Editörler : cihan27E.Kayı Han
08 Mayıs 2025 18:44

Faizi ile geri istenen kıyafet yardımı

Kurumun 2022 ve 2023 yıllarında yaptığı kıyafet yardımları yasal faizi ile geri isteniyor.

Yardımlar ödeme değil belli mağazalarda geçerli alışveriş kartları şeklinde idi. Satın alınabilen ürünler de yatırım mahiyeti olamayacak, geçen zaman içinde yıpranmış giyim eşyaları.

- Kurum bu şekilde geri ödeme isteyebilir mi?

- Faiz alabilir mi?

- Geri ödemeye veya faiz uygulamasına itiraz için yasal yöntemler nelerdir?

Teşekkür ederim.

yeşilrussel
Memur
08 Mayıs 2025 19:27

Hangi kurum bizde aldık isterler mi geri

calisan22
Aday Memur
08 Mayıs 2025 19:42

Kurum adı kapalı kalsın şimdilik.

yeşilrussel, 2 hafta önce

Hangi kurum bizde aldık isterler mi geri

elektronik49
Kapalı
08 Mayıs 2025 20:13

Öyle şey mi olur.sacmaliga bak.Kıçımızdaki dona kadar almak bu iste

elektronik49
Kapalı
08 Mayıs 2025 20:15

Sen de deki ben o kartla don aldım kendime.onlari size iade ediyorum.Aps ile gönder

08 Mayıs 2025 20:25

Mahkemeye verirseniz kazanırsınız. Ancak, yapılan işlem bir idari işlem olduğu için önce itiraz yollarını tüketmeniz gerekir. Sendikanıza danışarak hareket etmeniz yararınıza olur. Sizin durumunuzda olan başkaları da varsa birbirinizle danışarak hareket etmenizi öneririm.

Adı üzerinde giyim yardımı. Yardım, karşılıksız olarak yapılan ayni bir ödemedir. Geri istenemez. Dava yoluna giderseniz kesin kazanırsınız.

Miktarı düşükse, 10 bin lirayı geçmiyorsa bence ödeyin. İdare ile mahkemelik olup papaz olacağınıza ödemek daha makul olabilir. Ama tutar yüksekse yemişim idaresini.

08 Mayıs 2025 20:29

Ayrıca belirtmek isterim ki, avukatınız varsa itiraz dilekçenizi o hazırlasın. Başlarda yapılan ufak hatalar ileride büyük sorunlara yol açabiliyor, davayı kaybedebilirsiniz bile sırf bu yüzden. Sendikanızdan avukat desteği isteyebilirsiniz.

calisan22
Aday Memur
08 Mayıs 2025 20:48

Teşekkür ederim. Yarın sendika temsilcisi ile bir konuşayım, belki bir hazırlık da vardır.

Mavi.Ufuklar, 2 hafta önce

Ayrıca belirtmek isterim ki, avukatınız varsa itiraz dilekçenizi o hazırlasın. Başlarda yapılan ufak hatalar ileride büyük sorunlara yol açabiliyor, davayı kaybedebilirsiniz bile sırf bu yüzden. Sendikanızdan avukat desteği isteyebilirsiniz.

yeşilrussel
Memur
08 Mayıs 2025 22:01

Hangi gerekçeyle istiyorlar anlamadım ins diğer kurumlarda da istenmez

calisan22, 2 hafta önce

Teşekkür ederim. Yarın sendika temsilcisi ile bir konuşayım, belki bir hazırlık da vardır.

debug
Genel Müdür
09 Mayıs 2025 09:17

Nakit olarak yapılmamış yardım. Şöyle yapın bence. 10 tane don aldınız diyelim o dönem, faizi ile 12 don ediyorsa 12 adet don alıp idareye teslim edin :)

09 Mayıs 2025 09:36

geçen sene atanmışsan verilmemesi gerekirdi vermezsen maaşından kesip mahakkik atarlar

calisan22
Aday Memur
09 Mayıs 2025 14:35

Kişiye özel değil, herkesten istenecek.

yusufbaba34, 2 hafta önce
geçen sene atanmışsan verilmemesi gerekirdi vermezsen maaşından kesip mahakkik atarlar
09 Mayıs 2025 14:39

evet. biri de 1 bini de 1
calisan22, 2 hafta önce

Kişiye özel değil, herkesten istenecek.

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi