Editörler : crops35
28 Nisan 2025 00:58

Olumsuz Arşiv Araştırması

Merhaba öncelikle hayırlı forumlar diliyorum ve konuyu kısaca anlatmak istiyorum.

- Birincisi 2016 yılında karşılıklı şikayet sonucunda (trafikte kavga) savcı benim açımdan kovuşturmaya gerek yoktur diyerek dosyayı kapatırken karşı tatafın sanık benim ise müşteki olduğum bir dava başlattı.. Bu dava yaklaşık 2 yıl kadar sürdü fakat bu sırada ben mahkemelere katılamadım bir seferinde zorla getirilmem istenmiş fakat askerlik yaptıgım için o da olmadı velhasılı kelam karşı tarafta sonunda delil yetersizliğinden (bana bıçak çekmişti) beraat etmiş ve gerekçeli karar bana da tebliğ edildi.

- İkinci konu ise 2021 yılının yaz aylarında bir vatandaşla yine yaşadıgımız tartışma sonrasında beni şikayet etmiş ve ertesi gün karakolda ifade verip ben de şikayetçi oldugumu belirttim. ( darp vs yok millet araya girdi ayrıldık) Fakat sonradan ne arayan oldu ne de soran ve kpnuya dair Uyapta da sorgulama yaptıgımda herhangi birşey çıkmıyor bu konu ile alakalı.Ama bilmiyorum yani elime geçen herhangi bir karar ya da evrak yok

Şimdi birincisi Uyapta çıkıyor ikincisi çıkmıyor. Benim de şuan arşiv araştırmam yapılıyor ve Karayolları Genel Müdürlüğü'ne Mühendis Sözleşmeli personel olarak atanmıs bulunmaktayım. Acaba bunlar sorun teşkil eder mi bunu merak etmekteyim?

Om1999
Aday Memur
28 Nisan 2025 08:36

Yargılanıp ceza almadığın sürece bir sorun teşkil etmez. Eğer ceza almış olsaydın sorun olurdu.

Sogmun2525
Aday Memur
28 Nisan 2025 09:15

Cevapladığınız için teşekkür ederim hocam Umarım sorun olmaz

Om1999, 4 hafta önce

Yargılanıp ceza almadığın sürece bir sorun teşkil etmez. Eğer ceza almış olsaydın sorun olurdu.

Sogmun2525
Aday Memur
28 Nisan 2025 14:42

Başka benzer durumla karşılaşan var mı acaba Herhangi bir problem yaşayan bu konuda bilgisi olan veya benzer tecrübeye sahip?

amilsaglam
Aday Memur
28 Nisan 2025 21:04

Üfürükten tayyare bu anlattıklarınız. Endişe etmenize gerek yok atamanız yapılır.

the back of furkan
Şube Müdürü
28 Nisan 2025 23:07

fetö vs yoksa bir şey olmaz

Sogmun2525
Aday Memur
28 Nisan 2025 23:31

Bazı yorumlarda takipsizlik ya da kovuşturmaya gerek yoktur kararlarına rağmen arşiv sorusturmasının olumsuz geldiğinden bahsedenler olmuş da onları görünce biraz stres yaptım.. Harici bir problem yok sadece bunlar var.. Bunlar dan da sıkıntı olacagı zaten hiç aklıma gelmezdi de okudukça kafamm karıştı :) Neyse burda sonucu yazacağım böylece benim gibi olup takılanlar için sağlam bir örnek olacak.. Zira her soranda sonucun ne olduğunu yazmadan gitmiş :))

30 Nisan 2025 09:19

Benim de memuriyetten önce senin gibi bir olay geçti başımdan. Bir tartışma sonucu, karşı taraf bana bıçak çekmişti, araya girenler oldu, seni bulacağım oğlum şeklinde tehdit ettim ben de. 2 kişiydiler, bir birlerine tanık olup beni şikayet etmişler, ifade verdim, ben de şikayetçi oldum, ben de tanık gösterdim. Araya adam koyup özür dilediler, sonrasında şikayetlerinden vazgeçtiler, savcı da takipsizlik verdi. Bu olaydan kısa bir süre sonra arşiv araştırmam, güvenlik soruşturmam yapıldı, memur oldum. Arkadaşın dediği gibi, siciline işlemediği sürece sorun yok. Ama konusu terör olan bir soruşturmadan davadan feragat edilse bile güvenlik soruşturmasında olumsuz gelebilir. Olumsuz gelenler bu yüzden gelmiştir muhtemelen. Senin durumun, anlattıklarına göre, sorun yaratacak şeyler değil.

Sogmun2525
Aday Memur
30 Nisan 2025 12:01

Çok benzer durumlar.. Bilgi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.. Peki sorun olmazsa ne zaman girdiniz memuriyete hocam?

Mavi.Ufuklar, 3 hafta önce

Benim de memuriyetten önce senin gibi bir olay geçti başımdan. Bir tartışma sonucu, karşı taraf bana bıçak çekmişti, araya girenler oldu, seni bulacağım oğlum şeklinde tehdit ettim ben de. 2 kişiydiler, bir birlerine tanık olup beni şikayet etmişler, ifade verdim, ben de şikayetçi oldum, ben de tanık gösterdim. Araya adam koyup özür dilediler, sonrasında şikayetlerinden vazgeçtiler, savcı da takipsizlik verdi. Bu olaydan kısa bir süre sonra arşiv araştırmam, güvenlik soruşturmam yapıldı, memur oldum. Arkadaşın dediği gibi, siciline işlemediği sürece sorun yok. Ama konusu terör olan bir soruşturmadan davadan feragat edilse bile güvenlik soruşturmasında olumsuz gelebilir. Olumsuz gelenler bu yüzden gelmiştir muhtemelen. Senin durumun, anlattıklarına göre, sorun yaratacak şeyler değil.

30 Nisan 2025 12:03

Gelecek ay 2 yılımı tamamlayacağım

Sogmun2525, 3 hafta önce

Çok benzer durumlar.. Bilgi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.. Peki sorun olmazsa ne zaman girdiniz memuriyete hocam?

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi