Editörler : Pangaea
09 Haziran 2025 23:18

İngilizce ders saati 5. Sınıfta 14 saat diğer kademelerde de artacak.

Tek bir ortaokul ve tek sınıf düzeyinde 20 saat artış demek... Meb deki ingilizce öğretmeni sayısı bu kadar ders saatini kaldırır mı ?

https://www.ensonhaber.com/egitim-haberleri/meb-okullarda-yabanci-dil-saatleri-artiyor

symphony19
Aday Memur
10 Haziran 2025 04:05

belirli okullarda açılacak diye biliyorum

ingilizceci78
Aday Memur
10 Haziran 2025 07:11

bu çoklu yabancı dil projesi uygulayan okullarda grçerli türkiye genelinde 300 tane bile yok bildiğim kadariyla

albatros52
Memur
10 Haziran 2025 08:35

Proje okulları gibi her yere yayılır. Bir süre sonra bütün okullar bu projeye geçer. Sonra ortaokullar 3 yıl olsun tartışması başlar.

Balik776
Aday Memur
10 Haziran 2025 10:53

Şu anlık belirli sayıda okulda uygulanıp tüm okullarda uygulanacak yakın gelecekte.

13 Haziran 2025 17:32

Bizde uygulanıyor, haftalık ders saati 40 oldu ve kademeli olarak hepsinde 40 olacak. 14 saat ingilizce 2 saat Almanca var. Beden, müzik gibi dersler 5. Sınıfta yok. 6. Sınıfa geçince ingilizce 8 saate iniyor Almanca 2 devam, ve diğer dersler ekleniyor. Her sene 1 ingilizce normu açılıyor doğal olarak. Benim gördüğüm bu programın tek magduru bilisimciler, hepsi norm fazlası olacak, tek bilisimcimiz var norm fazlası olarak gönderilecek seneye. Bilişim dersi yok denecek kadar az bu programda

13 Haziran 2025 17:37

yapmak isteyen okullar başvuru yapacak

NidaOgr
Aday Memur
13 Haziran 2025 18:40

MEB için sürekli yeni şeyler icat eden sözde bilim insanlarını veya uzmanları lütfen birileri durdursun artık... Yanlış bir şey ortaya atıyorlar ve sonra bunu düzeltmek için yıllarca uğraşıyoruz...

İngilizce öğretmenliğinde ve öğretim sisteminde köklü bir yenilik yapmakdıktan sonra ders saatlerini arttırmanın hiçbir faydası yok.

Matematik, Türkçe, Edebiyat derslerindeki saat artışının bir faydası oluyor mu? Lise son sınıfa kadar kaç saat İnglizce görüyor bu çocuklar? Kaç saat Din içerikli ders görüyor? Lise son sınıfa gelmiş çocuk ingilizce, Matematik, Edebiyat bilmediği gibi, besmele çekmeyi de bilmiyor. Sorun ders saatinde değil, farklı...

Ders saatini arttırmakla ancak norm dengesini bozarsınız ve boş yere devletin parasını harcarsınız. Bu kadar açık ve net.

İngilizce öğretmenliğinde ve öğretim sisteminde köklü değişklikler yapılmalı. Son yıllarda bu konuda çabalar var ve biraz etkili olduğu söyleniyor.

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi