Editörler : cihan27E.Kayı Han

khamul
Aday Memur
09 Haziran 2025 09:23

cevap basit değil mi ? hiçbir şey yapmadan dünyanın maaşını alıyor. üyeler de bu yaptığını destekler nitelikte her ay sendika aidatı ödüyor. bu şartlar altında kim o koltukta oturmaz

09 Haziran 2025 12:26

kardesim ben basit bi memurum. burada yazilanlarin cogu gercekci degil, az uyesi olan sendikacilarin soyledikleri gibi. karar verici olarak 6 hukumet 5 sendika oldugu surece sen, ben yada bir baskasi olsada degisen bir sey olmayacak.

elektronik49, 1 hafta önce

Sende sendikadan bir koltuk kapmaya derdindesin

mfomfo31
Aday Memur
09 Haziran 2025 14:12

Paşa paşa oturuyor ve hiç de haya duymuyor.

elektronik49
Şube Müdürü
09 Haziran 2025 14:35

Çocuklarımın rızkını o tuik saçma saçma oranlar açıklayarak caliyor

Zeplin13
Yasaklı
11 Haziran 2025 11:05

o koltuğa kendi iradesi ile geçmedi ki !

üçbuçukali
Müsteşar Yardımcısı
12 Haziran 2025 08:11

1 milyon 80 bin uyemle cok rahat oturuyorum :)))

var mi bi sikinti ...

quattro6
Aday Memur
12 Haziran 2025 13:28

sendikanın sarısı mavisi olmaz. bu ülkede tüm sendikalar aynı . memursende, türk büro sende, adalet sen de aklınıza hangisi gelirse. genel başkanlar lüks hayat sürer sendika temsilcileri hafta içi tatil yapar işe gelmez iş yükü çalışanlara yıkılır. ben hakkımı helal etmiyorum hiç bir sendika temsilcisine. benim hakkımı savunmayan hiç kimseye.

MEHMETHAN OSMANLI
Şube Müdürü
12 Haziran 2025 16:19

ne istiyorsunuz başkandan adam 3.5 zam alıyor negüzel . başkan olmasa enfazla 3.1 alırsınız :-):-)))

kadir882
Şef
12 Haziran 2025 16:39

Yav öngörüsüzlüğün bu kadarı artık. %5 e imza atıyorlar. En az %15 enflasyon farkı geliyor. Yüreğiniz yetiyorsa enflasyon farkının üzerine %15 isteyin. Yaptıkları 1 tane düzgün iş yok. Giyim yardımı aldık dediler. Giyim yardımını haketmeyen kendi sendika üyeleri almış. Sayıştay inceledi. Şimdi hepsi iptal edilecek belkide. Ha bir tarihte "Cuma günleri Namaz izni aldık" diye yaygara yapmışlardı. İnanılır gibi değil. Bu basiretsizlerin sendikası nasıl olurda halen yetkili sendika olur. Anlamak mümkün değil. Biz Memurlara bunlar müstehak. Adamlar son 1 yılda 3 bin üye artış sağlamışlar. İnanılır gibi değil.

O adamın o koltukta oturması mesele değil. Ama farklı sendikada olan birisi olarak söylüyorum. Benim hakkımı bu basiretsiz herif ve ekibi savunsun istemiyorum. Elimden birşey gelmiyor ama.

kitkanun, 2 hafta önce

Toplu sözleşmede masaya saçma sapan her kolda 50-100 tane madde götürüp ağızlarının payını alıp geri geliyorlar. Ivır zıvır şeylerle uğraşıyorlar. Bu yıl tek madde ile git kardeşim. En düşük memur maaşı yoksulluk sınırının altına düşemez de. O da şuan yaklaşık 80bin diyelim hadi. en düşük memur maaşı 45bin baz alırsak memurların en az %77 zam alması gerek. Ardından da her yıl Yeniden Değerleme Oranı neyse memur da yılda 1 kez zam alsın. O zaman yok TÜİK yok enflasyon farkı falan kimse uğraşmasın her ay.

kadir882
Şef
12 Haziran 2025 16:45

Hayatımda okuduğum en saçma yorum buydu. Madem hükümetin dediği mecbur olacak. o zaman bu kadar sendika niye var?

Sen Memursenin başkanıyken seçim öncesi başkanlığı bırakıp Ankaradan 2. sıra milletvekilliği olursan senden sonraki de aynı yolu izlemeye kalkar. (Ne demek istediğimi anlamışsındır umarım.) Sendika bir defa mevcut hükümete rakip pozisyonunda durmalıdır. Gidip mevcut hükümetten milletvekili seçilirsen ilerde yerine gelecek olan kişi de bu yola girmek için memurların azına eder. Sesini çıkaramaz.

mura_t_arslan, 1 hafta önce

hangi sendika sozlesme masasinda hukumetin vermedigi bir kazanimi elde edebilir ? burada mesaj yazan arkadaslar ya memur degiller, ya da acilmis zibilyon tne sendikanin uye toplamaya calisan adamlari olabilir. memur sendikasi sadece idari anlamda ise yarar, bunu da butun memurlar bilir. toplu sozlesme calismalarinda hicbir gucu etkinligi de yoktur.

12 Haziran 2025 17:08

3600 ve yhs artık yeter.

elit-a
Memur
13 Haziran 2025 10:48

Maaş neki,diğer imkanların yanında sözü bile edilmez.

khamul, 6 gün önce

cevap basit değil mi ? hiçbir şey yapmadan dünyanın maaşını alıyor. üyeler de bu yaptığını destekler nitelikte her ay sendika aidatı ödüyor. bu şartlar altında kim o koltukta oturmaz

elit-a
Memur
13 Haziran 2025 10:56

Hiç bir sendika hükümetin verdiğine engel olmaz.Kamu sen yetkilisi bunu izah etti ama onlarda sahip çıktıkları müdürlere yetkileri llmadıği halde 3600 ek göstergeyi aldılar.

mura_t_arslan, 1 hafta önce

hangi sendika sozlesme masasinda hukumetin vermedigi bir kazanimi elde edebilir ? burada mesaj yazan arkadaslar ya memur degiller, ya da acilmis zibilyon tne sendikanin uye toplamaya calisan adamlari olabilir. memur sendikasi sadece idari anlamda ise yarar, bunu da butun memurlar bilir. toplu sozlesme calismalarinda hicbir gucu etkinligi de yoktur.

elit-a
Memur
13 Haziran 2025 11:00

Niye oturmasın milyon üyesi var.O soruyu üyelere sormak lazım.

Toplam 54 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi