Editörler : swat3410

Müspet 07
Aday Memur
30 Nisan 2025 19:46

2+2+2 bir dönem çalışmıştık.

Blldiğin 12/12'dir bu.

Bir gün şube müdürü toplantı yaptı., söz alıp; müdürüm bu 12/12 ne zaman bitecek dedim.

Müdür şaşkın bir ifadeyle "nasıl yaa, bu 12/12 değil ki kem, küm" falan dedi.

Salondan ne 12/12si ya şeklinde homurdanma sesleri gelmeye başladı.

Çekilen ızdıraptan ziyade 2 günlük istirahate odaklanmış arkadaşlar ile memleketlerine yakın olan personel neredeyse saldıracaklardı bana.

Ben de müdürüm bunun bir mantığı yok; madem öyle bir sene gündüz, bir sene gece çalışalım bir sene de istirahat edelim veya 10 sene gündüz, 10 sene gece calışıp 10 sene istirahat edelim dedim.

Salondan guç bela çıkabildik kankam ile.😃

Velhasıl ergonomik çalışma sistemi diye avutuyorlar milleti.

İdeali orijinal 12/36, mümkün değil ise 12/24

Gerisi acı, ızdırap,işkence

Sonuç; sinir, stres, bunalım

Şeker, tansiyon, bel fıtığı

Ortalama 55,7 yaşında ölüm...

İyi bakın kendinize...

arslandemir
Aday Memur
30 Nisan 2025 21:39

İstirahatli ilk günü geceden çıkıyorsun onunda yarısından fazlası uyku ile geçiyor. Kalan bir gün oluyor. Gerçek 12 36 sistemi olmalı. Sorun personel azlığı değil iyi planlanmamış kadro sorunu. Personeli iyi planlanırsa gerçek 12 36 olur.

Feritdemir0133
Aday Memur
30 Nisan 2025 21:55

Laf konuştu bal kabağı. Haksız mıyım böyleleri varken izin para polisi bozar derken... Haa.???

Müspet 07, 3 hafta önce

2+2+2 bir dönem çalışmıştık.

Blldiğin 12/12'dir bu.

Bir gün şube müdürü toplantı yaptı., söz alıp; müdürüm bu 12/12 ne zaman bitecek dedim.

Müdür şaşkın bir ifadeyle "nasıl yaa, bu 12/12 değil ki kem, küm" falan dedi.

Salondan ne 12/12si ya şeklinde homurdanma sesleri gelmeye başladı.

Çekilen ızdıraptan ziyade 2 günlük istirahate odaklanmış arkadaşlar ile memleketlerine yakın olan personel neredeyse saldıracaklardı bana.

Ben de müdürüm bunun bir mantığı yok; madem öyle bir sene gündüz, bir sene gece çalışalım bir sene de istirahat edelim veya 10 sene gündüz, 10 sene gece calışıp 10 sene istirahat edelim dedim.

Salondan guç bela çıkabildik kankam ile.😃

Velhasıl ergonomik çalışma sistemi diye avutuyorlar milleti.

İdeali orijinal 12/36, mümkün değil ise 12/24

Gerisi acı, ızdırap,işkence

Sonuç; sinir, stres, bunalım

Şeker, tansiyon, bel fıtığı

Ortalama 55,7 yaşında ölüm...

İyi bakın kendinize...

Feritdemir0133
Aday Memur
30 Nisan 2025 21:56

Ah akıl tutulması sen nelere kadirsin adam artık 12 24 çalışa çalışa beyin gitmiş.... Yok 12 12 çalışalım a....

Nizamettin1453, 3 hafta önce

Emniyette İdarecilerin Dikkatine:

Polis Merkezleri ve Devriye Ekipler gibi vardiyalı çalışılan yerlerde Blok 12/24 vardiya ile yani 12/24 ün 2 şer günlük blok halinde uygulanışı ile;

Vardiyalı çalışan polisler için çakma 12/36 denilen sisteme göre 5 derece üstünlüğü vardır.

Blok 12/24 yani (2 gündüz, 2 gece, 2 izin) şeklinde:

1- Her grup haftalık 2 gün izin yapar.

2- Büro ile Grup polisleri arasında çalışma saatleri Adaleti sağlanır.

3- Verimlilik artar aileye kendisine vakit ayırır.

4- Her hafta üst üste 5 gün 12/12 zulmünden azat olunur.

5- Uygulanması kolay,mevzuata uygun, net ve personel ataması gerektirmeden hemen tatbik edilebilirdir.

Blok 12/24 vardiya sistemi (2 gündüz, 2 gece, 2 izin) mevzuata uygundur: (Polis Mrk Yönetmeliği, Emniyet Personeli Çalışma Esasları)

Çakma 12/36 denen vardiya sistemi mevzuata aykırıdır, mevzuatta yeri yoktur, usulsüzlüktür. (Polisleri Haftalık 5 gün üst üste 12/12 yani 55 saat çalıştırdıktan sonra hemen ertesi gün hiç izin kullandırmadan geceye geçirip sadece gecede 12/36 köle gibi çalıştırmak zulümdür mevzuata aykırıdır)

Blok 12/24 vardiya sistemi, polisler arasında çalışma saatleri Adaletini sağlamada 4 gruplu sistemlere geçilene kadar en insaflı, adaletli, pratik ve maliyetsiz olan vardiya sistemidir.

Ekteki Tobloda görüleceği üzere:

https://hizliresim.com/gaafrlp

Müspet 07
Aday Memur
05 Mayıs 2025 18:46

İdare genelge menelge takmaz, bir yaptırımı da olmaz.

Şikayet söz konusu ise ki, yazılı olmaz ise dikkate alınmaz.

2 müfettiş görevlendirilir; müfettişler varsa polisevinde vs. konaklar, harcırahını, yollugunu alır ve keyfi yettiğinde rutinini icra eder.

Köpüklü Türk kahvesini yudumlarken İdarenin yazılı savunmasıni alır. İdere savunmasında biz de çok isteriz ancak personelimiz yetersiz der bir kahve daha alır mıydınız sorusu odada yankılanırken ve konu kapanır.

Akabinde en iyi savunma saldırıdır diyerek taarruza kalkar şikayet eden (hakkını arama gafletine düşen) personeline soruşturma açar, yıldırır, bezdirir, elinden gelirse sürerek gücünün sınırlarını fiilen test eder, gelecekte mevkidaşlarına anlatacak istisnai bir anı biriktirmiş olur ve nihayetinde süreç tamamlanır.Yalın gerçekliiğin tokadı ayıltır adamı.

Genelge, yönetmelik, normlar hiyerarşisinin ancak teorik çerçevede hükmünü icra edebileceği zihinlere kazınır...

Çok da gerek yoktur aslında zorlamaya zira kurumda, nasıl çalışıldığında optimal manada ruhsal ve fiziksel yarar sağlanabileceği bağlamında bir konsensüs yoktur, olması da beklenmemelidir. Kumaş ortadadır ve bu bağlamda çoğunluğu rasyonileteden, muhakemeden oldukça uzaktadır maalesef...

"Mevcudun ötesine geçmeden mevcudun ötesine geçilemez"

İyi bakın kendinize...

Özer5336
Şef
05 Mayıs 2025 18:49

istirahatli gündede 1 görev çakarlar hayatın zindan olur
Toplam 46 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi