Editörler : E.Kayı Han

yatıksekiz
Aday Memur
13 Mayıs 2025 20:47

Neye eziliyorsunuz tam olarak? Duruşma zaptını siz mi hazırlıyorsunuz, ara kararları gerekçeli kararları siz mi yazıyorsunuz, müzekkereleri siz mi yazıyorsunuz, en ufak bir hatada hakimden fırçayı siz mi yiyorsunuz, çöplüğe dönmüş dosyaların içindeki tarafları ayıklayıp tebligatları siz mi çıkarıyorsunuz, saat 17:20'de gelen ihtiyati haciz talebi için saat 18:00'e kadar siz mi bekliyorsunuz, bazen 15-20 sayfayı bulan dava dilekçelerini cevap dilekçelerini siz mi özetliyorsunuz, klasör klasör dosyaların kararlarını yazarken bilirkişi raporlarını, evrakları şunları bunları siz mi özetliyorsunuz neye eziliyorsunuz abi kurban olayım anlatın da biz de bilelim. Artık eve iş getirmekten bıktım, işle yatıp işle kalkıyorum, sürekli iş düşünmekten artık obsesif olmaya başladım. Mübaşirle katip arasında bir hiyerarşi yok kimse kimseyi ezemez, kendini ezdiriyorsan senin hatan olabilir bu, katip de olsaydın yine ezeceklerdi seni yani bunun mübaşir olmanla bir alakası yok çünkü seni ezmesi için hukuki bir zemin yok ortada çünkü katip senin amirin değil. Katibin yazana kadar kırk fırça yiyip yazdığı kararı karar klasörüne taktığın için mi eziliyorsun anlamadım. Mübaşirlerle İKM'lerin derdi bir türlü bitmiyor abi.

Freedomfighter37, 1 hafta önce
bizim adliyede hakimden çok katipler biz mübaşirleri eziyor
Toplam 21 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi