Editörler : gül-feşan
«454647484950515253545556»

arslanerkanarslan007
Genel Müdür
01 Ocak 2026 02:17

Bir de bu sendikalardan hâlâ beklentisi olanların da aklına şaşarım. Ya da boş verin yaa, hepinizi on bin dolar aylıkla CIA, NASA, FBI, Mİ6, Mİ5, MOSSAD, BND, Dünya Bankası, IMF gibi kurumlara gönderecek bu yalandan sendikacılık yapanlar. Az kaldı biraz daha bekleyin üç vakte kadar işiniz çözülecek, ben hepsine kefilim ::))

Pessetto
Memur
01 Ocak 2026 12:10

Atılır demedim ki ben

01 Ocak 2026 12:23

sen demedin ama bu arkadaş demiş kardeş
memurtd, 1 ay önce

Küçülmeye gidince bir İHS li personelin yerine masraf/maliyet hesabına göre 2 taşeron firma çalıştıracağı için, tercihini taşerondan yana kullanıp 108. maddeyi rahatlıkla devreye sokacaktır. Bu konuda hiç güvenemiyorum

Pessetto
Memur
01 Ocak 2026 12:29

Sonrası için alım yapılmaz mobbing yapışır vb

kuzeyrüzgarı38, 1 ay önce
01 Ocak 2026 12:30

mobing her yerde siz gittiğiniz yerde burdan daha rahat olacağınızı mı düşünüyorsunuz

Umay durak
Aday Memur
01 Ocak 2026 12:36

Şahsen bir ihsli olarak iş güvenceli çalışmak istiyorum

memurtd
Şef
01 Ocak 2026 15:35

Aman ter yöne esme Kuzey Rüzgarı bir yere çarparsın mazallah. Ben yarın iHSli arkadaşlarımı işten çıkarıyorlar demedim. O maddeyi elinde sıkıca tuttuğu sürece er ya da geç devreye alacaktır. 108. maddeyi spor olsun diye komadılar oraya. Az biraz da geleceği düşünmüşlerdir dimi ama!!!!!

memurtd
Şef
01 Ocak 2026 15:41

Ayrıca taşeron arkadaşlarımda benimle beraber çalışıyor, İHSli arkadaşlarım da. Herkes ekmeğinin peşinde. Kimsenin ekmeğiyle oynanmasın. Ama biz artık ekonomik gerekçeler sebebiyle size yol veriyoruz diyebilir mi; der çünkü taş gibi 108 orada duruyor. Sendikacı geçinen tayfa niye kıpırdatmıyor parmağını? Kaldırtsınlar 108. mddeyi de az biraz iş yapsınlar

giseci
Aday Memur
01 Ocak 2026 15:44

Sözleşmeli personel çalıştırılması hakkında yönetmelik

Madde 7 b) fıkrası

Hizmetine gerek kalmadığı takdirde sözleşmenin yenilenmemesi diye madde var

Ek olarak belediyelerde 5393 sayılı yasaya istinaden KPSS ye bile gerek kalmadan çalıştırılan sözleşmeli personelden belediyeler partiler arasında el değiştirdiğinde sözleşmedi yenilenmeyen personelin hepsi göreve geri döndü. Mahkeme kararı kaynıyor ortalık. Azıcık araştıran hepsini bulur.

Ha 108 rahatsız bir madde mi ? Kesinlikle evet rahatsız ediyor orada duruyor kalkması elzem fakat dünyada sadece ptt İhs de varmış gibi davranmayalım boşverin.

memurtd, 1 ay önce

Ayrıca taşeron arkadaşlarımda benimle beraber çalışıyor, İHSli arkadaşlarım da. Herkes ekmeğinin peşinde. Kimsenin ekmeğiyle oynanmasın. Ama biz artık ekonomik gerekçeler sebebiyle size yol veriyoruz diyebilir mi; der çünkü taş gibi 108 orada duruyor. Sendikacı geçinen tayfa niye kıpırdatmıyor parmağını? Kaldırtsınlar 108. mddeyi de az biraz iş yapsınlar

memurtd
Şef

Hele bir gidelim de gerisi bizde Kral sen dert etme!!! Mobingin dik alasını görmüş biri olarak çok da tınnnn.

mobing her yerde siz gittiğiniz yerde burdan daha rahat olacağınızı mı düşünüyorsunuz

ya valla bu kafa ile bu yaşa iyi gelmişin Allah yüzüne bakmış verilmiş sadakan varmış taşeron bitmeden 108 i nasıl işlemeye koyacak hadi koydu diyelim mahkemeye gidince mahkeme demeyecek mi kardeşim orada taşeron varken İHS Li nasıl çıkıyor diye
memurtd, 1 ay önce

arslanerkanarslan007
Genel Müdür
01 Ocak 2026 15:49

108 kalksın, herkes ekmeğine baksın. Ayrıca başmüdür altı hiç kimsenin bir zırnık değeri yoktur.

memurtd
Şef
01 Ocak 2026 15:55

Gişeci arkadaşım şuranın altını çizelim, bizdeki 108 in gerekçesi EKONOMİK İŞLEM HACMİNİN DARALMASI .... Diğer kurumlardaki sözleşmelerin gerekçeleri demekki bu madde gibi değil. BİZİMKİLER DİYORKİ HARÇ BİTTİ YAPI PAYDOS!!!!

MADDE 108 − (1) PTT, ekonomik işlem hacminin daralması veya kapatılan işyerlerinde görev

yapan personelin hizmetlerinden başka bir birimde faydalanma imkânının kalmaması hallerinde

Yönetim Kurulu Kararı ile sözleşmeyi yenilemeyebilir.

(2) Birinci fıkrada belirtilen ekonomik işlem hacmine ilişkin verilerin tespitinde PTT?nin resmi

bilanço ve istatistikleri esas alınır.

(3) Birinci fıkra uyarınca sözleşmesi yenilenmeyecek personelin tespitinde emeklilik hakkını

elde edenlere, emekliliği hak edenler arasından ise hizmeti fazla olanlara öncelik verilir. Diğerleri için

de performans değerlendirme raporları esas alınır.

(4) PTT tarafından, bu madde kapsamında sözleşmesi yenilenmeyecek personele iki ay

önceden yazılı şekilde ihbarda bulunulması zorunludur.

giseci, 1 ay önce

Sözleşmeli personel çalıştırılması hakkında yönetmelik

Madde 7 b) fıkrası

Hizmetine gerek kalmadığı takdirde sözleşmenin yenilenmemesi diye madde var

Ek olarak belediyelerde 5393 sayılı yasaya istinaden KPSS ye bile gerek kalmadan çalıştırılan sözleşmeli personelden belediyeler partiler arasında el değiştirdiğinde sözleşmedi yenilenmeyen personelin hepsi göreve geri döndü. Mahkeme kararı kaynıyor ortalık. Azıcık araştıran hepsini bulur.

Ha 108 rahatsız bir madde mi ? Kesinlikle evet rahatsız ediyor orada duruyor kalkması elzem fakat dünyada sadece ptt İhs de varmış gibi davranmayalım boşverin.

01 Ocak 2026 15:57

108 kalksın hocam bende isterim bunu ama reel bakınca da işleme koymak öyle kolay olacağını söylüyorum ben inş her şey güzel olur giden 399 lu arkadaşlar gittikleri kurumda mutlu olurlar inş biz İhs lilerinde durumu düzelir
arslanerkanarslan007, 1 ay önce

108 kalksın, herkes ekmeğine baksın. Ayrıca başmüdür altı hiç kimsenin bir zırnık değeri yoktur.

memurtd
Şef
01 Ocak 2026 16:04

Arkadaş sen Norveç, İsveç taraflarındansın sanırım o yüzden adın Kuzey Rüzgarı. Ya biz oraların adalet ve hukuk sistemini bilemiyoruz. Burası Türkiye, sen de takdir edersin ki burda işler öyle yürümüyor

ya valla bu kafa ile bu yaşa iyi gelmişin Allah yüzüne bakmış verilmiş sadakan varmış taşeron bitmeden 108 i nasıl işlemeye koyacak hadi koydu diyelim mahkemeye gidince mahkeme demeyecek mi kardeşim orada taşeron varken İHS Li nasıl çıkıyor diye
01 Ocak 2026 16:25

ya sen ne çekiyorsan aynısından çekmeye devam et valla kafan çok güzel ortalık karıştırmaktan başka bişi bilmiyorsun
memurtd, 1 ay önce

Arkadaş sen Norveç, İsveç taraflarındansın sanırım o yüzden adın Kuzey Rüzgarı. Ya biz oraların adalet ve hukuk sistemini bilemiyoruz. Burası Türkiye, sen de takdir edersin ki burda işler öyle yürümüyor

memurtd
Şef
01 Ocak 2026 16:38

Valla Adaş biz çekeceğimizi çektik. Gerisini Allah kurtarsın.

ya sen ne çekiyorsan aynısından çekmeye devam et valla kafan çok güzel ortalık karıştırmaktan başka bişi bilmiyorsun
01 Ocak 2026 16:44

amin kardeş aminnn

Umay durak
Aday Memur
01 Ocak 2026 17:40

108. Madde oraya süs olsun diye koyulmadi. Geçen dönemler de çoğu kişi kadro aldı. Ihs li alamadı. 108. Madde kalkmalı. Ihs li personel de kadrolu çalışmaya kavuşmalı diye düşünüyorum.

Kamu 399
Aday Memur
01 Ocak 2026 19:06

evet
Toplam 1301 mesaj
«454647484950515253545556»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi