Editörler : E.Kayı Han
20 Mayıs 2025 15:44

Bedelli Askerlik ve Vakıf Üniversitesi

Merhaba arkadaşlar, bir vakıf üniversitesinde öğretim görevlisi kadrosuna başvurdum. 1 yıllık askerlik tecilim var, 2026'ta bedelli askerliğimi yapmak istiyorum. Eğer kadroyu kazanırsam ve üniversitede işe başlarsam, 2026'ta bedelli askerliğe gittiğim takdirde üniversite sözleşmeyi sonlandırır mı yoksa ücretsiz izin verir mi?

Teşekkürler şimdiden.

arastirmagorevlisiii
Daire Başkanı
21 Mayıs 2025 15:57

Ücretsiz izin verirler sorun olmaz. Genelde bu tip konularda problem çıkarmıyor kurumlar. Benim eski kurumumda da çok kişi gidip yapıp geldi, yıllık izni olanların yıllıktan kestiler (sizin olmayacak ama 1 yılı doldurmadığınız için) o sebepten size ücretsiz izin yazarlar. Bir sorun olacağını sanmıyorum.

freshmemuradayi
Aday Memur
22 Mayıs 2025 01:41

Teşekkürler hocam cevap için. Peki, bu konuyu iş sözleşmesi yapılırken konuşmak iyi olur mu yoksa konusunu hiç açmamak mı daha iyi?

arastirmagorevlisiii, 4 hafta önce

Ücretsiz izin verirler sorun olmaz. Genelde bu tip konularda problem çıkarmıyor kurumlar. Benim eski kurumumda da çok kişi gidip yapıp geldi, yıllık izni olanların yıllıktan kestiler (sizin olmayacak ama 1 yılı doldurmadığınız için) o sebepten size ücretsiz izin yazarlar. Bir sorun olacağını sanmıyorum.

arastirmagorevlisiii
Daire Başkanı
22 Mayıs 2025 09:14

hiç açmayın. çalışın, sonra askere gitmeniz gerektiğini bölüm başkanınız ve dekanlığınıza söyleyin. zaten 2547'ye göre öğretim elemanlarının birinci asli amiri "dekandır". dekan onay verdiği sürece genellikle yukarısı çok bir şey yapmıyor (tabi durum değişebilir ama benim çalıştığım kurumlarda dekan izni onaylamışsa bir sorun çıkarmıyordu rektörlük) basit bir şekilde askere gitmeniz gerektiğini, yıllık izin hakkı kazanmadığınızdan ücretsiz izinle gidip gelmeniz gerektiğini söyleyeceksiniz, gidip yapıp geleceksiniz. zaten iş kanununda bile askerlik yapıp gelmeyle ilgili işçiyi koruyan hükümler var. sadece verdiğiniz dersler konusunda bir planlama yapılması lazım onu da dönem başında söylersiniz

freshmemuradayi, 4 hafta önce

Teşekkürler hocam cevap için. Peki, bu konuyu iş sözleşmesi yapılırken konuşmak iyi olur mu yoksa konusunu hiç açmamak mı daha iyi?

freshmemuradayi
Aday Memur
22 Mayıs 2025 14:40

Çok teşekkürler hocam, çok yardımcı oldunuz.

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi