Editörler : Pangaea
08 Haziran 2025 00:11

Eş durumu sonrası boşanma

Merhaba Hakkari?de 4yıl zorunlu hizmeti olan bir okulda çalışıyorum. 3. Yılım dolacak ve eş durumu ile Ankara?ya geçeceğim bu sene. Eşim ile boşanma durumuna geldik küçük bir çocuğum da var. Ankara?ya geçtikten sonra boşanma gerçekleşirse tekrar Hakkari?ye çağırırlar mı ya da ailem de ben de önceden beri Ankara?da yaşadığımız için burda kalabilir miyim? Teşekkür ederim.

Lewo124
Memur
08 Haziran 2025 08:55

Hocam öncelikle inşallah eş durumundan isteğiniz gerçekleşir. Sorunuza gelecek olursak eğer tayin olup boşanırsanız sizi geri gönderme gibi bir durumları yok. Bulunduğunuz ilde zorunlu görev yapacağınız ilçeleriniz mutlaka vardır. O bölgelerde zorunlu hizmetinizi tamamlarsınız. https://personel.meb.gov.tr/upload/turkiye_haritasi_hizmet_bolgeleri.pdf bakmanızı tavsiye ederim

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
08 Haziran 2025 13:16

Eş durumuna yakın tarihte evlendiydeniz şahibe ararlar ama sizin evliliğiniz eski.Ama eşinizle zaten ayrı yaşıyorsanız ve bu gerekçeyle boşanacaksanız mazeretinizi geçersiz sayabilirler.

sahin-gomu
Memur
08 Haziran 2025 14:06

Olması gereken geri yollanmadır. Sizin için demiyorum tabii ki ama sahte evlilikler, sahte sigorta yaptıranların önüne geçmek lazım. Her yıl mazeretin devam ettiğine dair belge istemeleri gerekiyor. Adamın eşi çalışmıyor sahte sigorta yaptırıyor bunu denetleyin.

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi