Editörler : E.Kayı Han

Ramazankpr
Aday Memur
10 Temmuz 2025 09:08

Danıştayda olduğu için maaş yok abi

Metin.ger, 7 ay önce
neyse en azından maaşını alıyorsun kardeşim . Emre itaatsizlik bu kadar sürüyorsa yandık

Metin.ger
Aday Memur
10 Temmuz 2025 23:41

onu bilmiyordum kardeşim dosya danıstaya gittiğinde maaşın kesildiğini
Ramazankpr, 7 ay önce

Danıştayda olduğu için maaş yok abi

guneysu5353
Memur
21 Ağustos 2025 11:02

Selamün aleyküm,2021 dava 2. Daire dava açılış,konu disiplin cezası meslekten çıkarma.

2025 Mart ayında esastan havele edildi(incelemede) oldu,100 gün o şekilde devam etti temmuz ayının ilk haftasında tekrardan esastan havale sırasında olarak değişti dosyanın son durumu..bu şekilde bir durum ile karşılaşan var mıdır acaba? selâmetle.

Küskün12
Aday Memur
27 Ağustos 2025 15:41

Devrem benim de durumum ayni var mi jir gelişme
Kirmenci, 9 ay önce

İdare ve Bölge idare mahkemesi olumlu olup Danıştay'da bozulan ve BİM kararı bozulup ihraç edilen,temyiz için tekrar Danıştay 5.daireye gidenlerden kararı belli olan kimse varmı acaba? Ocakta ikinci kez ihraç edildik, tekrar Danıştaya gitti dosya Nisan ayında karar verildi diye yazdı uyapta 15 gün önce tekrar incelemede ye döndü, karar verildi ise neden inceleme ye dönmüş bu konuda bilgisi olan varmı? Danıştaydan olumlu bir şey beklemiyorum da,sadece işleyişi tuhafıma gitti

yuccel888
Aday Memur
01 Eylül 2025 00:59

İNCELEMEDE yazdıktan sonra 6 ay içinde karar UYAP'ta görünür. (12.DAİRE) Yüksek ihtimalle karar verilmiş yazım aşamasındadır.
saxa, 9 ay önce

Sizce bu süreç ne kadar sürer . Tetkik hakim ne kadar sürede kurula gönderir dosyayı.

yuccel888
Aday Memur
01 Eylül 2025 01:06

Temyiz başvurunu kabul ederse bozma kararı verir ve dosya bölge idare mahkemesine yeniden karar verilmesi için geri gelir daha doğrusu o karar bozulur ve bölge idare mahkemesi ister yeni bir karar verip göreve iade eder isterse de eski kararında direnir yani ısrar eder. Eğer eski kararda direnirse bu sefer Danıştay İdari Dava Daireleri Kuruluna temyiz etmen lazım. Danıştay öyle direkt göreve iade kararı vermez. Temyiz başvurunu kabul etmezse ret kararı verir ve uyapta gördüğün andan itibaren 30 günlük Anayasa mahkemesine bireysel başvuru sürecin başlar. Avukatın görürse onun gördüğü andan itibaren başlar. Anayasa mahkemesi tebligat kanununa göre hareket etmez, ÖĞRENME TARİHİNİ baz alır.
saxa, 9 ay önce

Danıştay'da süreç nasıl işliyor. Ben devlet memurluğundan çıkarılmıştım. İade mi olucam doğrudan

21 Ocak 2026 04:10

Meraba aynı suçtan bende danıştayda karar bekliyorum 12.daire sizin karar çıktımı acaba

Ramazankpr, 7 ay önce

İlh ihraç sonra döndüm sonra acıga aldılar

Sebeb te emre itaat sizlik

Kavunnn
Aday Memur
24 Ocak 2026 02:16

Danıştay dosya kabul tarihiniz nedir ?
Enis Konuksever, 3 hafta önce

Meraba aynı suçtan bende danıştayda karar bekliyorum 12.daire sizin karar çıktımı acaba

Toplam 48 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi