Editörler : Pangaea
27 Nisan 2025 15:11

Sınıf ve Ders Saati Dağılımı

Herkese merhaba,

Okul zümremizde 3 kişiyiz. 15+6 olarak 21 saat ders almak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Peki hangimiz hangi sınıfa kaç saat girecek, buna müdür mü karar verir biz mi? Bir yönetmelikte zümre öğretmenlerinin karar verdiğini okumuştum yanlış değilsem ama o kaynağı bulamadım. Bilenler yardımcı olursa sevinirim :)

Bir sorum daha olacak. 2 kişi 21 saat ders alacağız, 3. öğretmene 20 saat ders düşüyor ancak kendisi müdürle konuşmuş ve 15 saat ders alacakmış (bebeği olduğu için). Bu durumda artan dersler bize verilebilir mi biz 21'in üstünde istemezsek? Bu durumda zümrede 21 saati doldurmayan öğretmen varken dışarıdan biri çağrılabilir mi, veya başka dersin öğretmeni bu derslere girebilir mi? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler :)

el elif
Aday Memur
27 Nisan 2025 16:28

size verilir kalan saatler..tabi siz de istiyorsanız. Hangi durumdasınız onu bilmek lazım..

spock
Genel Müdür
27 Nisan 2025 18:11

1. 21 üstünü dilekçe vererek almama imkanınız var.

2. kimin hangi şubelere gireceğini esasen müdür belirler. ancak bazen bunu zümreye de bırakabilir.

3. ben olsam zümre olarak üç kişi toplanır aramızda saatleri pay ederdim. önce insanlık sonra resmiyet.

geminin kaptanı müdür. o nasıl isterse öyle yüzdürür. yönetmelik çerçevesinden çıkamaz elbette.

el elif, 4 hafta önce
size verilir kalan saatler..tabi siz de istiyorsanız. Hangi durumdasınız onu bilmek lazım..

nuevogretmen
Aday Memur
27 Nisan 2025 18:21

Hocam, öncelikle detaylı cevabınız için teşekkür ederim :) Bizler de resmiyetten önce kendi aramızda toplanma taraftarıyız, hatta yıllardır böyle yapıyoruz. Ancak 3. hocamız yeni geliyor (Eylül'de başlayacak) ve kendisi 15 saat istediği için müdürümüz başta diğer ikimize sizler birkaç saat fazla alırsınız dedi. Biz itiraz edince o zaman o 15, sizler 21 alırsınız dilekçe yazarak dendi. O yüzden şube dağılımını kimin yaptığını bilmek istedik, müdür tepki olarak istemediğimiz sınıfları verebilir mi diye. Tekrar teşekkürler cevabınız için

spock, 4 hafta önce

1. 21 üstünü dilekçe vererek almama imkanınız var.

2. kimin hangi şubelere gireceğini esasen müdür belirler. ancak bazen bunu zümreye de bırakabilir.

3. ben olsam zümre olarak üç kişi toplanır aramızda saatleri pay ederdim. önce insanlık sonra resmiyet.

geminin kaptanı müdür. o nasıl isterse öyle yüzdürür. yönetmelik çerçevesinden çıkamaz elbette.

27 Nisan 2025 18:39

zümreye bırakılıyor bizde

spock
Genel Müdür
28 Nisan 2025 21:12

O hocanın numarası kesin müdürde vardır. Önceden ulaşın aranızda anlaşın. Müdüre bırakmayın. Kasap gibi satırı vurup geçme ihtimali yüksek.

nuevogretmen, 4 hafta önce

Hocam, öncelikle detaylı cevabınız için teşekkür ederim :) Bizler de resmiyetten önce kendi aramızda toplanma taraftarıyız, hatta yıllardır böyle yapıyoruz. Ancak 3. hocamız yeni geliyor (Eylül'de başlayacak) ve kendisi 15 saat istediği için müdürümüz başta diğer ikimize sizler birkaç saat fazla alırsınız dedi. Biz itiraz edince o zaman o 15, sizler 21 alırsınız dilekçe yazarak dendi. O yüzden şube dağılımını kimin yaptığını bilmek istedik, müdür tepki olarak istemediğimiz sınıfları verebilir mi diye. Tekrar teşekkürler cevabınız için

ICEBERK
Memur
29 Nisan 2025 14:02

Bu branşlarla çalışmak gerçekten zor hele bir de bayan öğretmen olunca yok boş ders yok boş gün yok 21 gün aslında herkes zorunlu 30 saat olmalı eğer dolmuyorsa kadrosunun bulunduğu yerde sınıfçılar gibi boş saatte olsa okulda bulunmalı devlet okulu diye hep böyle kafalarına göre davranma eğer özel okul olsa dilekçe mi verdin direk sözleşmesi iptal 25 saat girsen ne olur atanmadan önce kuzey ırak bile olsa giderim derler atanınca bütün 2 günüm boş olsun derdine düşer sözlerimiz böyle yapanlara diğer hakkını veren arkadaşlara selamlar olsun

Türkçeci_7
Müsteşar
01 Mayıs 2025 02:22

Geçerli bir mazeretiniz yoksa kolaylaştırıci olmak lazım. Birkaç saat fazla ders alarak sorunu çözmek en makulu. Müdür şunu yapabilir mi bunu yapabilir mi olayı müdüre bağlı gıcıklık yapmak isterse her yönden hayatı zindan edebilir ne gerek var huzur kaçırmaya. Hiçbir şey yapmasa diyelim toplantıda vs bir laf atar ortaya hevesiniz kaçar. Çalışma arkadaşlarınin birbirlerini desteklemesi ve isini kolaylastirmasi en guzeli

nuevogretmen
Aday Memur
01 Mayıs 2025 02:28

Hocam, müdürümüz zaten ayrımcılık yapan ve okulda gerek diğer idareciler gerek öğretmenler için hep huzursuzluğa sebep olan biri (ayrımcılık yaptıkları mutlu tabi). O yüzden şahsen kendisi için fazladan 1 saat bile ders almam. Biz her anlamda okula emek verdiğimiz halde işini yapmayan şahıslar sırf birilerinin kankisi olduğundan dolayı bizden değerli görüldüğü için bu noktadayız :)

spock, 4 hafta önce

O hocanın numarası kesin müdürde vardır. Önceden ulaşın aranızda anlaşın. Müdüre bırakmayın. Kasap gibi satırı vurup geçme ihtimali yüksek.

spock
Genel Müdür
01 Mayıs 2025 20:03

O zaman siz yeni gelen hocaya kesinlikle ulaşmalısınız.

Müdür Bey belli ki okulu babasının çiftliği gibi yönetiyor. Bu arada gördüğünüz net ayrımcılıklar varsa dilekçe ile ilçeye bildirin mutlaka.

nuevogretmen, 3 hafta önce

Hocam, müdürümüz zaten ayrımcılık yapan ve okulda gerek diğer idareciler gerek öğretmenler için hep huzursuzluğa sebep olan biri (ayrımcılık yaptıkları mutlu tabi). O yüzden şahsen kendisi için fazladan 1 saat bile ders almam. Biz her anlamda okula emek verdiğimiz halde işini yapmayan şahıslar sırf birilerinin kankisi olduğundan dolayı bizden değerli görüldüğü için bu noktadayız :)

pisuanzi
Memur
13 Mayıs 2025 15:05

Hocam idare senden bir şey rica ettiğinde bu ricayı yerine getirmezsen yarın öbür gün sen onlardan bir şey rica edersen onlar da senin ricanı yerine getirmez. Bu bütün insan ilişkilerinde geçerli bir kuraldır :)

Ben bu dersleri almam diye kestirip atmak yerine almayı çok isterim ama şöyle şöyle bir mazeretim var boş günüm ve ders programım konusunda anlaşabilirsek alayım okulun işi yürüsün deyin hocam. Ha 21 girmişsin ha 23 girmişsin 2 saat için huzurunu bozmaya değmez boşver.

Ha illa istemem diyorsan 21 saat üstü almak istemiyorum diye dilekçe verirsin kimse sana zorla 21 saat üstü ders veremez. Bu arada ders varken idare herkese 21 saat vermek zorunda (6 saat zorunlu ek ders) yoksa kanunsuz bir iş yapmış olur oradan da şikayet edebilirsiniz isterseniz.

Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi