Editörler : Pangaea
05 Haziran 2025 21:38

Öğretmenlik Meslek Kanunu

Kılavuzu beklemek çok saçma oldu. Bunun aslında daha güzel çözümü var. Mesela uzman olabilmek için doğu hizmetinde 5 yıl çalışma zorunluluğu getirilmeli. Baş öğretmenlik içinde 10 yıl doğu hizmeti zorunluluğu getirilmeli.. Bunlara ek olarak doğu hizmetinde çalışan öğretmenlere doğuda çalıstığı gün olarak erken emeklilik getirilmeli bunun oranıda bir şekilde getirilmeli. Sınav kalktı tamam ama eğitimler saçma biz o eğitimi alınca uzman yada baş öğretmen olmuyoruz ... İşin çakalı oluyoruz . adam brave tarayıcı ile tüm eğitimleri izlemeden arka planda oynatarak uzman oluyor ... Çok saçma uzmanlık bu mu ? İşin çakalı olmak mı ? Meb derhal düzenleme getirmeli .

jajacoelho
Genel Müdür
05 Haziran 2025 21:48

samalık..uzman veya başöğretmenliğe başvuran adam zaten doğu hizmetini tamamlamıştır..bu adam iyi bir yerdeyse 5 bin tl fazla almak için hayatı boyunca geri gelemeyeceği yeri bırakır mı..yazmadan önce azıcık düşünün

Balik776
Aday Memur
05 Haziran 2025 21:54

Sacmalık senin yazdığın işde 5 bin tl için bırakmayacaksa uzman olamasın ! Erken emekli hakkı edemesin ! Yok öyle rahat okulda şehir merkezinde tüm imkanlar elinde teknoloji cambazı! Bedavaya tarayıcı sayesinde uzman yada bas öğretmen ol ! İyiymiş!!! Sonra batıda tayin istiyorsun her yer dolu ama doğuda ücretli öğretmenler binlerce... Sebebi doğuyu sen teşvik etmiyorsun. Yazmadan önce bir düşünün silmek de mümkün değil burada.

ece-ogretmen-ist
Aday Memur
05 Haziran 2025 21:55

Ogretmenlikte dogu hizmeti yok.onun adı zorunlu hizmettir

Balik776
Aday Memur
05 Haziran 2025 21:57

Ayrıca batıdaysa doğu hizmetini tamamlamış diye birşey yok bayanlarda çok var bu doğuya git evlen biriyle batıya klimalı okula gel. İmkanlar herşey elinde ... Hiç rezil olma ... İddia ediyorum 1 milyon 200 bin öğretmenin en az 500 bini doğu hizmetini yapmadı.

Balik776
Aday Memur
05 Haziran 2025 22:01

Doğu hizmeti yada zorunlu hizmet buna mı takıldın ?

ece-ogretmen-ist, 2 hafta önce

Ogretmenlikte dogu hizmeti yok.onun adı zorunlu hizmettir

ece-ogretmen-ist
Aday Memur
05 Haziran 2025 22:03

Yada degil ya da

Balik776
Aday Memur
05 Haziran 2025 22:05

degil değil DEĞİL!

ece-ogretmen-ist, 2 hafta önce

Yada degil ya da

Lewo124
Memur
05 Haziran 2025 23:59

15 sene uzmanlık yada başöğretmenlik ile ilgili bir çalışma olmadı. Taki 2022 ye kadar. şimdi kalkmış bunu tabiri caizse baltalamaya çalışıyorsunuz. uzman yada başöğretmen olmak istemiyorsanız video izlemezsiniz yada yüz yüze eğitim almazsınız olur biter bu 1. 2- sizin çözümünüz bu ise vay halimize. Görev yeri tazminatı getirirsiniz doğuda çalışanın maaşını 15-20 bin TL artırırsınız cazip hale getirirsiniz. 3- siz batıyı heralde mesai bittikten sonra öğretmenlerin deniz kenarında güneşlenip denize girdiğini yada deniz yoksa öyle orası senin burası benim diye gezdiğini sanıyorsunuz. 4- Sizin batıya olmayan tayininizin sebebi yada sorumlusu öğretmenler değil bakanlıktır. Derdinizi oraya anlatın. 5- Konuşma tarzınız bir eğitimciye yakışmayacak derecede bencilce. Bunuda il dışı tayin durumunuz olumsuz olduğu için, içinde bulunduğunuz ruh halinize veriyorum. Saygılar..
Balik776, 2 hafta önce

Sacmalık senin yazdığın işde 5 bin tl için bırakmayacaksa uzman olamasın ! Erken emekli hakkı edemesin ! Yok öyle rahat okulda şehir merkezinde tüm imkanlar elinde teknoloji cambazı! Bedavaya tarayıcı sayesinde uzman yada bas öğretmen ol ! İyiymiş!!! Sonra batıda tayin istiyorsun her yer dolu ama doğuda ücretli öğretmenler binlerce... Sebebi doğuyu sen teşvik etmiyorsun. Yazmadan önce bir düşünün silmek de mümkün değil burada.

uzmanogretmjen
Aday Memur
06 Haziran 2025 00:18

ankarada çalışıyorum zorunlu hizmetten muaf ım şuan bozulmaz ise inşallah emekli olmak isteyeceğim kadar huzurlu bir okulda çalışıyorum. ama kira kadar ücret alabileceğim veya bana lojman tahsis edilecek olursa doğuda ilçede çalışmayı kabul ederim.

Lewo124
Memur
06 Haziran 2025 06:59

1- Öncelikle düzgün konuşun 2- Burda şahsıma yada başkalarına hakaret etme hakkını nasıl kendinizde buluyorsunuz? Hayırdır? 3- Egonuz tavan yapmış. Madem önünüz açık istediğiniz yere atanabilirsiniz( ama gidememişsiniz belli) burada neden dert yanıyorsunuz. 4- Uzman öğretmenliği almışsınız sizde bahsettiğiniz tarayıcıyı açıp videoların tamamını otomatik olarak izlemişsiniz. Eğer tümünü dikkatli izleyip not çıkarıp üstüne kendinize birde sınav yaptıysanız onu bilemem :) 5- kendi adıma Doğu hizmetini Van viranşehirde 7 yıl yaptım tamamladım. Buda size karşınızdaki kişinin durumunun ne olduğunu bilmeden yorum yapmanızın önüne geçer diye düşünüyorum. 6- 3 yorumuzun 2 sinde çakal ifadesini kullanıyorsunuz. Gerçekten çok yazık. Üslup önemli, helezon bir eğitimci için çok önemli diye düşünüyorum. 7- Bu arada ben Amasya da görev yapıyorum. Deniz varda ben bilmiyorsam oda benim cahilliğim olsun. Forumdaki herkeze hayırlı bayramlar dilerim.

Pratik Hoca
Şube Müdürü
06 Haziran 2025 07:05

Yani doğuda 4 yıl çalışmış biri olarak yazıyorum. Niye doğu görevi zorunluluğu olsunki Giresun Alucrasıyla Muş merkezş kıyaslarsan Muş Merkezdeki adam daha sanşlı bence.

20 Yıllık deneyim yapana kıdem gibi bu hakkı verirsin. İlaveten adam doktora yapmışsa 4 , tezli y.lisans yapmışsa 2 tezsiz yapmışsa süreyi 1 yıl düşürürsün.

Bu kadar basit meselelerde boğulduğumuz, herşeyi hep kendimize yonttuğumuz için biz 45 bin maaş alırken bakın izmirde işçiler 82 bine imza attılar.

Balik776
Aday Memur
06 Haziran 2025 07:29

İyi bayramlar teknokoji cambazları. Bedavacılar.

Lewo124
Memur
06 Haziran 2025 07:37

Sayın hocam ben Kemali lisanla bu arkadaşımıza anlatmaya çalışıyorum ama kendince çözümü farklı konu üzerinden konuları bilinçli bir şekilde birbirine sokuşturarak sıkıntısını anlatmaya çalışıyor.
Pratik Hoca, 2 hafta önce

Yani doğuda 4 yıl çalışmış biri olarak yazıyorum. Niye doğu görevi zorunluluğu olsunki Giresun Alucrasıyla Muş merkezş kıyaslarsan Muş Merkezdeki adam daha sanşlı bence.

20 Yıllık deneyim yapana kıdem gibi bu hakkı verirsin. İlaveten adam doktora yapmışsa 4 , tezli y.lisans yapmışsa 2 tezsiz yapmışsa süreyi 1 yıl düşürürsün.

Bu kadar basit meselelerde boğulduğumuz, herşeyi hep kendimize yonttuğumuz için biz 45 bin maaş alırken bakın izmirde işçiler 82 bine imza attılar.

Balik776
Aday Memur
06 Haziran 2025 13:57

Öğretmenler odasındaki muhabbetin aynısı gruplaşma hareketleri

Lewo124, 2 hafta önce
Sayın hocam ben Kemali lisanla bu arkadaşımıza anlatmaya çalışıyorum ama kendince çözümü farklı konu üzerinden konuları bilinçli bir şekilde birbirine sokuşturarak sıkıntısını anlatmaya çalışıyor.

Lewo124
Memur
06 Haziran 2025 16:05

hocam demek ki sıkıntı sizde. Bakın aynısını kendi okulunuzda dile getirmişsiniz aynı tepkiyi almışsınız. Neyse ben uzatmıyorum. Allah hakkınızda hayırlısını versin. inşallah tayininiz kısa sürede gerçekleşir. Saygılar...
Balik776, 2 hafta önce

Öğretmenler odasındaki muhabbetin aynısı gruplaşma hareketleri

Balik776
Aday Memur
07 Haziran 2025 22:11

Tayin olmak istemiyorum ki sıkıntım yok sadece sanırım sizin tabirinizle zorunlu görevini yapmayan birinin sanırım damarına bastım.. İyi günler

Lewo124, 2 hafta önce
hocam demek ki sıkıntı sizde. Bakın aynısını kendi okulunuzda dile getirmişsiniz aynı tepkiyi almışsınız. Neyse ben uzatmıyorum. Allah hakkınızda hayırlısını versin. inşallah tayininiz kısa sürede gerçekleşir. Saygılar...

fatih ç.
Genel Müdür
08 Haziran 2025 01:09

Görevini severek yaptıysan, ne bu kin? Sana ne milletin doğuda görev yapıp yapmamasından? Yok döve döve yaptırıldıysa derdin nedir? Ben dayak yedim onlar da yiyecek falan mı?

Ben doğuda 4 yılımı tamamladım. Şimdi de zorunlu hizmet sayılan ama batıda olan ildeyim, o yüzden boş konuşma yani.

Ne bu doğu da doğu? Başka yer mi yok memlekette? Benim okulumda da ücretli öğretmenler var. Yan okulda da açık var. Ücretli yaptığım bursadaki okulda da 6 yıl sonra hâlâ ücretli öğretmen var. Üni öğrencisiyken bursanın köylerindeki tayine açık okullar hâlâ açık çünkü öğretmen yok buralarda.

Zannediyorsun ki doğu hariç her yer öğretmenle dolup taşıyor, öyle mi? Zümremle doğuda kadrolu 3 öğretmendik. Şimdi batıdaki okulumda ücretli öğretmen var. Proje okulunda ücretli öğretmen var. Ne olacak bunlar? Sadece doğunun mu öğretmene ihtiyacı var?

Balik776
Aday Memur
08 Haziran 2025 07:44

Sen haklısın paşa sakin ol ateşlenme

fatih ç., 2 hafta önce

Görevini severek yaptıysan, ne bu kin? Sana ne milletin doğuda görev yapıp yapmamasından? Yok döve döve yaptırıldıysa derdin nedir? Ben dayak yedim onlar da yiyecek falan mı?

Ben doğuda 4 yılımı tamamladım. Şimdi de zorunlu hizmet sayılan ama batıda olan ildeyim, o yüzden boş konuşma yani.

Ne bu doğu da doğu? Başka yer mi yok memlekette? Benim okulumda da ücretli öğretmenler var. Yan okulda da açık var. Ücretli yaptığım bursadaki okulda da 6 yıl sonra hâlâ ücretli öğretmen var. Üni öğrencisiyken bursanın köylerindeki tayine açık okullar hâlâ açık çünkü öğretmen yok buralarda.

Zannediyorsun ki doğu hariç her yer öğretmenle dolup taşıyor, öyle mi? Zümremle doğuda kadrolu 3 öğretmendik. Şimdi batıdaki okulumda ücretli öğretmen var. Proje okulunda ücretli öğretmen var. Ne olacak bunlar? Sadece doğunun mu öğretmene ihtiyacı var?

Lewo124
Memur
08 Haziran 2025 08:39

Hocam öncelikle geçmiş olsun. Sanırım idrak sorununuz var yada b12 eksikliğiniz. Cevabınızı yazarken size yazılanı okumanızı tavsiye ederim. (Madde 5. )saygılar..
Balik776, 2 hafta önce

Tayin olmak istemiyorum ki sıkıntım yok sadece sanırım sizin tabirinizle zorunlu görevini yapmayan birinin sanırım damarına bastım.. İyi günler

fatih ç.
Genel Müdür
08 Haziran 2025 10:20

Haklı olduğumu biliyorum da sen haksız olduğunu anlamıyorsun, sorun burada. Öğretmen yok ajitasyonunu bırakın artık. Türkiye'nin her yerinde benzer sorunlar var. Bu başlık meslek kanunuyla alakalı değil, doğu ajitasyonu başlığı olmuş resmen. Barajlar hep burada ama elektrikiği parayla alıyoruz de bari.

Balik776, 2 hafta önce

Sen haklısın paşa sakin ol ateşlenme

Toplam 24 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi