Editörler : E.Kayı Han
11 Mayıs 2025 19:14

Son 2 sene içinde adalet bakanlığı 12 bin personeli kaybetmiş

bu sayıya emekli olanlar ihraçlar da dahil olsa bile çoğunluğun istifa veya kurum değiştirme yoluyla ayrıldığı bir gerçek. bakanlığın çalışmaları olduğu söylense bile hayata geçirilmiş bir şey yok henüz

peki imkanınız olsaydı başka kuruma geçmek ister miydiniz

Serhadow
Aday Memur
11 Mayıs 2025 21:01

Kaynak nedir?

the back of furkan
Şube Müdürü
11 Mayıs 2025 22:40

ben istifa ettim 2020 puanıyla mübaşirlik kazanmıştım. 2022'ye hazırlanmak için istifa ettim. iyi ki yapmışım.

checkvizor
Şef
11 Mayıs 2025 22:55

İki senedir alım yok ki. Normal değil mi sence?

Reamonn42
Memur
12 Mayıs 2025 10:17

Sayı az gibi geldi bana ben 150 bin diye biliyorum :) Yahu bu bakanlık dışında bu kadar hızlıca dedikodu yayılan bir bakanlık yok :D bu istatistiği kim tutmuş kaynak ne ? İstifalar oluyor elbette ama bu denli değil Türkiye gerçekliği diye bir şey var kolay mı istifa etmek ?

12 Mayıs 2025 16:19

peki başka kuruma atandın mı ?

the back of furkan, 1 ay önce

ben istifa ettim 2020 puanıyla mübaşirlik kazanmıştım. 2022'ye hazırlanmak için istifa ettim. iyi ki yapmışım.

12 Mayıs 2025 19:05

Benim dönemimde atanan idare memurları ya istifa ettiler ya da başka yerlere atandılar

the back of furkan
Şube Müdürü
12 Mayıs 2025 19:08

evet kite atandım.

neyapsamnereyegitsem, 1 ay önce

peki başka kuruma atandın mı ?

12 Mayıs 2025 20:10

evet hatırladım seni önce meb sonra kit'e geçmiştin, bunları hep p3 puanın ile mi yaptın ve mübaşirlik yaparken mutlu muydun da daha iyisini istedin yoksa mutsuz olduğun için mi daha iyisini istedin

the back of furkan, 1 ay önce

evet kite atandım.

katip1988
Daire Başkanı
12 Mayıs 2025 22:16

neden kaybetmesin? bakanlık faaliyet raporu yapıyor. inceliyorum. ünvan bile yazma gereği hissetmiyor. memur isci diğer personel xxx k diyip geçiyor.

yıllardır bir mahkeme kaleminde 3 katip 1 mubasir 1 müdür standardını yakalayamadılar.

2 kişi çalıştırıyorlar inatla. 1 kişi izne gitse 1 kişi tek başına kalıyor. Duruşma kesif karar ara karar vs.

o 1 kişi rahatsızlansa, ani bir işi çıksa ne olacak? Bu kadar plansız programsız başka bir kurum yok. o yüzden insanlar ilk fırsatta kaçıyor.

bir kez hak verseler yüzde 100 ü geçer bir kişi kalmaz bu teşkilatta.

neyse.

sustum.

00asude
Aday Memur
13 Mayıs 2025 08:43

en zor mesleklerden biris infaz koruma maaşı ise en az fırsatı bulan hemen kaçıyor imnak olsa herkes kaçacak

the back of furkan
Şube Müdürü
13 Mayıs 2025 09:20

adliyedeki kötü ortam beni sınava motive etti

neyapsamnereyegitsem, 1 ay önce

evet hatırladım seni önce meb sonra kit'e geçmiştin, bunları hep p3 puanın ile mi yaptın ve mübaşirlik yaparken mutlu muydun da daha iyisini istedin yoksa mutsuz olduğun için mi daha iyisini istedin

memuraday-y
Şube Müdürü
13 Mayıs 2025 09:26

Neden istifa ettiler acaba?

birfikirbirdüşünce, 1 ay önce
Benim dönemimde atanan idare memurları ya istifa ettiler ya da başka yerlere atandılar

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
13 Mayıs 2025 09:41

Her sene deli gibi alım yapılıyor nasıl yok.

checkvizor, 1 ay önce

İki senedir alım yok ki. Normal değil mi sence?

13 Mayıs 2025 16:20

mesleğinizin olumsuzlukları neler

00asude, 1 ay önce

en zor mesleklerden biris infaz koruma maaşı ise en az fırsatı bulan hemen kaçıyor imnak olsa herkes kaçacak

AcenteKatip
Aday Memur
14 Mayıs 2025 09:22

adının memurluk olduğu ama zannımca amon tapınağındaki yetkilerle donatılmış insanlarla çalışan farklı mesleklere her türlü sorumluluk bedeli ödenirken burada her sorumluluktan para kesintisi bile yapılabilecek olan bir yerden bahsederken insanların kanat çırpmak bir yere dağı taşı yalayarak kaçmaya çalışmalarının sebebi budur. Bak burda iki başlık açtım kanuna aykırı şekilde kişisel bilgilerim muhattabıma verildi ve muhattap gelip dairede beni fetöcü ilan etti :D sözüm o ki şu kurumda bir kereye mahsus izin verilsin daireler bomboş kalır. Herkes geçim derdinde evet memurluğu seçtik ama daha özgür günleri göreceğiz. Anayasal hakkımız olan devlette vazife almayı gerçekleştirirken kutsal amoncular 657 boşluklardan faydalanıp bize mobbing yapamayacak güneşli havada yağmur yağmayacak :)

katip1988
Daire Başkanı
15 Mayıs 2025 07:42

pgm den adliyeye ziyarete geldiler 2.5 yıldır personel alınmadığını yeni yapılacak alımlar için maliyeden onay beklendiği söylendi. en son 300 sicilleri 2023 aralıkta başlamış 2023 başında ilana çıktığı sinav mülakat derken haziran da kazanmislar baslamalari 6 ay surmus. süreç düşünülürse dogru 2.5 sene olmus

İsmi Lazım Deil, 1 ay önce

Her sene deli gibi alım yapılıyor nasıl yok.

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
15 Mayıs 2025 10:11

2,5 yıldır personel alınmadığı yalan. PGM'nin sayfasında 3 gün önce 27 sözleşmeli mühendis ilanı ile ilgili duyuru var. Her sene yapılan toplu personel alımı sadece geçen sene yapılmamış. Bu sene yine yapılır. 2023 sonunda yapılan alımda 23 bin kişi alınmış. Çok ciddi bir sayı.

https://www.adalet.gov.tr/personel-alim-ilanlari-resmi-gazete-de-yayimlandi

katip1988, 1 ay önce

pgm den adliyeye ziyarete geldiler 2.5 yıldır personel alınmadığını yeni yapılacak alımlar için maliyeden onay beklendiği söylendi. en son 300 sicilleri 2023 aralıkta başlamış 2023 başında ilana çıktığı sinav mülakat derken haziran da kazanmislar baslamalari 6 ay surmus. süreç düşünülürse dogru 2.5 sene olmus

katip1988
Daire Başkanı
15 Mayıs 2025 12:25

Adalet Bakanlığında Görev Yapan Diğer Personel Sayısı

2021

Taşra (kadrolu/sözleşmeli/geçici) toplam 72.988

2022

Taşra (kadrolu/sözleşmeli/geçici) 82.322

2023

Taşra (kadrolu/sözleşmeli/geçici) 84.727

2024

Taşra (kadrolu/sözleşmeli/geçici) 85.868

yıllara göre faaliyet raporlarından alıntı.

adınız diğer unutmayın.

mühendisle hakim savcılarla icra personeliyle karıştırmayın kendizi. size (bize) ait bir kategori bile yok. işçi ile taşeron personel ile aynı statüdesiniz.

ona göre :)

İsmi Lazım Deil, 1 ay önce

2,5 yıldır personel alınmadığı yalan. PGM'nin sayfasında 3 gün önce 27 sözleşmeli mühendis ilanı ile ilgili duyuru var. Her sene yapılan toplu personel alımı sadece geçen sene yapılmamış. Bu sene yine yapılır. 2023 sonunda yapılan alımda 23 bin kişi alınmış. Çok ciddi bir sayı.

https://www.adalet.gov.tr/personel-alim-ilanlari-resmi-gazete-de-yayimlandi

Ozden_42
Şube Müdürü
15 Mayıs 2025 16:18

O kadar güzel ifade etmişsiniz ki, tekrar tekrer okudum teşekkürler.
AcenteKatip, 1 ay önce

adının memurluk olduğu ama zannımca amon tapınağındaki yetkilerle donatılmış insanlarla çalışan farklı mesleklere her türlü sorumluluk bedeli ödenirken burada her sorumluluktan para kesintisi bile yapılabilecek olan bir yerden bahsederken insanların kanat çırpmak bir yere dağı taşı yalayarak kaçmaya çalışmalarının sebebi budur. Bak burda iki başlık açtım kanuna aykırı şekilde kişisel bilgilerim muhattabıma verildi ve muhattap gelip dairede beni fetöcü ilan etti :D sözüm o ki şu kurumda bir kereye mahsus izin verilsin daireler bomboş kalır. Herkes geçim derdinde evet memurluğu seçtik ama daha özgür günleri göreceğiz. Anayasal hakkımız olan devlette vazife almayı gerçekleştirirken kutsal amoncular 657 boşluklardan faydalanıp bize mobbing yapamayacak güneşli havada yağmur yağmayacak :)

p0stakodu33
Aday Memur
16 Mayıs 2025 01:27

Maaş yetersiz, mobbing çok, iş bilmez personel çok niye dursunlar ki?

Toplam 20 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi