Editörler : E.Kayı Han
09 Mayıs 2025 23:06

İş ve Kadro Durumu (Eş durumu RED)
Arkadaşlar merhaba. 3.5 senelik kadrolu zabıt katibiyim. Eş durumundan mazeret tayin talebinde bulundum ve komisyonum uygun verdi FAKAT Sayın Bakanlığımız "iş ve kadro" durumunu gerekçe göstererek talebi REDDETTİ. 2025 yılının aile yılı ilan edilmesi, evraklar da hiçbir eksik olmayışından gerekçe bulamayarak sadece 3-5 kelime ile red etmesi vicdani kanıya uygun değildir. Bu şekilde bu yıl içerisinde bu gerekçe ile talebi red edilen oldu mu? Nasıl bir yol izlemeliyim, çevremdekiler dava açmamı söylüyorlar fakat kariyer bakımından ileride olumsuz kanaat olur mu? Aile birliğim halen sağlanamadı maddi manevi yıpranmış durumdayım. (Eşim özel sektörde çalışmaktadır, bütün evraklarım tam olup eksik yoktur.)

katip1988
Daire Başkanı
10 Mayıs 2025 08:41

idari yargıya dava açsan en iyi ihtimal 6 ay sürecek kamu denetçisine başvursan kabul verse önemseyip işlem yapacaklar mı? hepsi soru işareti.

iş ve kadro durumu gerçekten yetersiz mi?

çalıştığınız adliyenin faaliyet raporunda personel sayısı yazar. senin unvanına kaç personel var yazar. dava acarken kapsamlı bir araştırma yaparak gerekirse dilekcene faaliyet raporunu, yakın zamanda yapılan yer değişiklikleri ile ilgili komisyon kararini ek yapıp aç.

gerekce yazma diye bir kültür kalmadı ülkede maalesef.

kdk kararlarinda benzer nedenlerden tayin talebi reddedilen personelin kurumuna yazdigi yazılarda gerekce istiyor. kadro durumunu sorguluyor. kdk sayfasından emsal kararlara da bak. gerekirse dilekcene ekle.

Bu kurum artık iyice çekilmez hale geldi.

maas az, iş çok mobbing var. tayin hakki yok. keyfiyet çok. yakında çalıştıracak personel bulamayacaklar.

Ruili
Şef
10 Mayıs 2025 16:14

Bulunduğum adliye komisyonu uygun verdiği halde iş ve kadro durumundan nasıl talebim uygun görünmeyebilir ki? İstediğim yer Anadolunun bi ilçesindeki adliye de değil Ankara merkezli 3 adliye. hiçbirinde mi kadro eksikliği yok yani. Bulunduğum komisyon muvafakat verdiği halde bu denli bir karar verilmesi anlamsız bir şekilde zoruma gitmektedir. yorumunuz için teşekkür ederim fakat dava ile de bir şey çıkacağını sanmıyorum uğraştığımla kalırım muhtemelen. bir hal çaresine bakacağız artık nasıl olacak bilmiyorum ama..
katip1988, 2 hafta önce

idari yargıya dava açsan en iyi ihtimal 6 ay sürecek kamu denetçisine başvursan kabul verse önemseyip işlem yapacaklar mı? hepsi soru işareti.

iş ve kadro durumu gerçekten yetersiz mi?

çalıştığınız adliyenin faaliyet raporunda personel sayısı yazar. senin unvanına kaç personel var yazar. dava acarken kapsamlı bir araştırma yaparak gerekirse dilekcene faaliyet raporunu, yakın zamanda yapılan yer değişiklikleri ile ilgili komisyon kararini ek yapıp aç.

gerekce yazma diye bir kültür kalmadı ülkede maalesef.

kdk kararlarinda benzer nedenlerden tayin talebi reddedilen personelin kurumuna yazdigi yazılarda gerekce istiyor. kadro durumunu sorguluyor. kdk sayfasından emsal kararlara da bak. gerekirse dilekcene ekle.

Bu kurum artık iyice çekilmez hale geldi.

maas az, iş çok mobbing var. tayin hakki yok. keyfiyet çok. yakında çalıştıracak personel bulamayacaklar.

bolubeyi22
Aday Memur
10 Mayıs 2025 17:08

Ankara merkez adliyeyi istediğin halde mi red geldi

Ruili
Şef
10 Mayıs 2025 17:08

Ankara BAM, Ankara Batı ve Ankara Adliyelerini yazdım tercih olarak.
bolubeyi22, 2 hafta önce
Ankara merkez adliyeyi istediğin halde mi red geldi

katip1988
Daire Başkanı
11 Mayıs 2025 00:11

direk personel genel müdüründen randevu al hocam başka türlü bu iş olmaz

Ruili
Şef
11 Mayıs 2025 00:21

Pers. Genel Müdürüne ulaşsak bu iş çözülür mü dersiniz?
katip1988, 2 hafta önce

direk personel genel müdüründen randevu al hocam başka türlü bu iş olmaz

Yunus7878
Aday Memur
11 Mayıs 2025 14:25

gercekten bu bakanlik cok degisik 2 kere eş durumu tayini aldim ikisinde de 15 gun sonra tayinim onaylandi acaba eşim kamuda calistigi icin mi (herhangi referans vs yoktu sadece dilekce ve esimin calisma belgesini ekledim )

Ruili
Şef
11 Mayıs 2025 14:41

Hocam kamu veya özel farketmiyor şöyle ki; ADALET BAKANLIĞI MEMUR SINAV, ATAMA VE NAKİL YÖNETMELİĞİ madde 26 aile birliği mazereti incelendiğinde görülüyor. "d) Kamu personeli olmayan eşinin, talep edilen yerde başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde 360 gün sosyal güvenlik primi ödemek suretiyle kendi adına veya bir hizmet akdi ile işverene bağlı olarak çalışmış ve halen çalışıyor olması halinde bu durumda olan eşin bulunduğu yere," Yani nasıl red edildiği konusuna hala cevap bulamadım gerçekten hayattan soğudum.
Yunus7878, 2 hafta önce
gercekten bu bakanlik cok degisik 2 kere eş durumu tayini aldim ikisinde de 15 gun sonra tayinim onaylandi acaba eşim kamuda calistigi icin mi (herhangi referans vs yoktu sadece dilekce ve esimin calisma belgesini ekledim )

Yunus7878
Aday Memur
11 Mayıs 2025 16:19

evet yönetmelik özel sektör ve kamu arasinda bi fark yok diyor ama sanki eşi özel sektörde çalisana biraz daha zorlastiriyolar tayini cunku sizin gibi bir kac kisiye daha denk gelmistim

Ruili
Şef
11 Mayıs 2025 16:23

Bu şekilde yakın zamanda red edilen var mı çevrenizde?
Yunus7878, 2 hafta önce
evet yönetmelik özel sektör ve kamu arasinda bi fark yok diyor ama sanki eşi özel sektörde çalisana biraz daha zorlastiriyolar tayini cunku sizin gibi bir kac kisiye daha denk gelmistim

BursaOnur
Aday Memur
12 Mayıs 2025 09:19

aynı şekilde ben ve eşim zabıt katibiyiz eşim yanıma gelmek için 7 kere talepte bulundu hepsi eşimin çalıştığı yerde kadro eksikliği var diye red geldi. 7 aydır çaresizce bekliyoruz bizde. Maddi manevi yıprandık.

Ruili, 2 hafta önce
Bu şekilde yakın zamanda red edilen var mı çevrenizde?

Ruili
Şef
12 Mayıs 2025 09:29

2025 yılı aile yılı ilan edilmedi mi, bu bakanlık düzeyi neden aile birliğimizi sağlamamak için inat ediyor!?
BursaOnur, 1 hafta önce

aynı şekilde ben ve eşim zabıt katibiyiz eşim yanıma gelmek için 7 kere talepte bulundu hepsi eşimin çalıştığı yerde kadro eksikliği var diye red geldi. 7 aydır çaresizce bekliyoruz bizde. Maddi manevi yıprandık.

12 Mayıs 2025 09:52

Bakanlıktan ne kadar sürede geldi kararınız?

Ruili
Şef
12 Mayıs 2025 09:53

1 hafta içerisinde geldi.
zkatips, 1 hafta önce

Bakanlıktan ne kadar sürede geldi kararınız?

Writerlu
Aday Memur
12 Mayıs 2025 14:49

merhaba, daha önce bir sürü arkadaşım eş durumu tayini yaptı hiç biri de mağdur edilmedi, bir arkadaşın ki olmamıştı onda da eşinin kurumu ile yapılan yazışmalarda eşinin gelebileceği belirtildiğinden olmamıştı daha sonra bir kaç ay sonra o arkadaş eşinin gelmek istemediğini belirterek dilekçesini gönderince onun da oldu, anlattığınız iş ilginç olmuş biraz şartlar var ise olmaması şaşırıtıcı konuştuğunuzda ne diyorlar pgm ile ?

Ruili
Şef
12 Mayıs 2025 15:15

Eşim kamuda çalışmıyor fakat istenilen şartların hepsini fazlasıyla tamamlıyor. Dilekçemi düzgün ve anlaşılır şekilde yazdım, dilekçemin ekine çalışma belgesi, iş yeri faaliyet belgesi, nüfus kayıt örneği, ikametgah adreslerimizi ekledim. Evraklarımda hiçbir eksik yok keza evraklarımda eksik olsa muhtemelen çalıştığım komisyon da uygun vermezdi. Bakanlık ile yapılan şifahi görüşmede ise net bir cevap alamadım. Hakimlerimiz karar veriyor, bizler bilmiyoruz vs. vs. Tam olarak ne yapacağıma halen karar veremedim sanırım dava açmak durumunda kalacağım.

Writerlu, 1 hafta önce

merhaba, daha önce bir sürü arkadaşım eş durumu tayini yaptı hiç biri de mağdur edilmedi, bir arkadaşın ki olmamıştı onda da eşinin kurumu ile yapılan yazışmalarda eşinin gelebileceği belirtildiğinden olmamıştı daha sonra bir kaç ay sonra o arkadaş eşinin gelmek istemediğini belirterek dilekçesini gönderince onun da oldu, anlattığınız iş ilginç olmuş biraz şartlar var ise olmaması şaşırıtıcı konuştuğunuzda ne diyorlar pgm ile ?

Ruili
Şef
21 Mayıs 2025 19:42

güncel.

katip1988
Daire Başkanı
21 Mayıs 2025 20:45

Başka türlü zor

Ruili, 2 hafta önce
Pers. Genel Müdürüne ulaşsak bu iş çözülür mü dersiniz?
21 Mayıs 2025 23:14

Red yada onay alan arkadaşlar;

Bakanlıkta evrakınız kaç gün bekledi de red/onaylandi ?

Ruili
Şef
22 Mayıs 2025 08:24

bana 1 haftada konuda bahsettiğim gerekçe ile red verildi fakat bazı arkadaşlarımın dilekçeleri 2 aydır bakanlıkta dönüş yapılmadı halen
Yazarhanim, Dün

Red yada onay alan arkadaşlar;

Bakanlıkta evrakınız kaç gün bekledi de red/onaylandi ?

Toplam 21 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi