Editörler : Pangaea
08 Mayıs 2025 08:59

Maaş Bankasıyla Çalışmak İstememek Mümkün mü?

İdare genel olarak üç yılda bir yeni maaş anlaşması için ihale yapıyor, promosyonlar veriliyor ve genelde öncekinden farklı bir bankayla anlaşılıyor.

Yeni gelen bankanın uygulamaları ve tavrı bazen hoşumuza gitmiyor, halihazırda aktif olarak kullandığımız bankalar da olduğu için her seferinde yeni hesap açma, mobil uygulama kullanıcısı, onun şifresi vs vs.

Ben tüm bunları yapmak zorunda mıyım? Promosyonlarını da istemiyorum, bana özel tekliflerini de. Promosyon almayıp kendi bankamla maaş alma ihtimalim var mı? Bunda yasal bir engel ve/veya başka bir sorun oluşturacak durum var mıdır?

proserpin
Aday Memur
08 Mayıs 2025 09:36

maaş mutemetleri tek bankaya tek yatırma talimatı gönderiyor. o açıdan sorun olabilir.

ingilizceci78
Aday Memur
08 Mayıs 2025 10:15

promosyon kaldırılsın yıllık 13 maaş ptt den verilsin arz ederim

Braweheart01
Genel Müdür
08 Mayıs 2025 10:59

böyle bir ihtimal yok ama dava açıp şansınızı deneyebilirsiniz

fenogretmeniyim
Şube Müdürü
08 Mayıs 2025 11:19

böyle bir şansınız yok. maaşınız yattığı gibi başka bankaya aktarıp kullanabilirsiniz. lakin bu durumda promosyon ayrıcalıklarından faydalanamazsınız. promosyon parasını ben de kullanmıyorum ama ücretsiz havale gibi ayrıcalıklar iyi oluyor

08 Mayıs 2025 13:01

Ben yatan maaşımı mobilden çalıştığım bankaya atmayayım ama mutemed upraşşın diyon yani

m.r_f
Şube Müdürü
08 Mayıs 2025 14:39

Konudan anladığınızın bu olmasına gerçekten üzüldüm. Benim derdim havale/eft yapmak veya bu işlemlere ücret ödemek değil. Zaten söylediklerinizi yapıyorum. Ancak bankaların dayattığı sözleşme maddelerini kabul etmek zorunda mıyım? Yada sürekli yen bir bankadan hesap açtırmak zorunda mıyım? 3-4 yıl gibi bir süreçte 6 bankada hesap açtırdım, neden sürekli yeni bir sözleşme imzalayıp yeni şifreler belirleyeyim ki? Üstelik bazı bankaların uygulamaları gerçekten aptalca, bunu kullanmak istemiyorsam bu suç mu?

Pratik Hoca, 2 hafta önce

Ben yatan maaşımı mobilden çalıştığım bankaya atmayayım ama mutemed upraşşın diyon yani

m.r_f
Şube Müdürü
08 Mayıs 2025 14:41

Dava konusunu ben de düşündüm açıkçası, özellikle sözleşmede yer alan bazı maddeleri ben kabul etmek istemiyorum. Bu sebeple sözleşmeyi imzalamazsam hesap açılmaz, hesap açılmazsa maaşımı nereye yatıracaklar? Sonuçta o parayı bana ödemeleri lazım. Biraz irdelemek istediğim bir konu gerçekten.

Braweheart01, 2 hafta önce

böyle bir ihtimal yok ama dava açıp şansınızı deneyebilirsiniz

zaguma
Şef
08 Mayıs 2025 15:22

İstediğiniz banka ile çalışma hakkınız var. Promosyon almazsınız. Dilekçe ile maaşınızın, hangi banka ve iban numarasına yatacağını belirtirsiniz. Herkes ilçenin seçtiği banka ile çalışacak diye bir zorunluluğu yoktur. Siz ilçenin seçtiği banka ile çalışırsanız onların verdiği avantajları kazanmış olursunuz. Yoksa her memur istediği banka hesabına parayı yatırtabilir. Mutemetlerin işinin adı ne. Dosyayı hazırlayıp ilgili bankaya gönderecek.

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
08 Mayıs 2025 21:10

2007/21 sayılı banka promosyonuyla ilgili Başbakanlık Genelgesinin dayanağı olan, Muhasebat Genel Müdürlüğümün 6 sıra nolu genel tebliğimin II-B-1. maddesi uyarınca maaşların ?tek banka? aracılığıyla ödenmesi şarttır.

Yani kendinizi kurumdan ayıramazsınız.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2004/02/RG%206%20.doc

m.r_f
Şube Müdürü
08 Mayıs 2025 22:05

Sizin cevap vermenizi bekliyordum. Peki önceki mesajımda belirttiğim gibi banka sözleşmesini kabul etmediğim ve hesap açamadığım süreçte nasıl bir durum ortaya çıkar?

YUSUF YILDIRIM, 2 hafta önce

2007/21 sayılı banka promosyonuyla ilgili Başbakanlık Genelgesinin dayanağı olan, Muhasebat Genel Müdürlüğümün 6 sıra nolu genel tebliğimin II-B-1. maddesi uyarınca maaşların ?tek banka? aracılığıyla ödenmesi şarttır.

Yani kendinizi kurumdan ayıramazsınız.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2004/02/RG%206%20.doc

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
09 Mayıs 2025 00:44

Mesela biz Tarım Bakanlığı olarak tarımsal desteklemeleri ödemek için vatandaştan banka hesap bilgisi almıyoruz. Ziraat Bankasına TC kimlik numarası esaslı liste gönderiyoruz. Banka da o listeye göre eğer vatandaşın daha önce destekleme için açılmış hesabı varsa o hesaba aktarıyor. İlk defa destekleme alıyorsa para havuzda bekliyor. Vatandaş bankaya gidip ?benim destekleme hesabımı aktifleştirin? diyor ve hesabı aktifleştirilip parayı çekmesi sağlanıyor.

Sorduğunuz durumda da kurum bankadan res?en hesap açmasını ister, maaş o hesaba yatar, siz ister çekin ister çekmeyin.

Tabi uygulamada böyle olur mu bilmiyorum, sadece fikir yürütüyorum. Böyle bir olayla karşılaşmadım çünkü. Sonuçta maaş için çalışıyoruz ve hakkımızın bir an önce ödenmesini isteriz.

m.r_f, 2 hafta önce

Sizin cevap vermenizi bekliyordum. Peki önceki mesajımda belirttiğim gibi banka sözleşmesini kabul etmediğim ve hesap açamadığım süreçte nasıl bir durum ortaya çıkar?

09 Mayıs 2025 05:12

Nasıl yani. 3700 öğretmenli bir ilçede mutemed din öğretim, temel eğitim, ortaöğretşm gibi müdürlük bazlı toplu çıktıları alıp taratıp maliyeye gönderiyor.

Mesela bemim okulumda 30 öğretmen var ekders puantaj icmal şu bu 10 sayfa veriyorum ilçeye. İlçede 80 temel eğitim okulu olsa 800 sayfa sadece temel eğitim okulları. Şimdi adam birde onları yok akbanklılar yok ziaatliler diye mi ayırsın.

Hayal ettiğiniz gibi Bir düğmeye basınca hallolmuyor işler

zaguma, 2 hafta önce

İstediğiniz banka ile çalışma hakkınız var. Promosyon almazsınız. Dilekçe ile maaşınızın, hangi banka ve iban numarasına yatacağını belirtirsiniz. Herkes ilçenin seçtiği banka ile çalışacak diye bir zorunluluğu yoktur. Siz ilçenin seçtiği banka ile çalışırsanız onların verdiği avantajları kazanmış olursunuz. Yoksa her memur istediği banka hesabına parayı yatırtabilir. Mutemetlerin işinin adı ne. Dosyayı hazırlayıp ilgili bankaya gönderecek.

09 Mayıs 2025 05:20

Meb için konuşayın bankalarda okul adına hesap açılıt. Maliye parayı oraya aktarır. Tex dediğimiz ödeme listesine göre para hesaba geçer. Okulda 30 kişi vsr 29 kişinin hesabı varsa atıyorum 30 çarpı 5000 ekders 150 bin hesaba geçer. 145 bini tex ile ilgili hesapkara geçer 5000 okul hesabında kalır. Paraya ihtiyacın yoksa sen çekinceye kadar bsnka o parayı kullanır

m.r_f, 2 hafta önce

E.Kayı Han
Editor
09 Mayıs 2025 09:24

Öncelikle sözleşme imzalamıyorsun, herhangi bir şey imzalamıyorsun. Banka anlaşmayı seninle değil kurumla yapıyor. Onun için imzaları da kurumun atması lazım. Senin hesap açmak gibi bir sorumluluğun yok. Sen hesap açmasan bile senin adına promosyon ihalesini kazanan banka da kurum hesap açtırıyor. Ayın 15'in de maaş yatar yatmaz istediğin bankaya gönder şahsen ben öyle yapıyorum. Maaş yatıyor tamamını başka bankaya aktarıyorum.

m.r_f, 2 hafta önce

Dava konusunu ben de düşündüm açıkçası, özellikle sözleşmede yer alan bazı maddeleri ben kabul etmek istemiyorum. Bu sebeple sözleşmeyi imzalamazsam hesap açılmaz, hesap açılmazsa maaşımı nereye yatıracaklar? Sonuçta o parayı bana ödemeleri lazım. Biraz irdelemek istediğim bir konu gerçekten.

m.r_f
Şube Müdürü
09 Mayıs 2025 10:38

Hangi kurumda çalışıyorsunuz bilmiyorum ama bu güne kadar gerek Milli Eğitim bünyesinde gerekse İŞ Kur bünyesinde hep sözleşme imzalayıp hesap açtırdım. Kurum promosyon için banka ile sözleşme imzalıyor ama hesaplar kişisel, kişinin kendisi ve banka arasında sözleşme olmadan hesap açılması mantıklı gelmiyor.

E.Kayı Han, 2 hafta önce

Öncelikle sözleşme imzalamıyorsun, herhangi bir şey imzalamıyorsun. Banka anlaşmayı seninle değil kurumla yapıyor. Onun için imzaları da kurumun atması lazım. Senin hesap açmak gibi bir sorumluluğun yok. Sen hesap açmasan bile senin adına promosyon ihalesini kazanan banka da kurum hesap açtırıyor. Ayın 15'in de maaş yatar yatmaz istediğin bankaya gönder şahsen ben öyle yapıyorum. Maaş yatıyor tamamını başka bankaya aktarıyorum.

11 Mayıs 2025 22:29

Bilmediginiz şey memur olurken imzalandığınız evraklarda maaş işlemleri için tüm yetkiyi mutemete verdiğiniz. Mutemet kimse tüm personel adına sizin adınıza ihaleye çıkar, sizin adınıza bankadan promosyon talep eder, sizin adınıza vs. Bu işe ilk başlarken verilir emekli olana kadar devam eder. O yüzden bireysel bir şey yapamazsınız. Genelgeler de buna izin vermez.

Hatta şöyle bir şey yaşamıştık ilçede. Promosyonlar arttığı için sözleşmeyi feshedip kalan ücreti iade edip yeni banka ile çalışmak istemiştik. Bireysel olarak mümkün olmuyordu toplu olması lazımdı. Amir de olumlu bakıyordu. Ancak 80 personelde tam birlik sağlanamadığı ve herkesin iade yapması mümkün gorunmediği için yapamamistik.

m.r_f
Şube Müdürü
12 Mayıs 2025 08:40

Biz neden bireysel olarak sözlşeme imzalayıp bankadan hesap açtırıyoruz o zaman?

Memurilanlari, 2 hafta önce

Bilmediginiz şey memur olurken imzalandığınız evraklarda maaş işlemleri için tüm yetkiyi mutemete verdiğiniz. Mutemet kimse tüm personel adına sizin adınıza ihaleye çıkar, sizin adınıza bankadan promosyon talep eder, sizin adınıza vs. Bu işe ilk başlarken verilir emekli olana kadar devam eder. O yüzden bireysel bir şey yapamazsınız. Genelgeler de buna izin vermez.

Hatta şöyle bir şey yaşamıştık ilçede. Promosyonlar arttığı için sözleşmeyi feshedip kalan ücreti iade edip yeni banka ile çalışmak istemiştik. Bireysel olarak mümkün olmuyordu toplu olması lazımdı. Amir de olumlu bakıyordu. Ancak 80 personelde tam birlik sağlanamadığı ve herkesin iade yapması mümkün gorunmediği için yapamamistik.

12 Mayıs 2025 09:21

memur olurken ,biz ,ne zaman mutemede yetki verdik ki ?

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
12 Mayıs 2025 13:47

Maalesef ilçe konuşurken bazı şeyleri unutuyor. İleri tarihli EFT ücreti vb. hususlarda maaş hesabı olmasına rağmen ek masraf çıkarabiliyorlar. Yani sadece promosyonu esas almak yanlış.

Direkt konu ile alakalı değil ama belki alt işlemlere emsal olur diye yazayım. Ben bankanın artı para hesabı açamamasını ve kredi kartı göndermemesini istiyordum. Sözleşme için okula gelindiği dönemde sözleşmeye böyle bir şey eklemek istediğimi söylemiştim. Yazabilirsiniz ama etkisi olmayacağını belirtmişlerdi, arkadaşlar da böyle bir şey olmayacağını söylemişlerdi. Ben sözleşmenin uygun bir yerine ek olarak bunu yazdım. Ondan sonra bu konuda hiçbir sorun yaşamadım.

m.r_f
Şube Müdürü
12 Mayıs 2025 15:24

Artı para, kmh veya kredi kartı gibi özellikleri şark kurnazlığı yaparak tanımlıyor çoğu hocam. Tabletten müşteri onayı yaparken kaş göz arası tıklayıp geçiyolar, mobile gönderilen sözleşmelerin arasına sıkıştırıyolar, çoğumuz da okumadan onaylıyoruz.

atahoca, 1 hafta önce

Maalesef ilçe konuşurken bazı şeyleri unutuyor. İleri tarihli EFT ücreti vb. hususlarda maaş hesabı olmasına rağmen ek masraf çıkarabiliyorlar. Yani sadece promosyonu esas almak yanlış.

Direkt konu ile alakalı değil ama belki alt işlemlere emsal olur diye yazayım. Ben bankanın artı para hesabı açamamasını ve kredi kartı göndermemesini istiyordum. Sözleşme için okula gelindiği dönemde sözleşmeye böyle bir şey eklemek istediğimi söylemiştim. Yazabilirsiniz ama etkisi olmayacağını belirtmişlerdi, arkadaşlar da böyle bir şey olmayacağını söylemişlerdi. Ben sözleşmenin uygun bir yerine ek olarak bunu yazdım. Ondan sonra bu konuda hiçbir sorun yaşamadım.

Toplam 20 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi