Editörler : E.Kayı Han
09 Mayıs 2025 00:06

Kurum Değiştirenler ??

Sa arkadaşlar yakın zamanda adalet bakanlığından farklı bir yere geçen var mı yada bildiği biri nasıl bir yol izledi acaba ??

teknorator
Genel Müdür
09 Mayıs 2025 09:55

başarabilen olduysa yazsın lütfen

MemurBey1988
Memur
09 Mayıs 2025 10:01

Ben on senedir uğraşıyorum ancak olmuyor, buna dair bir konuda açmıştım.

En kesin yol, bakanlık merkezden bir genel müdür (ya da en kötü bir daire başkanının) bizzat bakanlık makamına ricası ve devamında da takipçisi olmasıdır. Akabinde bakan oluru ile "en azından geçici görevlendirme" için muvafakat verilir. Ancak bu güç ve networke sahip insanlar burada konu açmaz.

Ben pes ettim, dilerim siz başarabilirsiniz.

the back of furkan
Şube Müdürü
09 Mayıs 2025 10:06

tek yol kpss'ye girip yeniden atanmak ama adliyede o iş zor. o yüzden istifa ettim adliyeden zamanında.

ugur2222
Memur
09 Mayıs 2025 13:36

Ben kurum değiştirdim.

Kurumlararası geçiş idari bir işlem olmakla birlikte tek bir dilekçe ile 3-5 günde bitebilecek bir işlemken bu haktan sadece bürokraside benim "creme de la creme" olarak tabir ettiğim küçük bir zümre yararlanabiliyor. Ben ve benim gibi kitlelerin izlemesi gereken yol ise bu hakkı dava ile elde etmek.

Kurumlararası geçiş iki ana ilkeye dayanır: "Kurumların takdiri" ve "kamu yararı". Kurumların takdirinden yukarıda "creme de la creme" olarak bahsettiğim ballı-kaymaklı tabaka yararlanabiliyorken bizim gibi garip-guraba, fakir-fukaraların tutunacağı dal kamu yararı oluyor. İlk etapta geçiş yapmak üzere dilekçe ile talepte bulunduğunuz kurumun sizi bakanlığınızdan resmen istemesi sonucu bakanlığınızın bu işleme muvafakat vermemesi bir dava konusu haline geliyor. Yazacağınız dava dilekçesinde geçiş yapmak istediğiniz kurumda çalışmanızın kamunun daha da yararına olacağı noktasında mahkemeyi ikna etmeniz gerekiyor. İspat aracı olarak da sahip olduğunuz nitelikleri kullanabilirsiniz. Örneğin ben Adalet Bakanlığı'nda Zabıt Katibi iken sahip olduğum Uluslararası İlişkiler lisans diplomam, YDS puanım, uluslararası STK'larda yaptığım çalışmalara dair sertifikalarım, vb. dökümanlar ile bu durumu ispatlayarak bakanlığın geçiş talebime muvafakat vermemesi işlemini iptal ettirdim ve bir devlet üniversitesinin uluslararası ilişkiler biriminde çalışmak üzere kurumlararası geçiş işlemimi tamamladım.

09 Mayıs 2025 23:59

istifa ettiğine değdi mi peki geri dönsen o güne yine istifa eder miydin

the back of furkan, 2 hafta önce

tek yol kpss'ye girip yeniden atanmak ama adliyede o iş zor. o yüzden istifa ettim adliyeden zamanında.

katip1988
Daire Başkanı
10 Mayıs 2025 08:43

birisini tanıyorum. yıllar önce üniversiteden adliyeye emanet memuru olarak geldi. biraz çalıştı sonra seçim katibi oldu. nasıl? güzel mi?:) akrabası milletvekili.

fıkra bu kadar.

KNY46
Memur
10 Mayıs 2025 09:30

Bizim gibi garibanlarda mücadele veriyor :)

katip1988, 2 hafta önce

birisini tanıyorum. yıllar önce üniversiteden adliyeye emanet memuru olarak geldi. biraz çalıştı sonra seçim katibi oldu. nasıl? güzel mi?:) akrabası milletvekili.

fıkra bu kadar.

the back of furkan
Şube Müdürü
11 Mayıs 2025 12:50

daha yüksek puan aldım, MEB'e atandım. maaş aynıydı ama adliyede değildim memuriyetin rahatlığını orda gördüm. Sonra da KİT'e atanadım. şimdi daha yüksek maaş alıyorum.

adliyede memuriyetten öte özel sektör çalışanı gibi çalışıyorlar. ben mübaşir olmama rağmen bunu diyorum. katipler çok daha fazla sorumlulukta. bir de katiplerin yüksek puan alması zor. çünkü zamanında 70 puanla girmiş alt yapısı olmayan kişiler.

neyapsamnereyegitsem, 2 hafta önce

istifa ettiğine değdi mi peki geri dönsen o güne yine istifa eder miydin

yusuf132
Memur
11 Mayıs 2025 14:50

kpss ile

11 Mayıs 2025 18:35

bu kadar çok kurum değiştirmeyi nasıl başardın hem çalışıp hem kpss ile uğraşmak zor olmadı mı

the back of furkan, 2 hafta önce

daha yüksek puan aldım, MEB'e atandım. maaş aynıydı ama adliyede değildim memuriyetin rahatlığını orda gördüm. Sonra da KİT'e atanadım. şimdi daha yüksek maaş alıyorum.

adliyede memuriyetten öte özel sektör çalışanı gibi çalışıyorlar. ben mübaşir olmama rağmen bunu diyorum. katipler çok daha fazla sorumlulukta. bir de katiplerin yüksek puan alması zor. çünkü zamanında 70 puanla girmiş alt yapısı olmayan kişiler.

the back of furkan
Şube Müdürü
11 Mayıs 2025 22:39

zor olan mühendis olarak atanmak. diğer memuriyetler hep 85-90 p3 puanıyla kapatıyor.

2026'ya da gireceğim mesela. istediğim şehirde istediğim kit kurumuna atanasıya kadar deneyeceğim.

atandığım kurumlarda benimle aynı kadrodakilerin hepsi bunu yapıyor zaten. önemli olan motivasyon.

neyapsamnereyegitsem, 2 hafta önce

bu kadar çok kurum değiştirmeyi nasıl başardın hem çalışıp hem kpss ile uğraşmak zor olmadı mı

memuraday-y
Şube Müdürü
20 Mayıs 2025 17:52

Güncel ?

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi