Editörler : Pangaea
20 Mayıs 2025 17:27

Öğretmenlikte becayiş sonradan mı kaldırıldı? yeniden gelme ihtimali nedir?

merhabalar,

değerli arkadaşlar, 5 yılı kadroda geçmiş öğretmenim. önceden de öğretmenlik yapmıştım tabi ama çok eski de değilim. şimdi merak ettiğim husus becayiş kavramı önceden var mıydı ve öyleyse yeniden gelme ihtimalinin olup olmadığı. maaşlarımızın çok düşük olduğu ortada bari becayişi yeniden getirsinler veya getirsinler diye düşünüyorum. yanlış mıyım arkadaşlar?

katkıda bulunan değerli meslektaşlarıma çok teşekkür ederim.

Ahmet Kaleli
Şube Müdürü
20 Mayıs 2025 18:04

hocam öğretmenlere becayiş gelme ihtimalini düşük görüyorum ama bu bakanlık ile belli olmaz bir gecede gelebilir de, eskiden öğretmenlere de varmış

kimuni
Daire Başkanı
20 Mayıs 2025 18:45

hocam bir soruyu çok özetçe sormaya çalışacağım. yani burada konuşulabilecek bir konumu ondan emin değilim ama istekli olursanız özelden de belki konuşabilirirz.

ya hocam ben engelliyim de. 7 defa mazeret atamasına 2 defa proje okulları atamasına 2 defa da normal il içi atamasına başvurdum hiçbiri olmadı.

bulunduğum bu şirin ilçeyi seviyorum ama diyelim norm fazlası atamasına başvurdum (öyle bir hakkım varmış galiba) fakat sistem beni tercihlerimin hiçbirine yerleştiremezse bu durumda nasıl bir tablo oluşur.

beni bulunduğum ilçenin dışına rastgele atamaları ihtimali olur mu ? asıl merak ettiğim şey aslında bu. yoksa bulunduğum ilçede herhangi bir okula mı gönderilirim. bir de önceki haklarım ne olur ? bundan kastım normalde engelli olduğum için beni isteğim yoksa başka yere atamamı yapamıyorlar.

tekrardan teşekkür ederim.

Ahmet Kaleli, 1 ay önce

hocam öğretmenlere becayiş gelme ihtimalini düşük görüyorum ama bu bakanlık ile belli olmaz bir gecede gelebilir de, eskiden öğretmenlere de varmış

kimuni
Daire Başkanı
20 Mayıs 2025 18:53

becayiş neden konu oldu?

değerli arkadaşlar. puanım sanırım hizmetim çok düşük olmamasına rağmen düşük. ondan da olmamıştır diye düşünüyorum. bende aceba bir başka hoca ile anlaşıp becayiş etsek nasıl oluru mantık dahilinde gördüm nedense. hatta bana çok cazip gibi geldi.

Ahmet Kaleli
Şube Müdürü
20 Mayıs 2025 19:10

malesef hocam engelli atamaları hakkında bilgim yok

kimuni, 1 ay önce

hocam bir soruyu çok özetçe sormaya çalışacağım. yani burada konuşulabilecek bir konumu ondan emin değilim ama istekli olursanız özelden de belki konuşabilirirz.

ya hocam ben engelliyim de. 7 defa mazeret atamasına 2 defa proje okulları atamasına 2 defa da normal il içi atamasına başvurdum hiçbiri olmadı.

bulunduğum bu şirin ilçeyi seviyorum ama diyelim norm fazlası atamasına başvurdum (öyle bir hakkım varmış galiba) fakat sistem beni tercihlerimin hiçbirine yerleştiremezse bu durumda nasıl bir tablo oluşur.

beni bulunduğum ilçenin dışına rastgele atamaları ihtimali olur mu ? asıl merak ettiğim şey aslında bu. yoksa bulunduğum ilçede herhangi bir okula mı gönderilirim. bir de önceki haklarım ne olur ? bundan kastım normalde engelli olduğum için beni isteğim yoksa başka yere atamamı yapamıyorlar.

tekrardan teşekkür ederim.

20 Mayıs 2025 19:15

becayiş vardı arkadaşlar paraya çevirince atta oldu

freef
Daire Başkanı
20 Mayıs 2025 19:15

Becayiş, internetin ülkemizde yayılmasıyla kalktı. Ben şahidim. Bazı kadrolar açık arttırmaya çıkmıştı.

todoshi.kuluku.8590
Aday Memur
21 Mayıs 2025 03:11

Hocam engelli raporunun var ve engelli atamasıysanız siz zaten norm fazlası olmuyorsunuz, endişeniz

todoshi.kuluku.8590
Aday Memur
21 Mayıs 2025 03:14

Hocam başka biriyle anlaşıp yer değiştirme şansı yok..

Ancak istisnai (torpille) becayiş yapan oldu (hem de yakın zamanda 2021de bi arkadaş), ancak hem eşi sendika yönetimde hem eski ilçe mem müdürünün eski damadı olduğu için nahoş durumlar vardı, bi dümen çevirdiler anlaştılar bi hocayla becayiş yaptılar, ancak kimsenin detaylardan haberi yok..

kimuni, 1 ay önce

becayiş neden konu oldu?

değerli arkadaşlar. puanım sanırım hizmetim çok düşük olmamasına rağmen düşük. ondan da olmamıştır diye düşünüyorum. bende aceba bir başka hoca ile anlaşıp becayiş etsek nasıl oluru mantık dahilinde gördüm nedense. hatta bana çok cazip gibi geldi.

todoshi.kuluku.8590
Aday Memur
21 Mayıs 2025 03:15

En son 2012-2013 yıllarında becayiş hakkı verildi öğretmenlere, o da eş durumu için, il değiştiremeyen düşük puanlı arkadaşlar yararlandı, hatta iptal hakkı da verdiler

kimuni
Daire Başkanı
21 Mayıs 2025 07:48

Merhabalar,

Dogrudur hocam. Ancak pratikte bunun pek de bir işlevi yok. Çunku bu yil uzak bir okula gorevlendirmeydim ve gelecek yil hangi okula goreblendirme olacagim da belirsiz, kimbilir belki daha uzak bir okula.

Tesekkur ederim yorum icin.

todoshi.kuluku.8590, 1 ay önce

Hocam engelli raporunun var ve engelli atamasıysanız siz zaten norm fazlası olmuyorsunuz, endişeniz

21 Mayıs 2025 09:19

aslında bunun yasal karşılığı var, valiyi ikna edebilirseniz 5442 S.Kanunun 8/c Maddesi

todoshi.kuluku.8590, 1 ay önce

Hocam başka biriyle anlaşıp yer değiştirme şansı yok..

Ancak istisnai (torpille) becayiş yapan oldu (hem de yakın zamanda 2021de bi arkadaş), ancak hem eşi sendika yönetimde hem eski ilçe mem müdürünün eski damadı olduğu için nahoş durumlar vardı, bi dümen çevirdiler anlaştılar bi hocayla becayiş yaptılar, ancak kimsenin detaylardan haberi yok..

Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi