Editörler : E.Kayı Han
08 Mayıs 2025 18:54

Mesleği Bırakıp Hatlı Minibüs Almak Mantıklı Mı ?

Değerli Arkadaşlar yine sizlere birşey danışmak istiyorum.

Ben uzunca bir zamandır mesleği bırakmak istiyorum. Başka bir memuriyet vs. gibi bir düşüncemde yok. Artık memuriyeti istemiyorum.

Kendim İstanbulluyum. İstanbulda hatlı bir minibüs alıp minibüsçülüğe başlamak istiyorum. Yada ticari taksi de olabilir. Babam rahmetli taksiciydi. Ben o yüzden minibüs satın almak istiyorum.

SORUM ŞU : Biz bu işi yapabilirmiyiz. Malum biz TSK düzeni içinde asimile olduk. 17 yıl +2 yıl okul 19 yılım geçti. Ne dersiniz.

Minübüsğn ayluk geliri bizim maaşlarumızdan cok cok iyi ama nasıl olur yapabilirmiyim o hayata uyum saglayabilirmiyim.

ozgurr34
Aday Memur
08 Mayıs 2025 20:51

Tanıdığım bir asb 15 yılını doldurup bıraktı ve Ankara'da havalimanına sanırım vip servis işi yapmaya başladı en son konuştuğumuzda hem iş hem kazanç olarak çok mutluydu.

Sailor060606
Aday Memur
08 Mayıs 2025 21:04

Yaparsın.

Yeni çeri
Memur
09 Mayıs 2025 08:42

hiç deneme pişman olursun. devlet memurluğunu bırakıp özel sektörde dolmuş şoförlüğü yapmak kendini rezil etmektir

ornetorenk
Şube Müdürü
09 Mayıs 2025 09:38

Yaparsın, hem de en iyisini yaparsın; iyi de para kazanırsın ama alışmış olduğun ortamın dışında mutlu olur musun bilemem.

koko8706
Aday Memur
09 Mayıs 2025 10:36

Rızkın onda dokuzu ticarettedir.

Gözünü kapa gir. Memurluk AKP döneminde dibi görmüştür.

EnverZorlu
Aday Memur
09 Mayıs 2025 12:05

Ben şoförlğk demedim. Satın alacağım plakayı ve minğbüsü. Tabii kendimde kullanacağıö. Neden rezil olurum Mesela görüşünüz nedir bu konuda

Yeni çeri, 2 hafta önce
hiç deneme pişman olursun. devlet memurluğunu bırakıp özel sektörde dolmuş şoförlüğü yapmak kendini rezil etmektir

EnverZorlu
Aday Memur
09 Mayıs 2025 12:07

Orayada alışırız dostum. Ne biliyim o bana zor gibi gelmiyor. Suan cokmu mutluyuz sanki. En azında tepemde komutan olmaz. Kendi kendimin komutanı olurum. Yada ben öyle düşğnüyorum. Bilmiyorum.

ornetorenk, 2 hafta önce

Yaparsın, hem de en iyisini yaparsın; iyi de para kazanırsın ama alışmış olduğun ortamın dışında mutlu olur musun bilemem.

EnverZorlu
Aday Memur
13 Mayıs 2025 19:20

Güncel

diplomalifilozof
Aday Memur
14 Mayıs 2025 22:11

denetleme yok + nöbet yok + sosyal hayat ile iç içe + ama yine İstanbul trafiği içinde ağır iş.

Dzpasb
Memur
15 Mayıs 2025 00:41

küçümsediğimden söylemiyorum sb-asb-uzm olacağına çöpçü ol çöp toplayan abilerimizi küçümsediğimden söylemiyorum ama ne olursan ol ne iş yaparsan yap ama sb-asb-uzm olma

Yeni çeri
Memur
15 Mayıs 2025 13:11

milyonlarca genç bu mesleğe girmenin hayalini kuruyor
Dzpasb, 1 hafta önce
küçümsediğimden söylemiyorum sb-asb-uzm olacağına çöpçü ol çöp toplayan abilerimizi küçümsediğimden söylemiyorum ama ne olursan ol ne iş yaparsan yap ama sb-asb-uzm olma

EnverZorlu
Aday Memur
15 Mayıs 2025 17:17

Degerli kardeşim yine bu paylaşıma deneme pişman olursun yazmıştın. Neden diye sordum cevap vermedin. Bu arkadaşın anlatmak istediği mesleğin zorlukları. İnsanlar her dönem bu işe rağbet ettiler. Peki söyle bakalım çalışma şartlarımız nasıl ? Alınan para ile harcanan emek arasında ki denge nasıl. ? Sen bu işi yapıyormusun mesela içeriğini biliyormusun. Şartlar hakkında bilgin nedir ? Neden bu işi yapanların en az yüzde 90 ı kaçmak için fırsat arıyor ? Senin gözünde tek iş bu mu? Geriye kalan herkes aç ve rezil mi? Bir anlat bakalım dinleyelim. Şuankazandğın paranın zabıtadan veya sıradan bir memurdan az yada denk olduğunu biliyormusun. Bizim bilmediklerimizi bir anlat bakalım. Mobing de bahset mesela. Daha çok yazarımda neyse. Ben senin bu işi yaptığını düşünmüyorum.

Yeni çeri, 1 hafta önce
milyonlarca genç bu mesleğe girmenin hayalini kuruyor

Yeni çeri
Memur
15 Mayıs 2025 19:18

sınıf ve rütben nedir ona göre yorum yapayım. meslekte kaçıncı yılın ayrıca
EnverZorlu, 1 hafta önce

Degerli kardeşim yine bu paylaşıma deneme pişman olursun yazmıştın. Neden diye sordum cevap vermedin. Bu arkadaşın anlatmak istediği mesleğin zorlukları. İnsanlar her dönem bu işe rağbet ettiler. Peki söyle bakalım çalışma şartlarımız nasıl ? Alınan para ile harcanan emek arasında ki denge nasıl. ? Sen bu işi yapıyormusun mesela içeriğini biliyormusun. Şartlar hakkında bilgin nedir ? Neden bu işi yapanların en az yüzde 90 ı kaçmak için fırsat arıyor ? Senin gözünde tek iş bu mu? Geriye kalan herkes aç ve rezil mi? Bir anlat bakalım dinleyelim. Şuankazandğın paranın zabıtadan veya sıradan bir memurdan az yada denk olduğunu biliyormusun. Bizim bilmediklerimizi bir anlat bakalım. Mobing de bahset mesela. Daha çok yazarımda neyse. Ben senin bu işi yaptığını düşünmüyorum.

EnverZorlu
Aday Memur
15 Mayıs 2025 20:27

Kkk Asrsubay Kıdemli Üst Çavuş. Bu sene 17 inşallah.

Yeni çeri, 1 hafta önce
sınıf ve rütben nedir ona göre yorum yapayım. meslekte kaçıncı yılın ayrıca
Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi