Editörler : E.Kayı Han
13 Mayıs 2025 03:45

YDk ihraç/ yerelde kayip/istinafta

Bilgi amaçlı yazıyorum..

Hizmete engel davranışlarda bulunmak fiilinden YDK sevk edildim Ydk yüzüme bile bakmadı çalıştığım yerdeki değerli silah arkadaşlarım komutanlarim gözümüzün yaşına bakmadı kabarttı dosyayı telefon görüşmeleri tugay komutanının kesinlikle atılmalı vs vs sözleri Daha ben ydk cikmadan kuvvet komutanına ihracim onaylatilmis komutan ydk tarihinden önce imzayı atmış Allah işte şaşırtacak ya imzaya tarihte atmış ihraç yazısı geldi idare mahkemesine itiraz ettik idare mahkemesi kararı yerinde buldu sen askersin nasıl böyle bir hata yaparsin disiplin soruşturmasında verilen ifadeler değişti savcılık soruşturmasinda ak koyun kara koyun çıktı bu ifadeler inandırıcı değil askerlik mesleği mutlak disiplin gerektirir eyvah dedik istinafa başvurduk bakalım hakkımızda hayırlısı 5 ay oldu

++Disiplin soruşturması aşamasında savunma yapabilmek için soruşturma dosyasıni istedim vermediler

++Komutanın ydk öncesi imzası (imza tarihi var)

++ Değişen tanık beyanları var

Vs vs. İlk derece mahkeme bunlarin hiç birine bakmadı normalde hukukçu değilim ama iş başı gelince hukukçu kadar araştırıyor insan inşallah sekmez istinaftanda..

Ben hatamı anladım hatam iyi niyetten öte bişey değildi keşke eski babacan abilerden komutanlardan birisi çıkıp beni silkeleyip ne yapıyorsun kendine gel deseydi de bunu bana yaşatmasaydılar.. Artık insanlari gözlerinden tanır oldum gozlerinde serefsizligi gördüğüm kim olursa olsun elime düşerse bende bakmayacagom gözünün yasina... Takkeli general mağduru!!

13 Mayıs 2025 15:33

inşallah hakkını alırsın komutanım. orda oturanlar aldığı parayı hak etmiyor burda bi tanıdıkta öyle dosyaya denk geldim ki şablonu kopyalayıp red vermiş ilk derece ama olay arkadaşın olayo değil düşün ya ihmale bak. o adamlara bişey olmaz sen amirine bi itiraz etsen ihraç

emresiz
Aday Memur
13 Mayıs 2025 15:38

Komutanım olay neydi kısaca anlatabilir misiniz özel değilse?

Kavunnn
Aday Memur
13 Mayıs 2025 21:57

Olayin pek bı onemi yok yani şöyle Suriyede terörle mücadele bölgesinde görev yapmış biri için ihraçi gerektiren bir durum değil bu sadece benim düşüncem değil genel olarak araştırmalarım disaridan yapılan yorumlar vs... Şimdi bi yanlış vardır birde hata. yanlışı kişi bile isteye yapar hata ise farkinda olmadan olayların akışıyla olan şeydir ve hatalar için yapılan hatanın niteliğine göre disiplin cezaları vardır ıslah edilir olmaz ise tekerrür hükümleri uygulanır ihraç edilir.. gecmiste cezamız yok devrelerin arasında başarılı bir sıralama hiç önemi yok.. Merak ederseniz eğer Takkeli general googleden bakın bu adama karşı direnemedim yedi bizi

emresiz, 1 ay önce

Komutanım olay neydi kısaca anlatabilir misiniz özel değilse?

emresiz
Aday Memur
14 Mayıs 2025 20:15

İnşallah bir çözüm yolu bulursunuz komutanım .

Ysf yzc
Aday Memur
21 Mayıs 2025 17:49

dosyayı yazılı isteyip örnek vermedilerse savunma hakkının kısıtlığı ve silahların eşitliğine aykırı olur İPTAL nedeni olur imza tarihleri arasında farklılar varsa dilkeçe de talepte bulunsaydın mahkemeden istinafı bekle derim

Kavunnn
Aday Memur
29 Mayıs 2025 20:56

malesef ilk derece mahkemeden olumlu alırız diye çok ümitliydik askerlik mesleği disiplinli olmayı gerektiği öne sürülerek ve savcılık aşamasında lehimize olan ifadeleri inandırıcı bulmayarak olumsuz karar verdiler.. kısaca onca şey göz ardı edildiği için istinaftanda gözüm korkuyor yoksa esaslı usul hatalarini dilekcemizde belirtik hakkımızda hayırlısı..
Ysf yzc, 4 hafta önce

dosyayı yazılı isteyip örnek vermedilerse savunma hakkının kısıtlığı ve silahların eşitliğine aykırı olur İPTAL nedeni olur imza tarihleri arasında farklılar varsa dilkeçe de talepte bulunsaydın mahkemeden istinafı bekle derim

11 Haziran 2025 19:18

Yd alınca kurum ne zaman arıyor acaba bilgisi olan varmı

11 Haziran 2025 19:48

kurumun umrunda olsak ihraç ederler mi? sen dilekçeni ver aramalarını bekleme bim de onayladıysa eğer yd yi
M. Ereneyer, 4 gün önce

Yd alınca kurum ne zaman arıyor acaba bilgisi olan varmı

11 Haziran 2025 19:49

İlk derece mahkeme yd verdi daha bim gidilmedi kurum bim ı mi bekliyor

11 Haziran 2025 20:37

büyük ihtimalle.
M. Ereneyer, 4 gün önce

İlk derece mahkeme yd verdi daha bim gidilmedi kurum bim ı mi bekliyor

11 Haziran 2025 21:54

Yani senin başına geldimi.. Duyduğum oldumu yani. İhtimal değilde net bilgi lazım

BlackArrow
Memur
12 Haziran 2025 11:00

gelen belgelerde kurum avukatlarının yada yazıyı yazanların numarası var net bilgi onlardadır arayıp sorabilirsiniz
M. Ereneyer, 4 gün önce

Yani senin başına geldimi.. Duyduğum oldumu yani. İhtimal değilde net bilgi lazım

12 Haziran 2025 12:38

kardeş bu ülkede hiç bi şekikde netlik yok nasıl net konuşayım senin yd aldığın dosyada red yiyen bile vardır. arkadaşım aldı yd yerelden başladı 1.5 ay sonra bim bozdu tekrar ihraç esası bekliyo.o yüzden bimi beklemek iyi dedim o dilekçe verdi başlama için tamam gel dediler 1.5 ay sürdü. o yüzden bu memlekette hakim bile net konuşamaz :) öbürü derki banane bu benim kararım öyle babayiğitler aym ye falan kafa tutarlar
M. Ereneyer, 4 gün önce

12 Haziran 2025 13:10

Peki

muallimmm4638, 3 gün önce
kardeş bu ülkede hiç bi şekikde netlik yok nasıl net konuşayım senin yd aldığın dosyada red yiyen bile vardır. arkadaşım aldı yd yerelden başladı 1.5 ay sonra bim bozdu tekrar ihraç esası bekliyo.o yüzden bimi beklemek iyi dedim o dilekçe verdi başlama için tamam gel dediler 1.5 ay sürdü. o yüzden bu memlekette hakim bile net konuşamaz :) öbürü derki banane bu benim kararım öyle babayiğitler aym ye falan kafa tutarlar

Kavunnn
Aday Memur
14 Haziran 2025 05:08

Erzurum bim için yeni dosyalar hakimlere yönlendiriliyor eski dosyalara yogunlasiliyormuş eski dosyası olanların bilgisine

Kavunnn
Aday Memur
14 Haziran 2025 05:10

Yeni dosyalar hakimlere yönlendirilmiyor eski dosyalara yogunlasiliyormuş hakimlerimiz başkan öyle emretmiş

Kavunnn
Aday Memur
14 Haziran 2025 05:13

Banada bugün avukatım anlattı.. Konu aynı eylem aynı Danıştay birini onaylıyor diğerine red veriyor sadece isimler vs farklı heralde isimlerin çekim gücüyle alakalı bizim yargi
muallimmm4638, 3 gün önce
14 Haziran 2025 13:14

tabii isimler önemli :) çok önemli dayı. yok ya öyle değildir diyen arkadaş varsa lexpera/corpushukuk bunlar uygulama indirip emsal okusun özellikle khk fetö tarzı emsallere mesela iğne deliği kadar yerden adamlar dönmüş hiç bi iddia delil tanık bile olmayan adamlar red red red. kurumun usb sini cebinde unuttu diye katip ihraç ki e imza usbsi de değil. 57 tl harç parasını unutan katip ihraç zimmet demişler. 7 milyon tl çarpan babayiğitler ne hikmetse kınama almış ona da itiraz edip iptal ettirmiş bir sürü :) zaman ayırıp herkes okuyabilir kitap gibi
Kavunnn, Dün
Banada bugün avukatım anlattı.. Konu aynı eylem aynı Danıştay birini onaylıyor diğerine red veriyor sadece isimler vs farklı heralde isimlerin çekim gücüyle alakalı bizim yargi

Kavunnn
Aday Memur
14 Haziran 2025 16:17

bakalım hakkımızda hayırlısı inşallah mahkeme benimde isminden elektrik alır kalem arkadaş adlı tatilden önce karar çıkar dedi
muallimmm4638, Dün
tabii isimler önemli :) çok önemli dayı. yok ya öyle değildir diyen arkadaş varsa lexpera/corpushukuk bunlar uygulama indirip emsal okusun özellikle khk fetö tarzı emsallere mesela iğne deliği kadar yerden adamlar dönmüş hiç bi iddia delil tanık bile olmayan adamlar red red red. kurumun usb sini cebinde unuttu diye katip ihraç ki e imza usbsi de değil. 57 tl harç parasını unutan katip ihraç zimmet demişler. 7 milyon tl çarpan babayiğitler ne hikmetse kınama almış ona da itiraz edip iptal ettirmiş bir sürü :) zaman ayırıp herkes okuyabilir kitap gibi
Toplam 19 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi