Editörler : Cüneyt Barışoglu

cambaz_blood
Aday Memur
11 Mayıs 2025 15:48

Polisin en az 150 bin tl alması lazım. Sokakta çalışan ile 8/5 büro da çalışan da ona göre düzenleme yapılmalı.

mengok
Şube Müdürü
11 Mayıs 2025 16:13

sokakta 10 yıl çalıştım büroda da çalıştım adımız polis değil mi ek görevi haftasonu görevi sağa sola yollaması bitmiyor .. hakkımız yendi bizim caldilar resmen ..
cambaz_blood, 2 ay önce

Polisin en az 150 bin tl alması lazım. Sokakta çalışan ile 8/5 büro da çalışan da ona göre düzenleme yapılmalı.

Kartal4612
Aday Memur
11 Mayıs 2025 16:32

bitirildik
11 Mayıs 2025 17:13

Bir konu bu kadar güzel ve edebi ancak acı verici şekilde izah edilebilirdi..
Müspet 07, 2 ay önce

Asker 1997'den beri görece hakkını aldı.

Erbakan Hoca 97 yılında %70 askere zam verdi ki, polise de verdik dedi ancak gel gör ki bize %38 vermişti. Polise de vereceğim, diğer memurları da %70'e tamamlayacağım, calışmalar devam ediyor falan filan dedi ve aslı çıkmadı...

Bu hükümet döneminde sayısız kez, canlı yayınlarda açıklanmış olmasına rağmen maaşları iyileştirilmeyen yegâne meslek grubu emniyet personelidir.

Ekonominin nispeten iyi olduğu dönemde dahi iyileştirme yapılmamış iken şimdilerde umudetmek ne yazık ki ham hayaldir.

Verilecekse şayet, artık mevcut durumun sürdürülebilir olaktan çıkmış olması nedeniyle gerçekleşecektir. Devlet, her daim vitrinde olan görünen otoritesinin aczine rıza göstermez, gösteremez, göstermemelidir.

Polis, 180 yıllık geçmişinde bu denli hem maaşlar hem de görevde saygınlık, ağırlık vs. bağlamda acz içinde olmamıştır.Toplumda gerek avam düzeyinde gerekse entelektüel düzeyde olsun kolluğa tepki göstermek, görevini yapmasına direnmek biçimde bir kültür de egemen olaya başlamıştır. Bu kültürün yerleşik hale geliyor olması endişe vericidir. Bu vahim durumun inşaasında bir kısım siyasi ve sürekasının yanı sıra, sınırlarını bilmeyen bir kısım bürokrat ve sürekasının da olumsuz manâda katkısı olmuştur.

Polisin 1960 ların sonlarında 4 öğretmen maaşı aldığını tarihten ve canlı kaymaklardan biliyoruz. Ben göreve başladığımda hemşirenin 3 katı, öğretmenin maaşının %50 fazlasını alıyordum. Aynı yıl göreve başladığım astsubaydan da yüksekti maaşım.

Şimdi neredeyse tüm devlet memurları bizden fazla maaş alıyor sanırım ve tamamı da doğal olarak memur konforunda yaşıyor ve çalışıyor...

İyi bakın kendinize...

11 Mayıs 2025 18:57

biraz koş zıpla yaparak mesleğe giren çok, bir mesleğin mensuplarının entelektüel kapasitesi ne ise haklarını o kadar iyi savunurlar. o zaman polisliğe girişi zorlaştırıp mevcut personeli de detaylı testlerden geçirip geçemeyeni yollayıp ortalama personel standardını belli bi seviyenin üstüne çıkaralım ona göre de maaş taleplerini tekrar gözden geçirmek gerekir

police_eren
Memur
11 Mayıs 2025 22:20

Polcep te personel memnuniyeti anketi var doldurun sorunlarımızı görsünler belki faydası olur

AslıGibidir45
Yasaklı
11 Mayıs 2025 22:36

24 yıllık bir Asker olarak sizlere hak veriyorum . inşallah hakkınızı alırsınız . Risk altında çalışan herkes şuan hakettiği maaşı alamıyor . Geçim sıkıntısı çekmek , çocuklarının geleceğini düşünmek buna benzer bir çok sorunlar yaşarken doğal olarak iş yerinde verimli de olamıyor tabi bütün bunlar bir araya geldiğinde psikolojik olarak da yıpranıyorlar. Allah yardımcımız olsun. Acı bir gerçek daha çoğu belediye ve kamu işcilerinin maaşları ikramiyeleri ile birlikte aylıkları 80 bin üzeri. Kalifiye asgari ücretliler 40-50 civarı değişiyor. Maaşlarında asla gözümüz yok sonuçta hakedilmiş bir hak bu . Ama sizler gibi riskli meslek gruplarının geçim derdi olmamalı.

kızılelma2023
Aday Memur
12 Mayıs 2025 18:37

Polis, adaletin sağlıklı işlemesinde olaylara ilk müdahale eden, delil toplayan, şüpheliyi yakalayan ve kamu düzenini sağlayan temel unsurdur. Bu denli önemli bir göreviz var herkes bahsetmiş mesaiden ek görevden, evin yolunu unutan var. Bu kadar zorluk çekiyoruz tıbbı sekreter, hemşire, öğretmen kadar maaş alamıyoruz. Bu adaletsizliğin çözülme kavuşması gerekiyor.

Abdulhamidhan55
Aday Memur
12 Mayıs 2025 19:28

Polislik maaşı gerçekten çok düşük .işin meslek riskicok yüksek. Polis bedava çalışıyor. Sahipsiz

Dnipro06
Memur
12 Mayıs 2025 21:29

şefim sana tabiki hak veriyorum ama sokakta 10 senede pert oluyoruz adam 20 yıl dairede çalışmış yıpranma vs yok net şekilde aynı maaşı almamalıyız hem etik değil hemde hak
mengok, 2 ay önce
sokakta 10 yıl çalıştım büroda da çalıştım adımız polis değil mi ek görevi haftasonu görevi sağa sola yollaması bitmiyor .. hakkımız yendi bizim caldilar resmen ..

pollicee
Aday Memur
12 Mayıs 2025 23:54

Polis bu ülkede sevilmiyor, istenmiyor, seside çıkamıyor, sorunları görmezden geliniyor, insanlık dışı çalışma ve bol stres ve en düşük maaş, yunan polisi bile bu ülkede daha değerlidir, ırgattan daha beteriz, birde siyaset almış başını yürümüş, adam kayırmacılık diz boyu, bir ek görev yazılıyor en az 400 tl para harcıyorum ve görev 20 satten fazla sürüyor, öncesi de 3 gün önceden 12-12 ye dönüyorsun, geçtiğimiz bayram 12-12 tam 5 mesai fazladan geldim, 60 saat yapar, en düşük memur yeni girmiş bir memur 40 bin alıyor yuvarlasan haftada 40 saat , haftalığı 10 binlira, ben 1.5 hafta yaptım, üzerine onlara 9 gün tatil, bense 9 günde çalıştım, toplasan 2 gün istirahat yok bu 9 günde, her bayram 9 gün tatil, resmi tatillerle adam 20 günün üzerinde tatili var, beni 14 günden fazla izne gönderemiyorlar, geçen 1 mayısta 3 gün önce 12-12 döndü, tam 9 mesaiyi yaptım üst üste kendi normal measimle, 1 mayıs sabah görev 05.00 te görev aldılar ve görev 24.00 çıkış verdiler, diğer iller desen hafta sonları kilit, adam gece 15 saat görev yapmış eve gidip 5 saat uyku üzerine 8 saat mesaii, kira 30 bin , tandığım bir abinin oğlu kamuya girmiş 65 bin ile başlamış, öyle yönetici falanda değil, 20 yıllık polisiin aldığın bu bile değil, yazıklar olsun bunu reva görenlere nefret ettim tiksindim iyice

Akın13030
Aday Memur
13 Mayıs 2025 00:12

gerçekten maaşlarımız çok düşük suan bir öğretmen,hemşire,tıbbi sekreter,zabıta polisten fazla alması imkansız olması lazım suan polisin maaşı 90 bin olması lazım gurbette bu maaşla geçinmek zor kiralar olmuş 25 bin maaşın yarısı kiraya gidiyor zaten ayın 15 ini düşünmekten sıkıldım artık.. işin stresini mi çekeceğiz maaş derdini mi ..

Brse
Şef
13 Mayıs 2025 08:04

2. Şark , rotasyon, cabası

Akın13030, 2 ay önce
gerçekten maaşlarımız çok düşük suan bir öğretmen,hemşire,tıbbi sekreter,zabıta polisten fazla alması imkansız olması lazım suan polisin maaşı 90 bin olması lazım gurbette bu maaşla geçinmek zor kiralar olmuş 25 bin maaşın yarısı kiraya gidiyor zaten ayın 15 ini düşünmekten sıkıldım artık.. işin stresini mi çekeceğiz maaş derdini mi ..

antepli-pol
Genel Müdür
13 Mayıs 2025 08:40

Polise hiç kimse bir şey vermez. Boşuna umutlanmasın kimse. Polisi zerre kadar sevmiyorlar. 23 yıldır polisin maaşını en alt kademe memur maaşı düzeyine düşürmeye çalıştılar vede düşürdüler en sonunda. Ne iş olursa yaparız abi zihniyeti ile yönetilen, her işi kendi görevi gibi gören, kendi personelinin hak ve hukukunu zerre kadar düşünmeyen bir kuruma kim neden baksın.

Akın13030, 2 ay önce

Sbz1dftd
Şube Müdürü
13 Mayıs 2025 12:33

hak ediyor polis keisnlikle

sımseeekk
Şef
14 Mayıs 2025 14:49

yıllarını vermiş biri olarak söylüyorum. özellikle yeni girmiş arkadaşlara. ben bırakın çekin gidin demiyorum .dışarı da zor dışarı da kurtar sofrası hatta. ancak polise maalesef hiçbir zaman hak vs. hiçbir şey verilmez . çünkü polisi seven yok hiç kimse sevmiyor sistemli bir şekilde toplumun kalbine polis nefreti aşılandı.naçizane tavsiyem ek iş ayarlayın alternatif bulun eşiniz mutlaka çalışsın memur olması şart değil küçük bir tuhafiye bile neler kazandırıyor. kadın kuaför olabilir. kadın girişimci olarak mantar tavuk vesaire işler yapabilir ve sayamayacağım bir sürü iş var .siz de zamanı geldiğinde emekli olun gerekirse malulen emekli olun ve terk edin. ama çalıştınız müddetçe işinizi dürüstçe yapın ve arkadaşlarınızın sırtına basarak rahat etmeye çalışmayın.

mdarende05
Memur
14 Mayıs 2025 22:46

Memnuniyet anketi gelmiş Türkiye geneli görmüşsünüzdür.ennaltta görüş ve öneriler var.orayq yazdım ben.polis maaşları yetersiz kaldı .tüm kurumlar seyyanen zam aldı asker hemşire öğretmen en düşük maaşlar polislerde iş yoğunluğu arttı.maaşlar yerinde saydı.acill zam yapılmalı.ankette verdiğiniz testlerin bi önemi yok .ekonomik özgürlüğü olmalı polisin.yok 12.36 yok şark görevi yok çalışma ortamı .verin fazla çalışma mesai ücretini polisin . Polisi cebinde parası olacak kardeşim yetmiyor maaş yetişmiyor.kolluk kuvveti bu kadar azmaaş almamalı. Sizde yazın anketin en alında anlamayana meme yokk.

esinguler0684
Yasaklı
14 Mayıs 2025 23:07

Gerçekten tebrik ediyorum. Keşke diğer arkadaşlarda böyle olsa

mdarende05, 2 ay önce

Memnuniyet anketi gelmiş Türkiye geneli görmüşsünüzdür.ennaltta görüş ve öneriler var.orayq yazdım ben.polis maaşları yetersiz kaldı .tüm kurumlar seyyanen zam aldı asker hemşire öğretmen en düşük maaşlar polislerde iş yoğunluğu arttı.maaşlar yerinde saydı.acill zam yapılmalı.ankette verdiğiniz testlerin bi önemi yok .ekonomik özgürlüğü olmalı polisin.yok 12.36 yok şark görevi yok çalışma ortamı .verin fazla çalışma mesai ücretini polisin . Polisi cebinde parası olacak kardeşim yetmiyor maaş yetişmiyor.kolluk kuvveti bu kadar azmaaş almamalı. Sizde yazın anketin en alında anlamayana meme yokk.

kızılelma2023
Aday Memur
16 Mayıs 2025 18:10

Asgari ücretle kıyas yapıp çok bile diyenler şunun farkına varamıyor. şuan emekli olup özelde işe girenler bile 30 bin den aşağı maaş almıyor. haliyle asgari ücret aslında 30 bin lira bizde yeni başlayan polislerin maaşıda 52 bin lira polislerin maaşı bu hızla erimeye devam ederse asgari ücretle aynı olur. acilen diğer kurumların yaptığı gibi maaşlara iyileştirme yapılması gerekiyor

kripto1982
Daire Başkanı
16 Mayıs 2025 18:25

aynen katılıyorum devrem, 2007 Ocak ayında mesleğe girdiğimde maaşm 1260 TL bekarm, o zaman asgari ücret 403 TL , 3 asgari ücret kadar maaş alıyoruz , şuan 22.104 asgari ücret ×3 =66.312 , yeni başlayan polis şuan 56 civarında maaş almaktadır, Kayıp en az 10 bin TL, onu için bize meslek özelinde en az 20 bin iyileştirme zam verilmeldr, tek zam almayan kamu personeli biziz bence, acil zam verilmeldr
kızılelma2023, 2 ay önce
Asgari ücretle kıyas yapıp çok bile diyenler şunun farkına varamıyor. şuan emekli olup özelde işe girenler bile 30 bin den aşağı maaş almıyor. haliyle asgari ücret aslında 30 bin lira bizde yeni başlayan polislerin maaşıda 52 bin lira polislerin maaşı bu hızla erimeye devam ederse asgari ücretle aynı olur. acilen diğer kurumların yaptığı gibi maaşlara iyileştirme yapılması gerekiyor
Toplam 56 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi