Editörler : cihan27E.Kayı Han
09 Mayıs 2025 09:37

şef değilim, şeflere bir dokunuş yapılması gerektiği kanaatindeyim.. hepsi için genellemiyorum ama çoğu mühendisten fazla çalıştıklarını düşünüyorum

Diyarı21
Aday Memur
09 Mayıs 2025 09:40

Yönetmelikler, kanunlarla karıştırılmaz, uyumlu olurlar zaten. Bakın başlık şeflerin hak talepleriyle ilgilidir. Yönetmelikte "yönetici" olarak geçtiğinden dolayı bazı haklar talep ediliyor ve sizlerin çocukça duygu ve komplekleriniz yüzünden konu olması gerekenden sapıyor. Torpilci demişsin bana, yazılı sınavda Türkiye geneli 3. oldum ve şuan mülakat sonucunu bekliyorum. Mülakata girenlerin çoğu torpil peşinde koşarken ben hiç kimse ile görüşmedim.

Sınavı burada 3 kişi geçtik, kimse personel şefi olmak istemiyor. Çünkü dediğiniz doğru, şefler amir değil. Ceza veremiyor ve bu nedenle personellerle baş edemiyor. Emin ol personel şefleri, yüklenen sorumluluk ile verilen yetki yüzünden en zor görevlerden birini icra etmekteler. Elimde olsa (biliyorum elimde değil, okuduğunuzu anlayın önce) senin gibi uzmanım diyip hak aradığımız başlığa gelip salça olana veririm personel şefliğini bu yetkilerle. O zaman anlardın mağduriyeti de öyle bir şans yok maalesef.

Mavi.Ufuklar, 1 ay önce

Bak işte mevzuat bilmediğin ne kadar belli. Bakanlığın iç yönetmelikleriyle kanunları birbiriyle karıştırıyorsun. Hadi bakalım, madem amirsin bir memura yazılı emir ver bakalım verebiliyor musun, disiplin soruşturması başlat bakalım yapabiliyor musun, yazılı izahat iste bakalım isteyebiliyor musun? Amirsin ya. Baya eğlenilecek birisin ama benim senin kadar boş vaktim yok, torpilli yalaka şef seni.

09 Mayıs 2025 10:15

Danıştay kararlarına bakarsan, AYM kararlarına bakarsan az biraz zahmet edip, o zaman görürsün tonlarca yönetmeliğin genelgenin ilgili kanunlarıyla tamamen veya kısmen iptal edildiğini, aleyhte kararlar verildiğini. Birisi şikayet etsin AYM'ye, Danıştaya, hangi kurum iç yönetmelikle şeflere amir yetkisi veriyorsa, derhal o yönetmeliği iptal ederler. 657 sayılı DMK ile çelişir bu tür yönetmelikler. Yazdıklarınla çelişiyorsun, önceki yazılarında diyorsun ki şef amirdir, şimdi diyorsun ki şef amir değildir. Esas çocuk sensin tutarsız.

Hakkınızı arayın elbet. Ama tutup da yalan yanlış iddialarda bulunarak, kendinizi olmadığınız yerlere konumlandırarak aramayın. Kendisine amir diyen şef bir tek sen değilsin, kamu kurumları senin gibilerle dolu. Dediğim gibi, komik tuhaf şeyler görünce eğleniyorum. Ben işin gırgırındayım. Sana değil, bu postu açanla alay ediyorum, gelip salça olan sensin. Bir dön bak yazdıklarına önce. Kim salça, kim çocuk görürsün.

Diyarı21, 1 ay önce

Yönetmelikler, kanunlarla karıştırılmaz, uyumlu olurlar zaten. Bakın başlık şeflerin hak talepleriyle ilgilidir. Yönetmelikte "yönetici" olarak geçtiğinden dolayı bazı haklar talep ediliyor ve sizlerin çocukça duygu ve komplekleriniz yüzünden konu olması gerekenden sapıyor. Torpilci demişsin bana, yazılı sınavda Türkiye geneli 3. oldum ve şuan mülakat sonucunu bekliyorum. Mülakata girenlerin çoğu torpil peşinde koşarken ben hiç kimse ile görüşmedim.

Sınavı burada 3 kişi geçtik, kimse personel şefi olmak istemiyor. Çünkü dediğiniz doğru, şefler amir değil. Ceza veremiyor ve bu nedenle personellerle baş edemiyor. Emin ol personel şefleri, yüklenen sorumluluk ile verilen yetki yüzünden en zor görevlerden birini icra etmekteler. Elimde olsa (biliyorum elimde değil, okuduğunuzu anlayın önce) senin gibi uzmanım diyip hak aradığımız başlığa gelip salça olana veririm personel şefliğini bu yetkilerle. O zaman anlardın mağduriyeti de öyle bir şans yok maalesef.

Diyarı21
Aday Memur
09 Mayıs 2025 10:25

Ben hiçbir zaman şefler için amirdir demedim, yönetmelikte yönetici olarak geçiyor dedim. Ama sen benim şefler için "amirdir" dediğimi iddia ediyorsun.

Başlık burda, yazılanlar burda; eğer ben şefler için daha önce "amirdir" demişsem tamam çocuk benim. Ama dememişsem ki dememişim o zaman da çocuk sensin. Bak sen çocuksun, lütfen bizi daha fazla meşgul etme. Edeceksen bari dürüstçe söyle, senin uzmanlığın sınavla mı geldi yoksa torpille mi? Egon çok yüksek, kompleklerin çok fazla pek hakkınla gelmiş gibi görünmedin bana.

Mavi.Ufuklar, 1 ay önce

Danıştay kararlarına bakarsan, AYM kararlarına bakarsan az biraz zahmet edip, o zaman görürsün tonlarca yönetmeliğin genelgenin ilgili kanunlarıyla tamamen veya kısmen iptal edildiğini, aleyhte kararlar verildiğini. Birisi şikayet etsin AYM'ye, Danıştaya, hangi kurum iç yönetmelikle şeflere amir yetkisi veriyorsa, derhal o yönetmeliği iptal ederler. 657 sayılı DMK ile çelişir bu tür yönetmelikler. Yazdıklarınla çelişiyorsun, önceki yazılarında diyorsun ki şef amirdir, şimdi diyorsun ki şef amir değildir. Esas çocuk sensin tutarsız.

Hakkınızı arayın elbet. Ama tutup da yalan yanlış iddialarda bulunarak, kendinizi olmadığınız yerlere konumlandırarak aramayın. Kendisine amir diyen şef bir tek sen değilsin, kamu kurumları senin gibilerle dolu. Dediğim gibi, komik tuhaf şeyler görünce eğleniyorum. Ben işin gırgırındayım. Sana değil, bu postu açanla alay ediyorum, gelip salça olan sensin. Bir dön bak yazdıklarına önce. Kim salça, kim çocuk görürsün.

Kamuda.Sef
Aday Memur
12 Mayıs 2025 16:18

666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname sonucunda, şef pozisyonundaki kamu görevlilerinin ek ödeneklerinde azalma yaşanmış ve özel hizmet tazminatlarında iyileştirmeye ihtiyaç vardır. Bu durum, 30 bini aşkın şefin mağduriyetine yol açmış ve bu çalışanlar adeta kendi başlarına bırakılmıştır.

1- 3600 ek gösterge verilmedi.

2- Özel Hizmet Puanları Arttırılmadı.

3- Ek Ödeme Puanı Arttırılmadı.

4- Görev Tahsisli Lojmanlarda geçen kadrolardan sayılmadı.

Sendikalar şeflerin haklarını tam olarak savunmuyor.

samet.by
Daire Başkanı
12 Mayıs 2025 16:52

bu şartlarda adliye haricinde şef olmak enayiliktir en hafif tabirle. şeflerin ek ödemeleri arttırılmalıdır. ne güzel geçmiş senelerde ek ödeme yapılıyormuş ama sonra kaldırılmış.

Kamuda.Sef
Aday Memur
13 Mayıs 2025 08:38

üst kadroya (Şube Müdürlüğü vb.) geçmek için bir basamak olduğu için ve şef kadrosunu alan kişinin mevzuatsal ve iş tecrübesi ile örnek bir kadro konumunda. Tek kötü yanı şef olan arkadaşların sendikalarına bir türlü haklarını savunamadıklarını anlatamadıkları için şef kadrosunda olan arkadaşlarımızın hakları geride kaldı. Enayilik kısmına katılmıyorum. Tecrübeli, bilgi ve birimkimli arkadaşlara haksızlık olur.

samet.by, 1 ay önce

bu şartlarda adliye haricinde şef olmak enayiliktir en hafif tabirle. şeflerin ek ödemeleri arttırılmalıdır. ne güzel geçmiş senelerde ek ödeme yapılıyormuş ama sonra kaldırılmış.

samet.by
Daire Başkanı
13 Mayıs 2025 10:51

Hocam kötü anlamda söylemedim. Şefliğin hakkı gerçek manada verilmediği için şefliğe geçmenin yapılan iş ? maaş denkleminde çok aşağıda kalıyor. Bunu belirtmek istemiştim. Şef şube müdürünün bilmediğini bilecek, yapılacak işlerde koordinasyonu sağlayacak, memura ne yapması gerektiğini söyleyecek. Vs. vs. vs? şefliği bir nevi memurluğa indirgediler?

Kamuda.Sef, 1 ay önce

üst kadroya (Şube Müdürlüğü vb.) geçmek için bir basamak olduğu için ve şef kadrosunu alan kişinin mevzuatsal ve iş tecrübesi ile örnek bir kadro konumunda. Tek kötü yanı şef olan arkadaşların sendikalarına bir türlü haklarını savunamadıklarını anlatamadıkları için şef kadrosunda olan arkadaşlarımızın hakları geride kaldı. Enayilik kısmına katılmıyorum. Tecrübeli, bilgi ve birimkimli arkadaşlara haksızlık olur.

Kamuda.Sef
Aday Memur
14 Mayıs 2025 16:26

Memurlar.net haberinde ( https://www.memurlar.net/haber/725694/mahkeme-sef-e-verilen-gorevi-iptal-etti.html )

Kırıkkale İdare Mahkemesi, kararında şef unvanının yönetim hizmetleri grubunda yer aldığı, memur düzeyindeki unvanlarda görev yapan personel eliyle yapılması gereken işin şef kadrosunda bulunan personele yaptırılmasını iptal etti.

Ancak yönetici grubunda yer alıp Şef kadrosunda görev yapanlara

Kamuda.Sef
Aday Memur
16 Mayıs 2025 10:41

Yeni yapılacak olan toplu sözleşme görüşmelerinde umuyoruzki şeflerin bu durumlarıda göz önüne alınır.

Çözülmesi bekleyen sorunlar

Sendikalar şeflerin haklarını tam olarak savunamuyor.

Kamuda.Sef
Aday Memur
20 Mayıs 2025 08:55

Sendikalardan şeflerin sorunlarını görmeleri gerektiğini düşünüyorum

Kamuda.Sef
Aday Memur
22 Mayıs 2025 08:39

güncel

kerten.kele
Şube Müdürü
22 Mayıs 2025 10:11

şefleri takan yok maalesef, başımızdaki sendika öğretmen sendikası böyle sistem mi olur

Kamuda.Sef
Aday Memur
27 Mayıs 2025 09:22

Şefler üyesi oldukları sendikara sorunlarını, haklarını dile getirmeliler. üniversitelerde memurlara verilmeyen bazı haklar bir sendika sayesinde durmadan dile getirilip yök önünde eylem yapmaya başlayınca artık öğretmen sendikalarıda memurları kaybetmemek için memurun hakkını savunmaya başladı. Şef arkadaşlarda sendikalarına sorunlarını dile getirdiği zaman şeflerin sorunlarıda çözülecektir.

kerten.kele, 4 hafta önce

şefleri takan yok maalesef, başımızdaki sendika öğretmen sendikası böyle sistem mi olur

29 Mayıs 2025 16:03

senin bu üslubuna kullandığın kelimelere verilecek bir cevap var da kendime yakıştırmıyorum. senin bu seviyesizliğine inmeyeceğim. O pis ağzının içinde nefesinde boğul.

Siyah black
Aday Memur
29 Mayıs 2025 16:13

şikayet et
elektronik49, 1 ay önce

Bizde var doğru dürüst işe gelmiyor.

RotamızAngora
Aday Memur
29 Mayıs 2025 23:40

Iyyyyyy. Midem bulandı. Ne kadar iğrenç bir yaratıksın. Bunlar nasıl ifadeler. Yakıştı mı gerçekten bırak memur olmayı, kamuda şef olan birine. Iyyyyyyiğrençsin.....

Kamuda.Sef
Aday Memur
03 Haziran 2025 10:06

Memurlar.net haberinde ( https://www.memurlar.net/haber/725694/mahkeme-sef-e-verilen-gorevi-iptal-etti.html )

Kırıkkale İdare Mahkemesi, kararında şef unvanının yönetim hizmetleri grubunda yer aldığı, memur düzeyindeki unvanlarda görev yapan personel eliyle yapılması gereken işin şef kadrosunda bulunan personele yaptırılmasını iptal etti.

Kamuda.Sef
Aday Memur
11 Haziran 2025 09:52

r.diyojen
Genel Müdür
11 Haziran 2025 14:23

Yönetim hizmetleri grubundaki Şef'lerin memur kadar maaş alması, hatta sürekli işçilerden (yıllık ) daha az kazanması kabul edilemez.

Toplam 41 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi