Editörler : crops35
07 Haziran 2025 14:12

KPSS B mi fabrikaya devam mı ? Kararsızlık

Yaş 34 Özel sektörde hafta içi yol süresi hariç 08:00 - 18:00 (hafta sonu gidersek mesai oluyor) fabrikada çalışıyorum. Yaşadığım şehirde aylık 25.000 TL alıyorum. Bulunduğum işte daha üst maaş alma şansımız yok. Her birey gibi memur olmak istiyor insan ama bunun içinde belli koşullar var. Kamu yönetimi okumuş birisi olarak kpss b hazırlanmalı mıyım ?

Son girdiğime bakıyorum mat, tarih ve coğrafya yapamamışım 60 puan almışım. Değerli forumdaşlarımın görüşlerini bekliyorum.

copierbond
Aday Memur
07 Haziran 2025 23:16

Yok mu bu konuda düşüncesi olan :)

mevo4312
Aday Memur
08 Haziran 2025 13:45

elbette hazırlanıp kpss şansınızı denemeniz en iyi seçenek kalan zaman zarfında ise yeterli puanı da alabilirsiniz

barans1
Şef
08 Haziran 2025 14:36

Tam 15 ayın var bir önce kararını ver kesinlikle kpss bu arada

İsimsiz Diss
Aday Memur
08 Haziran 2025 16:01

işle beraber tabiki

İsimsiz Diss
Aday Memur
08 Haziran 2025 16:02

bende aynı maaş aynı çalışma saatleri ama işten çıkmadım ve derslere de bakıyorum

ARTVİNLİ1608
Aday Memur
08 Haziran 2025 16:42

20 li yaşlarda çalışsaydın. O bölüme göre kaymakamlık şansında vardı. Evlimisin bilmiyorum. Okumuşsun ama devamı gelmemiş. Fabrika hayal kırıklığıdır. Okumuş adamların oralarda harcanmasına içim el vermiyor.

copierbond
Aday Memur
08 Haziran 2025 17:59

Akılsızlık diyelim. Düzene oturmamış bir hayattan dolayı bir yere varamadık.

ARTVİNLİ1608, 1 hafta önce
20 li yaşlarda çalışsaydın. O bölüme göre kaymakamlık şansında vardı. Evlimisin bilmiyorum. Okumuşsun ama devamı gelmemiş. Fabrika hayal kırıklığıdır. Okumuş adamların oralarda harcanmasına içim el vermiyor.

ARTVİNLİ1608
Aday Memur
08 Haziran 2025 18:00

Senin için üzgünüm. Bu saatten sonra yapacağın şey akp ilçe başkanlığına uğramaktır.

copierbond
Aday Memur
08 Haziran 2025 18:01

Nasıl hallediyorsunuz. Ben gelince yemek yiyorum saat 20:00 oluyor. Sonra çayı içiyor ve yatıyorum. İşim toz, kimyasal ve ayakta geçtiğinden dolayı zaten bitmiş oluyorum.

İsimsiz Diss, 1 hafta önce
bende aynı maaş aynı çalışma saatleri ama işten çıkmadım ve derslere de bakıyorum

copierbond
Aday Memur
08 Haziran 2025 18:02

Allah korusun. Ben parti ile işimi halletmek istemiyorum. Kimsenin hakkına giremem

ARTVİNLİ1608, 1 hafta önce
Senin için üzgünüm. Bu saatten sonra yapacağın şey akp ilçe başkanlığına uğramaktır.

wartegen
Aday Memur
08 Haziran 2025 18:13

Bence kesinlikle çalışmaya başlayın. Yaş ilerledikce bunu denemediginiz için daha çok pişman olmayin

yorum.X
Daire Başkanı
08 Haziran 2025 18:31

kişiye göre değişir. Bence fabrikaya devam. İş bulması kolay değil. 60 puanlı birinin çalışıp memur olması bence olası değil.

copierbond
Aday Memur
08 Haziran 2025 19:00

Puanı yükseltmek zor mu diyorsunuz

yorum.X, 1 hafta önce

kişiye göre değişir. Bence fabrikaya devam. İş bulması kolay değil. 60 puanlı birinin çalışıp memur olması bence olası değil.

yorum.X
Daire Başkanı
08 Haziran 2025 20:09

Normalde 80 civarı puan alınabilir ama o puan da garantili olmuyor. Bir kaç kez girdim. 85 küsür alabildim. Daha önce bu yaşa kadar hiç mi denemediniz. sonradan AÖF falan mı bitirdiniz?

copierbond, 1 hafta önce

Puanı yükseltmek zor mu diyorsunuz

figo0
Memur
08 Haziran 2025 20:50

maaş olarak bir memur kadar kazanamayan okumuş kesime tavsiyemdir "memur olun".

34 yaşındasın ve önünde hala 25-30 yıllık çalışma hayatın var. 1 seneden fazla var 2026 kpss'ye. düzenli ve istikrarlı çalışırsan kesinlikle oluyor.

ayrıca gün içinde bir işte çalışıp akşamları ders çalışan ve atanan birçok insan var.

copierbond
Aday Memur
08 Haziran 2025 21:23

Evet sonradan aöf bitirdim.

yorum.X, 1 hafta önce

Normalde 80 civarı puan alınabilir ama o puan da garantili olmuyor. Bir kaç kez girdim. 85 küsür alabildim. Daha önce bu yaşa kadar hiç mi denemediniz. sonradan AÖF falan mı bitirdiniz?

copierbond
Aday Memur
08 Haziran 2025 21:26

Evet asgari ücretin bir tık üstünü anca alıyoruz. İşim 8-16 olsa güzel olabilirdi. Dedikleriniz ve tavsiyeniz çok mantıklı

figo0, 1 hafta önce

maaş olarak bir memur kadar kazanamayan okumuş kesime tavsiyemdir "memur olun".

34 yaşındasın ve önünde hala 25-30 yıllık çalışma hayatın var. 1 seneden fazla var 2026 kpss'ye. düzenli ve istikrarlı çalışırsan kesinlikle oluyor.

ayrıca gün içinde bir işte çalışıp akşamları ders çalışan ve atanan birçok insan var.

copierbond
Aday Memur
09 Haziran 2025 12:07

Yorumlar için teşekkür ederim. Sanırım son kez olsun denemeye karar verdim. Başka düşüncesi ve görüşü olan varsa yorumlarınızı beklerim.

yorum.X
Daire Başkanı
09 Haziran 2025 14:34

2013ten sonra lisans okuyana hayret ederim. Aynı nete daha çok puan alan önlisanslar daha kolay atanırken hangisinin daha kolay memur olabildiğini araştırmanız gerekirdi. Neyse hayırlısı olsun. şimdilik işle beraber devam edin, son 4 5 ay kalan tam kapının bakalım. Umarım hayırlısı olur.

copierbond, 1 hafta önce

Evet sonradan aöf bitirdim.

copierbond
Aday Memur
09 Haziran 2025 15:05

Haklısınız okumak boşa oldu şuan ki sistemde ama elbet gün gelir devran döner. Bizim için geçmiş olsada.

yorum.X, 1 hafta önce

2013ten sonra lisans okuyana hayret ederim. Aynı nete daha çok puan alan önlisanslar daha kolay atanırken hangisinin daha kolay memur olabildiğini araştırmanız gerekirdi. Neyse hayırlısı olsun. şimdilik işle beraber devam edin, son 4 5 ay kalan tam kapının bakalım. Umarım hayırlısı olur.

Toplam 28 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi