendirme yapmadı...

genegel
Genel Müdür
02 Mayıs 2025 12:12

Yıl olmuş 2025, bunun da bildirilme zorunluluğunun kalkması lazım, edevlette boşanma, işe başlama (sigortalıysa) gibi bilgiler bulunuyor zaten. Sistemi güncelleseler de oradan otomatik çekse, ay unuttum ben gibi bahaneler de kalmaz...

Qovboypolis01
Şube Müdürü
07 Mayıs 2025 09:43

Faiziyle geri alınır bence.

atilla010
Aday Memur
13 Mayıs 2025 10:07

Bizim derdimiz hak hukuk geçmesin derdi. Böyle şeylerde insanın başına sürekli gelmediği için ne yapacağımızı bilemedik.

ExpertE, 3 hafta önce

Evlenirken koşturarak bildirenler bitince aa diyor enteresan

Toplam 16 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi