Editörler : swat3410
09 Mayıs 2025 22:52

Meslekten çıkarma cezası alıp başka kuruma atanmak

Yüz kızartıcı suç olmayan bir adli olaydan dolayı KDAE aldım emniyetten Meslekten Çıkarma cezası aldım. bu süreçte KPSS den yüksek puan aldım. kamu kurumlarına başvuru yapıcam. Emniyet jandarma SGK hariç tüm kurumlara atanma da bir sıkıntı olmuyor değil mi? bazı kurumlarda şart olarak -kamu görevinden veya meslekten çıkarılmamış olmak- şartı var ben buna başvurabiliyor muyum? benim adli olay kaydım o kurumda çalışsaydım normalde soruşturma bile açılmayacaktı. Bu meslekten çıkarma devlet memurluğundan çıkarma ya da KHKyla çıkarılma mı? Bilenler yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

Ormancı153207
Aday Memur
09 Mayıs 2025 22:57

Başka kuruma atanırken meslekten çıkarma cezası güvenlik soruşturmasında sorun olup atanamayan var mı? Atanan da olur. :D

Ormancı153207
Aday Memur
10 Mayıs 2025 00:09

Başka kuruma atanırken bu durum güvenlik soruşturmasında sorun olur mu? Meslekten çıkarılıp başka kuruma atanan/atanamayan arkadaş var mı?

Ormancı153207
Aday Memur
12 Mayıs 2025 11:59

Başına böyle bir durum gelen oldu mu?

memuraday-y
Şube Müdürü
15 Mayıs 2025 09:59

Suçunuz uyuşturucu içmek mi ?

Srkan112
Şef
15 Mayıs 2025 10:17

Bu durum güvenlik soruşturmasında illaki çıkar, kurum bu durumu olumsuz değerlendirip yeni atamada başlatma yaptırmaz, fakat yasal olarak kanuna aykırı olduğu için idare mahkemesi kararıyla kuruma başlaması yapılır. Bunun önüne geçemezler. (tabi çıkarma cezasının ne olduğuda önemli adli sicile işleyen ağır suçlar ise zor)

Ormancı153207
Aday Memur
15 Mayıs 2025 10:26

ağır suçlardan kastınız neler? yüz kızartıcı suç değil ve Kamu Davasının Açılmasının Ertelenmesi dava bile açılmadı.
Srkan112, 1 hafta önce
Bu durum güvenlik soruşturmasında illaki çıkar, kurum bu durumu olumsuz değerlendirip yeni atamada başlatma yaptırmaz, fakat yasal olarak kanuna aykırı olduğu için idare mahkemesi kararıyla kuruma başlaması yapılır. Bunun önüne geçemezler. (tabi çıkarma cezasının ne olduğuda önemli adli sicile işleyen ağır suçlar ise zor)

Srkan112
Şef
15 Mayıs 2025 10:30

Kardeşim bilmece gibi konuşma, neyden çıkarıldığını yaz ki bizde ona göre yorum yapalım. Seni tanımam bilmem suçun ne olduğunu bilsem ne bilmesem ne. Cımbızla laf almayalım. Birşeyi merak edip araştırıyorsan ne olduğunu açıkca belirtki ona göre bildiklerimizi paylaşalım
Ormancı153207, 1 hafta önce
ağır suçlardan kastınız neler? yüz kızartıcı suç değil ve Kamu Davasının Açılmasının Ertelenmesi dava bile açılmadı.

Ormancı153207
Aday Memur
15 Mayıs 2025 10:35

Genel olarak konuşuyorum. Kullanmak için uyuşturucu bulundurmaktan idrarımda çıkmadı ortamında bulunduğum için çıkarıldım. Başvuracağım kurumda Tarım ve Orman Bakanlığı. Genel olarak zaten memuriyete engel suçlar belli. Ben bunu başvuracağım kurumda işlemiş olsaydım soruşturma bile geçirmeyecektim. Ancak bu durumda meslekten çıkarma var üzerimde. sadece kolluk olamıyorum sorun olur mu onu merak ediyorum.

Srkan112
Şef
15 Mayıs 2025 10:37

Normal şartlarda erteleme kararı senin suçsuz olduğunu göstermez. Beraat değil. Suçda yeterli şüphe var yaptığına dair kaanat getirilmiş fakat savcı dava açmamış erteleme kararı vermiş, aynı suçu işlemezsen sana dava açmayacak.

Ormancı153207
Aday Memur
15 Mayıs 2025 10:42

evet hocam. işte ben gibi meslekten çıkarmaları bazı kurumlar bazen sorun yapıyormuş ama mahkeme kararıyla geri dönülüyormuş. bazılarında sorun olmuyormuş. normalde sadece EGM jand. SGK da memur olunamıyor. acaba meslekten çıkarma alıpda başka kurumdan tamamen red yiyen oldu mu hiç? olan/olmayanları kriterleri neler

Srkan112
Şef
15 Mayıs 2025 10:44

Bence sorun olmaz kardeşim. İdari olarak ceza almışsın. Adli bir ceza yok. Zaten erteleme kararı adli sicilden çıkmaz. Orman bakanlığı arşiv araştırması yapar muhtemelen. Güvenlik soruşturması (kapsamlı) yapmaz. Kihbi kayıtlarında senin hangi olaydan soruşturma geçirdiğin yazar zaten. Ceza alsanda almasan da bu kayıtlarda görünür. Ama arşiv araştırmasında bunu vermezler. Eğer kazandoysan hayırlı olsun. Olumsuz bir durum ile karşılarsın mutlaka davanı aç. En en kötü ihtimal senin başlama evraklarını orman bakanlığının kuruluna bırakırlar onlar başlasın yada başlamasın diye ayrıca görüşür. Sen her türlü olumsuz durumda davanı açarsın mahkeme kararıyla gidersin
Genel olarak konuşuyorum. Kullanmak için uyuşturucu bulundurmaktan idrarımda çıkmadı ortamında bulunduğum için çıkarıldım. Başvuracağım kurumda Tarım ve Orman Bakanlığı. Genel olarak zaten memuriyete engel suçlar belli. Ben bunu başvuracağım kurumda işlemiş olsaydım soruşturma bile geçirmeyecektim. Ancak bu durumda meslekten çıkarma var üzerimde. sadece kolluk olamıyorum sorun olur mu onu merak ediyorum.

Srkan112
Şef
15 Mayıs 2025 10:46

Sen meslekten çıkarmaya karşı dava açmadın mı.
evet hocam. işte ben gibi meslekten çıkarmaları bazı kurumlar bazen sorun yapıyormuş ama mahkeme kararıyla geri dönülüyormuş. bazılarında sorun olmuyormuş. normalde sadece EGM jand. SGK da memur olunamıyor. acaba meslekten çıkarma alıpda başka kurumdan tamamen red yiyen oldu mu hiç? olan/olmayanları kriterleri neler

Ormancı153207
Aday Memur
15 Mayıs 2025 10:47

İnş. öyle olur. Allah razı olsun kardeşim. Bu süreçler sıkıntılı süreçler anlayacağın üzere. Allah'da sana bugün iyi bir haber versin
Srkan112, 1 hafta önce
Bence sorun olmaz kardeşim. İdari olarak ceza almışsın. Adli bir ceza yok. Zaten erteleme kararı adli sicilden çıkmaz. Orman bakanlığı arşiv araştırması yapar muhtemelen. Güvenlik soruşturması (kapsamlı) yapmaz. Kihbi kayıtlarında senin hangi olaydan soruşturma geçirdiğin yazar zaten. Ceza alsanda almasan da bu kayıtlarda görünür. Ama arşiv araştırmasında bunu vermezler. Eğer kazandoysan hayırlı olsun. Olumsuz bir durum ile karşılarsın mutlaka davanı aç. En en kötü ihtimal senin başlama evraklarını orman bakanlığının kuruluna bırakırlar onlar başlasın yada başlamasın diye ayrıca görüşür. Sen her türlü olumsuz durumda davanı açarsın mahkeme kararıyla gidersin

Ormancı153207
Aday Memur
15 Mayıs 2025 10:49

açtım şu an YD vermedi. ancak idrar negatif olunca avukat kesin dönersin diyor. ama ben emniyette çalışmak istemiyorum bu saatten sonra. KPSSden yeterli puanı aldım. kendi kurumuna geçicem bir sıkıntı olmazsa inşallah
Srkan112, 1 hafta önce
Sen meslekten çıkarmaya karşı dava açmadın mı.

Srkan112
Şef
15 Mayıs 2025 10:50

Yeni kuruma başlama yapana kadar davayı kazanırsan emniyette başlama yap geriye dönük maaşlarını da al istifa et

Ormancı153207
Aday Memur
15 Mayıs 2025 10:53

arşiv araştırmasında da kapanan ertelenen Hagb dosyaları da içerisindeki olgularla birlikte değerlendirme komisyonuna veriliyormuş diye biliyorum. Böyle olsa bile kanunen hakkım olduğu için eleyemezler değil mi?
Srkan112, 1 hafta önce

Srkan112
Şef
15 Mayıs 2025 10:54

Mesaj yazdım sana
arşiv araştırmasında da kapanan ertelenen Hagb dosyaları da içerisindeki olgularla birlikte değerlendirme komisyonuna veriliyormuş diye biliyorum. Böyle olsa bile kanunen hakkım olduğu için eleyemezler değil mi?

Ormancı153207
Aday Memur
15 Mayıs 2025 10:55

öyle yapacağım da sanırım yetişmeyecek dava. bir de hocam bilgin varsa eğer bazı kurumlarda -kamu görevinden veya meslekten çıkarılmamış olmak- şartı var biz buna başvurabiliyor muyuz. bu meslekten çıkarma dediği devlet memurluğundan çıkarma cezası ya da khkyla çıkarılanlar mı acaba? ben de meslekten çıkarıldım ama sadece polislikten. diğer türlü her kurum bu şartı koyar kimse başka kurumdan atılanı istemez sonuçta. buna ben başvurabiliyor muyum acaba
Srkan112, 1 hafta önce
Yeni kuruma başlama yapana kadar davayı kazanırsan emniyette başlama yap geriye dönük maaşlarını da al istifa et

paltolu
Aday Memur
15 Mayıs 2025 11:14

Şahsi fikrimdir. Bu nedenle meslekten çıkarılan bir vatandaşın bence memuriyetten de çıkarılıp kamu personeli olmaması gerekiyor. !!!! Tabii dediğiniz gibiyse!!!! İftira varsa o başka

Toplam 19 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi