Editörler : cihan27E.Kayı Han
03 Haziran 2025 10:45

TUİK!

Ey TUİK! Açıkladığın rakamlar çok komik

Bu rakamlarla memurların bir ayı geçiyor hep kaotik!

Bakkal, kasap, manav, ev sahibi bakıyor bize artık dik dik!

Gör bak ettin sen memuru bitik!

Açıklaman gereken gerçek enflasyon rakamı yüzde on!

Sen bu rakamlara katıyorsun pinpon!

Sana güvenim kalmadı artık bu son!

Alamaz olduk artık üstümüze başımıza esbap don!

Balik776
Aday Memur
03 Haziran 2025 10:47

Yüzde 0 açıklayın lan. Kimden korkuyorsunuz! Kim size birşey diyebilir.. Kim size karışabilir ?

üçbuçukali
Müsteşar Yardımcısı
03 Haziran 2025 10:53

burda 17-18 olur diyenler

çok küçük kesim de olsa seyyanen gelir mi diyenler var mı

onlar bu kadar saf oldukça memurun gözü her zaman parmaklanır.

müstehak bunlar bize

haziranda da eksi enflasyon bekliyorum .

ArDıL_1905
Müsteşar Yardımcısı
03 Haziran 2025 10:59

Başkanım suç sende! Toplu sözleşmede hiç alamadın %50 zam, hep üç buçuk, iki buçuk aldın zamları! Bizi TUİK in insafına bıraktın!

üçbuçukali, 2 hafta önce

burda 17-18 olur diyenler

çok küçük kesim de olsa seyyanen gelir mi diyenler var mı

onlar bu kadar saf oldukça memurun gözü her zaman parmaklanır.

müstehak bunlar bize

haziranda da eksi enflasyon bekliyorum .

mendoa84
Daire Başkanı
03 Haziran 2025 11:05

Liyakat olmayan toplumlara müstehaktır..

Karam1453
Memur
03 Haziran 2025 14:15

Denizde yüzüyor boy boy odun,evde ne şeker kaldı ne de un,böyle giderse pahalılık vay vayyyy,kafada ne tahta kalacak ne de yay...

ArDıL_1905
Müsteşar Yardımcısı
03 Haziran 2025 14:33

Enflasyonu açıkladın bir virgül elli üç

Ecdadımızın İstanbul'u fethettiği tarihtir bin dört yüz elli üç

Böyle giderse memurun yaşama ne dermanı kalacak ne de güç

Her ayın üçünde açıkladığın rakamlar çok gülünç

Ben şairim açıkladığın rakamlar gerçeği yansıtmıyor der susarım!

Sürekli açıkladığın rakamların azlığına şaşarım!

Memur olarak hep borç harç içinde yaşarım!

Hesap günü geldiğinde iki elim yakanda bunun hesabını sorarım!

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

MEHMETHAN OSMANLI
Şube Müdürü
04 Haziran 2025 05:48

her zam gelen ürünle yılda bir kez zam gelen ürün her ay ortalamaya girerse enfilasyon düşük çıkar tabi. sepette az kalemde olan fakat fiyatı çok ve sık artan ürünler dar gelirlileri ilgilendirince tabi maaşlar az açıklanan enfilasyon karşısında bile mum gibi eriyip gidiyor

Yusuf paşa
Aday Memur
04 Haziran 2025 08:37

yakında herkes şair olacak burda

mutlu_50
Müsteşar
04 Haziran 2025 08:59

Hakkını aramayı bilmeyen memur topluluğu böyle enflasyon farkına (sıfır zam) muhtaç olur. Ne uzar ne de kısalır. Etrafımda hiçbir memurdan bir çaba göremiyorum.

Yanımızdaki kamu işçileri sürekli birbiri ile irtibat halindeler. Maaş ve ek ödemeleri ile neredeyse 70-80.000 TL aylı ortalama gelir alıyorlar onu bile beğenmiyorlar. Toplu sözleşmeleri hala imzalanmadı bunun için grev yapmayı bile düşünüyorlar.

Aralarındaki işbirliğine bakın bir de memura. Her ay enflasyon açıklanınca yanımdaki memurlar hesap makinesini eline alıp enflasyon farkını (sıfır zammı) hesaplarlar. Müstahak bu memura. Ne verirsen razı. Her ay enflasyon farkı hesaplayan memurlarla hiçbir hak elde edilmez.

Enflasyon farkı (sıfır zam) ile ömür boyu yaşamaya razıysanız hiç şikayet etmeyin halinizden.

Md00
Memur
04 Haziran 2025 09:02

Hiç üzülmüyorum bende yanıyorum ama hakediyoruz..adam öğretmen odasında ağlıyor ama en çok üyesi olan da öğretmenler malum sendika la başka sendika geçin hepsi alıyor sendika parası olmaz diyor onlar karşıt falan bu kafada olanlara anlatamazsın ?Ağustos toplu sözleşme komedisi var daha

MEHMETHAN OSMANLI
Şube Müdürü
04 Haziran 2025 09:33

her ay zam gelen ürünle yılda bir kez zam gelen ürün her ay ortalamaya girerse enfilasyon oranı düşük çıkar tabi. sepette az sayıda olan fakat fiyatı çok ve sık artan ürünler tamamen dar gelirlileri ilgilendiren ürünlerdir. diğerlerinin bir çoğu belki yılda bir belki beş yılda, belki hayatı boyunca bir kere etkileyen ürünlerdir. bazılarının hiç bazılarının uzun yıllar içinde etkileyen bu ürünler yüzünden dar gelirlilerin ve sabit gelirli memur ve emeklilerinin maaşları mum gibi eriyip gidiyor.

oyle_biri
Aday Memur
05 Haziran 2025 07:18

Toplu sözleşmede İzmir Büyüklehir Belediyesine dikte ettirilen zam oranlarından aşağı oranları kabul etmesin bizim adımıza pazarlık yapan etkisiz yetkililer..
Md00, 2 hafta önce

Hiç üzülmüyorum bende yanıyorum ama hakediyoruz..adam öğretmen odasında ağlıyor ama en çok üyesi olan da öğretmenler malum sendika la başka sendika geçin hepsi alıyor sendika parası olmaz diyor onlar karşıt falan bu kafada olanlara anlatamazsın ?Ağustos toplu sözleşme komedisi var daha

impostor
Şube Müdürü
06 Haziran 2025 21:28

Ya bu Erdoğan iktidara gelse kovacak bu TÜİK I ama adama engel oluyorlar, özellikle CHP. Yoksa bu TÜİK çok fazla oldu artık, reisin eli kolu bağlı olmasa çoktan düzeltmisti.

nkg600
Memur
12 Haziran 2025 19:51

tüik olmasa enflasyon düşmezdi. Yarın istesin enflasyon sıfır olur.

tolgperperek
Daire Başkanı
12 Haziran 2025 20:44

20 yıl geçmiş hala bu hükümetten medet umuyorsanız sizden hiçbirsey olmaz, sendikanızdanda cac8k bile ilmaz
Toplam 15 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi