Editörler : Pangaea
09 Mayıs 2025 14:37

Sabıkalıları öğrencilerin arasına koyan bürokrat kimse istifa etsin

Biliyorsunuz bugün memurlar net sayfasında haber olarak da yayınlandı. TYP kapsamında okulda çalıştırılan şahıs, okuldaki 2 kişiyi öldürmüş.

TYP toplum yararına projesi kapsamında, sabıkalı ve sorunlu tipler okullarda asla çalışıtırılmamalı. Bu proje ilk açıklandığında herkes itiraz etti. Okullara sabıkalı kişilerin sokulmaması gerektiğini söyledi. Ama dinlemediler. Yani bunu anlamanız için illa bir olay mı yaşanmalıydı? Ayrıca okul müdürleri birçok olayı gizliyor, okulun adı kirlenmesin, soruşturma açılmasın diye olayların üstünü örtüyor. Duymadığımız daha fazla olaylar yaşanmış olabilir.

Bu projeyi MEB'e kim soktuysa görevden alınsın. TYP yi başka yerlerde uygulayın, öğrencilerin arasında değil!.. Böyle saçma uygulamaları icat eden bürokratı görevden alın ki başka bir yanlışlık daha yapıp insanaların hayatıyla ve eğitim sistemi ile oynamasın.

link: https://www.memurlar.net/haber/1135155/eski-mahkum-liseyi-basti-iki-kisi-hayatini-kaybetti.html

Not: Pangea!.. Biraz geç kaldım ama yine geldim. Bana forumda yazdımayacağını söymiştin ama bek yine yazdım. Çıldır!.. Bir dahaki sefer hangi nick ile ve ne zaman yazacağımı bekle ve çıldır!

m.r_f
Şube Müdürü
09 Mayıs 2025 14:53

TYP genel olarak amacı dışında kullanılan bir uygulama, ülkemizdeki neredeyse her uygulama gibi...

A okulunda typ kapsamında çalışan sabıkalı okul saatinde okuldan çıkıyor, B okuluna gidiyor, okula giriyor, kızının sorun yaşadığı öğretmene saldırıyor. Sonuç; öğretmen başka ilçeye, sabıkalıya da "hımmm bak bi daha yapma ona göre" deniliyor.

İşkurda çalıştığım dönemde typ olayının neredeyse tamamen yandaş/yalaka takımı için kullanıldığını şahsen gördüğüm için buna şaşırmıyorum. Amacına uygun olarak yürütülse, insanlar hayata ve ekonomiye kazandırılsa sorun yok. Çalışıp hayatını kazanmak isteyen, o işi o uygulamayı hak eden insan zaten bu tür işlere asla girmez.

ingilizceci78
Aday Memur
09 Mayıs 2025 15:53

öncelikle 2 husus var

1 türkiyede suan yaklaşık 350 bin kişi aktif tutuklu.

yüzbinlerce kişi de hapis yatmıştır.

demek istediğim herkesi haose atmakla olmuyor bozuk kanunları bozuk sistemle uygulamaya çalışınca patlak veriyor.

haksız yere birini öldüren idam edilmelidir. daha bu temel kaide olmadan adalet beklemiyorum.

Allah türkiyenin hukuk sistemine beni düşürmesin amin.

İkinci husus amerikada okul basıp öğrenci öğretmen demeden katletme çok yaygın olduğu için hem personel olarak hem teçhizat olarak bir çok tedbirleri var bizde okullara ona göre inşa edip donatmaliyiz

09 Mayıs 2025 16:01

Başka ülkede olsa bakan bile istifa eder bu durumda ama bizde şube müdürü bile istifa etmez. Suçu okul müdürüne, nöbetçi öğretmene filan atarlar.

Braweheart01
Genel Müdür
09 Mayıs 2025 16:14

typ projesini yapan ekip ile milli eğitim bakanının vakit kaybetmeden istifa etmesi gerekiyor

KARATEPE84
Kapalı
09 Mayıs 2025 17:58

typ den güvenlik görevlisi mi

uzmanogretmjen
Aday Memur
09 Mayıs 2025 18:05

biz pis konu olduğu zaman batının hemen arkasındayız. amerikada yıllık yaklaşık 350 okulda silahlı baskın oluyor. yani hergün amerikada 1 tane silahlı baskın oluyor 2024 yılında 330 tane olmuş 2023 de 349 tane.

ama amerikada iyi bir şey olsa almıyoruz kötü şeyleri alıyoruz neden

bulaşşıkk, 1 ay önce

Başka ülkede olsa bakan bile istifa eder bu durumda ama bizde şube müdürü bile istifa etmez. Suçu okul müdürüne, nöbetçi öğretmene filan atarlar.

Serdes
Kapalı
09 Mayıs 2025 18:23

Neresini düzeltelim bilemedim. Birincisi TYP den güvenlik görevlisi alımı yapılmadı okullara güvenlikçi verilmedi. İkincisi başvuru sırasında herkesten sabıka kaydı istendi. Burda bakanlığın suçlanması saçmalıktan öte bir artniyet.

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
09 Mayıs 2025 19:35

nöbetçi öğretmen soruşturma yer. başkasına da bi şey olmaz
09 Mayıs 2025 20:28

Adamı kefil gösterip kredi çekmişler, odememisler, adamın hesaplarına ve maaşına el koyulmuş, bu konuyu tartışmalar, ve sonuç bu. Adam haklı demeyeceğim ama adama da bu yapılmaz.

09 Mayıs 2025 21:48

typ kapsamında doğunun ücra bir köyünde görevdirilen uyuşturucu satıcısı var arkadaşlar :D

deketelaere
Aday Memur
09 Mayıs 2025 23:04

konu adamın haklı olup olmaması değil, suç işlemiş ve hapis yatmış insanları yüzlerce çocuğun içine atmak
derin sessizlik, 1 ay önce

Adamı kefil gösterip kredi çekmişler, odememisler, adamın hesaplarına ve maaşına el koyulmuş, bu konuyu tartışmalar, ve sonuç bu. Adam haklı demeyeceğim ama adama da bu yapılmaz.

Serdes
Kapalı
10 Mayıs 2025 00:00

Suç işlediği hapis yattığı nerede yazıyor

deketelaere, 1 ay önce
konu adamın haklı olup olmaması değil, suç işlemiş ve hapis yatmış insanları yüzlerce çocuğun içine atmak

seima-baskan
Aday Memur
10 Mayıs 2025 12:26

Eski hükümlülerin işe alınması ile ilgili İŞ-KUR sayfasında hala duyuru var. Okullarda ve hastanelerde maalesef böyle tipleri çalıştırıyorlar. Yani olmayan bir uygulama değil. Oku, araştır, incele biraz. Fanatik taraftar gibi slogan atma burada.

Hatta eski hükümlüler, bazı gruplarla birlikte ilk öncelikli olarak işe alınıyor. Onlar bitmeden diğerlerine sıra gelmiyor. İş-kur sayfasında yazıyor.

Okulda cinayet işleyen şahsın eski hükümlü olduğu ise haberde şöyle geçiyor:

"Öte yandan A.T.'nin bir süre önce cezaevinden tahliye olduğu ve eski hükümlü kadrosundan topluma kazandırılmak için okulda işe alındığı öğrenildi."

https://www.iha.com.tr/giresun-haberleri/giresunda-lisede-cinayet-2-olu-234859202

Serdes, 1 ay önce

Suç işlediği hapis yattığı nerede yazıyor

seima-baskan
Aday Memur
10 Mayıs 2025 12:30

İş-Kur sayfası aşağıda. Eski hükümlü eğer ben iş kuracam derse 435.000 TL ye kadar destek de veriliyormuş.Sonra diyorlar ki, cinayetler neden arttı, insanlar neden suç işliyor, cezaevleri neden doluyor, falannn...

https://www.iskur.gov.tr/is-arayan/aktif-isgucu-programlari/engelli-ve-eski-hukumlu-projeleri/

Serdes
Kapalı
10 Mayıs 2025 12:59

Soru sormayı fanatiklik slogan atma olarak görmek için baya eğitim görmek gerekiyor sanırım. İdeolojik körükle iktidara saldırma imkanı olan her olaya tuz alıp koşmak yerine hangi olay olursa olsun eleştirel sorgulayarak yaklaşın ki beyin sinapslarınız artış göstersin. Konunun içeriği ile ilgili bilip bilmeden sallamak yerine ilk önce bilgi sahibi olun. Bilginiz olsun ki saldırganlaşmadan kendinizi ifade edebilin. Bir tane milli eğitim sitesinde typ üzerinden güvenlikçi alım ilanı göster bakalım 09/2025 yılına ait. Artı Milli Eğitim sitelerini gez dolaş typ projelerinde sabıka kaydı istendiğini gör ondan sonra konuşalım.

seima-baskan, 1 ay önce

Eski hükümlülerin işe alınması ile ilgili İŞ-KUR sayfasında hala duyuru var. Okullarda ve hastanelerde maalesef böyle tipleri çalıştırıyorlar. Yani olmayan bir uygulama değil. Oku, araştır, incele biraz. Fanatik taraftar gibi slogan atma burada.

Hatta eski hükümlüler, bazı gruplarla birlikte ilk öncelikli olarak işe alınıyor. Onlar bitmeden diğerlerine sıra gelmiyor. İş-kur sayfasında yazıyor.

Okulda cinayet işleyen şahsın eski hükümlü olduğu ise haberde şöyle geçiyor:

"Öte yandan A.T.'nin bir süre önce cezaevinden tahliye olduğu ve eski hükümlü kadrosundan topluma kazandırılmak için okulda işe alındığı öğrenildi."

https://www.iha.com.tr/giresun-haberleri/giresunda-lisede-cinayet-2-olu-234859202

Serdes
Kapalı
10 Mayıs 2025 13:04

Eski hükümlüleye iş kurması için hibe desteği. Azcık sosyoloji okusan burda amaçlanın ne olduğunu kavrardın. Her hükümlü cinayet zanlısı değildir bunu da idrak etmelisin. Azcık sosyoloji azcık Adli psikoloji oku zarar gelmez

seima-baskan, 1 ay önce

İş-Kur sayfası aşağıda. Eski hükümlü eğer ben iş kuracam derse 435.000 TL ye kadar destek de veriliyormuş.Sonra diyorlar ki, cinayetler neden arttı, insanlar neden suç işliyor, cezaevleri neden doluyor, falannn...

https://www.iskur.gov.tr/is-arayan/aktif-isgucu-programlari/engelli-ve-eski-hukumlu-projeleri/

deketelaere
Aday Memur
11 Mayıs 2025 02:08

kardeşim okullarda işe alım sürecini biliyormuş gibi konuşma ya ne milli eğitim sitesinden bahsediyorsun
Serdes, 1 ay önce

Soru sormayı fanatiklik slogan atma olarak görmek için baya eğitim görmek gerekiyor sanırım. İdeolojik körükle iktidara saldırma imkanı olan her olaya tuz alıp koşmak yerine hangi olay olursa olsun eleştirel sorgulayarak yaklaşın ki beyin sinapslarınız artış göstersin. Konunun içeriği ile ilgili bilip bilmeden sallamak yerine ilk önce bilgi sahibi olun. Bilginiz olsun ki saldırganlaşmadan kendinizi ifade edebilin. Bir tane milli eğitim sitesinde typ üzerinden güvenlikçi alım ilanı göster bakalım 09/2025 yılına ait. Artı Milli Eğitim sitelerini gez dolaş typ projelerinde sabıka kaydı istendiğini gör ondan sonra konuşalım.

pisuanzi
Memur
13 Mayıs 2025 13:58

Bu farklı bir proje mi acaba? Biz de okulda TYP ve İYUP kapsamında personel çalıştırıyoruz ama sabıka kaydı istiyoruz sabıkalıları kabul etmiyor işkur.

Toplam 18 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi