Editörler : swat3410
09 Mayıs 2025 14:30

Beylik silahını kaybetme

Herkese iyi günler dilerim. Meslekte 6. Yılımdayım. Herhangi bir alt cezam yok. 19 Şubat 2025 günü beylik tabancamı her zaman gidip geldiğim kafede unuttum. Kafede herhangi bir kamera mevcut değil. 9 Mayıs 2025 de soruşturmam tamamlandı ve cezam belli oldu. Bu tip bir durum başına gelip soruşturma geçiren meslek büyüklerimden ve diğer meslektaşlarımdan aldıkları cezalar ne oldu bunu öğrenmek istiyorum. Cezam belli olmadan bana 4-10 gün arası maaş kesimi alırsın diyorlardı fakat 16 ay kıdem tenzili aldım ceza olarak. 60 gün itiraz hakkım var bu süreçte sizlerden daha makul cezalar alanlar varsa yorumlarda belirtirse çok memnun olurum.

KenanKomutan32
Aday Memur
09 Mayıs 2025 15:12

Ben taaa 2011 de 10 ay kıdem ten zili almıştım. Gerçek cezası şuan 20 ay kıdem ten zili sanırsam. Bi altı 16 ay alacagın ceza bu. Doğru vermişler

KenanKomutan32
Aday Memur
09 Mayıs 2025 15:15

Mahkemeye versende bozulması çok zor bi olay kaybettiğin için ihmalin var. Çalınma olsada ceza alsan ondan bozdurma olasılığın vardı. Zor 16 ay kıdem de uzun süre yani bu kıdem ten zili adamı çok zarara sokuyor. Devrelerin kıdemi artarken sen alamıyosun. Emekli tazminstın ve maaşın devrelere göre düşüyor brde benim

Noyan100
Aday Memur
09 Mayıs 2025 15:24

7068 e göre 16 doğru verilmiş mahkemeye versen de bsey değişmez kanun maddesi açık

Kısa hayat
Aday Memur
09 Mayıs 2025 15:38

mahkemeye kesinlikle ver. Aklında kalmasın

dy123456
Aday Memur
09 Mayıs 2025 15:47

Karakol ceraim olarak açıktan hırsızlık vermişti

09 Mayıs 2025 16:06

Bi arkadaşın başına gelmişti 24 ay uzun süreli kıdem durdurma ve -5 puan ayrıca tekrar satilan beylik tabancasını da indirimsiz fiyatı ile satın almıştı geçmiş olsun
11 Mayıs 2025 10:02

Benim dönemimde (1997)bizden bir arkadaş tuvalette unutmuştu 2 yıl kıdem tenzili aldı

veba1982
Genel Müdür
11 Mayıs 2025 11:26

idari hukukta şahsın daha önceden almış olduğu bir disiplin cezası yoksa performans puanları iyi be üstü ise başarı belgesi v.b. var ise ilk cezada bir alt ceza uygulanması yönünde kanaat vardır. sana en üstten ceza vermişler. arastirirsan alt ceza a ile ilgili kararlar var onları da ekleyerek güzel bir dava dilekçesi yazarsan cezan bozulabilir

KenanKomutan32
Aday Memur
11 Mayıs 2025 17:42

Açıktan hırsızlık ise ceraimi idari mahkemede şansını dene belki verdikleri ceza bozulabilir. Denemekte fayda var. Kayıp eşya oldumu hiç şans yok.

dy123456, 2 hafta önce

Karakol ceraim olarak açıktan hırsızlık vermişti

kosovaliii
Daire Başkanı
11 Mayıs 2025 19:20

Arkadaşlar konu açılmış bende beylik silahımı değil ama bu sarsılmaz polislere uygun silah satmıştı. 5.000 tl ye . Silahı çaldırmadım ama taşınma aşamasında ya kayboldu yada neredeyse bulamıyorum . Daha bunu bildirmedim. Bu silahtanda ceza alınıyor mu yoksa ceza sadece beylik tabancası için mi.

RütbesizKomiser
Aday Memur
11 Mayıs 2025 19:28

16 ay kıdem alan devrem var

iamapoliceman
Daire Başkanı
11 Mayıs 2025 19:41

bunu hemen bildirmen lazım. birinin eline geçip bi işe karışırsa onu açıklayamazsın
kosovaliii, 1 hafta önce

Arkadaşlar konu açılmış bende beylik silahımı değil ama bu sarsılmaz polislere uygun silah satmıştı. 5.000 tl ye . Silahı çaldırmadım ama taşınma aşamasında ya kayboldu yada neredeyse bulamıyorum . Daha bunu bildirmedim. Bu silahtanda ceza alınıyor mu yoksa ceza sadece beylik tabancası için mi.

11 Mayıs 2025 20:38

Tek tek yazılanları okudum ve ne kadar mevzuattan geri olduğumuzu yine gördüm

1) 7068 sayılı kanuna göre 16 ay kıdem durdurma alman normal ama önceden soruşturman yoksa ve performans notların iyi ise bir alt ceza verilir..16 ay kıdem durdurma cezasının bir altı 6 ay kıdem durdurmadir.. Mahkemeler genelde bunu göz önünde bulundurur yani her ne kadar idarenin takdirinde olsa da mahkemenin bunu bozduğuna dair çok emsal karar okumuştum

2) Açıktan hırsızlık ceraimi verilmiş ise bu senin lehinedir..Evinde uyurken hırsızın silahını çalması gibi düşün..El mahareti becerisiyle silahının alındığına dair güzel bir savunma yapmalısın mahkemede... Artık detayları sen düşün... Hırsızlık ile kayıp olduğu için senin lehine döner

kosovaliii
Daire Başkanı
11 Mayıs 2025 22:40

Belki bulurum diye bildirmedim. Çünkü taşınalı neredeyse 1 sene olacak. Silahın yerinde olmadığını anlamam son 3 gündür olan bir durum. O da soruşturmam var . Malum konudan. Silahı bağış yoluyla devredeyim derken öğrendim kaynolduğunu

iamapoliceman, 1 hafta önce
bunu hemen bildirmen lazım. birinin eline geçip bi işe karışırsa onu açıklayamazsın

Feritdemir0133
Aday Memur
11 Mayıs 2025 22:45

Cüzdanda kimlik, belde silah, geceler olmuyor sabah, maaşlar düşük alırız biz nah..

dy123456
Aday Memur
12 Mayıs 2025 14:11

Meslekte yaşadığım daha öncesinde soruşturmalarım hep trafik kazaları oldu farklı bir soruşturmam cezam olmadı. Performans notlarım da genel itibari ile 4 üzeri sadece 1 dönem 3 verilmişti.

YorgunAdam1, 1 hafta önce

Tek tek yazılanları okudum ve ne kadar mevzuattan geri olduğumuzu yine gördüm

1) 7068 sayılı kanuna göre 16 ay kıdem durdurma alman normal ama önceden soruşturman yoksa ve performans notların iyi ise bir alt ceza verilir..16 ay kıdem durdurma cezasının bir altı 6 ay kıdem durdurmadir.. Mahkemeler genelde bunu göz önünde bulundurur yani her ne kadar idarenin takdirinde olsa da mahkemenin bunu bozduğuna dair çok emsal karar okumuştum

2) Açıktan hırsızlık ceraimi verilmiş ise bu senin lehinedir..Evinde uyurken hırsızın silahını çalması gibi düşün..El mahareti becerisiyle silahının alındığına dair güzel bir savunma yapmalısın mahkemede... Artık detayları sen düşün... Hırsızlık ile kayıp olduğu için senin lehine döner

15 Mayıs 2025 01:04

İdari yargıya taşı

dy123456, 1 hafta önce

Meslekte yaşadığım daha öncesinde soruşturmalarım hep trafik kazaları oldu farklı bir soruşturmam cezam olmadı. Performans notlarım da genel itibari ile 4 üzeri sadece 1 dönem 3 verilmişti.

dy123456
Aday Memur
15 Mayıs 2025 02:32

Taşıma düşüncem var fakat bunun için daha farklı ne cezalar verilmiş bunu öğrenmem gerekiyor

YorgunAdam1, 5 gün önce

İdari yargıya taşı

Toplam 18 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi