Editörler : E.Kayı Han
08 Mayıs 2025 07:40

Kurum Değişikliğinde Aynı Kadro

Sa arkadaşlar ben i.k.m yim, kurum değişikligini araştırıyorum bir arkadaş adalet bakanlığındaki olan bir unvan kadrosuyla başka kuruma geçiş yapılamıyor dedi.Yani örnek veriyorum a kurumunda ikm sin b kurumuna şoför olarak geçmek istiyorsun a kurumunda da şoför kadrosu olduğu için gecemiyorsun böyle bişey var mı ? Bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim

Yunus7878
Aday Memur
08 Mayıs 2025 08:16

öyle birsey yok genel idari hizmetlerinde her hangi bi ünvana gecebilirsin

KNY46
Memur
09 Mayıs 2025 00:04

Bir arkadaş iki yıldır mahkemede sağlık bakanlığından istendi adalet bakanlığı vermiyor dedigim sebe

yusuf132
Memur
09 Mayıs 2025 00:28

nede kolay söyledin dostum birde adalet bakanlığı için :D

Yunus7878, 2 hafta önce
öyle birsey yok genel idari hizmetlerinde her hangi bi ünvana gecebilirsin

Yunus7878
Aday Memur
09 Mayıs 2025 01:30

adalet bakanligi vermiyor tabiki eger verirse zaten demek istemistim
yusuf132, 2 hafta önce

nede kolay söyledin dostum birde adalet bakanlığı için :D

katip1988
Daire Başkanı
10 Mayıs 2025 08:52

Bu "bir arkadaş " lar genelde cahil oluyor. neden? çevrenizi değiştirin lütfen.

kurum degistirken elinde hangi kozlar varsa kullanmayı bileceksin.

en önemlisi seni isteyen kurum hangi unvanda isteyecek bakablik bunu soruyor. oraya iyi dikkat et.

devamında ehliyetin var şoför kadrosu isteyebilirsin.

farkli diplomaların var diplomalarına uygun kadrolar isteyebilirsin.

örneğin liseden elektrik bölümü mezunusun, elektrik teknisyeni olarak geçmek istediğini iletebilirsin.

bakanlık onay vermezse iş idari yargıya kalıyor.

hakkınız da hayırlısı

KNY46
Memur
10 Mayıs 2025 09:29

Hocam çevremizi biz istesekte değiştiremiyoruz maalesef çünkü bulunduğumuz ortam buna müsade etmiyor.O bir arkadaşa talep geldi Adalet bakanlığı red verdi iki yıldır da mahkemede ve dediğim gibi geçmek istediği kurumdaki alan suanki kurumundada olduğu gerekçesiyle mahkemeyi kazanamıyor

katip1988, 2 hafta önce

Bu "bir arkadaş " lar genelde cahil oluyor. neden? çevrenizi değiştirin lütfen.

kurum degistirken elinde hangi kozlar varsa kullanmayı bileceksin.

en önemlisi seni isteyen kurum hangi unvanda isteyecek bakablik bunu soruyor. oraya iyi dikkat et.

devamında ehliyetin var şoför kadrosu isteyebilirsin.

farkli diplomaların var diplomalarına uygun kadrolar isteyebilirsin.

örneğin liseden elektrik bölümü mezunusun, elektrik teknisyeni olarak geçmek istediğini iletebilirsin.

bakanlık onay vermezse iş idari yargıya kalıyor.

hakkınız da hayırlısı

AcenteKatip
Aday Memur
14 Mayıs 2025 09:25

geçen geçiyor :) icra müdür yardımcısıylan vhki olan var. muvafakat alarak.

maratonton
Memur
14 Mayıs 2025 11:51

Alt kadroya nasıl geçmiş valla helal olsun

AcenteKatip, 1 hafta önce

geçen geçiyor :) icra müdür yardımcısıylan vhki olan var. muvafakat alarak.

memuraday-y
Şube Müdürü
14 Mayıs 2025 13:05

İkm vhki felan hepsi denk kadro. Sen İKM?nin hangisinden üst kadro olduğunu sanıyorsun ?

maratonton, 1 hafta önce

maratonton
Memur
14 Mayıs 2025 13:24

Icra müdür yardımcısı kadrosu vhki den ustun değil mi

memuraday-y, 1 hafta önce

İkm vhki felan hepsi denk kadro. Sen İKM?nin hangisinden üst kadro olduğunu sanıyorsun ?

KNY46
Memur
14 Mayıs 2025 14:00

İsteğe bağlı geçiliyor diye biliyorum ama

maratonton, 1 hafta önce

AcenteKatip
Aday Memur
14 Mayıs 2025 17:20

ilgili kanun ortada tarafın talebi ve rızasıyla alt kadroya geçebiliyorken icra müdür yardımcılığı uzmanlık kadrosu değildir. aslında icra memur yardımcısıdır ama işte kanuni dayanağı olmayıp sadece yönetmelikle verilen bir sıfat gibi bir şey söz konusu.

maratonton, 1 hafta önce

AcenteKatip
Aday Memur
14 Mayıs 2025 17:21

İcra ve iflas daireleri yaptıkları muamelelerle kendilerine vakı talep ve beyanlar

hakkında bir tutanak yaparlar. Sözlü itirazlar ile talep ve beyanların altları ilgililer ve icra

memuru veya yardımcısı veya katibi tarafından imzalanır.

maratonton, 1 hafta önce

katip1988
Daire Başkanı
14 Mayıs 2025 18:53

kurum değişikliğinde alt üst unvana pek bakılmaz. önemli olan gideceğiniz kurum sizi hangi ünvanda alacak, kurumunda bununla ilgili boş kadro var mı ve en önemlisi ogrenim durumu itibariyle gitmek istediğiniz kadronun yeterliliğine sahipmisiniz?

kurumlar kabul ettigi personel icin onay isterken o yazacağı yazıyı düzgün yazarsa havada kalmazsa idareye dava acarken kolaylık olur.

maratonton, 1 hafta önce

memuraday-y
Şube Müdürü
15 Mayıs 2025 08:58

İcra müdür yardımcısı ve vhki olanlar var demek istemiş orda arkadaş herhalde ben öyle anladım. Ayrıca adalet bakanliğindaki bir müdür yardımcısı farklı kurumda vhki olabilir tahminimce.

maratonton, 1 hafta önce

KNY46
Memur
15 Mayıs 2025 23:39

Ünvan kısmında alt üst çıkıyor işte hocam.Mesela sen düz memursun geçeceğin yerde seni memur yada daha alt kadroya isterse onay vermiyorlar genelde ama üst kadro olursa gecebilitorsun onay vermezse mahkeme yoluyla gidiyorsun tabi şartları taşıdığın takdirde

katip1988, 1 hafta önce

kurum değişikliğinde alt üst unvana pek bakılmaz. önemli olan gideceğiniz kurum sizi hangi ünvanda alacak, kurumunda bununla ilgili boş kadro var mı ve en önemlisi ogrenim durumu itibariyle gitmek istediğiniz kadronun yeterliliğine sahipmisiniz?

kurumlar kabul ettigi personel icin onay isterken o yazacağı yazıyı düzgün yazarsa havada kalmazsa idareye dava acarken kolaylık olur.

Toplam 16 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi