Editörler : E.Kayı Han
10 Mayıs 2025 13:26

İstifa sonrası dönüş

Kadrolu memur iken istifa sonrası geri dönüş süreci nasıl ilerliyor, nerelere başvuru yapılabilir, istifadan itibaren kaç ay geçmeli gibi sorulara yanıt arıyorum. Konu hakkında bilgi sahiplerini cevaba davet ediyorum, teşekkür ederim.

anilerdem
Aday Memur
11 Mayıs 2025 00:30

Cevap yok mu?

kazımreis34
Aday Memur
11 Mayıs 2025 11:41

Merhabalar, istifa sonrası yeniden memuriyete atanmak; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununu 92 nci maddesi ile düzenlenmiştir.

1- Usulü uygun çekilen memur, 6 ay geçmeden tekrardan memuriyete dönemez.

2- Aday memur sadece ayrıldığı kuruma, asil memurlar durumuna uygun münhal kadrosu olan bir kuruma yeniden atanmak için başvurabilir. Ancak, burada atama (istisnai düzenleme yapılanlar hariç) kurumun (atamaya yetkili amir) takdir yetkisine bağlıdır. Kesinlik yoktur.

Yapmanız gereken, asil memur olduğunuzu varsayıyorum, atanmak istediğiniz kurumun merkez veya taşra teşkilatına dilekçe ile başvurmanız. Kurum talebinizi uygun görürse atamanız yapılır.

anilerdem, 2 hafta önce

Cevap yok mu?

anilerdem
Aday Memur
12 Mayıs 2025 01:58

Teşekkür ederim

kazımreis34, 2 hafta önce

Merhabalar, istifa sonrası yeniden memuriyete atanmak; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununu 92 nci maddesi ile düzenlenmiştir.

1- Usulü uygun çekilen memur, 6 ay geçmeden tekrardan memuriyete dönemez.

2- Aday memur sadece ayrıldığı kuruma, asil memurlar durumuna uygun münhal kadrosu olan bir kuruma yeniden atanmak için başvurabilir. Ancak, burada atama (istisnai düzenleme yapılanlar hariç) kurumun (atamaya yetkili amir) takdir yetkisine bağlıdır. Kesinlik yoktur.

Yapmanız gereken, asil memur olduğunuzu varsayıyorum, atanmak istediğiniz kurumun merkez veya taşra teşkilatına dilekçe ile başvurmanız. Kurum talebinizi uygun görürse atamanız yapılır.

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi