Editörler : E.Kayı Han

freef
Genel Müdür
04 Kasım 2025 20:59

Bu memurlar.net forum sayfaları neler gördü neler. Sene 2011'de üyelerden biri memur affı için 3 yıldır burada yazıyoruz, duyum aldık, bu sefer hazır imiş, diyordu.

Memurlar.net de defalarca haber yaptı. Af çıkmak üzere, diye b,r haber daha yapmaz. Bunlar ağırlığı olan siteler. Sendikalar da bıktı. Diğer memur - eğitim siteleri de.

Ama ısrar devam etmek lazım.

Sen niye bunu engelliyorsun, demeyin. Ben başka bir strateji uyguluyorum. Siz bana bakmayın.

Yetişkin birini evliliğe ikna etmenin yolu, hadi evlen, demek ise, sen evde kaldın, böyle ölürsün, demek de bir iknadır. Elektrikteki ters akım gibi. Anlayan anladı.

İyimserler uçağı yaparlar, kötümserler paraşütü, denir.

Siz bana bakmayın, ısrara devam devam edin.

En azından önüne gelene disiplin cezası verip bildiklerini okumalarını engeller, sözlerindeki ciddiyetsizliği, yalanlarını vs. gündemde tutmuş oluruz. Bu bir kazanç olmasa da bir karşı hamledir sonuç itibariyle. İçimizi soğutur.

Yok öyle istediğini al, istediğini yükselt, istediğine ceza ver, istediğini affet. Padişahlığa dönmek istersek gider eski hanedanları buluruz, kümes hırsızı kurnaz tilkilerle işimiz yok.

Elbet af gelir, diyemem ama elbet bir gün hesap soran çıkar. Kimin yanına kar kalmış ki sizinkiler kalsın.

Benim kişisel vazifem, tar,he not düşmek. Siz beni görmezden gelin.

her zamanki gibi dostlarım.

freef
Genel Müdür
08 Kasım 2025 02:26

Liyakatsiz denizinizin dalgıç balinalarının tamamını atayıp yükseltip taltif edene kadar iyilere düşmanlıktan vazgeçmeyeceksiniz, değil mi?

Bunca yıl... Ne bitmez çilesi varmış mazlumların. Bu karanlık gecenin elbet sonu olmayacak mı sizce? Devleti siz mi kurdunuz da böyle pervasız inoirip bindiriyorsunuz. Bu çiftlik, babalarınızdan miras kaldı da evlatlarınıza da siz mi vasiyet eder haldeseniz. Yoksa ölümsüzlüğü bulmak üzere mi saz arkadaşlarınız?

Nesiniz siz?!.

freef
Genel Müdür
13 Kasım 2025 04:55

Tam 18 yıldır memur disiplin affı çıkmıyordu. Sadece bu forumda belki 100 tane başlık vardır. İşte buna demokrasinin, sivil toplumun, adaletin, eşitliğin gücü ve nihai sonucu denir.

Ama bütün umutlarımız gerçek oldu. Müjde, en sonunda mevzuatta bir değişiklik yaptırabildik. Memur disiplini ile ilgili tüm başlıkları silebilirsiniz. Mücadele sona ermiştir:

:))

https://www.memurlar.net/haber/1151538/devlet-memurlari-disiplin-yonetmeliginde-degisiklik.html

shah mat
Yasaklı
13 Kasım 2025 10:54

:D şaka mısınız ya belediyedeki disiplin kuruluyla ilgili bu ne alaka afla

freef
Genel Müdür
13 Kasım 2025 11:42

İroni yaptım.

freef
Genel Müdür
13 Kasım 2025 19:09

Devletimiz bizimle ilgili olmasa da hala af ve benzeri şeyleri çıkartmaktadır. Herkes cezasını çeksin, kanunlara uysun, neden denmiyor.? Bize gelince neden duruluyor?

https://www.memurlar.net/haber/1151550/bakan-simsek-duyurdu-vergi-ve-sgk-borclarina-kolaylik-geldi.html

freef
Genel Müdür
15 Kasım 2025 00:30

Memurların disiplin ve ceza almaları üzerine yeni bir haber daha:

https://www.memurlar.net/haber/1151134/disiplin-kurulu-dosyayi-yetkisinde-gormedigi-dosyayi-dogrudan-yuksek-disiplin-kuruluna-gonderebilir-mi.html

Bekleyin af gelsin gündeme.

freef
Genel Müdür
16 Kasım 2025 12:22

Padişahlık zamanında yani bilinen 3 bin yıllık tarihimizde halk, el mi yaman, bey mi yaman atasözü ile bu işler çözülüyordu. Şimdi demokrasi zamanı, bir oya bakar. İşler yürümüyorsa gereğini yapmak lazım.

Gelen halka çare olamazsa. Ne yaparız? Sabrederiz, onlara da göz yumarız, 25 yıl daha ağlarız, ne yapalım öbürlerinden iyiymiş, der bekleriz.

Na münasebet. İlk seçimde onları da indiririz. Yüzde 1 lie rezil eder göndeririz. Ağlamak, yalvarmak, beklemek acizlerin işi.

Bu yazdıklarım dünyanın her yerinde özgürlüğün, demokrasinin, çok seslilğin tezahürü iken bizde bu dönemde tehdit olarak algılanır, neden?

Çünkü suyun başını iyice tutmuş olanlara gitmek zor gelecektir. Biraz daha kalırlarsa babadan oğlaya geçeriz. Dostum dedikleri ortadoğu despotlukları gibi...

Bunu bilir bunu söylerim. Siyaset de yapmıyorum. Sen çalışmayan, tamir olmayan, seni her gün yolda bırakan arabanı değiştirmez misin. Bundan öncekileri değiştirmedin mi? Zamanı geçmesi bile yetmez mi, yetmedi mi? Çok tutarsan artık elinde kalır. Çok kalıp her yeri ele geçirenler gördüğün gibi. Artık haber de yaptırmazlar. Sen af haberi derken ceza haberi gelir onlarca. Siteyi suçlamamak lazım. Herkes baskı altında.

Ağlamak serbest tabi. Yalvarmak hangi kötünün kalbini yumuşatmış ki... Senin sabredip mücadele dediğin şey, onların konjoktür ve menfaatine denk gelirse af çıkarırlar. 20 yıldır olmaması da tam olarak bundan. Yine çıkabilir ama denk gelirse. Denk gelmesi de 20 yıl/ 365 gün ile bile olmadı paşam. İhtimal binlerde 1 in bile altına inmiş. Biz bunların mecnunu muyuz ki çöllere düşüp vuslatı değil de hicranı kutsayalım.

freef
Genel Müdür
19 Kasım 2025 13:20

Devlette işler kara düzene döndü. Ortaçağ Avrupası gibi ayakta kalabilen çoğunluk, düşeni lanetler yani. Kurtlukta düşeni...

2016 dan beri açıktan atama yapılmamış.

Öğretmen olmayı bekleyenlerin sayısı, halen okuyanlarla birlikte 1 milyonu buldu sanırım.

15 bin atamanın güvenlik soruşturması 1 yıl sündü. 1 yıl da Akademi eğitiminden bahsediliyor. Duyurular bile 1 yıldır yapılamadı.

Liyakat hiç kalmadı.

Sendikalar ya ele geçirilde ya susturuldu.

Memur siteleri bile suyun akışına ters haber yapamaz haldeler.

Yöneticiler, müdürler tek sendikaya parsellendi.

Okullarda kalma kalktı, disiplin hak getire.

Mesleki eğitim çöktü. En vasıfsfzları gönderdik, onlar da yarım yamalak işleriyle sanayileri teslim alıp canımızı okuyorlar.

Meb te il içi, il dışı atama sonuçları bile açıklanmıyor. Şeffaflık adı altında kişinin kendisine bilgi veriliyor ancak. Kim nereye ne ile gitti bilen yok.

Herkes bitmek tükenmek bitmeyen resmi yazılara bir kılıf uydurma peşinde.

5-6 milyon kişi memur sınavına giriyordu. Artık onlar da girmez oldu sanırım. Üç beş kadro en yanaşın yandaşına gidiyor olmasın. Kim hesap soracak. Kurumlar mı kaldı, hukuk mu...

Biz de kalkmış af bekliyoruz.

Adam seni atsa yerine gelecek vasıfsız, her emre amade, boşta gezenler milyonlar var.

Ha hak ediyoruz o ayrı. Kendimiz ettik kendimiz buluyoruz. 4. Dünya Afrkü ülkeleri olsak, bunları başımıza biz seçmedik, işgalciler getirdi desek, bununla teselli bulurduk.

Af ne ya. Devir ceza devri.

freef
Genel Müdür
28 Kasım 2025 00:41

Bu başlıkta bir "amaç"tan bahsetmiştim.

Uzun yazılarım boyunca bu amaçlarının şunlar olduğun sonucunu çıkarmıştım.

- Toplumda cezasızlık algısı var ve bu dosdoğru bir gerçektir, algı değildir. Buna algı diyerek suç ve cezayı (adaleti) getirmeyi savunanların niyeti, aslında olması gereken cezaları uygulamak değil daha fazla af getirerek işi sulandırmak, demiştim.

- Her türlü idari, adli, cinsel, eğitim vs. kusurları affeden yönetim, 2005'ten beri memura af getirmemiş, üstelik gittikçe artan bir şekilde atma, sicil bozma ve baskıya yönelmiştir. Madde gibi suçları affedenler, memurun işe geçme gibi kınama cezaları bile affedememiştir, neden'i sorguladım bu başlıkta.

- 3. bir sonuca daha ulaştım yukarıdaki uzun mesajlarım boyunca. Aslında memura sert değildiler. Yumuşaklıkları... Kendi atadığımız - liyakatsiz - torpilli memura hiç ceza vermemek ve onları yükseltmek... Bizden sayılmayan çoğunluk memura ise çökmek. Bizim sendikamızda olsa bile... İşte bunu yukarıda ispatladığım düşünüyorum.

4. olarak da bir öngörüde bulunmuştum. Memura sertlik devam edecek. Adli ve ekonomik suçlara ve kokuşmuşluğa artık gereğini yapacağız, demelerine rağmen yine affa devam edecekler.

... Veeeeee haklı çıktım. Son 1 aydır eklediğim memura ceza, disiplin vs. haberleri birinci haklılığımdır.

2. haklılığım (gelecek öngörüsü olarak) aflara devam etmeleridir. memur affı değil bu. Adli vs. af.

3. öngörüm ise bu paketlerde kendi muhaliflerine bir kısıtlama daha getirmeleridir. Son pakette bu da vardır maalesef.

https://www.memurlar.net/haber/1152877/bakan-tunc-tan-11-yargi-paketi-aciklamasi-caydiricilik-artiriliyor.html

özetle resmen af getiriyorlar ve buna caydırıcılığı önlemek diyorlar. Toplumun bu hale gelmesi, bu çelişkileri ve algıları nedeniyledir. Niyetlerini anlamayı size bırakıyorum.

Gelelim paketin içeriğine:

Özetle:

Ağır suç işleyenler dahil 115 bin kişiye tahliye

Bu düzenlemeyle ilk etapta 55 bin, birkaç ay içinde de 115 bin kişinin tahliyesi bekleniyor. Tahliye olacaklar arasında ağır adli suçları işleyenler de bulunacak.

freef
Genel Müdür
28 Kasım 2025 00:42

Basından bu af ile ilgili bir değerlendirme:

Gazeteci Alican Uludağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yargı paketindeki 27. Maddeyi, ?Kadın cinayeti failleri, tecavüzcüler ve torbacılara tahliye yolu açıldı? sözleriyle eleştirdi.

Uludağ, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

?Kadın cinayeti failleri, tecavüzcüler ve torbacılara tahliye yolu açıldı

AKP?nin hazırladığı 11. Yargı Paketi, TBMM Başkanlığı?na sunuldu. Teklifle, 31 Temmuz 2023 tarihi ve öncesinde suç işleyenlere infaz indirimi geliyor. Yaklaşık 50 bin hükümlü tahliye edilecek.

Kasten öldürme (kadın cinayetleri dahil), yaralama, cinsel saldırı, çocuğun cinsel istismarı ve uyuşturucu suçundan yatanlar da infaz paketi kapsamında koşulları sağlaması halinde erken tahliye edilecekler.?

refik.01
Aday Memur
28 Kasım 2025 21:55

.

freef
Genel Müdür
05 Aralık 2025 11:48

Bunca kanlı suçu, vergi kaçağı gibi zararı bir kalemde affeden devlet (cumhur), memurun geç gelme, arkadaşıyla sözlü atışma, birkaç gün işe gelmeme gibi... suçlarını neden affedemiyor. Gündeme bile alamıyor acaba!

Bilmem ne başının ayağına bile gidenler, bize karşı neden sessiz ve gaddar.

Onlardan olmayacağımız için, diyeceğim ama...

Affettiklerini kendilerinden sayıyorlar galiba?

freef
Genel Müdür
06 Aralık 2025 11:36

Deprem affı

Resmi rakamlara göre 53 bin 537 kişinin yaşamını yitirdiği, onbinlerce binanın yıkıldığı depremden sonra açılan dava sayısı, Adalet Bakanı Tunç'un açıklamasına göre, 116 bin 696. Tutuklu sanık sayısı sadece 148. Ve şimdi 11. Yargı Paketi, bu davalarda verilecek cezaları da kuşa çevirecek. Cezaların yarısından kurtulan sanıklar denetimli serbestlik avantajından yararlanacak. Bu davalar olası kast nedeniyle açılsa belki biraz daha anlamlı cezalardan söz edilebilirdi. Şimdi yargı paketiyle birlikte ceza alanlar da birkaç ay kapalı cezaevinde kaldıktan sonra açık cezaevine nakledilecek ve kısa süre sonra da tahliye olacak.

(Basından bir yorum - alıntı)

freef
Genel Müdür
07 Aralık 2025 11:50

Mal Beyanında Bulunmayan Memurlara Doğrudan Disiplin Cezası Uygulanabilir mi?

Nur topu gibi yeni memura disiplin cezası konumuz olmuş. Gözünüz aydın ey af bekleyen memur kardeşler! :))

Ben memur dokunulmaz olsun demiyorum. Suç ve ceza dengesi de bozulsun demiyorum. Bunları bu amaçla eklemiyorum buraya.

Yalnız herkese her şeye affın konuşulduğu bir ortamda 20 yıldır memura cezayı konuşmak...

Ne oliiii ki?!.

freef
Genel Müdür
08 Aralık 2025 19:48

Sitede yeni memura ceza haberi var, koşun komşular koşun :)

CB'den Disiplin İşlemlerine Dair Tüm Kurumlara Uyarı!

Konuyu okumak... midem götürmedi. Acaba içerikte ne anlatılıyor olabilir:)

Tahmin etmek yasak değil ya, günah da değildir umarım.

Durun içeriği bir şirinleyeyim:

Biz kuşları uçurana kadar siz memurları sıkı tutun, kaçmasın vakvaklar...

Bildim mi sizce :))

freef
Genel Müdür
10 Aralık 2025 18:22

Bunların sendikasına, partisine sorsanız bugün yarın af çıkacak, derler. Mahkumlar için sorsanız, vergi için sorsanız, yok öyle bir şey, derler.

Ülkeyi böyle yönetiyorlar işte.

Kayseri'de esnafa ne sorarsanız sorun "yok" demezler. Ya yeni bitti derler ya gelecek derler ya da şunu verelim mi size, derler. Bir şey bozuk çıksa biz satmadık derler.

Toplam 140 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi