Editörler : gül-feşan
29 Mayıs 2025 22:24

Üniversite sertifikası geçerli mi?

Merhaba. Yüksek ihtisas üniversitesinden bilgisayar işletmeni sertifikam var. Meb onaylı sayılıyor mu? 6225 kodu için geçerli oluyor mu?

ExarKunDS
Aday Memur
30 Mayıs 2025 14:07

Bende Karatay Üniversitesi'nden almıştım ve sanıyorum ki geçerli oluyor.

Taiga
Memur
15 Haziran 2025 04:35

Üniversiteden alınan sertifikalar geçerli olur. "Adaylardan istenilen sertifikaların, Milli Eğitim Bakanlığından veya Milli Eğitim Bakanlığından onaylı kurslardan veya yükseköğrenim kurumlarından alınmış olması gerekmektedir." Bir tutturmuşlar bilgisayar sertifikası alın, memur olmak için işinize yarar diye. Üniversitede bilgisayar dersi görmüşseniz edevlete girin transkriptinizi yazdırın. Bu kadar basit. En kötü ihtimalle lisede bilgisayar dersi görmüşsünüzdür mezun olduğunuz liseden not dökümünüzü isteyin. Eğer liseye başladığınız zaman e okul sistemi vardıysa dakikalar içinde çıkarırlar, mühürler, imzalar verirler. Yani liseye 2010'lu yıllarda başladıysanız. Eğer benim gibi e okul sisteminde olmayan notlarınız varsa arşivden bulup fotokopisini çekerler. Bu yüzden yarın veya haftaya gel diyebilirler. Kısacası sertifika işin içine girince mutlaka mebden onaylı olması lazım. Bu da kafanızı karıştırıyor olabilir. Ama lise veya üniversitedeki okuduğunuz dersleri gösteren belgelerde sadece edevlet onaylı veya lisedeki müdür veya müdür yardımcısının imzası mührü olunca hiç bir sıkıntı çıkmaz. Yıllar önce katiplik sınavı için liseden alıp teslim etmiştim belgeyi. Bir şey bilmeyen adamlar sanki millete çok değerli bilgi veriyormuş gibi şu sertifikayı alın, şunun kursuna gidin diyor yıllardır. Konuşmuş olmak için konuşuyor, yazmış olmak için yazıyor bu tarz kişiler. Eğer millete yardım etmek isteselerdi benim gibi bilgisayar sertifikası almanın size bir artısı olmayacağını, zaten bu belgeye sahip sayılacağınızı yazarlardı. Tabii tüm bunları lise veya üniversite eğitiminiz sırasında bilgisayar dersi gördüğünüzü varsayarak yazıyorum. Görmediyseniz sertifikayı aldığınız yer ile iletişime geçip sorun bence. Eğer bilgisayar dersi görmüşseniz üniversitede, direk transkript ile halledersiniz işinizi. "Öğrenimi sırasında zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar "6225: MEB Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak" niteliğine sahip olarak değerlendirilecektir."
Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi