Editörler : swat3410

memuraday-y
Şube Müdürü
17 Mayıs 2025 23:53

Al işte yine çıktı bir her şeyi üniforma giyip giymemek olarak gören birisi.

Yani şimdi senin sivil memur diye tarif ettiğin (sivil ya da sivil olmayan memur ayrımı bence çok saçma, memur memurdur sivili resmisi olmaz çünkü resmiyet genel bir kavramdır mesleğe göre ayrımı yapılamaz bence) memurlar neden olmazmış neden illa bürolarda polis olmalıymış söyle bakalım ?

Kendi cevabımı vereyim: Kesin cevabın egoist bir şekilde meslekçi bir yaklaşıma dayanıyordur başka açıklaması da olamaz rumuzundan bile belli. ? İşiniz gücünüz salt meslekçilik yapmak.

asikral1, 1 ay önce
Bürocu değilim kesinlikle polis olmalı
18 Mayıs 2025 00:16

Esasen bu konuyu Akademise Amir sınıfına ders niteliğinde verilmesi gerekli. Nitekim uygulayıcı olan amir sınıfıdır. Burda sorun şu ki analitik ve pratik uygulama ne yazıkki amirler arasında da eksik olduğu için sağlıklı karar ve gözlem almakta zorlanıyorlar. Bürolarda olması gereken memurun olmaması gereken P.M nun ayırt edilmesi de sanırım onların asli görevidir. Ancak uygulamada yaşlı polis memurlarının insiyatifinde kalmış bir vaziyet görüntüsü var sanırım.
18 Mayıs 2025 00:17

Arkadaşlar bayan polis memurları konusu başlı başına bir konudur. Bu konumuzla ilgisi yoktur. Konu amacını saptırmaması için girmiyorum. Nitekim amac burda farkındalık oluşturmaktırx

memuraday-y
Şube Müdürü
18 Mayıs 2025 00:42

Sen de bazıları gibi sadece meslekçi bir anlayışla bakmışsın olaya.

üniforma giymiyor diye sivil memur olarak tarif ettiğin benim ise memur memurdur sivili resmisi olmaz düşüncesiyle memur diye tarif ettiğim ve aklınca sırf senin mesleğini yapmıyor diye iş yapmamakla itham ettiğin kimselerin hepsini iş yapmıyor diyerek itham etmişsin bu hiç hoş değil ve vicdanen de doğru değil, bir tek sen mi çalışıyorsun?

KingDrummer, 1 ay önce

Hiç sivil memurla çalışmadınız mı? Sivil memurlar içinde hiç iş yapanı gördünüz mü? 17 de bitecek mesai için 16.30 da çoktan kepenk kapatır. Saat 12 olduğunda öğle yemeğine çıkar gider. Sen ivedi evrak beklersin adamın umrunda olmaz. Moladan gelince yazarım, çok acilse otur sen yaz der. Hadi onlara eyvallah dedik. Gece kim çalışacak? Bayramda seyranda kim çalışacak? Memur sendikalı, 8-5 ini tamamlar gider.

Özetle diyeceğim şu ki büroda sivilin çalışması, direk sokakta çalışanı etkiliyor. Senin işin adamın umrunda değil ki. Adam emir komuta zincirinin dışında.

İşin diğer bir boyutuna gelirsek, hadi diyelim sivil memur alındı. Torpilli adamlar yine bir yolunu bulup rahat yerlere geçer yani. Bunun çözümü sivil memur almak değil. Torpili engellemek lazım.

Kısacası ben emniyet içinde emir komuta zinciri dışında kalan birinin çalışmasına sıcak bakmıyorum.

KingDrummer
Şube Müdürü
18 Mayıs 2025 01:40

Benim için sivil ve resmi memur ayrımı, siviller de bizim gibi gruplu vardiya şeklinde gelirlerse biter.

Benim çalıştığım şubede herkes çakma 12-36 usulü çalışacak. Sivil memur gelecek 8-5 çalışıp gidecek. Peki 17 den sonra kim yapacak o evrak işini? Yine polis yapacak. E ne anladık bu işten? Zaten cerayimin 4 te 3 ü gece oluyor.

memuraday-y, 1 ay önce

Sen de bazıları gibi sadece meslekçi bir anlayışla bakmışsın olaya.

üniforma giymiyor diye sivil memur olarak tarif ettiğin benim ise memur memurdur sivili resmisi olmaz düşüncesiyle memur diye tarif ettiğim ve aklınca sırf senin mesleğini yapmıyor diye iş yapmamakla itham ettiğin kimselerin hepsini iş yapmıyor diyerek itham etmişsin bu hiç hoş değil ve vicdanen de doğru değil, bir tek sen mi çalışıyorsun?

85200258
Müsteşar Yardımcısı
18 Mayıs 2025 07:23

Polislerden de çok gordum 16:30 da kepenk kapatan. Şimdi burodaki adamini bulacak haftada ek goreviyle en fazla 42-43 saat çalışacak , gece çalışmayacak. Öteki adam grupta hem gece çalışacak , he haftada en az 60 saat calisacak hemde senle aynı maaşı alacak hak mıdır adalet mıdır?
KingDrummer, 1 ay önce

Hiç sivil memurla çalışmadınız mı? Sivil memurlar içinde hiç iş yapanı gördünüz mü? 17 de bitecek mesai için 16.30 da çoktan kepenk kapatır. Saat 12 olduğunda öğle yemeğine çıkar gider. Sen ivedi evrak beklersin adamın umrunda olmaz. Moladan gelince yazarım, çok acilse otur sen yaz der. Hadi onlara eyvallah dedik. Gece kim çalışacak? Bayramda seyranda kim çalışacak? Memur sendikalı, 8-5 ini tamamlar gider.

Özetle diyeceğim şu ki büroda sivilin çalışması, direk sokakta çalışanı etkiliyor. Senin işin adamın umrunda değil ki. Adam emir komuta zincirinin dışında.

İşin diğer bir boyutuna gelirsek, hadi diyelim sivil memur alındı. Torpilli adamlar yine bir yolunu bulup rahat yerlere geçer yani. Bunun çözümü sivil memur almak değil. Torpili engellemek lazım.

Kısacası ben emniyet içinde emir komuta zinciri dışında kalan birinin çalışmasına sıcak bakmıyorum.

Abuzittinkilkuyruk
Aday Memur
18 Mayıs 2025 21:43

Sivil yani idare hizmetlerini vardiyalı calistiramassin.onlar sizin gibi yıpranma almıyor.bayramlarda 9 gün tatil olunca calistiramassin.her halükarda büroda polis olmalı.normal mesai saatinde büroda iş yükünün azaltması için gih memuru kullanılıyor zaten...

KingDrummer, 1 ay önce

Benim için sivil ve resmi memur ayrımı, siviller de bizim gibi gruplu vardiya şeklinde gelirlerse biter.

Benim çalıştığım şubede herkes çakma 12-36 usulü çalışacak. Sivil memur gelecek 8-5 çalışıp gidecek. Peki 17 den sonra kim yapacak o evrak işini? Yine polis yapacak. E ne anladık bu işten? Zaten cerayimin 4 te 3 ü gece oluyor.

casssiolincoln
Kapalı
18 Mayıs 2025 21:45

adamm haklı beyler dağılın

asikral1
Şef
18 Mayıs 2025 23:23

Yok sivil memurla çalıştım beraber ondan diyorum
memuraday-y, 1 ay önce

Al işte yine çıktı bir her şeyi üniforma giyip giymemek olarak gören birisi.

Yani şimdi senin sivil memur diye tarif ettiğin (sivil ya da sivil olmayan memur ayrımı bence çok saçma, memur memurdur sivili resmisi olmaz çünkü resmiyet genel bir kavramdır mesleğe göre ayrımı yapılamaz bence) memurlar neden olmazmış neden illa bürolarda polis olmalıymış söyle bakalım ?

Kendi cevabımı vereyim: Kesin cevabın egoist bir şekilde meslekçi bir yaklaşıma dayanıyordur başka açıklaması da olamaz rumuzundan bile belli. ? İşiniz gücünüz salt meslekçilik yapmak.

19 Mayıs 2025 00:10

Ayrıca şunu belirteyim 2559 sayılı Pvsk kanununda Polisin büroda çalıştırılacağına dair hiç bir madde bulunmamaktadır.

Abuzittinkilkuyruk
Aday Memur
19 Mayıs 2025 00:26

Calistirilmiyacagina dair ne var peki:)

Joplu Çoban, 1 ay önce
Ayrıca şunu belirteyim 2559 sayılı Pvsk kanununda Polisin büroda çalıştırılacağına dair hiç bir madde bulunmamaktadır.

cagataypol
Şube Müdürü
19 Mayıs 2025 05:46

bu saçma konuyu açan arkadaş istihbarat kom tem narkotik siber gibi sürekli operasyon yapan birimlerin bürolarında sivil memur çalıştırılabileceğini mi düşünüyor? tabiki hayır. siberde narkotikte komda temde sivil memur çalıştırsan sürekli operasyon nasıl güveneceksin? kaldı ki sivil memur dediğin kendi memleketinde görev yapıyor. yapılan bir operasyonda sivil memurun muhakkak eşine dostuna akrabasına denk gelinir. yazışmalarıdır ıvırıdır zıvırıdır muhakkak denk gelir. nasıl sağlayacaksın gizliliği? polis kendi memletinde değil mi diyenler hadi polisin yüreği yetsinde bilgi sızdırsın. polisle sivil memur zihniyeti hiçbir zaman aynı değildir. il emniyet müdürleri akşam 7'de genel müdür başkanlığında vks toplantısı yapıyor birimlerin bürocuları veri hazırlamak için çağırılıyor hadi sivil memuru getirin. getiremezsiniz çalıştırmazsınız. bayramlarda trafik ultra yoğun çalışıyor bürocular sisteme ceza giriyor hadi trafiğin bürosuna sivil memur alın polisi çıkarın sivil memuru bayramda çalıştırın. çalışıyorlar mı? sizler polisliği karakoldan ibaret sandığınız için bürolara takıksınız. bürolar sizin gözünüzde karakoldakiler gibi değiller. operasyonel birimlerde özellikle istihbaratta temde narkotikte bürodan polisi çek bakalım ne oluyor. bu mantıkla dinleme/analiz işlemlerini de sivil memur yapsın. polise ne gerek var dışarıda çalışsın polis. şu dar görüşten çıkın. bürolar sadece ilçe emniyette ya da polis merkezinde gördüğünüz kadarı değiller.
19 Mayıs 2025 11:18

Birader,sen karakolun bürosunu ne hatle hafife alırsın,hadi bakalım yiyorsa günde 45 adlı sayı ver,iki segbis hazır et, üstüne 3 CD yap,sen ksin ki

19 Mayıs 2025 20:07

Meslekteki 18. senemi doldurduktan sonra 6 ay önce Genel İdare Hizmetleri sınıfına geçtim. Büroda beraber çalıştığım arkadaşta benim gibi sağlık problemi sebebiyle Polis Memuru iken GİH sınıfına geçmiş.

Büroda 2 kişi çalışıyoruz, başımızda Polis Memuru yok. Olmasına da gerek yok, böyle bir zihniyet varsa şayet, hiç hoş değil.

eslns, 1 ay önce
Şuan emniyette sürüsüyle gih Personeli mevcut. Verilecek yer bile yok. Birde şu anlayış var. Bürolarda sivil personel verseler bile birde onlar başına yine polis veriliyor yine aynı şey. Bu saçmalığın son bulması lazim

memuraday-y
Şube Müdürü
20 Mayıs 2025 09:43

Çalıştırılamayacağına dair bir madde var mı peki ?

Joplu Çoban, 1 ay önce

dvlangl30
Aday Memur
21 Mayıs 2025 08:08

ama çalıştırıyorlar hem sendika para aliyor her üyeden hemde haftasonu akşam resmi tatil denmiyor çalıştırılıyor nasıl sendikalı bunlar bir hükmü yok maddelere uymuyor kurum hakları ihlal ediliyor sendika ayakta uyuyor paraları üyenin maasindan almayı biliyor nasıl sendikalı bu kamu çalışanları ?
Abuzittinkilkuyruk, 1 ay önce

Sivil memurun sendikası var.aksam ve hafta sonu calistiramassin

21 Mayıs 2025 22:02

istisnalar kaideyi bozmaz, kimsenin mesleki kaprisleri ve çıkarları devlet hizmetinden üstün olmamalıdır.Operasyonel birimler dediğin neticede memur, aynı vasıfta mite nasıl memur alınıyor ve gayette devlet sırlarına vakıf görev hizmeti sağlanıyorsa teşkilatımızda da pek ala yapılır yerinde de olur. Avrupa standartlarını yakalamamız için kısır döngü ve amatör düşüncelerden kurtulup yenilikçi israfsız, daha verimli düzene geçmemiz gerekir.
21 Mayıs 2025 22:43

bencede sivil memur alınsın ama psikiyatriden polis memurluğuna geçenler malülen emekli edilmeli kanımca.büroda psikiyatrik yönden rahatsız birinin silahlı görev yapanlarla bir arada olması saçmalık bence
Toplam 58 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi