Editörler : gül-feşan
«12131415161718192021222324

eskidenberiburdayim
Şube Müdürü
11 Haziran 2025 14:12

paylaşabilirmisiniz neler paylaştıklarını

1calypso1, 4 hafta önce
benim üniversitem resmi yazı ile de mail yoluyla da bir şey gelmediğini söylüyor. Millet gruplarda sonuç paylaşıyormuş bana çıktı çıkmadı diye bu nasıl oluyor anlamadım

zireaell
Memur
11 Haziran 2025 14:14

Hangi grupta paylaşıyorlar link atabilir misin

1calypso1, 4 hafta önce
benim üniversitem resmi yazı ile de mail yoluyla da bir şey gelmediğini söylüyor. Millet gruplarda sonuç paylaşıyormuş bana çıktı çıkmadı diye bu nasıl oluyor anlamadım

canalikonya
Aday Memur
11 Haziran 2025 14:15

ali yalçın rektörlere gönderildi diye tvit atmış

eskidenberiburdayim
Şube Müdürü
11 Haziran 2025 14:17

cumhurbaşkanlığından ek atama izni alınacakmış o zaman rektör muvafakati olmayacak

Mütercumann
Aday Memur
11 Haziran 2025 14:18

Neden rektörlere? Neden herkesin açıkça görebileceği gibi duyuru yapılmıyor? Neden bizim ülkemizde hiçbir süreç şeffaf bir şekilde ilerlemiyor?
canalikonya, 4 hafta önce

ali yalçın rektörlere gönderildi diye tvit atmış

cemile009
Aday Memur
11 Haziran 2025 14:19

whatsapp becayiş grupları var orada birisi yazmış personelden öğrenmiş.

zireaell, 4 hafta önce

Hangi grupta paylaşıyorlar link atabilir misin

cemile009
Aday Memur
11 Haziran 2025 14:20

Aynen keşke yök yayınlasaydı bu listeyi.

Mütercumann, 4 hafta önce
Neden rektörlere? Neden herkesin açıkça görebileceği gibi duyuru yapılmıyor? Neden bizim ülkemizde hiçbir süreç şeffaf bir şekilde ilerlemiyor?

yucel1981
Aday Memur
11 Haziran 2025 14:27

o ona şunu yazmış, bu buna bunu göndermiş, falanca twit atmış. arkadaş bu yök devletin resmi kurumu değil mi? resmi yazışması vb. prosedürleri yok mu?

eskidenberiburdayim
Şube Müdürü
11 Haziran 2025 14:39

detaylı paylaşır mısınız

cemile009, 4 hafta önce

whatsapp becayiş grupları var orada birisi yazmış personelden öğrenmiş.

cemile009
Aday Memur
11 Haziran 2025 14:59

Neyin detayını paylaşayım anlamadım "ben personeli aradım oradaki arkadaş bana senin işin oldu dedi" detaylı paylaştım:) aynen bunu yazmış. Ya gerçekten böyle iş olmaz yukarda bi arkadaşın dediği gibi ordan burdan bilgi edinmeye çalışıyoruz, bu kadar saçma bu kadar umut kırıcı bir sistem görmedim. Yök merkezi bişey yapıyo o zaman yayınla listeleri görelim şeffaf bir şekilde. Ben üniversite yönetimine hiç güvenmiyorum.

eskidenberiburdayim, 4 hafta önce

detaylı paylaşır mısınız

YALNIZKURT8001
Aday Memur
11 Haziran 2025 16:18

"BECAYİŞ LİSTELERİ REKTÖRLERE GÖNDERİLDİ: TAYİN HAKKI KEYFİYETLE DEĞİL,

SİSTEMLE SAĞLANIR!"

Yıllardır mücadele ettiğimiz beklediğimiz tayin hakkımızla ilgili dün mesai bitiminde, Üniversitelerin rektörlerinin mailine idari personel arasında kıdem ve unvan esas alınarak hazırlanan birebir eşleşme listeleri gönderildi. Ancak bu listeler, sadece bilgilendirme amacıyla iletildi ve rektörlüklerden ?eşleşen personelin muvafakat yazışmalarını sizler yapın? şeklinde bir mail.

Bu tablo, üniversitelerde görev yapan idari personelin tayin hakkının hâlâ kurumsal bir çerçeveye oturtulamadığını acı bir şekilde gösteriyor. YÖK, maalesef geçici formüllerle bizleri oyalamaktadır. Oysa ki, daha önce sendikamız tarafından defalarca dile getirildiği gibi, tayin ve nakil süreci açık, denetlenebilir ve merkezi bir sistemle yürütülmeli, personelin kaderi tek tek rektörlerin ve ya başka kişilerin onayına bağlı kalmamalıdır.

Sendikamız, yükseköğretim kurumlarında görev yapan idari personelin tayin hakkının şeffaf bir sistem ile güvence altına alınması gerektiğini vurgulamış ve bu konuda gerek YÖK gerekse ilgili bakanlıklarla onlarca kere temaslarda bulunmuştur. Geçici çözümler ya da rektörlerin takdirine bırakılan uygulamalar, binlerce üniversite çalışanlarının hayatını planlamasını zorlaştırmakta, kurumsal işleyişte eşitlik ilkesini zedelemektedir.

Maalesef bugün yaşananlar, geçici formüllerle zaman kazanılmaya çalışıldığını gösteriyor. Ancak biz bu konunun takipçisiyiz. Talebimiz açık ve nettir: Üniversite idari personeli için tayin hakkı artık bir lütuf değil, güvence altına alınmış bir hak olmalıdır.

ÜNİPERSEN, bu mücadelesinden geri adım atmayacak. Günübirlik çözümler değil, kalıcı çözümler için mücadele edecektir. ÜNİPERSENİN AÇIKLAMASI

cemile009, 4 hafta önce

Neyin detayını paylaşayım anlamadım "ben personeli aradım oradaki arkadaş bana senin işin oldu dedi" detaylı paylaştım:) aynen bunu yazmış. Ya gerçekten böyle iş olmaz yukarda bi arkadaşın dediği gibi ordan burdan bilgi edinmeye çalışıyoruz, bu kadar saçma bu kadar umut kırıcı bir sistem görmedim. Yök merkezi bişey yapıyo o zaman yayınla listeleri görelim şeffaf bir şekilde. Ben üniversite yönetimine hiç güvenmiyorum.

eskidenberiburdayim
Şube Müdürü
11 Haziran 2025 23:00

hiç resmi bişey göremedik hep söylenti bilgiler 🤣

zireaell
Memur
12 Haziran 2025 09:36

Bursa Uludağ Üniversitesi liste yayınlamış.

yucel1981
Aday Memur
12 Haziran 2025 10:02

doğru web sitesinde yayınlanmış diğer Üniversitelerden bir haber yok sanırım
zireaell, 4 hafta önce

cemile009
Aday Memur
12 Haziran 2025 10:25

Bu eşleşmeler birebir mi oldu yoksa çaprazlama mı oldu bilgisi olan var mı

tahirdmr
Aday Memur
12 Haziran 2025 10:26

Bire bir eşleşme olmuştur. Koskoca üniversiteden 11 kişi eşleşmiş.

cemile009, 4 hafta önce

Bu eşleşmeler birebir mi oldu yoksa çaprazlama mı oldu bilgisi olan var mı

cemile009
Aday Memur
12 Haziran 2025 10:32

Evet sadece 3 idari personel eşleşmiş.

tahirdmr, 4 hafta önce

Bire bir eşleşme olmuştur. Koskoca üniversiteden 11 kişi eşleşmiş.

alpgül
Aday Memur
12 Haziran 2025 10:37

Benim tercihlerimden ilki Bursa Uludağ Üniversitesiydi. Şeflerden eşleşen olmamış. böylece 1. tercih sonucumu öğrenmiş oldum. Ama hala Kendi kurumum listeyi açıklamadı.

zireaell, 4 hafta önce

eskidenberiburdayim
Şube Müdürü
12 Haziran 2025 10:38

sanırım her üniversiteden böyle 5-10 kişinin işi görülecek

cemile009
Aday Memur
12 Haziran 2025 10:54

Benimde 2.tercihim uludağ üniversitesiydi benimde elendi:(

alpgül, 4 hafta önce

Benim tercihlerimden ilki Bursa Uludağ Üniversitesiydi. Şeflerden eşleşen olmamış. böylece 1. tercih sonucumu öğrenmiş oldum. Ama hala Kendi kurumum listeyi açıklamadı.

Toplam 473 mesaj
«12131415161718192021222324

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi