Editörler : Pangaea
09 Mayıs 2025 09:56

Analık iznini raporla arttırmak mümkün mü?

Ocak ayında doğum yaptım. Nisan ayında iznim bitti ve işe geri döndüm fakat bebeğim küçük olduğu için rapor alarak iznimi arttırmak istiyorum. Mümkün mü? Fikir verebilir misiniz?

hakikatsen
Aday Memur
09 Mayıs 2025 10:09

ücretsiz izin alabilirsiniz

Yondaimeminato
Daire Başkanı
09 Mayıs 2025 10:10

Heyet raporu alarak süreci uzatabilirsiniz.

nsad34
Aday Memur
09 Mayıs 2025 10:11

Alabileceğimi biliyorum. Raporla uzatmanın mümkün olup olmadığını veya ne kadar uzatabileceğimi öğrenmek istiyorum. Teşekkürler.

hakikatsen, 2 hafta önce

ücretsiz izin alabilirsiniz

hakikatsen
Aday Memur
09 Mayıs 2025 10:11

Alacağınız rapor usulsüz olacaktır. Küçücük bebeğe de bu usulsüz kazançtan gelen lokmayı yedirmezsiniz zaten. En doğrusu ücretsiz izne ayrılmanız olacaktır.

nsad34
Aday Memur
09 Mayıs 2025 10:16

Masa başı memur olduğum ve bilgisayar başında çalıştığım için doğum iznim süresince evimden çalıştım, gerektiğinde de yine doğum izni sürecimde çalıştığım kuruma giderek yapılması gereken işlerimi hallettim. Usulsüz kazanç olduğunu düşünmüyorum, zira izin süresi boyunca işlerimi başkasına devredebilirdim. Rapor alarak iznimi uzattığımda da aynı şekilde çalışmama zaten devam edeceğim. Amacım resmiyette izinli görünmek. Umarım merakınız giderilmiştir. İyi günler dilerim.

hakikatsen, 2 hafta önce

Alacağınız rapor usulsüz olacaktır. Küçücük bebeğe de bu usulsüz kazançtan gelen lokmayı yedirmezsiniz zaten. En doğrusu ücretsiz izne ayrılmanız olacaktır.

hakikatsen
Aday Memur
09 Mayıs 2025 10:20

Gerilmeyin lütfen. Herhangi bir merakım da yok sadece sorunuzu yanıtladım.

proserpin
Aday Memur
09 Mayıs 2025 10:26

tek hekim bir defada en fazla 10 gün rapor verebilir. tek hekimden alınan raporlar bir takvim yılı içinde en fazla 40 günü geçemez. 40 günün aşılması gerekiyorsa heyet raporu alınması zorunludur. heyet raporu da tek seferde en fazla 6 aydır.

nsad34
Aday Memur
09 Mayıs 2025 10:27

Çok teşekkür ederim bilgilendirme için🌸

proserpin, 2 hafta önce

tek hekim bir defada en fazla 10 gün rapor verebilir. tek hekimden alınan raporlar bir takvim yılı içinde en fazla 40 günü geçemez. 40 günün aşılması gerekiyorsa heyet raporu alınması zorunludur. heyet raporu da tek seferde en fazla 6 aydır.

glyarsln21
Aday Memur
09 Mayıs 2025 11:06

Heyet raporu alabilirsiniz ama hastaneler vermek istemiyor genelde. Çıkması gereken yasa çıksaydı 1 yıl boyunca bebeğinize ücretli izinle bakabilirdiniz. Rapor almaya çalışın gayet de çocuğunuza bakmanız hakkınız. Bazıları yine saçma sapar konuşmuş.Her şeyi kusursuz yapıyorlar da çocuğuna bakmak isteyen anneye söz söylüyorlar utanmadan.

hakikatsen
Aday Memur
09 Mayıs 2025 13:56

Aynı yolsuzluğu sen de yapmışsın demek ki yapmak isteyeni savunman da bu yüzden. Hasta olmadığınız halde rapor almaya çalışırsınız sonra bu toplum bize saygı duymuyor ya diyip ağız ayırırsınız. Fırsatını bulan herkes imkanı çerçevesinde devletten güzelce çalıyor. Bir de yanlış olduğunu söyleyene utanmaz diyor utanmadan yüzünüz de mi kızarmıyor?

glyarsln21, 2 hafta önce

Heyet raporu alabilirsiniz ama hastaneler vermek istemiyor genelde. Çıkması gereken yasa çıksaydı 1 yıl boyunca bebeğinize ücretli izinle bakabilirdiniz. Rapor almaya çalışın gayet de çocuğunuza bakmanız hakkınız. Bazıları yine saçma sapar konuşmuş.Her şeyi kusursuz yapıyorlar da çocuğuna bakmak isteyen anneye söz söylüyorlar utanmadan.

hakikatsen
Aday Memur
09 Mayıs 2025 13:57

Hakkın adını anıp haksızlığı savunmak hepiniz patolojik vakasınız

ömer42
Genel Müdür
11 Mayıs 2025 00:48

Amacım resmiyette izinli görünmek demişsiniz. Aylıksız izin aldığınız zaman da resmiyette izinli görünüyorsunuz. Hem çalışma arkadaşlarınıza evden yardım etmek isterseniz ona da engel değil bu durum.

nsad34, 2 hafta önce

Masa başı memur olduğum ve bilgisayar başında çalıştığım için doğum iznim süresince evimden çalıştım, gerektiğinde de yine doğum izni sürecimde çalıştığım kuruma giderek yapılması gereken işlerimi hallettim. Usulsüz kazanç olduğunu düşünmüyorum, zira izin süresi boyunca işlerimi başkasına devredebilirdim. Rapor alarak iznimi uzattığımda da aynı şekilde çalışmama zaten devam edeceğim. Amacım resmiyette izinli görünmek. Umarım merakınız giderilmiştir. İyi günler dilerim.

TürkDili&Edebiyatı
Daire Başkanı
11 Mayıs 2025 20:40

Hasta değilseniz nasıl rapor alacaksınız acaba? Analık izni 16 hafta sonrası için zaten talep ederseniz ücretsiz izin hakkınız var. Bunun hak olduğunu savunanlar neyin kafasını yaşıyor ben bilmiyorum. 18. yılımı çalışıyorum hasta olmadan rapor aldığım 1 gün olmadı çok şükür.

glyarsln21
Aday Memur
12 Mayıs 2025 09:44

Çocuğum yok boş konuşmaya bayılıyorsunuz

hakikatsen, 2 hafta önce

Aynı yolsuzluğu sen de yapmışsın demek ki yapmak isteyeni savunman da bu yüzden. Hasta olmadığınız halde rapor almaya çalışırsınız sonra bu toplum bize saygı duymuyor ya diyip ağız ayırırsınız. Fırsatını bulan herkes imkanı çerçevesinde devletten güzelce çalıyor. Bir de yanlış olduğunu söyleyene utanmaz diyor utanmadan yüzünüz de mi kızarmıyor?

Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi