Editörler : E.Kayı Han

freef
Genel Müdür
22 Aralık 2025 17:52

AKP'nin Meclis'e sunduğu 38 "addelik 11. Yargı Paketi'nde, "covid izni, kısmi af" olarak da adlandırılan uygulamanın kapsamını genişleten düzenleme de pakette yer alıyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız yaptığı açıklamada, "Düzenlemeden ilk etapta 55 bin kişi, 6 ay içinde 60 bin kişinin de faydalanmasıyla toplam 115 bin kişi yasadan yararlanacak." dedi.

Daha önce de af çağrısı yaptıklarını hatırlatan Yıldız, 22 Kasım'daki paylaşımında, "Suç tarihinin esas alınması yerine hükmün kesinleşmesi tarihinin esas alınması ağır eşitsizlik yaratıyordu, şimdi giderme zamanı" ifadelerini kullanmıştı.

Bu haberi daha önce eklemiştim. Kasm 2015 heberidir. 1 aydır yorum yapmadan bekledim. Ama beklediğim şey çıkmadı.

Suç tarihinin esas alınması yerine hükmün kesinleşmesi tarihinin esas alınması ağır eşitsizlik yaratıyordu, şimdi giderme zamanı

İfadesinde geçen suç tarihinin gerçekleştiği tarih, disiplin cezası alan memur için de uygulanmalıdır.

Diyelim memur 2016 de bir suç (!) işledi. Soruşturma, itiraz ve kararın kesinleşme süreci sonucunda siciline 2018 de kıdem ilerleme cezası işlendi, diyelim. Bu ceza, 10 yıl boyunce sicilinde duracak ve 2028'e kadar (uzman öğretmen olamama) gibi yaptırımlara uğrayacaktır. Oysa suçu işlediği (!) tarih esas olursa bu ceza ve yaptırımları 2026'da sona erecektir.

Hırsızı, uyuşturu satıcısını, karısını keseni, dolandırıcıyı bu tarih güncellemesi ile kurtaranların memurun işe 3 gün izinsiz gilmemesi, arkadaşıyla hakaretleşmesi gibi suçlarından(!) cezai yaptırımlar için neden bir şey demiyorsunuz.

Hatta bu kanuna göre memura bu tarih güncellemelenini yapmaları eşitlik ilkesi gereği meccburidir.

freef
Genel Müdür
24 Aralık 2025 15:57

Öğrenci ne yaparsa yapsın (her türlü zorbalık, öğrenci ve öğretmenlere hakaret, dayak, küfür, dersten kalma, 0 alma, aylarca süren devamsızlık, hırsızlık vs. vs.) yanına kar kalmasına -sınıfı geçmesine rağmen ---- öğretmen ağzını açsa soruşturmaya uğraması, linç edilmesi ile....

Doktor bile dövüyoruz artık, diyen bir halk ile ---- en ufak bir şeyde kamuoyunun önüne atılan doktorlar - memurlar ile

(Örnekleri arttırabiliriz.)

...AŞAĞIDAKİ DURUM ARASINDAKİ BENZERLİK VE AYNİLİĞİ GÖRÜN:

Oy deposu gördüğü halka ve onların en azgın suçlularına ve vergi suçu işleyenlere sürekli af getirirken memura karşı demir surat olup affın 23 yıldır gündeme bile getirilmemesi.

freef
Genel Müdür
25 Aralık 2025 23:47

Ülkemizde bugüne kadar (1960'dan sonra) hiç genel af olarak kanun düzenlemesi çıkmadı.

Peki Genel Af çıkmadıysa neden içeride 1 kişi bile kalmadı?

Derseniz haklısınız.

Af meclise geldiğinde kamuoyunda tepki olmasın diye "teröristler, kadın ve çocuk katilleri, seri katiller, tecavüzcüler, anasını babasını kesenler vs. hariç" diye çıktı tüm bu aflar. Rahşan affı bile böyle çıkmıştır. İnanmıyorsanız şöyle ibr çevrenize bakın anlarsınız.

Sonra bir avukat kalkıp Anayasa Mahkemesi'ne eşitlik ilkesine aykırılıktan dava açtı. Ya toplu ya da bireysel salıverme kararları verildi hep. Sonra da emsal kararları ile içeride aylar yıllar içinde kimse kalmadı. Akabinde kamuoyu yıllar sonra, dışarıda adam kesenlere, mafyalara bakıp "bunlar ne zaman çıktı ya!!!" demeye başladılar.

Halk nasıl uyutulduysa bundan sonra da uyutulacaktır. Emin olun.

Not: Eskiden bu hengamede memura da bir af veriliyordu. Şimdi ?!.

freef
Genel Müdür
26 Aralık 2025 13:31

Vay be devlet nasıl da vatandaşına müşfik. Adamların bir gün af bile istemeye cesaret edemeyeceği suçluları salıyor. Buna da adalet, eşitlik vs. diyor. Algıya bak ya.

Memur hakaret gibi, işe geç gelme gibi, işine iyi yapamama gibi bazı suçlarını ise, kes sesini, işlemesydin, diye görmezden geliyor.

Bunların niyetitoplumu kirletmek, memuru da bu kirli düzene sesini çıkaramayacak hatta buna alet olacak şekilde zapturapt altına almak...

.. değilse ben ne olayım.

freef
Genel Müdür
27 Aralık 2025 20:45

Şu arada memur affının tam sırası. Kendim için istediysem neyim. Ben hariç herkese gelsin.

freef
Genel Müdür
28 Aralık 2025 12:09

Öğrenci ne yaparsa yapsın otomatikman affediliyor. Gözümüzün önünde sövüyor, dövüyor, devamsızlık yapıyor, sıfırlık kağıt veriyor, sarkıntılık ediyor... ama ceza almıyor, sınıfı geçiyor, hatta onuru daha da artıyor. İnsanlığın, bütün erdemlerin ve hakkın hukukun bittiği yer, sınıflar oldu. Bunu perdelemek için değerler eğitimi, maddi ve manevi değerler diye toplumu uyutuyorlar.

Öğretmen işe geç gelse, olur ya bir öğretmen arkadaşıyla tartışma yaşasa... 5-10 yıl cezalandırılıyor ve sürekli kayıp yaşatılıyor.

Öğretmeni ezmenin yolu işte budur. Buna da öğrenci merkezli eğitim diyorlar.

Sizler bu millete cezasınız. Çünkü müstehak size.

freef
Genel Müdür
28 Aralık 2025 17:38

Kendinden saydığı ve torpili olan memur zaten ceza almıyor. Gerisi umrunda mı sanki. Ceza aldığı daha iyi, diye düşünüyordur. Beğenmiyorsa bıraksın, teşkilatlarımızda gözümüze bakan milyonlar memur olmayı bekliyor, diyorlardır.

23 yıldır çıkmadık af kalmadı. Ne kadar da meraklıymışsınız katilleri, hırsızları, dolandırıcıları vs. bırakmaya. (Terör, uyuşturucu vs.nin çıkmadığına inanalım şimdilik.) Affın adı eşitlik olmuş, ne yazık.

freef
Genel Müdür
29 Aralık 2025 16:30

Umut dolu başlıklara umutsuzluk aşılamamak için burada kendi başlığımda cevap vermek istiyorum.

Bir arkadaş, Mart ayında Ekonomik ve Sosyal Konsey mi ne varmış da, sendikalara bir ekip ile gidip konuşup disiplin affını temin etmeliyiz, falan filan demiş. Başka türlü olmazmış.

Arkadaş ikidir her türlü suçluyu çıkarıyorlar. 7 sülalesini vurmuş adamlar serbest kalıyor. Bunlardan biri de dün çıktığı gün karısını kesip gömdü.

Bu canilerin af istemeye yüzleri bile olmaz. Af da istemediler.

Bu af işleri istemekle, ikna ile mi oluyor. Siz niyete baksanız ya....

Bakın bir şey daha diyeyim mi.

Çevrenizde ve ülkede gördüğünüz her yanlış, her ters giden şeyler var ya...

Bu ağaların tam da olmasını istediği şeylerdir.

Sendikalara gitseniz ne diyecekler ki. Niye daha önce bize gelmediniz, hemen bu akşam çalışmalara başlıyoruz, diyeceklerdir. Gidin zübük filmini tekrar izleyin, ayağınıza yazık.

Memura ceza, hapistekine af. Toplumu kitlemek diye buna denir.

Nasreddin Hoca buna, köpekleri serbest bırakmışlar, taşları bağlamışlar, demiş bir zamanlar.

Bu işlerde saçma olan tek şey var. Halkın anlayışı. O da tüm bu yaşananlara müstehak olmalarından olsa gerek.

freef
Genel Müdür
31 Aralık 2025 14:04

Evet... Mahkumlara af çıktı.

Bu af, daha önce çıkartılan affın bir eki konumundadır. Şu an 50 bin kişi daha çıktı.

Peki aftan yararlanamayanlar kimler?

Belirli kasten öldürme yapanlar,

Cinsel suçlar,

Terör suçluları,

Deprem kaynakları suçlar,

deniyor.

Bunlar da çıkacak, göreceksiniz. Daha öncekilerde olduğu gibi, aylar yıllar içinde bireysel başvurular ve emsal kararları gelecektir.

Diyelim bunlara gelmeyecek olsun. Tamam kabul edelim. Ve bu suçlar dışındakilere bakalım. Tahminim yüz binlerce kişinin çıktığı suçlar işte şunlardır. (Niye 50 bin değil de yüz binler diyorum. Çünkü hu af, bir eşitlik affı idi. Öncekinin eki idi)

- Hırsızlık, Dolandırıcılık, Zimmete para geçirme

- Kasten adam yaralama, dövme, darp, hakaret, küfür, adam kaçırma, intihara yönlendirme,

- Tahrik ile adam öldürme ve bazı kasten öldürme suçları,

- Vergi cezaları, maddi usulsüzlükler, toplumu ilgilendiren para cezaları, pandemi cezaları, evrakta sahtecilik,

- Örgüt kurma, yönetme, çek senet tahsilatları, haraca kesme, silah ve benzeri kaçakçılıklar, madde kullanımı, yasak maddelerin ve silahların bulundurulması,

- İhmalden dolayı devleti veya bireyi zarar uğratma, kişileri öldürme veya yaralama veya maddi manen zarar verme, deprem hariç konut ve yerlere zarar verme,

- Ahlaka aykırı yayınlar,

- Bilişim suçları, telif hakları,

- Delil karatma, yalancı şahitlik,

- Dilencilik ve çeşitli türevleri,

- Borç, alacak ve verecek suçları,

- Dini değerler ile ilgili istismarlar,

vs. vs.

-Peki biz neyden ceza aldık ve affedilmiyor. Benim okulumda sendikacı müdür darbetti ve ben de arkasından sövmeli olmayan ama erkek olmakla ilgili haber saldım. Amirine, memuruna, iş arkadaşına hakaretten kıdem cezası yedim. Daha önce bir cezam biler olmamasına ve bu sendikacının bizim kurumda çalışmıyor olmasına ve müdürü darp etmesine rağmen bu cezayı yedim. Şimdi uzman ve başöğretmenliği yıl olarak hak etmeme rağmen başvuru bile yapamıyorum. Cezamı onaylayan amir, başka bir suçtan atıldı ve ben her ay 13 bin- 15 bin Tl zarar ediyorum. Af istemeye bile hakkımız yok.

freef
Genel Müdür
01 Ocak 2026 02:08

Öğretmen, memur, polis vs. insan değil mi? Bunlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil mi? Neden bunlara böyle garezlisiniz?1.

İnsan ya...

Sizin verdiğiniz en ağır ceza: Kıdem ilerleme cezası.

Bunun da en ağırı, işe sarhoş gelme, iş arkadaşına hakaret etme, verilen emri kasten yapmama gibi şeyler.

İnsan biriyle ters düşemez mi, ağzından bir ağır söz çıkamaz mı, akşamdan kalmıştır, ayıkamamıştır, sarhoş gelebilir, amirin bir emri kafasına yatmaz veya aralarında bir sorun vardır, yapmıyorum, der geçer. İnsan insana vurur da, kızar da, Cengiz zamanı Moğool ordusunda Büyük Kağan'a mı laf söyledik de bizi ibret ediyorsunuz? Madem devletiniz bu kadar gururlu, şanlı ve sağlam niye bunca arsız hırsız her 5 senede bir sokağa salınıyor ve 6 ayda geri içeri giriyor. Hapishaneleriniz doldurulup boşaltılıp geri doluyor.

Tabii ki ceza olmalı ama kime, ne kadar, neden dengesi kopmadı mı şimdi?

10 sene boyunca her ay 13- 15 bin Tl eksik ödeme de ne? (Uzman ve baş öğretmen yapılmayanlar için)

Niyetiniz ne?

İslam hukukunda hatta çağdaş Batı hukukunda bile devletler, kendisine karşı suçları affediyor ama bireylere ve topluma karşı işlenmiş suçları affetmiyor.

Siz tam tersini yapıyorsunuz.

Siz kendi atadığınız saçma sapan liyakatsiz bir amirin bir emrini dinlememek gibi bir kabahati (suç bile değil bence) bir kez dinlemeyeni 10 yıl cezalandırıyorsunuz.

Bir insana kıyana, bir insanın her şeyini alana, bir insana zarar verene vs. af getiriyorsunuz.

Yok yok sizin amacınız ortada.

Bakın başlığıma ne başlık koymuşum:

Memur ve Öğretmenlere Disiplin Affı Getirmeyenlerin Amacı ?

2026 yılına bu yazımla girelim bakalım.

Bazı arkadaşlar, Mart'ta ekonomik ve sosyal konsey var, gidelim Cumhur ittifakın anlstalım derdimiz diyorlar.

Hadi ben o konsey üyesiyim, bana anlatın derdinizi.

Evet dinledim ve cevabını veriyorum: Neden daha önce bize gelmediniz, hemen çözerdik derdinizi. Geç kalmışsınız, bugün başlıyoruz çözmeye, bizi takip edin.... falan filan diyorum. Ne yapacaksın ız şimdi? 23 yıldır bu sözleri duymadınız mı?

freef
Genel Müdür
02 Ocak 2026 14:42

Bugün 2 Ocak 2026. Nur topu gibi yeni bir affımız daha oldu. Memurlara tavsiyem, Mart ayında Ekonomşk ve Sosyla Konsey Toplantısı var, gidin yalvarnın, belki yüzünüze bakan olur. O da olmazsa Ekime kadar bir şey çıkar, o da olmazsa... :)

Geçen haftadakinden farklı bu. Geçen haftadaki eşitlik için çıkmıştı. Bu, eşitliğin eşitliği için çıkıyor. İşte memurlar.net sitemizin haberi:

https://www.memurlar.net/haber/1156071/infazda-af-gibi-yeni-duzenleme-40-50-bin-arasi-hukumlu-yararlanacak.html

Ceza infaz sisteminde hükümlerin sadeleştirilmesi tartışması vücut buluyor. İnfazda eşitliğin sağlanmasının hedeflendiği çalışma yasalaşırsa, 10 yıl hapis almış hükümlülerden cezasının yarısını çekenlere tahliye yolu açılacak. Düzenlemeden 40-50 bin arası hükümlü yararlanacak.

Ceza infaz sisteminde uzun süredir tartışma konusu olan hükümlerin sadeleştirilmesi, daha anlaşılır hale getirilmesi ve kalıcı olmasını öngören düzenlemeler için düğmeye basıldı. AK Parti ve MHP'nin yanı sıra Adalet Bakanlığı bürokrasisi de yeni bir infaz sistemine olan ihtiyacı sık sık gündeme getiriyordu.

İnfazda eşitliğin sağlanması maksadıyla başlatılan çalışmaların bu yıl içinde Meclis gündemine getirilmesi planlanıyor. AK Parti'nin hukukçu kurmayları, yapılacak düzenlemenin 3 adımda ele alınacağını belirterek, öncelikle değişik suçlar için uygulanan infaz sürelerinin eşitlenmesi nin sağlanacağını dile getiriyor.

AĞIR SUÇA TAHLİYE YOK

AK Parti kaynakları "Adli suçlarda mahkümlar cezasının yarısını cezaevinde geçirdikten sonra şartlı salıverilmeden yararlanabiliyor. Terör suçlarında süre dörtte üçe kadar, diğer bazı suçlar bakımından ise üçte ikiye kadar çıkıyor. Yapılacak düzenleme ile infaz sürelerinin eşitlenmesi öngörülüyor. Ancak, kadın, çocuk, anne-baba, kardeş katilleri, taciz ve tecavüzcüler gibi toplum vicdanını rahatsız eden suçlar için ise daha yüksek infaz süresi olması planlanıyor" dedi. Aynı suçu işleyerek benzer cezalar alan hükümlülerin farklı tarihler sebebiyle farklı infaz rejimlerine tabi tutulmasının, ceza adaletini zedelediği ifade ediliyor.

YARISINI YATAN ÇIKACAK

Bu nedenle AK Parti'deki genel görüş; infazın yarı oranında uygulanması yönünde ortaya çıktı. Söz konusu formül yasalaşırsa, 10 yıl hapis cezası alan bir hükümlünün, 5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra kalan süresini dışarıda geçirebilmesine imkan sağlanacak ve halen cezasının yüzde 50'sini çekenlere de tahliye edilmeleri fırsatı getirilecek.

ANA FORMÜL "İYİ HAL" OLACAK

İnfaz süresinin yarı oranında uygulanması aşamasında Cezaevi İdare ve Gözlem Kurullarının vereceği iyi hal değerlendirmeleri büyük rol oynayacak. Terörsüz Türkiye sürecinde DEM Parti de sık sık, bu kurulların objektif değerlendirme yapmadığına yönelik eleştirilerini hükümete iletiyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde de söz konusu kurullar en önemli başlık olarak yer alıyordu. Bu nedenle AK Parti'nin yapacağı yeni yasal değişikliklerinin ikinci aşamasında, cezaevi gözlem kurullarının işleyişine yönelik adım atılacak.

UZMANLAR İKNA OLMALI

Bu kapsamda, suçun içeriğine özgü denetim mekanizması getirilecek. Gözlem kurullarındaki psikolog, pedagog, psikiyatr gibi uzmanların etkinliği artırılacak. Böylece bir hükümlünün gerçekten pişman olup olmadığı, cezaevinden çıkarsa suç işleyip işlemeyeceği, topluma karışıp karışamayacağı daha iyi tespit edilmiş olacak. Topluma ayak uyduracağı görülenler şartlı salıverme şartlarından yararlanacak.

CEZAEVİ SONRASI TAKİP

Üçüncü aşamada ise şartlı salıverme ile kalan cezalarını dışarıda tamamlayacak olanların takibine yönelik adım atılacak. Bu durumda olanların topluma ayak uydurmaları için hem kendisine hem de ailesine psikolojik destek dahil tüm destekler verilecek. Bu kişilerin iş bulması sağlanacak. Mesleki eğitim desteği dahil olmak üzere yeni bir hayat kurmaları ve ıslahlarına yönelik destekler gündeme gelecek.

freef
Genel Müdür
02 Ocak 2026 20:11

Yukarıdaki haber yalanlandı.

Ama hepimiz biliyoruz ki bunlar ülkeyi böyle yönetiyorlar.

Somutlaştırayım mı? Örnek verirsek:

Baba eve ayı almak ister ama o ayı tüm evlatları kesin yiyecektir.

1. adım - Babanın ayı getirmek için önce haber yaptırır ve aile kamuoyunu yoklar. İtiraz çıkarsa haberi inkar eder. itiraz olmazsa ayıyı getirir.

2. adım - Ayı ile ilgili tüm pazarlıklar yapılır ve ayı haberleri tekar yayılır. Yetkililer bunu inkar ederler ve kendileriyle uğraşıldığını, kendilerine inanmayanların hain olduğunu söylerler.

3. adım - Ayı gelmek üzeredir. Bu arada ayıların ne kadar masum oldukları ile ilgili haberler kendi basınlarında yayılır durur.

4. adım - Ayı bir sabah çıkar gelir. Bu gelenin aslında ayı olmadığı ayıkılığında bir koyun olduğu işlenir. İnanamyanlar lanetlenir.

5. adım - Ayının ayı olduğu ve gitmeyeceği kesinleşmiştir. Yetkili baba, sorumluluk kabul etmez, bir yanlışlık olduğunu, bunun düzelteceğini söyler.

6. adım - Ayı vereceği kadar zarar verdikten sonra ayının gönderileceği ilan edilir. Bir daha böyle bir yanlışlık yapılmayacağı, özürlerinin kabul edilmesi gerektiği söylenir. Bunun için çalışılacağına söz verilir.

7. adım - Ayının yalnız kaldığı, 2. bir ayıya ihtiyaç duyulduğu haberleri yayılır. Ama yetkili baba bunu inkar eden bir tekzip yayınlar. Baba bunu haber yapanları da lanetler.

8. adım - Bu yazımın en üstüne çıkın "Yukarıdaki haber yalanlandı." cümlemden itibaren tekrar okuyun. Sadece af işinde değil her yanlış işte böyleler.

freef
Genel Müdür
03 Ocak 2026 10:47

Bizim memur - öğretmen kısmı (çoğunluğu hepsi değil) kadar iki yüzlü, eyyamcı, korkak bir toplum yok.

Bir yerlerde memura af desek, öğretmenler cezaları nedeniyle uzman olamıyorlar desek...

"Kesin sesinizi, siz de suç işlemeseydiniz...." diyorlar.

Bunca af çıkıyor.

Bir yorum olsa itiraz edin la vasıfsızlar.

Sonra bunların sendikasına üye olup aldığınız yüzde 3.5'lara ağlıyorsunuz.

Sonra öğrenciniz sizi eziyor sınıfta. Yangını çıkaranlardan medet bekliyorsunuz acizler.

Ağlamayın da bari zevk alın meymenetsizler.

freef
Genel Müdür
03 Ocak 2026 11:12

Bu adımları ispatlayayım mı. İstersem çok uzun yazarım ama kısaca bazı linkler atıyorum, anlayana sivrsinek saz, demişler:

DELİL 1: (19 Haziran 2023 tarihli haber)

AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu, "Genel af değil ancak bir af çalışması var, bir af gelebilir." dediği yönündeki açıklamayı yalanladı. Gazeteci Caner Taşpınar ise haberinin arkasında olduğunu söyledi.

Türkiye?de genel af ilan edileceğine dair tartışmalar sürerken, 10 Haber'den Caner Taşpınar, AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun "Genel af değil ancak bir af çalışması var, bir af gelebilir." şeklinde açıklama yaptığı yönünde bir haber yaptı. Ensarioğlu ise söz konusu haberi yalanladı ve Twitter hesabı "Bugün 10Haber'de Cener Taşpınar tarafından benim ile ilgili 'Genel af çalışması vardır.' şeklinde haberler yapılmıştır. 'Genel af çalışması vardır.' şekilde hiçbir açıklamam bulunmamaktadır. Bu konu hakkında açıklama yapacak merci de ben değilim. Haberi yapan şahıs ve kurum hakkında avukatlarım aracılığıyla yasal işlemi başlattım. Kamuoyuna duyurulur.' diye yazdı. https://tele1.com.tr/ensarioglundan-af-yalanlamasi-gazeteciye-yasal-islem-baslattim-864805/GAZETECİDEN TEPKİ: SİYASET YAPIYORSUNUZ

Ensarioğlu'nun yalanlaması sonrası açıklamayı haberleştiren Taşpınar haberinin arkasında durdu. Taşpınar Twitter hesabından şunları kaydetti: 'Galip bey zaten ben de 'genel af' diye yazmadım. Siz neye itiraz ediyorsunuz anlamadım. Sizi aradım ve genel af çalışması olmadığını ancak af çalışması olduğunu söylediniz. '29 Ekim gibi yakın bir tarih mi?' diye sordum 'Evet olabilir.' dediniz. Dolayısıyla siyaset yapıyorsunuz." https://twitter.com/canertaspinar/status/1670759338359635968?s=20 https://tele1.com.tr/eski-bakan-29-ekimde-genel-af-ilan-edilecek-863672/

DELİL 2: 16 Mayıs 2025 tarihli haber

Adalet Bakanı Tunç?tan "Af" iddialarına sert yalanlama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni yargı paketiyle ilgili "55 bin kişiye af çıkacağı" ve "12 yıl hapis cezası alan birinin 9 ayda serbest kalacağı" gibi iddiaları kesin bir dille yalanladı. Bakan Tunç, bu tür haberlerin vatandaşları yanıltmak ve kara propaganda yapmak amacıyla yayıldığını belirterek, kamuoyunu bu söylentilere itibar etmemeye çağırdı.

YORUM (freef): Genel af diye söylentileri, kendi yandaş sitelerinde çıkaranlar kendileri, sonra yalanlayanlar kendileri, sonra da ben genel af çıkmyacak, dedim, diyen kendileri. Sonra da kısmi kısmi af gelip duruyor. Her 5 yılda bir genel / kısm,i af, her 3 yılda bir de vergi- ceza affı geliyor.

Yorum 2: İddiaları ortaya atan, kendi yandaş sitelerinde yayınlayan, inkar eden yine kendileri ama sonuç değişmiyor. Toplumu kirletiyorlar. Algı ile yönetiyorlar ve toplumun sinir uçları ile oynuyor, bir ileri bir geri hareketler ile toplumu alıştırıp tepksizleştiriyorlar.

Yorum 3: Kurbağayı yavaş yavaş kaynatmak gibi.

Ama sadece memura bunun tam tersini yapıyorlar. Af çıkmayacak değil bilakis çıkacak diyorlar, evet çalışma var diyorlar, ama çıkmıyor, çıkmıyor ama neden deyince de, çalışma var, diyorlar.

freef, 2 ay önce

Yukarıdaki haber yalanlandı.

Ama hepimiz biliyoruz ki bunlar ülkeyi böyle yönetiyorlar.

Somutlaştırayım mı? Örnek verirsek:

Baba eve ayı almak ister ama o ayı tüm evlatları kesin yiyecektir.

1. adım - Babanın ayı getirmek için önce haber yaptırır ve aile kamuoyunu yoklar. İtiraz çıkarsa haberi inkar eder. itiraz olmazsa ayıyı getirir.

2. adım - Ayı ile ilgili tüm pazarlıklar yapılır ve ayı haberleri tekar yayılır. Yetkililer bunu inkar ederler ve kendileriyle uğraşıldığını, kendilerine inanmayanların hain olduğunu söylerler.

3. adım - Ayı gelmek üzeredir. Bu arada ayıların ne kadar masum oldukları ile ilgili haberler kendi basınlarında yayılır durur.

4. adım - Ayı bir sabah çıkar gelir. Bu gelenin aslında ayı olmadığı ayıkılığında bir koyun olduğu işlenir. İnanamyanlar lanetlenir.

5. adım - Ayının ayı olduğu ve gitmeyeceği kesinleşmiştir. Yetkili baba, sorumluluk kabul etmez, bir yanlışlık olduğunu, bunun düzelteceğini söyler.

6. adım - Ayı vereceği kadar zarar verdikten sonra ayının gönderileceği ilan edilir. Bir daha böyle bir yanlışlık yapılmayacağı, özürlerinin kabul edilmesi gerektiği söylenir. Bunun için çalışılacağına söz verilir.

7. adım - Ayının yalnız kaldığı, 2. bir ayıya ihtiyaç duyulduğu haberleri yayılır. Ama yetkili baba bunu inkar eden bir tekzip yayınlar. Baba bunu haber yapanları da lanetler.

8. adım - Bu yazımın en üstüne çıkın "Yukarıdaki haber yalanlandı." cümlemden itibaren tekrar okuyun. Sadece af işinde değil her yanlış işte böyleler.

freef
Genel Müdür
03 Ocak 2026 11:42

Bu meseleye bir örnek daha vereyim, bakalım bizi nasıl yönetiyorlarmış (gütmek mi desek buna!)

Delil 3: MÜLAKAT

Adım 1: Salı 11 Nisan 2023 14:58 tarihli bir haber, https://www.yenisafak.com/gundem/cumhurbaskani-erdogan-kamuda-mulakat-kalkacak-4522454

Seçim beyannamesini açıklayan Erdoğan, kamuda mülakatların kaldırılmasından, gençlere bilgisayar ve telefon alımlarında vergi muafiyeti getirilmesine, kişi başına milli gelirin artırılmasından işsizliğin düşürülmesine kadar çok sayıda vaatlerini sıraladı.

Adım 2: (Seçim bitmiştir.)

https://www.memurlar.net/haber/1077297/erdogan-dan-mulakat-aciklamasi-boyle-bir-soz-verdiysem-yeni-bir-yol-haritasi-cizeriz.html

CB: Konuyu ilgili bakanlarımızla yakın görüşüyor, çalışıyoruz. Ben seçim vaatlerim içinde böyle bir söz verdiysem, bunu Milli Eğitim bakanımla, İçişleri Bakanımla görüşmek suretiyle, yeni bir yol haritasıyla ilerletiriz.

Adım 3: 5.05.2024 06:00 tarihli haberden alıntı (İnanmayan açar mülakatın geçtiği yönetmeliği okur.) (Mülakat kalkmadığı gibi yüzde 50 oranına çıkmıştır.)

Sözleşmeli öğretmen istihdamına yönelik mülakat puanının, KPSS puanının yüzde 50'si ile sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 50'si alınarak belirlenmesine karar verildi. İktidarın öğretmen istihdamında mülakat ısrarına, eğitimcilerin büyük tepkisini çekti.

Yönetmeliğe göre, KPSS puanı ile atamalara başvuran öğretmenler sözlü sınava alınırken sınavın başarı puanı, KPSS puanının yüzde 50'si ile sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 50'si alınarak belirlenecek.

Adım 4: (Bakan, mülakatı savunuyor.)

MEB Bakan Tekin, Erdoğan'ın seçim öncesi "kaldıracağız" dediği mülakatların süreceğini açıkladı: Cumhurbaşkanımız uygulanış biçiminden rahatsızdı. Biz mülakatları, mülakat gibi yapmaya karar verdik...

(https://www.gazeteduvar.com.tr/milli-egitim-bakani-yusuf-tekin-mulakati-savundu-istihdam-ettigim-ogretmeni-gormek-zorundayim-haber-1640568)

YORUM: Mülakatı genişlettiler, Eğitim Fakültesini bitirmiş, sağlık raporlarını almış öğretmeni görmek için mülakatı yarım saate çıkarıp etkisini yüzde 50 yaptılar. Her işimiz torpil olan bir ülkede bir de bahane üretiliyor. Seçimden önce bunları deseydiniz ya. Her işiniz algı.)

freef
Genel Müdür
07 Ocak 2026 10:20

İnfaz düzenlemesi ile 60 bin tahliye daha

Meclis'teki süreç komisyonunun ortak raporunun ay sonuna kadar çıkacağını söyleyen MHP'li Yıldız, yeni İnfaz Kanunu'nun içindeki eşitlik düzenlemesi ile 6 ay içinde 60 bin kişinin daha tahliye edileceğini ifade etti.

Yorum: Denmek istiyor ki:

Memur affı mı? Utanın biraz, hem her türlü suçu işliyorsunuz hem de memura af diye zırlıyorsunuz. Devlet sizinle mi uğraşacak. Beğenmiyorsanız istifa edin, affa uğrayan kader mahkumlanını salan büyüklerimiz halktan yeterince tepki alma riskini göze aldılar zaten, bir de sizin gibi mücrim cazzamlı memurlarla mı muhatap olacak. Yerinize gelmek için bekleyen belki milyonlarca üyemiz var teşkilatlarda. Siz, bize oy venmeye devam edeceksiniz her nasılsa.

Susun, sinin va alkışlamaya devam edin. Belki bir seçim öncesi bir şeyler yaparız. Bakın. 2007'den beri memur affı mı getirdik. Bu forumda belki 150 başlık açtınız 18 yıldır. Her sene, 10 yıllık zaman aşımını tamamlayıp sicilinden cezası silinen var demektir bu. Niye salya sümük ağlıyorsunuz ki, demek otomatik af size de geliyormuş. Sizi atmadıysak halinizi şükredin. Buraya da boşa yazarsınız, okumuyoruz. Bsg

freef
Genel Müdür
07 Ocak 2026 15:47

Aaa bugün Bakan Bey, affı yalanladı. (7 Ocak 2026)

Bakan Tunç'tan 'Af çıkacak mı?' sorusuna net yanıt

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yeni bir infaz düzenlemesi veya genel bir af durumu söz konusu değil." dedi.

Yorum: Acaba yukarıda adım adım anlattığım hususta kaçınca adımdayız. Üstlere bir bakar mısınız?

freef, 1 ay önce

İnfaz düzenlemesi ile 60 bin tahliye daha

Meclis'teki süreç komisyonunun ortak raporunun ay sonuna kadar çıkacağını söyleyen MHP'li Yıldız, yeni İnfaz Kanunu'nun içindeki eşitlik düzenlemesi ile 6 ay içinde 60 bin kişinin daha tahliye edileceğini ifade etti.

Yorum: Denmek istiyor ki:

Memur affı mı? Utanın biraz, hem her türlü suçu işliyorsunuz hem de memura af diye zırlıyorsunuz. Devlet sizinle mi uğraşacak. Beğenmiyorsanız istifa edin, affa uğrayan kader mahkumlanını salan büyüklerimiz halktan yeterince tepki alma riskini göze aldılar zaten, bir de sizin gibi mücrim cazzamlı memurlarla mı muhatap olacak. Yerinize gelmek için bekleyen belki milyonlarca üyemiz var teşkilatlarda. Siz, bize oy venmeye devam edeceksiniz her nasılsa.

Susun, sinin va alkışlamaya devam edin. Belki bir seçim öncesi bir şeyler yaparız. Bakın. 2007'den beri memur affı mı getirdik. Bu forumda belki 150 başlık açtınız 18 yıldır. Her sene, 10 yıllık zaman aşımını tamamlayıp sicilinden cezası silinen var demektir bu. Niye salya sümük ağlıyorsunuz ki, demek otomatik af size de geliyormuş. Sizi atmadıysak halinizi şükredin. Buraya da boşa yazarsınız, okumuyoruz. Bsg

freef
Genel Müdür
08 Ocak 2026 01:03

Dünyada ve geçmişimizde af, toplumun ve bireyin üstün menfaatleri gözetilerek istisnanın istisnası olarak, risk alınarak yapılırdı. Bir savaş, bir iç harp, bir darbe büyük bir ekonomik sosyal buhran... neticesinde olurdu. Toplum bir anarşi içinde olduğu, adaleti kişilerin ve grupların kendisinin sağladığı, devlet ve adalet mekanizmasının çeşitli nedenler yüzünden tam işlemediği dönemin kapanmasıyla af mecburen devreye girerdi. Affı getirenler de yeni zevatlar olurdu. Eskiler lanetlenir, yeni bir başlangıç adına af çıkardı ve çıkıyor da dünyada. Hemen hepsi de 3. 4. Dünya ülkesi tabi. Bizimkine benziyor mu sizce? Neyse...

Birine bir suç işletiyorsanız ona içeride çok kalmayacağının da garantisini vermezseniz olmaz, değil mi! Bu yüzden de af çıkar. Neyse...

Bir köyde herkesi tedirgen etmenin olmazsa olmaz birlikte 2 yolu vardır: Köpekleri serbest bırakmak ve taşları bağlamak. Biri eksik olursa, istenilen kötü niyet gerçekleşmez.

Zaten yazımızın başlığı da bu niyet idi. Neyse...

Disiplin affı neden çıkmadı, neden çıkmıyor, neden (kolay kolay) çıkmazı anlatmaya çalıştım.

Ve her af, bir sonrakinin zamanını hızlandıracak ve serbest kalanların sayısını arttıracaktır. Ve girme işine de bunun tam tersi şekilde etki edecektir. Bu kısır döngüden nasıl çıkılacak ya da daha ne kadar dibe vuracağız, görelim. Neyse...

Dünya tarihinde ne de şu anki dünya ülkelerinde böyle sürekli afları görebilirsiniz. Kimse bindiği geminin delinmesine izin vermez. Düzenli, uyumlu, ahlaklı, devletine bağlı, yasalara uyan, aile bağları güçlü, kötü alışkanlardan uzak duran, sayısız imparatorluklar kurmuş, dini necip, soyu asil, kahraman bir milleti kendi marifetimizle raydan çıkarmak için ne yapılmalıydık?

Üstelik, her aftan sonra, cezasızlıktan şikayet edenler, sonra bu şikayeti reddedip bunun bir algı olduğunu söyleyenler, en sonunda da bu algıyla mücadele etmek zorunludur, diye aynen böyle beyanatları basın yayına verenler ile haftalar geçmeden arka arkaya af çıkaranlar aynı değil mi?.. neyse..

(Uzatmanın anlamı yok. Bu başlık için artık yazmak istemiyorum. Nasreddin Hoca misali, bir Fil yetmedi, 2. Fili istiyoruz, babında yeni bir af başlığı açmayı düşünüyorum. "Memurlara af gelmemelidir."

İroniyi anlar, alınmazsanız sevinirim.)

Sevtqp89
Aday Memur
11 Ocak 2026 00:09

Memura disiplin affı istiyoruz

Toplam 140 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi