Editörler : Pangaea

ekpss3347
Kapalı
19 Mayıs 2025 20:37

Bedenciler +1 İmzamı atarım. Bir imza da rehberlikçi olup idareci olanlar. Bu ve bunun gibi branşlarda olup idareci olmak isteyen ya fantezi arıyordur ya da egosunu okşamak isteyen kibirli biridir. Bir branş daha var, söylemeyeceğim. Demirbaş zaten herkes biliyor.
fatih ç., 1 ay önce

Gördüğüm en kötü idareci bedenciydi. Tamamen isteyerek yapıyordu. Yani bu görüş hatalı. Teoride mantıklı geliyor, istekli çalışan iyidir, ama gerçek hayatta öyle değil.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
19 Mayıs 2025 23:16

Hepsi değil hocam. Kimisi ego için orada, kimisi alışkanlıktan... Bir kısmı da (elbette bazı kalabalık ve alanında köklü-msü-) siyasette ve bürokraside yükselmek için. Bu bana yük, evime bile zaman ayıramıyorum, istenmezsem bırakırım diyenlerin bıraktığını pek göremedik. İstemeyenleri bıraktırıyorlar genelde.

Adaletsizlik tepeden aşağı doğru var. Fakat aşağıdan yukarıya doğru saygı sınırını aşmadan da olsa en saçma konularda bile makul eleştiriler olmadığı (kimi korku kimi çıkar yüzünden yapılan dalkavukluklar yüzünden) ya da çok az olduğu için durum böyle.

Memleketinogretmeni, 1 ay önce

İyi idareci öğretmenliğe geçme şansı varken geçmeyip idareciliği gönülden yapandır.Çoğu sözelci ve kadro bulamadıkları için mecburen idarecilik yapıyor.O yüzden de öğretmenleri kıskanıyor zulmediyorlar.Sözelciler saldırmasın hemen bu sözlerime gerçek o kadar çıplak ki.

Atmaca9
Aday Memur
20 Mayıs 2025 10:10

hayır

yas1978
Şef
20 Mayıs 2025 10:49

aynen kardeş aşağılık komplekslekleri zulme dönüşüyor okul yönetmektende haberleri yok resim müzik beden pdr bunlardan idareci midareci olmaz zaten şu an görevde olanların çoğu sınavsız zamanda torpille sendika parti yanaşmalığıyla idareci olmuşlardır yönettikleri okullar felaket halde...başarı hak getire bunların idareci oldukları okullarda çalışılmaz şehirdeyseniz köylere kaçın ama okulu öğrenciyi veliyi idare edebilen adamlarla çalışın rahat edin...

fatih ç., 1 ay önce

Gördüğüm en kötü idareci bedenciydi. Tamamen isteyerek yapıyordu. Yani bu görüş hatalı. Teoride mantıklı geliyor, istekli çalışan iyidir, ama gerçek hayatta öyle değil.

fb88
Şube Müdürü
20 Mayıs 2025 19:29

Okullarda öğretmenler müdürü her sene sonunda değerlendirmeli 2 yılın sonunda düşük puan alan idareci o okulun çalışma barışını bozuyorsa başka okula verilmeli.eğer notu iyi ise 2 yıl daha aynen devam etmeli.çünkğ okulu kendi malları sanıyorlar ve mobbinge başlıyorlar

ackenbenbendegilim
Daire Başkanı
21 Mayıs 2025 02:02

öğretmenlerin dürüstçe değerlendirme yapacağı da şüpheli :D

fb88, 1 ay önce

Okullarda öğretmenler müdürü her sene sonunda değerlendirmeli 2 yılın sonunda düşük puan alan idareci o okulun çalışma barışını bozuyorsa başka okula verilmeli.eğer notu iyi ise 2 yıl daha aynen devam etmeli.çünkğ okulu kendi malları sanıyorlar ve mobbinge başlıyorlar

fb88
Şube Müdürü
21 Mayıs 2025 10:50

Hakkaniyetli favrananna dürüst davranır merak etme

ackenbenbendegilim, 1 ay önce

öğretmenlerin dürüstçe değerlendirme yapacağı da şüpheli :D

ackenbenbendegilim
Daire Başkanı
22 Mayıs 2025 10:48

öyle birşey yok dostum

fb88, 1 ay önce

Hakkaniyetli favrananna dürüst davranır merak etme

highaltitude
Aday Memur
24 Mayıs 2025 17:55

Ben öğretmenlerden memnun değilim. Genelde yatış modunda takılıyorlar, löpçü tipler çok

berkaydal
Şube Müdürü
24 Mayıs 2025 20:12

Yatmak için idarciliğe kaçan adamlar öğretmenliği yatışla suçluyor. :) insanda utanma olur.

00asude
Aday Memur
27 Mayıs 2025 15:26

aynen

freef
Daire Başkanı
27 Mayıs 2025 17:01

İrareciler bu ortamda adil olamazlar. Gelirken adalet dışı yollara sapanlar nasıl adil olabilirler ki, akla zarar.

Bir ihtimal.. Özverili olabilirler belki, çalışkan da olabilirler ama adil olamazlar.

Platon'un Devlet adlı kitabında geçer, liyakatsiz yöneticler astlarına zulüm ederler, üstlerine yalakalık ederler.

Üstlerin inhası ile atanıp adaleti sağlayan çıkmaz mı. Sağlamaya çalışan çıkabilir. Belki kimseyi bulamazlar, seni beni de idareci yapabilirler. Bu yöhtemle gelenler bile atama şeklinden pişman olan liyakatsizler bile... Yine adil olunamaz.

Çünkü üstler ve onların üstleri de liyakatsiz olduğu için SENDEN ÜSTLERE YALAKALIK, ASTLARA ZULÜM BEKLERLER..

Yapmamanı, yapamamanı eksiklik ve meydan okuma sayarlar. En iyi ihtimal mobbing ile karşılaşırsın ve istifaya zorlanırsın.. En kötü ihtimal ise çok fena ibret ederler seni.

Ayrıca bu adamları başlarına musallat eden yani bunları hak eden astların, senin bu adaletini HİLE, YETERSİZLİK AŞIRI CESARET ve KORKAKLIK sayarak senden faydalanma, seni kullanma, işi sana yükleme veya ayağını kaydırma ve nihayet arkanda durmama işlerine girerler.

En çok koyan da bu sonuncusu olur.

İlk dediğim son dediğimin aynısıdır. İdareciler bu ortamda adil olamazlar.

(Tek kurtuluş yöntemi: Halkın çoğunluıunun adalet ve liyakat sahibi olup böylelerini başlarına seçip, bu seçilenlerin de liyakat ve adalete uygun yasalar yapıp bu yasaları uygulayarak ve uygulayacak cesur ve adil kişileri yukarıdan aşağıya atamalarıdır. Sonra bunlar, astları bir şekilde harekete geçirirler. Yani hem aşağıdan yukarıya hem yukarıdan aşağıya... Bizde ise tam tersi oluyor. Bu yüzden, bir önceki halimizi arar oluyoruz.)

Uzun oldu ama...

hsnsylk
Genel Müdür
03 Haziran 2025 09:36

okullarda işler öğretmene göre değil, öğrenciye göre yapılır, burada odak noktası öğrencidir, gayriresmi düşüncelerle idareci memnuyetsizliği her okulda var. bu yüzden idare ne yaparsa yapsın öğretmen memnun olmaz bu bi gerçek, derse girip çıkayım eve gideyim diyen öğretmenlere zaten aldırış etmeyin, onlar öğretmen değil, youtube gibi ders anlatır çıkar arkasına bakmaz. herkese iyi dersler

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
03 Haziran 2025 10:11

Keşke öğrenciye göre yapılsaydı. Okulun vitrini için öğrenciler derse bile girmiyor. Eskiden dersine girdiğim öğrenciyi bu konuda uyardım. Hocam, dikkat ediyorum dese de arkadaşları notlarındaki düşüşü söylediler. Bu düzenli ve çalışkan çocuk en az dört beş ay geri kaldı. Evet faaliyetler de yapılmalı belki ama böyle değil. İş tümden kabiliyetli çocuklara yıkılıyor ve bunlar derslerinden geri kalıyorlar. Bazılarında ise yersiz bir kibir oluşuyor. İşler dengesiz yani...

İdarecilere yapılan mobbingi de biliyoruz. Daire müdürleri ile toplantılarda söylenenleri duyuyoruz. Zaten kameralar önündeki durumlar da meydanda.

hsnsylk, 2 hafta önce

okullarda işler öğretmene göre değil, öğrenciye göre yapılır, burada odak noktası öğrencidir, gayriresmi düşüncelerle idareci memnuyetsizliği her okulda var. bu yüzden idare ne yaparsa yapsın öğretmen memnun olmaz bu bi gerçek, derse girip çıkayım eve gideyim diyen öğretmenlere zaten aldırış etmeyin, onlar öğretmen değil, youtube gibi ders anlatır çıkar arkasına bakmaz. herkese iyi dersler

rpedriel65
Aday Memur
04 Haziran 2025 20:06

Kendisi derslere girmiyor. Ama öğretmenler şöyle kötü, böyle çalışmıyor diye eleştiriyor. Sürekli öğretmenleri tenkit ediyor. Sürekli dedikodu yapıyor. Ders programı,nöbet... vb. şeyleri mobbing aracı olarak kullanıyor. Bir gün güleryüzlü, selam veriyor, insan gibi davranıyor, ertesi gün anlamsız bir şekilde insanın suratına bakmıyor. Özetle okulda herkesi bıktırdı. Öğretmenlerin derse girmesi anlamsız onun için. Ekstra bir şey yapmayan, kendisine yalakalık yapmayan öğretmen kötü öğretmen onun için.

fatih ç.
Genel Müdür
13 Haziran 2025 01:22

Güldüm, büyük oranda gerçek. Bi m. Yardımcımız açık açık söylüyordu yatmak için idareci oldum diye. Bi iş mi çıktı, hemen birine kitlemeye çalışırdı. Dosyaları darma dağınık mesela, muhabbet ettiği tertipli bi hocadan rica eder dolabı dizdirirdi. O kadar tembel, iş bşlmez, işten kaçan bi tipti. Yazılar, idari işler vs zaten yok.

1-1.5 saat kahvaltı yapmayan idareci mi var? Bu sırada personelin de mesaisini yiyor tabii. Ders boyu sigara molası... Dışarıda iş vardır, gitmişken bi döner yer başka yere uğrar... Ders alır, asla girmez... Ama iş şikayete gelince öğretmen şöyle böyle. E sen nasılsın kardeş? Ne okula para bulur ne veliyi idare eder ne etkinlik üretir. Başıma iş açmayın yeter modu sadece.

berkaydal, 4 hafta önce

Yatmak için idarciliğe kaçan adamlar öğretmenliği yatışla suçluyor. :) insanda utanma olur.

14 Haziran 2025 22:46

Git bir çaylarını iç yabaniliğe gerek yok. Bir de marifet gibi anlatıyorsun

derin sessizlik, 1 ay önce

18. Yılım, hiçbir idareci ile tartismadim, hiçbirinin odasına geçip çay da içmedim, ben işimi yaptım, onlarda işini yaptı.

Toplam 57 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi