Editörler : Pangaea
28 Nisan 2025 12:40

İl içi isteğe bağlı Yer Değişikliği (İlginç Bir Durum)

Bulunduğum ilçede 12. senemi tamamlamış bulunmaktayım fakat bu seneleri 4 farklı kurumda doldurdum. Yani bakanlığın istediği rotasyonu yaptım fakat son atandığım yer 1 yıl önce bir proje okuluydu daha öncesinde de 2 yıl aynı okulda görevlendirme çalıştım. İl içinde yer değiştirme hakkının tanınmadığını öğrendim. Bulunduğum ilçe dezavantajlı bir ilçe çok iyi bir merkez ilçe değil. 4 gruplu bir ilde 3. gruptayız. (puan 325)

1.Soruma gelecek olursak Şu anda ailevi nedenlerden dolayı başka bir ilçeye geçmek istiyorum. Tam zamanlı görevlendirme 2 yıl öğretmenlik +1 kadrolu öğretmenlik benim tercih etmemi sağlamaz gibi gözüküyor. Bununla ilgili aksi yönde emsal yargı kararı vb. var mıdır?

Önerim şudur: Bence en az 8 yıl aynı ilçede çalışanın il içi tayin hakkı olmalıdır? Yoksa biz bu puanlarla ileride 20 yılda 700 görürüz. Güzel yerlerde çalışanlar rahat olmayabilir.

Soner Eraslan
Aday Memur
28 Nisan 2025 12:43

İl içinde 4 yılda bir zorunlu rotasyon gelmelidir.

1azerdem
Aday Memur
28 Nisan 2025 13:35

Rotasyon yapan öğretmeni cezalandırmış gibi oluyor benim durumumdaki.

Soner Eraslan, 3 hafta önce
İl içinde 4 yılda bir zorunlu rotasyon gelmelidir.
28 Nisan 2025 14:07

il içi hakkınız var

vengberz
Şube Müdürü
28 Nisan 2025 14:19

Aynı kurumda, kadrolu olarak 3 yıl doldurulmadıkça il içi tayin istenemez.

1azerdem
Aday Memur
28 Nisan 2025 15:24

Ne istinaden hocam geçen seneki klavuz ve yönetmelik yapamazsın diyor.

bahçesaray, 3 hafta önce

il içi hakkınız var

28 Nisan 2025 15:32

proje okul öncesi ve sonrası beraber değerlendirildiği için

todoshi.kuluku.8590
Aday Memur
29 Nisan 2025 16:11

Aynı ilçede 8 yıl çalışsınmış, öneriye gell:))) kaç yıllık ömür var ki? Hem ilçe var ilçe var, herkes Çankaya'da çalışmıyor sonuçta, puan biriktir bence

1azerdem
Aday Memur
29 Nisan 2025 17:25

Hocam yanlıs anladın 8 yıl çalış demiyorum ilçede en az 8 yıl çalıştığından kurum üç yıla bakmasınlar.çankayada değilim ilk atama 11.5 yıl puan 325 bu verimlilkte öğretmen yoktur.

todoshi.kuluku.8590, 3 hafta önce

Aynı ilçede 8 yıl çalışsınmış, öneriye gell:))) kaç yıllık ömür var ki? Hem ilçe var ilçe var, herkes Çankaya'da çalışmıyor sonuçta, puan biriktir bence

1azerdem
Aday Memur
29 Nisan 2025 17:45

Teşekkür ederim hocam inşallah MEBBİS bunu görür ve bize de sistemi açar. Ben açmaz diye öncesinde yönetmelik ve emsal karar bulup dilekçe yazmayı düşünüyordum.

bahçesaray, 3 hafta önce

proje okul öncesi ve sonrası beraber değerlendirildiği için

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi