Editörler : Pangaea
03 Haziran 2025 13:44

Engelli Öğretmen Proje Okulu

Arkadaşlar %44 engelli öğretmenim. Okuluma tayinim çıktığında okulum proje okulu değildi. Sonradan proje okulu oldu. Bu sene görev süresi doldu tercih yapacaksın deniyor sonrası için. Ya da yeni müdür geldiğinde seni il içinde istedikleri yere görevlendirebilirler deniyor.

Buna hakları var mı çünkü; "Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin Ek 3. Maddesinin 4. Fıkrası uyarınca engelli öğretmenlerin resen atama kurallarına tabi tutulamayacakları, öğretmenin görev yaptığı okuldan alınıp, il ya da ilçe milli eğitim müdürlükleri bünyesine alınmayacağı ve Engelli öğretmenlerin engellilik durumu devam ettiği sürece kendi istekleri dışında yerlerinin değiştirilemeyeceği" yazıyor. Yorumlarınız neler arkadaşlar?

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
03 Haziran 2025 15:47

Muhtemelen mahkemeden döner.

Eğitimde Görme Engelliler Derneği ilgili maddeleri derleyen bir görüş yazısı hazırlamış. Bu vb. derneklerden yardım alınabilir.

yas1978
Şef
03 Haziran 2025 16:25

proje okullarında müdürlere yetki verildi atamalar konusunsa söz sahibi oldularo yüzden zaten görev süresi 4+4 geçenlerde bir atama olmuştu bir çok öğretmenin proje okulunda görev süresi uzatılmadı..proje okul mevzuatını inceleyin okulların bile proje olma kıstasları var eğer o kıstasları kaybedersen okul bile proje okulu olmakdan çıkıyormış..Kısacası rutin atama tayin mevzusu bu okullarda geçerli değil..

yas1978
Şef
03 Haziran 2025 16:35

arkadaşım okul proje okulu ne derneği ne referansı ne yazısı...proje okullarının mevzuatı var geçenlerde istanbulun köklü okullarında bile hatta içlerinde yıllarca o okullarda çalışmış başarılı adamların bile görev süresi uzatılmadı onca öğrenciler eylem yaptı...Buralara çok liyakatlı proje çıkaran öğretmenler tercih edilecek anladığım kadarıyla mevzuatı var bu okulların sıradan bir ortaokul lise değil buralar....BİLSEM gibi konumdalar öyle düşünn ki BİLSEM lere öğretmen atamaları ölçekli öndeğerlendirme ve mülakatlarla oluyor..Buna rağmen haksız girişlerde yok değil yani %100 ü hakkı ile girmiyor bunu biliyorum ama büyük çoğunluğu y.lisans doktora proje makale sergi tübitak teşvik kitap patent gibi ölçüt değerlendirmenlerden puan alarak atanıyor..

atahoca, 2 hafta önce

Eğitimde Görme Engelliler Derneği ilgili maddeleri derleyen bir görüş yazısı hazırlamış. Bu vb. derneklerden yardım alınabilir.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
03 Haziran 2025 18:10

Sene uzatmamada hiçbir objektif kriter belirtilmedi. Hatta kılavuzda bu meselenin nasıl olacağı dahi açıklanmadı. Dolayısı ile durum sıkıntılı. Öğretmenin birisi mahkemeye verdi. Şahsı adına yürütme kararı aldı. Belki dernek'ten hukuki destek alabileceğini söyledim. Ayrıca derneğin sayfasında anayasa maddelerine atıf da var. Eğer arkadaşın bir hakkı varsa hukuk yoluyla araması iyi olur.

yas1978, 2 hafta önce

arkadaşım okul proje okulu ne derneği ne referansı ne yazısı...proje okullarının mevzuatı var geçenlerde istanbulun köklü okullarında bile hatta içlerinde yıllarca o okullarda çalışmış başarılı adamların bile görev süresi uzatılmadı onca öğrenciler eylem yaptı...Buralara çok liyakatlı proje çıkaran öğretmenler tercih edilecek anladığım kadarıyla mevzuatı var bu okulların sıradan bir ortaokul lise değil buralar....BİLSEM gibi konumdalar öyle düşünn ki BİLSEM lere öğretmen atamaları ölçekli öndeğerlendirme ve mülakatlarla oluyor..Buna rağmen haksız girişlerde yok değil yani %100 ü hakkı ile girmiyor bunu biliyorum ama büyük çoğunluğu y.lisans doktora proje makale sergi tübitak teşvik kitap patent gibi ölçüt değerlendirmenlerden puan alarak atanıyor..

murat_operant
Müsteşar Yardımcısı
03 Haziran 2025 20:16

Teşekkür ederim hocam.

atahoca, 2 hafta önce

murat_operant
Müsteşar Yardımcısı
03 Haziran 2025 20:19

Hocam proje okulu MEB'den ayrı bir özerk yapı mı yani?

Yönetmelik hükümlerini ve Devlet Memurları yer değiştirme kurallarını aşıyor mu? Bu durum hukuksuzluk doğurmuyor mu?

Belirttiğiniz durumlar belki sağlıklı normal bireyler için bağlayıcı olabilir ama engelli bireyler için olan hüküm aşıldığında mağduriyet oluşturmayacak mı? Sağlık durumu söz konusu çünkü.

yas1978, 2 hafta önce

proje okullarında müdürlere yetki verildi atamalar konusunsa söz sahibi oldularo yüzden zaten görev süresi 4+4 geçenlerde bir atama olmuştu bir çok öğretmenin proje okulunda görev süresi uzatılmadı..proje okul mevzuatını inceleyin okulların bile proje olma kıstasları var eğer o kıstasları kaybedersen okul bile proje okulu olmakdan çıkıyormış..Kısacası rutin atama tayin mevzusu bu okullarda geçerli değil..

yas1978
Şef
04 Haziran 2025 11:04

alışmışsınız belliki engelliyim deyip menfaat elde etmeye istiyorsunuzki proje okullarındada sonsuza kadar çalışalım kapasiteniz uygun değilse yönetmeliğe göre alınırsın sıradan bir okula verilirsin öğretmen her yerde öğretmendir birazda başka yerler senden faydalasın değilmi?

murat_operant, 2 hafta önce

Hocam proje okulu MEB'den ayrı bir özerk yapı mı yani?

Yönetmelik hükümlerini ve Devlet Memurları yer değiştirme kurallarını aşıyor mu? Bu durum hukuksuzluk doğurmuyor mu?

Belirttiğiniz durumlar belki sağlıklı normal bireyler için bağlayıcı olabilir ama engelli bireyler için olan hüküm aşıldığında mağduriyet oluşturmayacak mı? Sağlık durumu söz konusu çünkü.

murat_operant
Müsteşar Yardımcısı
04 Haziran 2025 12:18

Şurada bir mağduriyetimizi dile getirip fikir danışalım dedik ettiğin laflara bak. Peki al bakalım.

Öncelikle Engelli olmayı ben seçmedim ve sağlıklı insanlara göre bir adım veya birkaç adım gerideyiz hayatta. Devlet bana bir hak tanımışsa bu hakkın peşinden sonuna kadar gitmek her insanın hakkıdır bu 1

Ben okuluma ve bulunduğum bölgeye, yıllarca çalışıp emek vererek ailemden evimden uzak kalıp fedakarlık ederek ve puan biriktirerek geldim bu 2

Eğitim gibi stratejik bir meselede Öyle ben senin okulunu proje okulu yaptım elinden de puanlarını aldım şimdi kendine okul ara diyerek plansız programsız hareket edilemez bu 3

Mesele keşke kapasite meselesi olsa da senin gibileri 50 kere cebimden çıkarsam bu 4

Hak, hukuk, hakkaniyet, liyakat esaslarına göre personel seçilse gram ses etmem ama herkes (buna sen de dahilsin) biliyoruz ki bunlar hiç bakılmayacak kriterler bu 5

Ortada menfaatten öte mağduriyet var anlayabilirsen ki, hiç sanmıyorum bu 6

Ortalığa, meydana çıkmadan önce ve ağzını açmadan önce şöyle bir aynaya bak ve sözlerine çeki düzen ver bu da 7

Bak pandemi bitti ama hala uzaktan eğitime devam ediyoruz.

yas1978, 2 hafta önce

alışmışsınız belliki engelliyim deyip menfaat elde etmeye istiyorsunuzki proje okullarındada sonsuza kadar çalışalım kapasiteniz uygun değilse yönetmeliğe göre alınırsın sıradan bir okula verilirsin öğretmen her yerde öğretmendir birazda başka yerler senden faydalasın değilmi?

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi