Editörler : Lanet
15 Mayıs 2025 10:02

Giyim Yardımları Faiziyle Geri Alınıyor?

Merhaba arkadaşlar bugün çıkan haberler hakkında bilgisi olan var mı DSİ de başlamış denildi DSİ calisanlari bilgi verirse sevinirim böyle bişey yoktur umarim

kitkanun
Şube Müdürü
15 Mayıs 2025 13:36

Koruyucu Giyim Yardımı Komisyonu üyeleri, satın alma sürecine dair tutanak düzenleyenler, gerçekleştirme görevlileri, harcama yetkilileri ve nihayetinde üst yönetici sorumlu tuutacak deniyor

kitkanun
Şube Müdürü
15 Mayıs 2025 13:37

Sahada çalışan birçok kamu işçilerine deri ceket dağıtıldı. İşle alakası yok. Onlardan da geri alın madem öyle.

Mühendis Traderr
Aday Memur
15 Mayıs 2025 15:16

Kimseyi sorumlu tutmazlar.Alanlardan tahsil ederler.

Kpsbirincisi
Genel Müdür
15 Mayıs 2025 15:17

Aldığım parayla kıyafet aldım, giyilmiş kiyafetlerimi geri iade ederim, para almadım ki para iade edeyim.

yesilagaclar
Aday Memur
15 Mayıs 2025 15:29

2021 de ayni olarak verilen tutarın iadesi isteniyormuş

dollylenovo
Aday Memur
15 Mayıs 2025 15:53

Memurdan direk alamazlar. Ama kararı imzalayan komisyonda olanlardan alabilirler.

mutidmanyurdu208
Aday Memur
15 Mayıs 2025 21:41

Sendiklar giyim yardımı konusunda sınıfta kaldı. İş kendi aidatlarına gelince hemen kanuni düzenleme yaptırdılar. Giyim yardımı için de muallak olan kısım için kanuni düzenleme yapılabilirdi. Toplu sözlşeme bu haliyle bile teknik personele giyim yardımı verilmesi gerekirdi. 2024 bitti ama sendika 1 tane dava açmadı. Her bir üyesi için dava açmalıydı. Toplu sözleşme kanun hükmünde, tasarruf tedbiri genelgesini döver. Öz cümle sendikalar (ayırt etmiyorum) sınıfta kalmıştır. Sen davanı aç 5-10 kişi için ne olacak bir bak. En fazla vekalet ücreti ödersin. Milyar milyar aidat topluyorsun zaten. Paran var.

mozay07
Aday Memur
16 Mayıs 2025 09:06

Kardeşim Toplu sözleşmede açık açık " Arazi ve Saha da Çalışan Personel" diye belirtmiş.TH kadrosunun almasında sorun yok, Düz memur vhki, Muhasebeci vb. almamalı. Doğal olarak GİH kadrosu personellerine rücu ettirilir. Ama Onlar için yeni toplu sözleşmeye madde eklenebilir.

kitkanun, 1 ay önce

Sahada çalışan birçok kamu işçilerine deri ceket dağıtıldı. İşle alakası yok. Onlardan da geri alın madem öyle.

iras
Genel Müdür
16 Mayıs 2025 09:30

Memur-sen halleder arkadaşlar fazla takmayın kafaya.taksit yaptırır azar azar öderiz.güçlü sendika sonuçta

bigpoint2
Aday Memur
16 Mayıs 2025 12:39

hocam uzun zamandır okuduğum en güzel yorum. elinize sağlık

mutidmanyurdu208, 1 ay önce
Sendiklar giyim yardımı konusunda sınıfta kaldı. İş kendi aidatlarına gelince hemen kanuni düzenleme yaptırdılar. Giyim yardımı için de muallak olan kısım için kanuni düzenleme yapılabilirdi. Toplu sözlşeme bu haliyle bile teknik personele giyim yardımı verilmesi gerekirdi. 2024 bitti ama sendika 1 tane dava açmadı. Her bir üyesi için dava açmalıydı. Toplu sözleşme kanun hükmünde, tasarruf tedbiri genelgesini döver. Öz cümle sendikalar (ayırt etmiyorum) sınıfta kalmıştır. Sen davanı aç 5-10 kişi için ne olacak bir bak. En fazla vekalet ücreti ödersin. Milyar milyar aidat topluyorsun zaten. Paran var.

Egemens48
Aday Memur
16 Mayıs 2025 14:20

Giyim yardımı şöyle olmalıydı her kuruma belirli miktarda verilmeliydi çok adaletsizlik yapıldı. Karayolları Teiaş Dsi gibi kurumlar hep yüksek meblağlarla aldılar hatta Dsi naylon fatura kestirerek nakit parasını almıştı. oysaki adaletli bir şekilde tüm kurumlara verilmeliydi sendikalar bu süreci güzel yönetemediler.

furyschopen
Daire Başkanı
16 Mayıs 2025 20:00

bazısı sahibinden.comda satmış bir de. Bu da sayıştay raporlarına yansımış. Her kurumda giyim yardımının farklı olma sebebi de normalde personele tanınan giyim hakkıyla alakalı. Her kurumda farklı olduğu için farklı yardım çıktı. araziye yoğun çıkan ya da teias gibi yüksek gerilim tehlikeli işler yapan kurumlar daha yüksek verdi.
Egemens48, 1 ay önce

Giyim yardımı şöyle olmalıydı her kuruma belirli miktarda verilmeliydi çok adaletsizlik yapıldı. Karayolları Teiaş Dsi gibi kurumlar hep yüksek meblağlarla aldılar hatta Dsi naylon fatura kestirerek nakit parasını almıştı. oysaki adaletli bir şekilde tüm kurumlara verilmeliydi sendikalar bu süreci güzel yönetemediler.

Amiralinofkesi
Aday Memur
23 Mayıs 2025 21:45

Zaten bizim milletimiz cılkını çıkarmadan durmaz. Giyim kartını satacaksın madem kurum içinde kendi aranda yap

furyschopen, 1 ay önce
bazısı sahibinden.comda satmış bir de. Bu da sayıştay raporlarına yansımış. Her kurumda giyim yardımının farklı olma sebebi de normalde personele tanınan giyim hakkıyla alakalı. Her kurumda farklı olduğu için farklı yardım çıktı. araziye yoğun çıkan ya da teias gibi yüksek gerilim tehlikeli işler yapan kurumlar daha yüksek verdi.
Toplam 13 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi