Editörler : Pangaea
20 Mayıs 2025 14:01

Atama iptal dilekçesi

Proje okuluna atandım ama sağlık sorunlarım olduğu için okulda uygulanan zorunlu dyk gibi uygulamaları kaldıramicağım için sağlık raporumla beraber iptal dilekçesi verdim. 30 gün geçmesine rağmen dilekçeme dönüş olmadı ne yapmam lazım bilgilendirenilirmisiniz.

20 Mayıs 2025 14:31

Öyle bir rapor alamazsınız, doktor geldi sizi dyk da dinledi , sen yapamaz mısın dedi, o raporun geçerliliği yok, kılavuzda da iptal edilemeyeceği yazıyordu..

Braweheart01
Genel Müdür
20 Mayıs 2025 14:59

yok öyle dünya öğretmenlik yapabilir durumdaysanız her okulda yaparsınız yapamazsanız hiçbir okulda yapamazsınız.. sağlık raporu alıp ben bu okulu istemiyorum demek nedir yaa

Soner Eraslan
Aday Memur
20 Mayıs 2025 15:08

kardeşim proje okulu dediğin karınca gibi çalışacağın okul, niye yazdın o zaman ? başkasının hakkına girdin ? sen yan gelip yatacağım mı sandın orda ? müdür öttürür adamı

shadesofcool
Aday Memur
20 Mayıs 2025 15:11

Kılavuzda iptal edilemeyeceği yazıyordu fakat bahsettiğiniz gibi bir sağlık raporunun işe yarayacağını düşünmüyorum. Çünkü DYK kursları proje okulları dışında da var. Şu an doldurduğunuz normu isteyen ve atanamayan öğretmenlere üzüldüm. Bir tek bizim kurumumuzda bu tayin isteyip sonrasında iptal diye diretiliyor.

lanalang
Şube Müdürü
20 Mayıs 2025 15:11

Sağlık raporu şu kurumda çalışmaya uygun değildir gibi bir ibare içermez hocam ancak zorla dyk açılması diye bir şey de yok, hiç kimse size bunu dayatamaz. İlla dyk açılacaksa başka bir kurumdan öğretmen de açabilir dyk yı.

deketelaere
Aday Memur
20 Mayıs 2025 15:37

dyk açma zorunluluğu mevzuatta olan bir şey değil ama müdürle ve diğer öğretmenlerle aranız ciddi bozulur

ekpss3347
Kapalı
20 Mayıs 2025 16:01

Millet dyk için kavga ediyor, kurum wp gruplarında birbirini yiyen, rezil eden zümreler gördü bu gözler. Bu arada dyk daha rahat değil mi? Sınıf 30 40 kişiyse, 10 15 öğrenci gelir. Kalabalık olmaz, istekli olanlar gelir. Tarama testlerini bile meb hazırlıyor. 40 dakikanın max 10 15 dk ders anlatılır test dağıtılır. Çift ücret ve ek hizmet puanını saymıyorum bile. Bunu şu yüzden söylüyorum. Örgün saatinde ders anlatmaktan daha rahat olması lazım.

ackenbenbendegilim
Daire Başkanı
21 Mayıs 2025 01:52

dilekçenin sayısı tarihi varsa 30 gün geçmesine rağmen cevap verilmediğini cimer e yaz. oradan gelecek cevaba göre hareket edersin.

DYK zorunlu değilse dilekçe ver yapma.

ackenbenbendegilim
Daire Başkanı
21 Mayıs 2025 01:54

bozulsa ne olacak ? hiçbirşey kişinin sağlığından önemli değil.

Öğretmen'in standart bir görevi var. maaş karşılığı + ek ders karşılığı. Ekstra görev öğretmen e ağır gelebilir ve bunu istemeyebilir. Dilekçe ile de bunu belirtebilir. Red edilmemesi lazım. Sağlık gerekçesi varsa.

deketelaere, 1 ay önce
dyk açma zorunluluğu mevzuatta olan bir şey değil ama müdürle ve diğer öğretmenlerle aranız ciddi bozulur

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
21 Mayıs 2025 02:43

Bunlara gerek yok. Hatta yapılmaması daha iyi.

Panik yapmaya gerek yok. DYK zorunlu değil ve açmak için zaten online başvuru yapılıyor. Yapılmaz olur biter.

Okul müdürleri de yukarıdan sorulduğu için öğretmenleri zorluyor, yaptırımı yok. Aynı branştan başka öğretmenler açarsa okulun da ihtiyacı olmaz. Aslında DYK'larda öğrenci sayısı başladıktan sonra yarıdan daha aza düşüyor ve kapanıyorlar. Branşa göre ders sayısı fazla olmayabilir.

Müdürle sorun meselesi ise değişiyor. Ben açmadım ve sorun yaşamadım. Bir kaç arkadaş ise sözlü mobbinge uğradı.

ackenbenbendegilim, 1 ay önce

dilekçenin sayısı tarihi varsa 30 gün geçmesine rağmen cevap verilmediğini cimer e yaz. oradan gelecek cevaba göre hareket edersin.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
21 Mayıs 2025 02:46

ek: Ciddi sorun yaşarsa ve yazılı olarak uyarı ve istek gelirse (ki ancak sözlü gelir) sağlık raporunu ekleyerek dilekçe yazar. Gerek olmayan bir şey için dilekçe yazılması baştan yanlış. Cevap meselesinde ise -eğer dilekçeye sayı verilip işlendiyse- haklısınız fakat kurcalamaya gerek yok.

ackenbenbendegilim, 1 ay önce

Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi