Editörler : swat3410

Dnipro06
Aday Memur
16 Mayıs 2025 22:56

polisi sevmiyorlarsa çıksın söylesinler arkadaşım bu kadar tüketilmez insan bayram yok tatil yok ve kaç memur grubu gece çalışıyor moral motivasyon yok kimsede, kimsenin yüzü gülmüyor ne istiyorlar neyi amaçlıyorlar bilmiyorum
kripto1982, 1 ay önce
aynen katılıyorum devrem, 2007 Ocak ayında mesleğe girdiğimde maaşm 1260 TL bekarm, o zaman asgari ücret 403 TL , 3 asgari ücret kadar maaş alıyoruz , şuan 22.104 asgari ücret ×3 =66.312 , yeni başlayan polis şuan 56 civarında maaş almaktadır, Kayıp en az 10 bin TL, onu için bize meslek özelinde en az 20 bin iyileştirme zam verilmeldr, tek zam almayan kamu personeli biziz bence, acil zam verilmeldr

Umut1903
Memur
17 Mayıs 2025 05:40

Şu pozisyonda polise ayrı bir zam vermezler tek yapılacak jandarma gibi seneye göre kademeli duruma getiren meslek kanunu çıkarmak yoksa bize yağmurlu havada su vermezler.5 yıla 1 kademe 30 yılı dolduran 6 kademe her kademeye 3000 zam yapılırsa ancak düzelir.Amirler için aynı sistem uygulanırsa sorun bir nebze çözülür.

kaan8061
Memur
17 Mayıs 2025 11:29

Kimsenin yaptigi isi küçümsemiyorum keşke daha fazla alsalar, kıyaslama yapmak için söylüyorum bir belediyede kadrolu temizlik görevlisi 72 bin lira maaş aliyor polis memur 60 bin. Degersiz hissetiriyorlar artik. Buyuk sehirlerde kira 25-30 bin arasi. Maasin yarisi kiraya gidiyor. Colugunu cocugunu okutmaya çalisana Allah yardim etsin. Cocuksuz bekarlar memurlar bile o paraya buyuk sehirlerde zor geciniyor. Memlekette anne baba yaninda asgari ücretle calismak daha mantikli.

kaan8061
Memur
17 Mayıs 2025 11:39

2005 yilinda meslege yeni girmistim. Mevcutlu sahis icin adliyeye gitmistik. Orda kelli felli bir c. Savcisi bana ne kadar maas aliyorsun diye sormustu. Bende maasimi soyledim, polise bak benim kadar maas aliyor demisti. Simdi bana bu soruyu soran savci 120ile 140 bin arasi maas aliyor ben 61 bin. Adalete bak . Düştüğümüz durum maalesef bu. İsin kötu tarafi kimsenin umrunda bile degiliz. Psikolojik olarak bedensel ve ekonomik olarak çöktük.

trivirinko
Aday Memur
17 Mayıs 2025 13:29

maaşım 8000 tl iken oturduğum evin kirası 1500 tl idi şu an maaşım 62000 aynı evin kirası 24000

kızılelma2023
Aday Memur
17 Mayıs 2025 14:26

Polise neden çok maaş verilmediği konusu, birçok ekonomik, siyasi ve sosyal faktöre bağlıdır. İşte bu durumu etkileyen başlıca nedenler: 1. Bütçe Sınırlamaları Devletin genel bütçesi sınırlıdır ve bu bütçe eğitim, sağlık, altyapı, güvenlik gibi birçok alana paylaştırılır. Polis maaşları da bu bütçe içinde bir kalemdir. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde, kamu harcamaları arasında denge kurmak zor olduğundan, polis maaşları istenilen seviyeye çıkarılamayabilir. 2. Kamu Personeli Politikası Polisler genellikle memur statüsünde çalışırlar. Memur maaşları ise merkezi hükümetin belirlediği bir sisteme göre şekillenir. Bu sistemde, bütün memurların maaşları belirli katsayılarla düzenlenir. Yani sadece polis değil, öğretmen, hemşire gibi diğer kamu çalışanları da benzer sınırlamalara tabidir. 3. Toplumsal Öncelikler Bazı ülkelerde polislik mesleğine verilen toplumsal değer, ekonomik yansımasını da etkiler. Eğer toplumda polisliğin prestiji düşükse veya yeterince önemsenmiyorsa, maaşların artırılması siyasi öncelik olarak görülmeyebilir. 4. Fazla Sayıda Personel Polis teşkilatlarında genellikle çok sayıda personel görev yapar. Sayı fazla olunca, ortalama maaşı artırmak toplamda yüksek maliyete neden olur. Bu da hükümetler için zorlayıcı bir ekonomik yük olabilir. 5. Sendikal Güçsüzlük Bazı ülkelerde polislerin sendika kurması ya da grev yapması yasaktır. Bu da onların daha iyi maaşlar için toplu pazarlık gücünü sınırlar. Sonuç: Polislik zorlu ve toplum için hayati öneme sahip bir meslek olmasına rağmen, ekonomik ve yapısal nedenlerle hak ettikleri maaşı alamayabilirler. Ancak bu durum ülkeden ülkeye değişebilir. Bazı gelişmiş ülkelerde polisler daha yüksek maaş, daha iyi sosyal haklar ve emeklilik imkanlarına sahip olabiliyorlar. yapay zeka böyle açıklamış

Başkan91
Şef
17 Mayıs 2025 15:08

Tabi efendim başka

selimtandogan71
Aday Memur
17 Mayıs 2025 19:00

Güzel hikaye anlatmışsın milyonlarca askere öğretmene sağlıkçıya yapılan zamları da yazsaydın hakkaniyetli ve mantıklı olurdu

kızılelma2023, 1 ay önce
Polise neden çok maaş verilmediği konusu, birçok ekonomik, siyasi ve sosyal faktöre bağlıdır. İşte bu durumu etkileyen başlıca nedenler: 1. Bütçe Sınırlamaları Devletin genel bütçesi sınırlıdır ve bu bütçe eğitim, sağlık, altyapı, güvenlik gibi birçok alana paylaştırılır. Polis maaşları da bu bütçe içinde bir kalemdir. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde, kamu harcamaları arasında denge kurmak zor olduğundan, polis maaşları istenilen seviyeye çıkarılamayabilir. 2. Kamu Personeli Politikası Polisler genellikle memur statüsünde çalışırlar. Memur maaşları ise merkezi hükümetin belirlediği bir sisteme göre şekillenir. Bu sistemde, bütün memurların maaşları belirli katsayılarla düzenlenir. Yani sadece polis değil, öğretmen, hemşire gibi diğer kamu çalışanları da benzer sınırlamalara tabidir. 3. Toplumsal Öncelikler Bazı ülkelerde polislik mesleğine verilen toplumsal değer, ekonomik yansımasını da etkiler. Eğer toplumda polisliğin prestiji düşükse veya yeterince önemsenmiyorsa, maaşların artırılması siyasi öncelik olarak görülmeyebilir. 4. Fazla Sayıda Personel Polis teşkilatlarında genellikle çok sayıda personel görev yapar. Sayı fazla olunca, ortalama maaşı artırmak toplamda yüksek maliyete neden olur. Bu da hükümetler için zorlayıcı bir ekonomik yük olabilir. 5. Sendikal Güçsüzlük Bazı ülkelerde polislerin sendika kurması ya da grev yapması yasaktır. Bu da onların daha iyi maaşlar için toplu pazarlık gücünü sınırlar. Sonuç: Polislik zorlu ve toplum için hayati öneme sahip bir meslek olmasına rağmen, ekonomik ve yapısal nedenlerle hak ettikleri maaşı alamayabilirler. Ancak bu durum ülkeden ülkeye değişebilir. Bazı gelişmiş ülkelerde polisler daha yüksek maaş, daha iyi sosyal haklar ve emeklilik imkanlarına sahip olabiliyorlar. yapay zeka böyle açıklamış

kızılelma2023
Aday Memur
17 Mayıs 2025 19:28

yapay zeka nın cevabı bu
selimtandogan71, 1 ay önce

Güzel hikaye anlatmışsın milyonlarca askere öğretmene sağlıkçıya yapılan zamları da yazsaydın hakkaniyetli ve mantıklı olurdu

19 Mayıs 2025 14:31

Buralara yazanlar hep kadroda çalışan polisler,hiç kom cularin terörculerin istibaratcilarin maaştan dert yandığını duydunuz mu duymadınız çünkü ek tazminatları var.narkotikciler yıllık 300 bin ikramiye en az 250 bin taltif aliyor yani çift maaş alıyorlar.terorculer öyle komcular öyle müdürler zaten o şubelerin taltiflerini aliyor onlara göre hava hoş,yani bastakilere dokunan bisey yok şubelerde hemen hemen çift maaş alıyor olan kadroya oluyor

kızılelma2023
Aday Memur
20 Mayıs 2025 21:12

o kadar tazminatları yok maksimum 7-8 bin
Mazikalbimdeyaradir, 1 ay önce

Buralara yazanlar hep kadroda çalışan polisler,hiç kom cularin terörculerin istibaratcilarin maaştan dert yandığını duydunuz mu duymadınız çünkü ek tazminatları var.narkotikciler yıllık 300 bin ikramiye en az 250 bin taltif aliyor yani çift maaş alıyorlar.terorculer öyle komcular öyle müdürler zaten o şubelerin taltiflerini aliyor onlara göre hava hoş,yani bastakilere dokunan bisey yok şubelerde hemen hemen çift maaş alıyor olan kadroya oluyor

20 Mayıs 2025 21:51

Kpss ye girip sırada bekleyen milyonlar varken para para vermezler. arz talep meselesi. Beğenmiyorsan git sırada bekleyenlere alırız diyorlar. Güvendikleri nokta bu talep ne zaman azalır istihdam artar o zaman adam bulamaz para vermek zorunda kalırlar

iamapoliceman
Daire Başkanı
20 Mayıs 2025 22:41

sana onu km diyorsa yalan söylemiş

Dnipro06
Aday Memur
21 Mayıs 2025 05:35

ondan sonra bi cemaat operasyonu hoop karakol orda da bitmiyor ağlama sızlama, yani demem o ki polislik yaptıkları falan yok

Sivas35
Aday Memur
21 Mayıs 2025 08:17

120 az bence düz 200 e yuvarlayalım

Klav.ye
Şef
21 Mayıs 2025 18:48

maaşımızı saatlik olarak hesaplasalar zaten 120 den aşağı kimse almaz...

Toplam 56 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi