Editörler : gül-feşan
14 Mayıs 2025 15:41

Aynı Bakanlık Eş Durumu

merhabalar aynı bakanlıkta eş durumu tayini yapmak istiyorum. eşim kadrolu hemşire izmirde çalışıyor, bende 3 yılımı doldurdum teknikerim. 1E istanbuldan 1D izmir iline eş durumu tayini yapmak istiyorum. olumlu/olumsuz nasıl sonuçlanır bilgisi olan yazabilir mi?

AYESK
Aday Memur
18 Mayıs 2025 15:31

bir gelişme olursa yazar mısınız ?

denizcelikk
Aday Memur
21 Mayıs 2025 04:15

bende merak ediyorum. bilgisi olan yazabilir mi

AYESK
Aday Memur
23 Mayıs 2025 19:21

cevap yok malesef

soylucadi
Aday Memur
25 Mayıs 2025 23:54

olumlu sonuçlanma ihtimali yüksek bence

Elhakem
Aday Memur
26 Mayıs 2025 12:32

Aynı bakanlıkta ise her iki eşte, her iki eşin bulunduğu illerin branşa göre pdc doluluk oranları karşılaştırılıyor. İhtiyaç nerdeyse birleşme o ilde oluyor.

26 Mayıs 2025 16:30

doğru bilgi ben de bu şekilde biliyorum.

Elhakem, 4 hafta önce

Aynı bakanlıkta ise her iki eşte, her iki eşin bulunduğu illerin branşa göre pdc doluluk oranları karşılaştırılıyor. İhtiyaç nerdeyse birleşme o ilde oluyor.

glc ask
Aday Memur
27 Mayıs 2025 11:04

İkiniz de bakanlıkta iseniz bu durumda D veya E'ye göre yerleştirme yapılır. İstanbul'dan İzmir'e geçiş PDC bakıldığında olumlu olacaktır. Fakat şu hususun altını çizeyim 2023 yılında mı kadroya geçtiniz?

tugbaksv
Aday Memur
27 Mayıs 2025 11:09

evet 7433 kanunla toplu kadroya geçtim. normalde eşim kadrolu olduğu için 1 yıl dolunca eş durumu tayin hakkımı bu kanunla 3 yıla çıkarmışlar.
glc ask, 4 hafta önce

İkiniz de bakanlıkta iseniz bu durumda D veya E'ye göre yerleştirme yapılır. İstanbul'dan İzmir'e geçiş PDC bakıldığında olumlu olacaktır. Fakat şu hususun altını çizeyim 2023 yılında mı kadroya geçtiniz?

glc ask
Aday Memur
27 Mayıs 2025 11:13

Aslında 4 yıl. eş durumu tayini yapmak için sözleşmeli personel gibi değerlendirilmeye alınacaksınız. Yani oradaki şartları sağladığınızda tayin olabilirsiniz. Dilekçe verdiğinizde yüksek ihtimalle 4 yıl doldurulmadığı için red edilecek

tugbaksv, 4 hafta önce
evet 7433 kanunla toplu kadroya geçtim. normalde eşim kadrolu olduğu için 1 yıl dolunca eş durumu tayin hakkımı bu kanunla 3 yıla çıkarmışlar.

tugbaksv
Aday Memur
27 Mayıs 2025 11:13

daha önce 3 yıl dolmadığı için red edildi.
glc ask, 4 hafta önce

Aslında 4 yıl. eş durumu tayini yapmak için sözleşmeli personel gibi değerlendirilmeye alınacaksınız. Yani oradaki şartları sağladığınızda tayin olabilirsiniz. Dilekçe verdiğinizde yüksek ihtimalle 4 yıl doldurulmadığı için red edilecek

Av.İbrahim Güzel
Aday Memur
27 Mayıs 2025 11:17

glc doğru söylüyor.

"7433 3.madde 6.fıkra: Birinci fıkranın (a) ve (c) bentleri kapsamında memur kadrolarına atananlar, sözleşmeli personel olarak geçen süreler dahil olmak üzere dört yıl süreyle başka bir yere atanamazlar. Dört yıllık sürede, memur kadrosuna atanmadan önce tabi oldukları mevzuata göre yer değiştirme hakkına sahip olanların söz konusu mevzuatta yer alan süre, usul ve şartlarla görev yerleri değiştirilebilir."

Genelde dava açılıyor

Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi