Editörler : cihan27E.Kayı Han
15 Mayıs 2025 11:45

70 YDS Puanı kendi kendine çalışarak alınır kurs şart mı

Bu konuda arkadaşlar tecrübeleri̇ni̇zi̇ paylaşmanizi ri̇ca edeceği̇m teşekkür ederi̇m şi̇mdi̇den i̇yi̇ çalişmalar

Defender0606
Aday Memur
15 Mayıs 2025 12:02

önceden 50 ve üstü puan almışsın yani temelin varsa kendin çalışarak alabiilirsin. Ben o şekilde almıştım.

Kpsbirincisi
Genel Müdür
15 Mayıs 2025 15:20

Alınır, aldım temelim de sadece 12 sene önce mezun olduğum anadolu lisesiydi. 3.5 ay yetti almaya. Gözünüzde büyütmeye gerek yok, bol kelime ezberi bol paragraf çevirisi ve çıkmış soruları çözmek yeterli geldi.

ExpertE
Genel Müdür
15 Mayıs 2025 16:47

Hayatımda hiç kursa gitmedim en düşük YDS'm 76 max 92.5 aldım.

emeklisandıgıı
Aday Memur
15 Mayıs 2025 21:12

gerçekten mi
ExpertE, 1 ay önce

Hayatımda hiç kursa gitmedim en düşük YDS'm 76 max 92.5 aldım.

ExpertE
Genel Müdür
16 Mayıs 2025 03:20

Eski anadolu liseleri, dile yatkınlığım, mektup arkadaşları, müzik film diziler ve makalelere yabancı dilde üstüne düşmem ve güncel kitapların tüyo kısımlarını 1-2 hafta çalışmak yeterli oldu. Vocab bilginiz yüksek olmalı. Dili sever yatkınlığınız da varsa 50-70 arası rahat gelir biraz çalışma ile de 70 geçilir.

emeklisandıgıı, 1 ay önce
gerçekten mi

VHKİ-MEB
Şef
16 Mayıs 2025 12:25

Salon soğuktu, çıkma vakti gelince çıktım, 20-25 tane soruyu (parçada anlam sorularını) pek okumadan işaretlerim. 56,25 almak nasip oldu. 11 doğru daha olsa 70 yapar. Zor değil. YDS teknik işi. İnternette güzel videolar var. Boşuna hamallık yapmayın. Sorunun tamamını ve şıkların hepsini okumadan bile şıkları eleyerek çözdüğünüz sorular olur.

16 Mayıs 2025 13:57

Sırf denemek, seviyemi ölçmek adına girdiğim ilk sınavda, üçüncü sınıftaydım, 36,25 almıştım. Birkaç aylık çalışma ile, ihtiyaç duyduğumda çok az dilbilgisi ve ağırlıkla kelime çalışarak, 3 ayda 72,5 aldım 2016'da. Bu sene mart ayında yine dil puanı gerektiğinden, 2 aylık çalışma ile 60 anca alabildim. Yani, YDS aradan geçen sürede epey zorlaştırılmış. 80 puanı havada karada alırım dediğim sınavda 60 anca alabildim. Öğretmenler için kpss kaldırılınca onlar da yds'ye yöneldi, akademi için daha basit olan yökdil getirilince yds epey zorlaştırılmış. İyi bir çalışma içine girmek lazım. Basittir, kolaydır diyenler ya gerçekten yds ile alakası yok ya da gerçekten sağlam temeli var, lisede ünide hazırlık okumuş. Sizin varsa altyapınız bilemem. Benim gibi kursa dahi gitmemiş bir alaylı iseniz, sıkı çalışmak gerekir.

16 Mayıs 2025 18:17

Bence alınmaz ben Kasım'da girdim, İngilizce öğretmeni olmama rağmen sorular aşırı zorladı.

Batuhan.Cetin
Aday Memur
16 Mayıs 2025 23:50

2024 KPSS çalıştığım dönemde Marttaki sınava hem atamalarda kolaylık sağlarsa diye hem de bayadır bi sınav yüzü görmediğim için ortama alışma bahanesiyle çalışmadan girdim 71.25 aldım. Şimdi Kasımdaki sınava haftasonları kendim evde çalışıyorum. Evde çalışarak yapamayacağın bir şey yok. Kurslar dershaneler sana %10 15 katar en fazla.

Entropist
Memur
20 Mayıs 2025 13:19

Konu buraya açılınca, saçma sapan reklam içerikli tavsiyesleriyle konunun altını kirleten kurs reklamcıları buraya damlamamış çok şükür.

generallaw
Aday Memur
20 Mayıs 2025 13:31

kardeşim çok rahat tek başına çalışırken rahatlıkla yaparsın ben 20 puanlardan 76 puana kendim çıktım önemli olan kaynak seçimini iyi yap ve okumaya önem ver bağlaçlara bak çok rahat yaparsın ben yaptıysam çok rahat yaparsın

ugur1104
Daire Başkanı
20 Mayıs 2025 17:15

Artık internette her seviye ve konu için sınırsız kaynak mevcut. Önemli olan kurs disiplinini evde sağlayabilmek. Düzenli 3-4 saatinizi ayırabiliyorsanız kursa gitmenin çok da bir artısı kalmıyor.

YDS dilbilgisi ve kelimeye ek olarak okuma hızını ölçen bir sınav. Belli bir seviyeye (B1) geldikten sonra yapılacak en iyi hazırlık sınav ciddiyetinde deneme testleri çözmektir. Bu sayede hem soru tiplerine alışırsınız, hem de hızınız ciddi oranda artar.

trexq
Aday Memur
24 Mayıs 2025 11:47

yds ye yönelik kurs alsan kelime/gramer yüklemesiyle alınır.

10 sene önce 73 küsür almıstım ünideyken şuana göe sıfır ingilizceyle :)

albertt91
Aday Memur
24 Mayıs 2025 22:32

Hocam ben hiç çalışmadan 95 almıştım, ama dil bölümü mezunuyum.

Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi