Editörler : crops35
15 Mayıs 2025 09:59

Yükseköğretim bakanlığı kurulmalı

merkez taşra teşkilatı olmalı ünv. taşra teşkilatı olmalı yök ve bütün üst kuruluşlar kapatılmalı

sayli1289
Memur
15 Mayıs 2025 10:14

altına imzamı atarım

15 Mayıs 2025 10:35

+yükseköğretim ile ilgili tüm iş ve işlemler tek bir bakanlık ile yürütülmeli

++yök ve diğer yükseköğretim kuruluşları köhne ve çağdışı kalmıştır(yök sadece akademik personeli merkezine almaktadır)

+++bu şekilde idari personele tayin nakil hakları gelmiş olacaktır

eskidenberiburdayim
Şube Müdürü
15 Mayıs 2025 16:24

ayrıca bir bakanlık kurulmadan yök ün statüsü bakanlık gibi olsa da olur üniversite özerkliği kaldırılmalı

ZAFERİMSİNKPSS
Daire Başkanı
16 Mayıs 2025 07:24

Kesinlikle "Yükseköğretim Bakanlığı"'nın kurulması insanların mağdur olduğu bir ortamda elzemdir.
16 Mayıs 2025 08:59

yök kurtarılamaz halde diğer üst kuruluşlarda öyle tek çözüm kapatılması ve yeni ve çağdaş kadro yapılanmasıyla bakanlık teşkilatının oluşturulması
eskidenberiburdayim, 1 ay önce

ayrıca bir bakanlık kurulmadan yök ün statüsü bakanlık gibi olsa da olur üniversite özerkliği kaldırılmalı

27 Mayıs 2025 15:28

Yükseköğretim Bakanlığı Kurulmalı

Hizmet Birimleri:

A-) Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü

1-) Akademik Personel Daire Başkanlığı

2-) İdari Personel Daire Başkanlığı

B-)Yükseköğretim Kurumları Genel Müdürlüğü

28 Mayıs 2025 13:25

YÜKSEKÖĞRETİM BAKANLIĞI KURULMALI ÇOOKKKKKKK ACİİİİLLLLL!!!

türkiye aslanı
Şube Müdürü
28 Mayıs 2025 15:03

Türkiye'de bir Yükseköğretim Bakanlığı kurulması mümkündür, ancak bu hamlenin nasıl tasarlandığı ve hangi anlayışla yürütüldüğü, yükseköğretim sisteminin geleceğini belirler.

Hukuken mümkün, siyaseten tercih meselesidir.

Cumhurbaşkanı kararnamesi ile bir Yükseköğretim Bakanlığı kurulabilir. Ancak bu durumda:

YÖK'ün ya kaldırılması ya da işlevlerinin yeniden tanımlanması gerekir.

Üniversitelerin özerkliğini koruyan, kalite odaklı ve katılımcı bir yapının oluşturulması elzemdir. Ancak merkezileştirici ve denetleyici bir modelle gelirse, bilimsel özgürlüğün daha da gerilemesi gibi ciddi sakıncalar doğurabilir.

28 Mayıs 2025 15:07

BİLİMSEL ÖZERKLİĞE HİÇBİR ŞEY OLMAZ ŞUANDAKİ HALİNDEN DAHA İLERİYE GİDER ÇÜNKÜ ŞUAN DENETİM YOK KİMİN NE ŞEKİLDE NE YAPTIĞINI BİLMİYOR KİMSE DARMADAĞIN BİR SİSTEM VAR AVRUPADA ÜNİVERSİTE BAKANLIKLARI VAR TÜRKİYEDEDE OLUR

türkiye aslanı, 3 hafta önce

Türkiye'de bir Yükseköğretim Bakanlığı kurulması mümkündür, ancak bu hamlenin nasıl tasarlandığı ve hangi anlayışla yürütüldüğü, yükseköğretim sisteminin geleceğini belirler.

Cumhurbaşkanı kararnamesi ile bir Yükseköğretim Bakanlığı kurulabilir. Ancak bu durumda:

Üniversitelerin özerkliğini koruyan, kalite odaklı ve katılımcı bir yapının oluşturulması elzemdir. Ancak merkezileştirici ve denetleyici bir modelle gelirse, bilimsel özgürlüğün daha da gerilemesi gibi ciddi sakıncalar doğurabilir.

sayli1289
Memur
28 Mayıs 2025 15:21

şuanda bilimsel özgürlükten ve akademik özerklikten bahsedebilir misiniz?

türkiye aslanı, 3 hafta önce

28 Mayıs 2025 15:25

uluslararası yayını ve atıfı olmayan proflar var çoğunun diploması sahte nerde alındığı belli değil yök ve üst kuruluşlar çöp olmuş denetim yok ünvler çiftlik gibi rektör bütün akrabalarını dolduruyor kpss siz personel alınıyor
28 Mayıs 2025 19:59

üniter devletlerde hiçbir kurumda özerklik olmaz olamaz, yükseköğretime denetim ve liyakat gelir bakanlık olursa böylece rekabet artar akademik ve idari personel daha iyi konuma gelir
bilgisayartekniker, 3 hafta önce

BİLİMSEL ÖZERKLİĞE HİÇBİR ŞEY OLMAZ ŞUANDAKİ HALİNDEN DAHA İLERİYE GİDER ÇÜNKÜ ŞUAN DENETİM YOK KİMİN NE ŞEKİLDE NE YAPTIĞINI BİLMİYOR KİMSE DARMADAĞIN BİR SİSTEM VAR AVRUPADA ÜNİVERSİTE BAKANLIKLARI VAR TÜRKİYEDEDE OLUR

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi