Editörler : cihan27E.Kayı Han

mengok
Şube Müdürü
02 Haziran 2025 02:54

zamanında İzmir belediyesine kapağı atsaydik şimdi böyle dertlerimiz yoktu

MEBAK
Daire Başkanı
02 Haziran 2025 06:32

hiçbir memur yoksul olmayı hak etmez.bence en düşük memur maaşı yoksulluk maaşına endekslenmeli ve diğer tüm maaşlar da buradaki değişiklik oranına göre değişmeli.

Fatabi
Aday Memur
02 Haziran 2025 08:28

kredi taksitlerin küçülüyor
çok bilmemiş, 1 ay önce

Kasa tam takır kuru bakır. Para bastıktan sonra zam olsa ne olur olmasa ne olur. Enflasyon oluyor.

Fatabi
Aday Memur
02 Haziran 2025 08:29

ben 5 kişilik aileyim ve 100 bin
Kpsbirincisi, 1 ay önce

79 bin 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırıdır. Sen 4 kisilik aile misin o kadar para istiyorsun.

Yusuf paşa
Aday Memur
02 Haziran 2025 10:22

sadece ve sadece yoksulluk sınırından 1 tl fazla versinler yeter

zorta
Memur
03 Haziran 2025 10:39

yoksulluk sınırı 81.734 TL

03 Haziran 2025 16:54

DURUM VAHİM MEMUR-SEN NE YAPIYOR BELLİSİZ

kitkanun
Şube Müdürü
03 Haziran 2025 17:10

79bine de razıyız

zorta, 2 hafta önce

yoksulluk sınırı 81.734 TL

duygugul1876
Aday Memur
03 Haziran 2025 20:39

50 bin bile olmayacak en dusuk memur maasi 49 bucuklarda kalacak gibi duruyor olsa keskede 60 a da raziyim ben.

kitkanun, 2 hafta önce

79bine de razıyız

03 Haziran 2025 21:18

sağcılardan sendikacı olmaz hak alamaz doğanın kanunu bu solcu devrimci lazım

mutidmanyurdu208
Aday Memur
03 Haziran 2025 22:34

O zaman İzmir de grevciler haklı mı? 82 bin istiyorlar mış.
04 Haziran 2025 08:13

82 bin doğru demiyorum fakat hak arama ve masada güçlü olmayı sağlıyor

mutidmanyurdu208, 2 hafta önce
O zaman İzmir de grevciler haklı mı? 82 bin istiyorlar mış.

genegel
Genel Müdür
04 Haziran 2025 10:37

Yerel seçimlerden önce eski başkan iştiraklerden birisiyle baya kaymaklı bir sözleşme imzalamış. Şimdiki eylemlerin nedeni, diğer iştiraklerdeki işçilerde bize onlardan niye düşük veriyorsunuz aynısını verin demiş. Bu eylemler sonucu 79a razı olsalar da, daha önce imzalanan belirli şirketlerdekine 88k verildiğini de unutmamak lazım.

Seçimi kazanmak için verilen imtiyazlar bir süre sonra işte böyle kurumlar arasında dengesizliğe, iş barışının bozulmasına, ona var da bana yok mu demeye ve ekonominin bozulmasına neden oluyor. Bence belediyelerle ilgili de mevzuat değişmeli, belediyelerin bütçelerini de merkeze aktaracaksın, hangi belediyede olduğun farketmeden tüm kamu da çalışanlar, eşit işe eşit ücret almalı. ( büyük şehirlerde fiyatların yüksek olmasından dolayı, belirli ek tazminatlar verilir o kadar. )

Uzun vadede de memur/işçi ayrımı yapmadan tüm personeller kamu personeli diye ayrı bir statüye alınmalı, keza emeklilik sistemi de değişmeli emekli sandığı, bağkur vb olmadan herkes 7200 prim ödemeli, ödediğin prim miktarına göre de maaş bağlanmalı.

Bordrolardaki, aile yardımı, tediye, ikramiye, memurlardaki ek kalemler hepsi kaldırılmalı, hepsi prime esas tek kalemde birleştirilmeli, sahip olunan kadro ve mesleğe göre maaş tanımları tekrardan yapılmalı. Aynı işi yapanlar arasındaki farklılklar sadece: eğitim düzeyi (y. lisans, doktora) aile yardımı (çocuk sayısı, evli bekar olması) yabancı dil vb gibi ek kalemler kalmalı sadece.....

bilgisayartekniker, 2 hafta önce

82 bin doğru demiyorum fakat hak arama ve masada güçlü olmayı sağlıyor

04 Haziran 2025 11:44

İyi koşullarda yaşamak istemeyi terörizm ve vatan hainliği ile eş gören bir yönetim ve halkın büyük kesimi varken maalesef imkansız.

Emin olun Ülkede gelir dağılımı adaletli bir şekilde gerçekleşse herkes huzurlu ve konforlu bir hayat sürer.

04 Haziran 2025 12:16

En düşük memur maaşı en düşük emekli memur maaşıyla eşit olacak mı işte bütün mesele bu

04 Haziran 2025 14:34

katılıyorum +1

Patrice Lumumba, 2 hafta önce

İyi koşullarda yaşamak istemeyi terörizm ve vatan hainliği ile eş gören bir yönetim ve halkın büyük kesimi varken maalesef imkansız.

Emin olun Ülkede gelir dağılımı adaletli bir şekilde gerçekleşse herkes huzurlu ve konforlu bir hayat sürer.

04 Haziran 2025 14:52

o zaman da bir ton vergi ödersin kardeş bu sefer de onu şikayet edersin memurların çoğu vergi ödemiyor şuan prime esas kazanç az görünüyor asgari ücret altı kalıyor vergi ödemiyor öteki türlü bir ton vergi ödersin
genegel, 2 hafta önce

Yerel seçimlerden önce eski başkan iştiraklerden birisiyle baya kaymaklı bir sözleşme imzalamış. Şimdiki eylemlerin nedeni, diğer iştiraklerdeki işçilerde bize onlardan niye düşük veriyorsunuz aynısını verin demiş. Bu eylemler sonucu 79a razı olsalar da, daha önce imzalanan belirli şirketlerdekine 88k verildiğini de unutmamak lazım.

Seçimi kazanmak için verilen imtiyazlar bir süre sonra işte böyle kurumlar arasında dengesizliğe, iş barışının bozulmasına, ona var da bana yok mu demeye ve ekonominin bozulmasına neden oluyor. Bence belediyelerle ilgili de mevzuat değişmeli, belediyelerin bütçelerini de merkeze aktaracaksın, hangi belediyede olduğun farketmeden tüm kamu da çalışanlar, eşit işe eşit ücret almalı. ( büyük şehirlerde fiyatların yüksek olmasından dolayı, belirli ek tazminatlar verilir o kadar. )

Uzun vadede de memur/işçi ayrımı yapmadan tüm personeller kamu personeli diye ayrı bir statüye alınmalı, keza emeklilik sistemi de değişmeli emekli sandığı, bağkur vb olmadan herkes 7200 prim ödemeli, ödediğin prim miktarına göre de maaş bağlanmalı.

Bordrolardaki, aile yardımı, tediye, ikramiye, memurlardaki ek kalemler hepsi kaldırılmalı, hepsi prime esas tek kalemde birleştirilmeli, sahip olunan kadro ve mesleğe göre maaş tanımları tekrardan yapılmalı. Aynı işi yapanlar arasındaki farklılklar sadece: eğitim düzeyi (y. lisans, doktora) aile yardımı (çocuk sayısı, evli bekar olması) yabancı dil vb gibi ek kalemler kalmalı sadece.....

genegel
Genel Müdür
10 Haziran 2025 11:06

Evet prime esas kazançlarımız tek kalemde gösterilse işçiler gibi daha fazla vergi/prim ödeyeceğiz ama en azından emekli olduğumuzda da ona göre emekli ücretimiz olacak.

bilinçlivatandas, 2 hafta önce
o zaman da bir ton vergi ödersin kardeş bu sefer de onu şikayet edersin memurların çoğu vergi ödemiyor şuan prime esas kazanç az görünüyor asgari ücret altı kalıyor vergi ödemiyor öteki türlü bir ton vergi ödersin
Toplam 58 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi