Editörler : crops35
17 Mayıs 2025 11:16

%84 Kronik Hastalığı Olan Kamu İşçisi Olarak Tayin Talebim Sürekli Reddediliyor

Merhaba arkadaşlar,

Orman İşletme Müdürlüğü?nde Büro İşçisi olarak görev yapmaktayım %84 Engelli raporum mevcut Hemofili B (Faktör 9 eksikliği) ve ülseratif kolit gibi iki ciddi kronik hastalığım var. Bu hastalıklar, hayat boyu düzenli uzman doktor kontrolü ve tedavi gerektiriyor.Ancak görev yaptığım Tokat/Almus ilçesinde ne Hemotoji ne de gastroenterolog bulunmakta. İl merkezine ulaşım da hem fiziksel hem maddi olarak oldukça zor. Bu yüzden tedavilerim ve kontrollerim sürekli aksıyor. Özellikle acil durumlarda müdahale edilememesi, beni hayati risklerle karşı karşıya bırakıyor.Bu gerekçelerle Farklı Tarihlerde 3 ayrı dilekçeyle tayin talebinde bulundum, ancak her defasında aynı standart cevapla karşılaştım:?Adı geçen personelin görev yaptığı birimde hizmetine ihtiyaç duyulduğu, yerine işçi verilemeyeceği için talep işleme alınamamıştır.?yapamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Gerçekten anlamakta zorlanıyorum... Kamu denetiminin kararına rağmen aynı standart cevapları almaya devam ediyorum. Ne desem, nasıl anlatsam derdimi bilmiyorum artık. Personel müdürü ise açık açık, "Kamunetime şikayet etmişsin, boşuna uğraşma, red vereceğim" diyor. Şaka gibi ama maalesef gerçek. İnsan kendini çaresiz ve ciddiye alınmıyor gibi hissediyor..

Sağlık durumum görmezden gelinerek sadece personel ihtiyacı gerekçe gösterildi.Son çare olarak Kamu Denetçiliği Kurumu?na Ancak endişem şu: Bu tavsiye kararına rağmen tayinim yapılmazsa ne olacak? İdare hâlâ ?yerine personel bulunamaz? gerekçesiyle süreci uzatırsa, hangi yasal yolları izlemeliyim? Bu durum hem sağlık hakkı hem de anayasal haklarım açısından açık bir ihlal değil mi?Ben kimsenin işini aksatmak değil, yalnızca sağlıklı yaşamak ve tedavi olmak istiyorum.Benzer durum yaşayan ya da hukuki süreçten geçen arkadaşlar varsa, deneyim ve önerilerinizi paylaşmanızı rica ederim.Teşekkür ederim.

Karargahx
Daire Başkanı
20 Mayıs 2025 11:14

Böyle büyük bir sorun Hizmetine ihtiyaç duyulmaktadır diye gerekçeyle reddedilemez. idare mahkemesine dava açabilirsin. Sendikan varsa genelde sendika avukatları ücret talep etmeksizin (sadece mahkeme masraflarnı ödersin) dava açarlar. Yürütmeyi durdurma da talep etsinler zaten bulunduğun yerde büyük ihtimalle dava da hızlı sonuçlanır.

Karargahx
Daire Başkanı
20 Mayıs 2025 11:16

Ben senin yerinde olsam Kamu Denetçiliği kurumundan gelecek cevabı beklemeden gereğini yapardım. Zaman kaybetmenin anlamı yok zaten uygularlarsa davayı geri çekersin.

lsyncal
Aday Memur
20 Mayıs 2025 18:37

VII. KARAR

Açıklanan gerekçelerle, BAŞVURUNUN KABULÜNE,

Başvuranın hemofili hastalığının acil durumlarda müdahale edebilecek uzman doktor bulunmadığında

hayati risk taşıdığı için başvuranın naklinin engellilik durumuna konu olan hastalığının tedavisini

sağlayabileceği başka bir yere yapılması yönünde TARIM VE ORMAN BAKANLIĞINA TAVSİYEDE

BULUNULMASINA,

6328 sayılı Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu?nun 20?nci maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca, ilgili

idareler tarafından bu karar üzerine tesis edilecek işlemin otuz gün içinde Kurumumuza bildirilmesinin

zorunlu olduğuna,

alimemet61
Şef
20 Mayıs 2025 19:02

Peki güzel kardeşim Tokat'ı yazarken hiç düşünmedin mi benim bu hastalığımın tedavisi burada oluyor mu diye. Yoksa "hele bir kapağı atayım sonra ortalığı velveleye veririm" diye mi düşündün.

lsyncal
Aday Memur
20 Mayıs 2025 21:40

Vallahi güzel kardeşim, keşke beni hemen yargılamasaydınız. İşkur üzerinden 5 bin kişi arasından kurayla seçildim, ardından mülakata girdim ve orada birinci oldum. Bize, sağlık durumumuza göre bize yakın yerlere atanacağımız ve bu konuda kolaylık sağlanacağı söylenmişti.

Ancak ne yazık ki bizi atadıkları yer oldukça küçük ve sağlık hizmetleri açısından çok yetersiz. Örnek vermek gerekirse sadece iç hastalıkları ve diş polikliniği var. Açıkçası size de böyle bir fırsat sunulsaydı, siz de benim gibi bu şartlar altında kabul ederdiniz. Çünkü insan, kendi ayakları üzerinde durmak ister.

Bize, atandığımız yerde bir yıl çalışmamız halinde merkeze çekilme ihtimalimiz olduğu da söylenmişti ama bu da maalesef gerçekleşmedi. Sadece hakkım olanı istiyorum. Her engellinin kendine göre bir hayatı, bir mücadelesi var. Ben de engelli maaşıyla yaşamak yerine, hastalıklarımla savaşarak ayakta durmaya ve bir şeyler başarmaya çalışıyorum, çalıştım da..

alimemet61, 4 hafta önce
Peki güzel kardeşim Tokat'ı yazarken hiç düşünmedin mi benim bu hastalığımın tedavisi burada oluyor mu diye. Yoksa "hele bir kapağı atayım sonra ortalığı velveleye veririm" diye mi düşündün.
Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi