Editörler : crops35
07 Haziran 2025 00:51

Karışık bir durum bilenler cevaplasın

Şimdi arkadaşlar ben bir kamu kurumunda sözleşmeli memur olarak çalışmaktayım ve hala aday memurum şimdi sorum şu önümüzdeki temmuz ayında merkezi atama ve o atamada kadrolu bir ilan olursa geçmek istiyorum fakat askerlik tecil sürem de temmuz ayında sona eriyor. Yani askerlikle ilişiği olmamak gibi bir durum olduğu için memurlukta ben o tarihte istifa edip mekrezi atamaya gecmeye çalışacağım sırada eğer ki tecil sürem bittiği için memur olamama gibi bir durumla karşılar mıyım? veya aday memur olduğum için askerlik süremi tekrar tecil ettirebilir miyim

suigeneris0007
Aday Memur
07 Haziran 2025 00:53

Klavye yüzünden saçma sapan hatalar olmuş şöyle daha iyi: Arkadaşlar, ben bir kamu kurumunda sözleşmeli memur olarak çalışmaktayım ve hala aday memurum. Şimdi size bir konuda danışmak istiyorum. Temmuz ayında yapılacak merkezi atamayla kadrolu bir pozisyona geçmek istiyorum. Ancak askerlik tecil sürem de Temmuz ayında sona eriyor. Yani, askerlikle ilişiğim olmaması gibi bir durum oluşacağı için, mevcut görevimden istifa edip merkezi atamayla başka bir kadroya geçmeye çalıştığım sırada, eğer tecil sürem bitmiş olursa memuriyete geçişimde bir engel çıkar mı? Diğer yandan, halihazırda aday memur olduğum için askerlik süremi tekrar tecil ettirme imkanım olur mu? Bu konuda bilgisi olan ya da benzer bir durum yaşamış birisi varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

pasaport35
Aday Memur
07 Haziran 2025 01:44

hangi kurumda çalışıyorsun? başvuru için askerlikle ilişiği yoktur yazısı alman lazım ama tecilin olmayacağı için öyle bir belge alamayacaksın o sıkıntı. bir kadroya başvuru yaptığın anda ya askerliği yapmış ya da tecilli olman lazım

the back of furkan
Şube Müdürü
07 Haziran 2025 12:55

aday memur diye bir şey yok

maestroy
Aday Memur
07 Haziran 2025 13:26

Sözleşmeli memurda aday memur diye bir kavram yoktur. Ayrıca memuriyet askerlik tecili yapmak için geçerli bir gerekçe değil. Askerlikle ilişkisi bulunmamak şartı için de asker kaçağı olarak gözükmemen gerekir diye biliyorum.

suigeneris0007
Aday Memur
13 Haziran 2025 17:18

Bedelli başvurusu yaptıktan sonra hangi tarihe çıkarsa o tarihe kadar askerlikle ilişiği yoktur yazıyor yani sıkıntı yok çözüldü

hsnd
Başbakan Müsteşarı
16 Haziran 2025 11:40

Ek bir bilgi vereyim. Memuriyet askerlik tecili için geçerli bir sebep olabiliyor. Aday memurların adaylık sebebiyle askerlikleri tecil edilebilir.

maestroy, 1 hafta önce

Sözleşmeli memurda aday memur diye bir kavram yoktur. Ayrıca memuriyet askerlik tecili yapmak için geçerli bir gerekçe değil. Askerlikle ilişkisi bulunmamak şartı için de asker kaçağı olarak gözükmemen gerekir diye biliyorum.

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi